X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Tak, Sue jest na facebooku ;)

Ja tez mojej Zoi nie ograniczam bliskości, ale teraz mam 2 siostry na wakacje, więc zawsze ktoś się zajmie. Czasami to już ona nie chce i bawi się sama :p Najgorsze, że czasem już nie chce nawet żebym ją całowała :(

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka to strona na FB?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nie śpi :P

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam już pół roku! Mam 74 cm długości i ważę 8,5 kg. Urosłam w tym czasie 19 cm i przybrałam 4,6 kg. Zębów nie mam. Umiem obracać się na brzuszek i kilka razy udało mi się obrócić z brzucha na plecy. Cały czas "gadam" i krzyczę. Usypiam leżąc z mamą na łóżku, słuchając jak śpiewa mi kołysanki lub jak kołysze mnie w wózku. Nie toleruję smoczka. Śpię od 21 do 8:30 zazwyczaj. W nocy jem tylko raz i to przez sen. Mało płaczę, zazwyczaj zajmuję się sama sobą, ale lubię też czasem jak ktoś jest obok. Oprócz mleka mamy będę jeść systemem mieszanym: trochę papek i trochę blw. Już próbowałam kilku rzeczy i bardzo mi smakują. Mama będzie mi gotowała, bo na słoiczki mam uczulenie. Ogólnie jestem bardzo grzecznym i pogodnym dzieckiem. :) oczko w głowie rodziców <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c6fcb5f4455.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba49100981a1.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87f7bc6944b8.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/082f1a25ee17.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e8b8c0a860a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d64c6cc5a00d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 11:04

Gosiak, Bietka, Lara 82, słoneczna 85, Januszkowa, marcela29, Patrycja20, Stokrota :), kasia_1988, megg, dorocia2324, dorocia2324, kafabi lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, boska jest :D

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale włosy - suuuuper :-)
    extra zdjęcia

Słuchajcie ja nie mówie żeby ograniczac bliskość bo sama tego nie robię tylko nie lece na pierwsze kweknięcie.
    Czasami mały sobie 1-2 razy krzyknie i dalej sie bawi. Chodzi mi o to, że nie każdy płacz oznacza, że trzeba brac dziecko na ręce. Mój Grzes czesto jak sie bawi to zapłacze bo cos mu nie wyszło albo przygnitł sobie rączkę i w takich sytuacjach nie biore go na ręce - musi sam sobie z tym poradzić.

LadyDi lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja ma włosy że och i ach!!

LadyDi lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

No ja też nie biegnę od razu, ale jak już jęczy przez dłuższą chwilę to wtedy podchodzę i czasem wystarczy, że się pokażę, czasem jest jej po prostu niewygodnie, więc zmieniam jej pozycję, a czasami ona chce się po prostu przytulić. Umie już rączkami obejmować i głowę wtula w moją szyję bądź ramię. Nigdy przenigdy nie doprowadzam do płaczu. Też nie lubię jak jest mi źle, a mnie ktoś olewa. No i korzystam z tego, że mogę ją jeszcze tak przytulać i całować, chociaż czasem już teraz tego odmawia, a za jakiś czas to będzie mega obciach.
    Bardzo często natomiast ona jest tam gdzie ja i sobie obserwuje z maty co robię bawiąc się przy tym. Na rączkach jest bardzo rzadko, bo ciągle widzi, że ktoś jest. Nie jest pozostawiona sama sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 11:28

Gosiak, Patrycja20 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, no to z tym się zgadzam w 100%, kwękanie i złoszczenie się zdarza się z powodu, że zabawka wypadła, że niewygodnie, że dojechała już do krawędzi i się nie może dalej przekręcać ;) Nasze dzieci są już na tyle duże, że wiemy co i jak :)

LadyDi, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś tez czasami krzyczy jak leży na macie i czegoś zrobić nie może. To są pojedyncze wrzaski ;-) czasami Trzeba mu pomóc, czasami sam sobie radzi :-)

Mi też ostatnio trudniej pisać, bo młody jest bardzo ciekawski i wszystko chce zobaczyć a jak mam tel to mi go wyrywa z ręki ;-)

Właśnie ustalamy chcemy na drugą drzemkę :-D

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasze dzieci już będą wymagały coraz większej uwagi, powoli nas do tego przygotowują ;)

A co do Zojulkowych włosów to nijak nie idzie ich poskromić! Rozczochrane wiecznie to moje dziecię ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wow sliczna !!!!!!
    Jak ten czas leci a pamietam jak lezalam na lozku i czytalam relacje na temat postepow twojego porodu i jaka bylas dzielna do 7 cm :-)
    Kurcze a nasze dzieci juz siadaja i zaczynaja raczkowac :-)

LadyDi lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze Sue tu zajzy bo wlasnie wrocila do domu po prawie miesiecznych podrozach. Mysle ze sie nie udzielala bo ciezko pisac na Belly z telefonu.

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten 7 cm i dalej to mnie zniszczyło :p a tu już pół roku mam dziecko przy sobie. Brzmi to tak długo, a minęło jak jeden dzień normalnie. :O

A jak już temat porodu. Ma któraś z Was jakąś znajomą bądź kobietę w rodzinie, która miała atonię macicy (krwotok poporodowy)? Bo bym miała kilka pytań.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:

A jak już temat porodu. Ma któraś z Was jakąś znajomą bądź kobietę w rodzinie, która miała atonię macicy (krwotok poporodowy)? Bo bym miała kilka pytań.

Co????? A ty mialas takie cos ?co to jest?

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia moja Lilka juzzjada caly duzy sloik na raz ;) czasem na dwa jak chce odpoczac czy pospac;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam koleżankę psychoterapeutkę i czasem mi podrzuca różne tematy - ostatnio mówiła, że noszenie dziecka jest mega ważne dla jego rozwoju, późniejszego poczucia bezpieczeństwa i poczucia własnej wartości.
    A dziś mi podesłała o wzroku matki, że mega ważne jest jak mama patrzy na dziecko podczas karmienia i innych czynności czy robi to mechanicznie czy patrzy z miłością i czy w ogóle patrzy.
    i przykładowy cytat: Badania wykazują ze dziewcYnki ktore nie dostaly wystarczajaco duzo uwagi pozniej częsciej modyfikują swije cialo- wlasnie po to aby otrzymac czyjes akceptujace spojrzenie

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Co????? A ty mialas takie cos ?co to jest?

No niestety przytrafiło mi się. To jest komplikacja porodu. Po wyjęciu płodu macica się nie obkurcza tylko rozkurcza i następuje krwotok. U mnie udało się zatrzymać krwawienie kroplówką, ale jak czytam w internecie jak to się kończy to włos jeży się na głowie. No i przeczytałam też, że jak się miało raz to jest duże prawdopodobieństwo, że przy drugim porodzie też to nastąpi. Dlatego szukam kogoś, kto miał taką komplikacje, żeby zweryfikować informacje.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp.

Januszkowa moze oklepuj Natalce lekko plecki jak lezy ma brzuszku. A do katarku masz nasivin o,01? Wit C tez bym dawala. No i w nocy niech glowkea wyZej

Moj spi na balkonie juz godz i 10 min! Dziadek pilnuje;))

Pia Gizela lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady! Super fotki. Mala jest bardzo urodziwa;) i zdjecie z foka extra;))

Tak dla wiadomosci obronczyn tych, co sie wyniosly na fb to ja tez pisze z tel i jestem tutaj;)
    Nie zapomnialam ze pisze tu juz ponad rok;))

Gosiak, LadyDi, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 3252 3253 3254 3255 3256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ