Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janeczka też pogodna - śmieje się dużo więcej niż płacze i to często płacz można u niej szybko zastąpić śmiechem - mamy już sprawdzone sposoby ;)
    Czasami ma fazę "szaleństwa" i wtedy wdrapuje się na mnie i uskutecznia wygibasy, pupę podnosi do góry i tak się wspólnie kotłujemy :) No i ze 2 razy dziennie jak już podje, to się przekręca na brzuch i tak je, męczy się, cycek jej czasem wypada a ona dalej próbuje - mój mały łobuziak :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszecie o tym, że Wasze dzieci jedzą leżąc na brzuszku to nijak nie mogę sobie tego wyobrazić :P Wy pod nimi, czy wy na boku a dziecko główkę też ma na bok czy jak? :D

No ja ostatnio słyszałam jak Zoja płacze chyba ze 3 dni temu, bo się zabawką uderzyła. A tak to jak coś jest nie tak to pojękuje. Płacze tylko w na prawdę kryzysowych sytuacjach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:05

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko aktualnie jest pogodne, ale niecierpliwe po matce, jak coś chce musi być już i koniec :)
    bardzo lubi towarzystwo, samemu mu ciężko zostać, najlepiej jak 110% uwagi jest skupionej na nim ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, mój też przez większość dnia jest pogodny, ale łatwo się denerwuje i przechodzi w płacz histeryczny jak jest zmęczony, a usypianie go w dzień to mordega. Jak się budzi rano nawet po 11 h od ostatniego karmienia to nie płacze, tylko wali nogami w szczebelki :P Jak nas zobaczy to od razu rogal na twarzy. Chociaż i tak wspominając jak było wcześniej to teraz dużo mniej płacze, jakbym jeszcze umiała go szybko uśpić w dzień to już w ogóle byłoby git.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas płacz tylko przy ząbkowaniu ostatnimi czasy i to też 2-3 razy dziennie po chwilce, bo jak wezmę na ręce od razu przechodzi. A ostatnio zauważyłam, że się popłakała jak zadzwonił mój telefon. I mój M. stwierdził, że mała skumała, że jak telefon dzwoni, to mamę "zabiera"

U nas różnie, czasem ja na boku a Janeczka obok a czasem wdrapuje się na mnie i sobie od góry chwyta cycka i ssie, puszcza i się śmieje ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę jak ten głupek na tym wietrze to jeszcze Wam coś napisze :P Byłam w lidlu i zaczepil mnie pijak, pyta czy córka czy syn,mówi o taki ładny po pani :P A zobaczy pani, będzie jeszcze dziewczynka, do męża podobna. Jasnowidz jakiś czy co, ale nawet na piwo nie chciał ;)

Gosiak, Laurka, LadyDi, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Nie no, mój też przez większość dnia jest pogodny, ale łatwo się denerwuje i przechodzi w płacz histeryczny jak jest zmęczony, a usypianie go w dzień to mordega. Jak się budzi rano nawet po 11 h od ostatniego karmienia to nie płacze, tylko wali nogami w szczebelki :P Jak nas zobaczy to od razu rogal na twarzy. Chociaż i tak wspominając jak było wcześniej to teraz dużo mniej płacze, jakbym jeszcze umiała go szybko uśpić w dzień to już w ogóle byłoby git.
    Ja ostatnio usypiam w 3-5 minut, mój M. zszokowany za każdym razem pyta: już??

Atakasobiejedna, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usypiam w wozku, energicznie jezdzac pluc aplikacja z odkurzaczem;)

Rodzice mowia ze zlote dziecko! Sporo spi teraz- oj tzn po godz, 1,5 nawet ale dla mnie to sporo;)

W nocy nic nie slychac ze placze bo tylko zaczyna sie krecic to dam cyca i dalej spi wiec mowia ze przesypia noc;) no ale tylko ja wien jak to jest z tym przesypianiem...;)

Dzis u nas deszczowo. Teraz maly ma drzemke przy uchylonym balkonie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja ostatnio usypiam w 3-5 minut, mój M. zszokowany za każdym razem pyta: już??

super!!!!

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś tez jest raczej pogodny. Uwielbia być w centrum zainteresowania :-) jak jest na rękach to trzeba go mocno trzymać, bo obkreva się w każdą stronę i chce wszystko zobaczyć i dotknąć.
    Z zasypianiem jest różnie, czasami chwile, a czasami dluuuugo i nawet odłożyć się nie da.

c7hyim7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też pogodna,nawet ząbki łagodnie zniosła :) teraz nauczyła się pluć przy tym mówiac giii i tak komicznie to wygląda :P

Gosiak a może przestraszyła się dźwięku? Moja jest na etapie że coś trzaśnie,zadzwoni,gwałtownie ruszy to się wzdryga.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    mój Ł jest kierownikiem budowy i najchętniej by się z tego wymiksował własnie między innymi przez godziny pracy tez siedzi w robocie po 10 czasem 12 godzin. Wkurza mnie to bo z kolei ja siedze sama i wszytsko jest na mojej głowie
    No wlasnie to jest przerabane....
    janusZkowa zaakceptowalam

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wczoraj wieczorem generalnie tylko jadla. Prawie w ogole nie bylo zabawy. Jak ja porbowalam na mate klasc i cos w kuchni zrobic, to zaraz byl placz. Ale ilekroc zaczynala plakac i szlam zobaczyc co jej jest, to byla na brzuchu. Z piec razy sie wczoraj przekrecila na brzuch i plakala z tego powodu. Mowilam do niej: No i czemu placzesz? Przeciez sama sie na brzuch przekrecilas. Co w tym strasznego? ;- P

Straszne problemy z zasypianiem od kilku tygodni. Wczoraj nie bylo ani jednej drzemki od 16:00 az padla ok. 21:30. Zastanawiam sie czy to skok. Bo poza problemami z zasypianiem, fascynuja ja rowniez metki, ale opis takiego skoku to 6-7 miesiac! A mimo to duzo u nas pasuje https://parenting.pl/portal/skoki-rozwojowe-u-niemowlat

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradźcie dziewczyny. Odebraliśmy wyniki badań Mai i Limfocyty ma podwyższone 66,7 (46-65 ), LYM# 5,8 (1,2 - 3,2) i obniżone Granulocyty 29,6 (30 -50) W nawiasach napisałam normy. Denerwuje się tymi wynikami, wizyta dopiero w czwartek.

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i moja znajoma z pracy urodzila wczoraj poznym wieczorem coreczke. W moje urodziny - dokladnie tak jak jej "kazalam" ;- D Kruszynka 48 cm i ok. 3 kg

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój ma nową zdolność coś między kląskaniem a mlaskaniem

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka najlepszego ! ;)

A ja mam dylemat ponieważ niedługo chciala bym wprowadzic mięsko. Jakie mięsko wybrać ? Co lepsze w tym przypadku ? Te ze słoiczka bo przebadane tysiac razy bardziej niż normalne czy normalnie ze sklepu ? Kurczaka nie kupię w sklepie bo tyle świństwa w nich jest , że masakra. Kupa antybiotykow, karmione nie wiadomo czym... Czy Wy macie jakieś inne źródła mięsa ? Może są jakieś sklepy gdzie to mięsko nie jest naszprycowane ? Niby mogła bym wziąć na wsi od tamtejszego rolnika ale nie mam pewnoości nigdy czy to przebadane czy nie.... No i teraz nie wiem. Może znacie sie na tych mięsnych certyfikatach i wiecie na co patrzec kupując ? Poradźcie coś pliiiis.

LadyDi lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    W tym artykule nie ma negacji, że dzieci płaczą, bo chcą być na rączkach ;) Tylko na pewno nie manipulują.
    To chyba normalne, jesteśmy dla dzieci całym światem i jeśli gorzej się czują albo coś je zaboli, to w ramionach mamy łatwiej to znieść. Albo po prostu potrzebują poczucia bezpieczeństwa. Tak jak my potrzebujemy się przytulić, tak samo nasze dzieci - tylko one dużo częściej i dłużej.
    Jak Janeczka ząbkowała, to musiała być praktycznie non-stop na rączkach, jak przestała, to potrafi sama się pobawić, zająć i jest przy tym zadowolona. Ale oczywiście jak się znudzi czy jest śpiąca, to chce do mamy. Nie widzę w tym manipulacji ;) Ani terroryzmu.

Ja tez tak mysle. Ze tu motywacja jest pomylona. Dziecko nie placze i nie domaga sie raczek i przytulenia, bo chce terroryzowac rodzica i byc dla niego upierdliwe, tylko dlatego, ze ma potrzebe bliskosci. I tyle.

A na fejsbuku widzialam obrazek z tekstem "Nie sztuka jest uspic. Sztuka jest odlozyc." ;]

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia co to jest kląskanie ? ;)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:

A na fejsbuku widzialam obrazek z tekstem "Nie sztuka jest uspic. Sztuka jest odlozyc." ;]

To sa swięte słowa :) Teraz już łatwiej mi się ją odkłada jak zaśnie ale jak sobie przypomne ile to ja sie nagimnastykowałam jak była malutka.... akrobacje nie z tej ziemi.

Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3254 3255 3256 3257 3258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ