X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak zapytaj jak możesz co sądzi o mięsie z selgrosu bo tam jest w sumie dobre jakościowo mięso. Przynajmniej we Wro.

Kurczaki są faszerowane antybiotykami i karmione mączką. Ogólnie dużo syfu w nie pakują ale jak masz z wlasnego żródła i przebadane pod względem pasozytów to jest ok.

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu filmik odnośnie kurczaków w sklepach ....

https://www.youtube.com/watch?v=2Ed_6uTwTrs

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota to że w sklepach kurczaki to sam syf to wiem. Myślałam, że wszystkie, ale skoro mam swoje sprawdzone to już się nie martwię :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, a dlaczego nie kurczak? Nawet ten ze sprawdzonego źródła jest zły?
    Sprawdzone są ok. Normalnie to same antybiotyki i hormony. Ponoć dzieci potem nie reagują na antybiotyki jak są chore...

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przez ta pogode tez senny no i przez katar. Jeśc nie chce trasznie długo z nim walczyłam i w końcy zjadł jakie 60ml - ale generalnie dzisiaj zjadł bardzo malutko :-( wiem że przy katarze gorzej sie je ale najgorsze jest to że ten katar zbiegł się z moim brakiem mleka i musze wmuszac w niego mm a łatwo nie jest......

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, moja też na cyca się obraziła po południu, ale teraz aż z dwóch piersi wypiła tak zgłodniała.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój zawsze wypijał z dwwóch cycków ;-)

LadyDi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co brac na zakończenie laktacji? Nie chciałabym brac hormonów

• Bietka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia szałwia, mięta na pewno hamują laktację.

Stokrotka mi koleżanka polegała sklep befsztyk.pl. Mówiła, że mają mięso z certyfikatami specjalnie dla dzieci. Sprawdź :-)
    Dla dziecka na początku podobno najlepiej dać królika. Mięso lekkostrawne, niealergizujace.

Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sklepach nie ma oleju holle, ale znajoma mi wynalazla w niemieckim kauflandzie taki http://allegro.pl/hipp-bio-olej-rzepakowy-dla-niemowlat-4m-250ml-i5010192149.html także mi przywiezie pod koniec sierpnia po 3.5 euro, zamówiłam u niej też kaszki baby sun, 8szt po 1,5 euro u nas taka przebitka że SZOK....płaciłam 12.70zl za jedną:-\

W moim sklepie eko też można zamówić kurczaka także pewnie będę kupować, ale na początek podam pewnie indyka, krolika bo delikatniejsze miesko

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Dawno mnie tu nie było! Wczoraj w końcu wróciliśmy z wyjazdów, oj stęskniłam się za domkiem :)
    Co u Was? Tak w skrócie?
    Nie nadrobię Was za Chiny!

Z nowości, to tak - Tomek ma już dwa zęby, kolejne idą i troszkę bólu sprawiają małemu.
    Kupiłam też chustę, bo pożyczona od Pii zdała egzamin ;)
    Byliśmy nad morzem, cudownie się spacerowało z maluszkiem w chuście ;)

Tomek próbuje raczkować, nie ma opcji, żeby położyć go na plecach - nawet kąpiel jest na brzuchu.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue!! :)
    A gdzie byliście nad morzem?
    Dziś o Tobie nawet pisałam na forum, że szkoda, że zniknęłaś.
    Janka też ma dwa zęby - i też tylko na brzuchu. Przebranie jej teraz pampersa graniczy z cudem :P
    Nawet je na brzuchu :P
    Pochwal się jaką masz chustę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to chyba ściągnęłaś mnie myślami :)
    Byliśmy w Rewalu, niestety pogoda nas wygoniła :/ Później byliśmy też troszkę nad jeziorem, więc mały załapał troszkę świeżego powietrza.

Gosiak, jak chcę przebrać Tomka to muszę mu dać torebkę po chusteczkach nawilżanych. Tylko to go obecnie potrafi zająć.
    Na szczęście je na boczku jeszcze. Ale na siedząco go ciężko karmić ;/

Chustę mam Womar Zafiro, beżową w delikatne kwiatki. Jutro porobię zdjecia i wrzucę na prywatne forum ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, gratuluję ząbków!

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolega odpisał:
    Ogólnie nie mam takich już. Rolmies.pl dowoził mięso do domu ale wycofali się z tego. Ale za to można ich zapytać w których sklepach w 3city można ich mięso kupić. U mnie na Zaspie jest jeden sklep ekologiczny w którym można zamówić mięso eko. Nazywa się "Kozłek".

W Gzelli i innych dobrych mięsnych można kupić np kurczaka Farmio czy jakoś tak - podobno bez antybiotyków i hormonów i GMO. O ile to prawda. Są jeszcze kurczaki "Zagrodowe" sprzedawane też w całości.

Ogólnie najmniej hormonów mają indyki.

p.s. trzymaj kciuki bo może jutro okaże się ze wygraliśmy konkurs na operatora przedszkola i żłobka na wiszących ogrodach - jakby co to otwarcie wrzesien 2016 :D

Znalazłam ich stronę: https://www.kozlek.pl/Delikatesy-Ekologiczne/Miesa-wedliny-i-ryby/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:02

Stokrota :), LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, u nas też opakowanie mokrych chusteczek jest the best zabawką - których nota bene nie używam, ale leży koło przewijaka. Ale to nie przeszkadza mojej córce w przewróceniu się na brzuch i bawieniu się w takiej pozycji.

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba będę musiała nauczyć zakładać pampersa na brzuchu i problem sam się rozwiąże :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio nawilżacz powietrza na topie. Jak idziemy się usypiać na noc i biorę ją do karmienia to ona mi siada na kolanach, wyciąga rączki do nawilżacza i mówi "yyyy, yyyy, yyyy". Musimy więc włączyć nawilżacz i musi sobie połapać parę. Wtedy jest obłęd w oczach, piski i wierzganie. Po takim seansie dopiero możemy zacząć się karmić :D

Gosiak, Sue, marcela29, Pia Gizela, LadyDi lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Sue :) No sto lat Cię tu nie było :)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam:

"Do oswajania z glutenem

Użyj ugotowanej na wodzie zwykłej kaszy manny lub niemowlęcej kaszki pszennej. Dziecku karmionemu piersią podawaj od 5.-6. miesiąca życia maleńkie porcje - pół łyżeczki gotowej kaszki rozmieszanej w 100 ml mleka lub przecieru z warzyw albo owoców. Dopiero od 10. miesiąca zacznij maluchowi serwować kaszkę glutenową (pszenną, orkiszową, owsianą) jako osobny posiłek."

Kurcze myślałam, że kaszkę glutenową mozna podac już gdzieś po miesiącu robienia tych prob z glutenem. Jezu jaka ja się czuję głupia w tym rozszerzaniu diety...

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3256 3257 3258 3259 3260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ