X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janeczka też pogodna - śmieje się dużo więcej niż płacze i to często płacz można u niej szybko zastąpić śmiechem - mamy już sprawdzone sposoby ;)
    Czasami ma fazę "szaleństwa" i wtedy wdrapuje się na mnie i uskutecznia wygibasy, pupę podnosi do góry i tak się wspólnie kotłujemy :) No i ze 2 razy dziennie jak już podje, to się przekręca na brzuch i tak je, męczy się, cycek jej czasem wypada a ona dalej próbuje - mój mały łobuziak :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszecie o tym, że Wasze dzieci jedzą leżąc na brzuszku to nijak nie mogę sobie tego wyobrazić :P Wy pod nimi, czy wy na boku a dziecko główkę też ma na bok czy jak? :D

No ja ostatnio słyszałam jak Zoja płacze chyba ze 3 dni temu, bo się zabawką uderzyła. A tak to jak coś jest nie tak to pojękuje. Płacze tylko w na prawdę kryzysowych sytuacjach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:05

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko aktualnie jest pogodne, ale niecierpliwe po matce, jak coś chce musi być już i koniec :)
    bardzo lubi towarzystwo, samemu mu ciężko zostać, najlepiej jak 110% uwagi jest skupionej na nim ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, mój też przez większość dnia jest pogodny, ale łatwo się denerwuje i przechodzi w płacz histeryczny jak jest zmęczony, a usypianie go w dzień to mordega. Jak się budzi rano nawet po 11 h od ostatniego karmienia to nie płacze, tylko wali nogami w szczebelki :P Jak nas zobaczy to od razu rogal na twarzy. Chociaż i tak wspominając jak było wcześniej to teraz dużo mniej płacze, jakbym jeszcze umiała go szybko uśpić w dzień to już w ogóle byłoby git.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas płacz tylko przy ząbkowaniu ostatnimi czasy i to też 2-3 razy dziennie po chwilce, bo jak wezmę na ręce od razu przechodzi. A ostatnio zauważyłam, że się popłakała jak zadzwonił mój telefon. I mój M. stwierdził, że mała skumała, że jak telefon dzwoni, to mamę "zabiera"

U nas różnie, czasem ja na boku a Janeczka obok a czasem wdrapuje się na mnie i sobie od góry chwyta cycka i ssie, puszcza i się śmieje ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę jak ten głupek na tym wietrze to jeszcze Wam coś napisze :P Byłam w lidlu i zaczepil mnie pijak, pyta czy córka czy syn,mówi o taki ładny po pani :P A zobaczy pani, będzie jeszcze dziewczynka, do męża podobna. Jasnowidz jakiś czy co, ale nawet na piwo nie chciał ;)

Gosiak, Laurka, LadyDi, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Nie no, mój też przez większość dnia jest pogodny, ale łatwo się denerwuje i przechodzi w płacz histeryczny jak jest zmęczony, a usypianie go w dzień to mordega. Jak się budzi rano nawet po 11 h od ostatniego karmienia to nie płacze, tylko wali nogami w szczebelki :P Jak nas zobaczy to od razu rogal na twarzy. Chociaż i tak wspominając jak było wcześniej to teraz dużo mniej płacze, jakbym jeszcze umiała go szybko uśpić w dzień to już w ogóle byłoby git.
    Ja ostatnio usypiam w 3-5 minut, mój M. zszokowany za każdym razem pyta: już??

Atakasobiejedna, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usypiam w wozku, energicznie jezdzac pluc aplikacja z odkurzaczem;)

Rodzice mowia ze zlote dziecko! Sporo spi teraz- oj tzn po godz, 1,5 nawet ale dla mnie to sporo;)

W nocy nic nie slychac ze placze bo tylko zaczyna sie krecic to dam cyca i dalej spi wiec mowia ze przesypia noc;) no ale tylko ja wien jak to jest z tym przesypianiem...;)

Dzis u nas deszczowo. Teraz maly ma drzemke przy uchylonym balkonie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja ostatnio usypiam w 3-5 minut, mój M. zszokowany za każdym razem pyta: już??

super!!!!

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś tez jest raczej pogodny. Uwielbia być w centrum zainteresowania :-) jak jest na rękach to trzeba go mocno trzymać, bo obkreva się w każdą stronę i chce wszystko zobaczyć i dotknąć.
    Z zasypianiem jest różnie, czasami chwile, a czasami dluuuugo i nawet odłożyć się nie da.

c7hyim7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też pogodna,nawet ząbki łagodnie zniosła :) teraz nauczyła się pluć przy tym mówiac giii i tak komicznie to wygląda :P

Gosiak a może przestraszyła się dźwięku? Moja jest na etapie że coś trzaśnie,zadzwoni,gwałtownie ruszy to się wzdryga.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    mój Ł jest kierownikiem budowy i najchętniej by się z tego wymiksował własnie między innymi przez godziny pracy tez siedzi w robocie po 10 czasem 12 godzin. Wkurza mnie to bo z kolei ja siedze sama i wszytsko jest na mojej głowie
    No wlasnie to jest przerabane....
    janusZkowa zaakceptowalam

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wczoraj wieczorem generalnie tylko jadla. Prawie w ogole nie bylo zabawy. Jak ja porbowalam na mate klasc i cos w kuchni zrobic, to zaraz byl placz. Ale ilekroc zaczynala plakac i szlam zobaczyc co jej jest, to byla na brzuchu. Z piec razy sie wczoraj przekrecila na brzuch i plakala z tego powodu. Mowilam do niej: No i czemu placzesz? Przeciez sama sie na brzuch przekrecilas. Co w tym strasznego? ;- P

Straszne problemy z zasypianiem od kilku tygodni. Wczoraj nie bylo ani jednej drzemki od 16:00 az padla ok. 21:30. Zastanawiam sie czy to skok. Bo poza problemami z zasypianiem, fascynuja ja rowniez metki, ale opis takiego skoku to 6-7 miesiac! A mimo to duzo u nas pasuje https://parenting.pl/portal/skoki-rozwojowe-u-niemowlat

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradźcie dziewczyny. Odebraliśmy wyniki badań Mai i Limfocyty ma podwyższone 66,7 (46-65 ), LYM# 5,8 (1,2 - 3,2) i obniżone Granulocyty 29,6 (30 -50) W nawiasach napisałam normy. Denerwuje się tymi wynikami, wizyta dopiero w czwartek.

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i moja znajoma z pracy urodzila wczoraj poznym wieczorem coreczke. W moje urodziny - dokladnie tak jak jej "kazalam" ;- D Kruszynka 48 cm i ok. 3 kg

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój ma nową zdolność coś między kląskaniem a mlaskaniem

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka najlepszego ! ;)

A ja mam dylemat ponieważ niedługo chciala bym wprowadzic mięsko. Jakie mięsko wybrać ? Co lepsze w tym przypadku ? Te ze słoiczka bo przebadane tysiac razy bardziej niż normalne czy normalnie ze sklepu ? Kurczaka nie kupię w sklepie bo tyle świństwa w nich jest , że masakra. Kupa antybiotykow, karmione nie wiadomo czym... Czy Wy macie jakieś inne źródła mięsa ? Może są jakieś sklepy gdzie to mięsko nie jest naszprycowane ? Niby mogła bym wziąć na wsi od tamtejszego rolnika ale nie mam pewnoości nigdy czy to przebadane czy nie.... No i teraz nie wiem. Może znacie sie na tych mięsnych certyfikatach i wiecie na co patrzec kupując ? Poradźcie coś pliiiis.

LadyDi lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    W tym artykule nie ma negacji, że dzieci płaczą, bo chcą być na rączkach ;) Tylko na pewno nie manipulują.
    To chyba normalne, jesteśmy dla dzieci całym światem i jeśli gorzej się czują albo coś je zaboli, to w ramionach mamy łatwiej to znieść. Albo po prostu potrzebują poczucia bezpieczeństwa. Tak jak my potrzebujemy się przytulić, tak samo nasze dzieci - tylko one dużo częściej i dłużej.
    Jak Janeczka ząbkowała, to musiała być praktycznie non-stop na rączkach, jak przestała, to potrafi sama się pobawić, zająć i jest przy tym zadowolona. Ale oczywiście jak się znudzi czy jest śpiąca, to chce do mamy. Nie widzę w tym manipulacji ;) Ani terroryzmu.

Ja tez tak mysle. Ze tu motywacja jest pomylona. Dziecko nie placze i nie domaga sie raczek i przytulenia, bo chce terroryzowac rodzica i byc dla niego upierdliwe, tylko dlatego, ze ma potrzebe bliskosci. I tyle.

A na fejsbuku widzialam obrazek z tekstem "Nie sztuka jest uspic. Sztuka jest odlozyc." ;]

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia co to jest kląskanie ? ;)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:

A na fejsbuku widzialam obrazek z tekstem "Nie sztuka jest uspic. Sztuka jest odlozyc." ;]

To sa swięte słowa :) Teraz już łatwiej mi się ją odkłada jak zaśnie ale jak sobie przypomne ile to ja sie nagimnastykowałam jak była malutka.... akrobacje nie z tej ziemi.

Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3254 3255 3256 3257 3258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ