Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak zapytaj jak możesz co sądzi o mięsie z selgrosu bo tam jest w sumie dobre jakościowo mięso. Przynajmniej we Wro.
Kurczaki są faszerowane antybiotykami i karmione mączką. Ogólnie dużo syfu w nie pakują ale jak masz z wlasnego żródła i przebadane pod względem pasozytów to jest ok. -
nick nieaktualnymój przez ta pogode tez senny no i przez katar. Jeśc nie chce trasznie długo z nim walczyłam i w końcy zjadł jakie 60ml - ale generalnie dzisiaj zjadł bardzo malutko wiem że przy katarze gorzej sie je ale najgorsze jest to że ten katar zbiegł się z moim brakiem mleka i musze wmuszac w niego mm a łatwo nie jest......
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia szałwia, mięta na pewno hamują laktację.
Stokrotka mi koleżanka polegała sklep befsztyk.pl. Mówiła, że mają mięso z certyfikatami specjalnie dla dzieci. Sprawdź
Dla dziecka na początku podobno najlepiej dać królika. Mięso lekkostrawne, niealergizujace.
Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość
-
U mnie w sklepach nie ma oleju holle, ale znajoma mi wynalazla w niemieckim kauflandzie taki http://allegro.pl/hipp-bio-olej-rzepakowy-dla-niemowlat-4m-250ml-i5010192149.html także mi przywiezie pod koniec sierpnia po 3.5 euro, zamówiłam u niej też kaszki baby sun, 8szt po 1,5 euro u nas taka przebitka że SZOK....płaciłam 12.70zl za jedną
W moim sklepie eko też można zamówić kurczaka także pewnie będę kupować, ale na początek podam pewnie indyka, krolika bo delikatniejsze mieskoGosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Cześć Dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było! Wczoraj w końcu wróciliśmy z wyjazdów, oj stęskniłam się za domkiem
Co u Was? Tak w skrócie?
Nie nadrobię Was za Chiny!
Z nowości, to tak - Tomek ma już dwa zęby, kolejne idą i troszkę bólu sprawiają małemu.
Kupiłam też chustę, bo pożyczona od Pii zdała egzamin
Byliśmy nad morzem, cudownie się spacerowało z maluszkiem w chuście
Tomek próbuje raczkować, nie ma opcji, żeby położyć go na plecach - nawet kąpiel jest na brzuchu.
-
Gosiu to chyba ściągnęłaś mnie myślami
Byliśmy w Rewalu, niestety pogoda nas wygoniła Później byliśmy też troszkę nad jeziorem, więc mały załapał troszkę świeżego powietrza.
Gosiak, jak chcę przebrać Tomka to muszę mu dać torebkę po chusteczkach nawilżanych. Tylko to go obecnie potrafi zająć.
Na szczęście je na boczku jeszcze. Ale na siedząco go ciężko karmić ;/
Chustę mam Womar Zafiro, beżową w delikatne kwiatki. Jutro porobię zdjecia i wrzucę na prywatne forumGosiak lubi tę wiadomość
-
Kolega odpisał:
Ogólnie nie mam takich już. Rolmies.pl dowoził mięso do domu ale wycofali się z tego. Ale za to można ich zapytać w których sklepach w 3city można ich mięso kupić. U mnie na Zaspie jest jeden sklep ekologiczny w którym można zamówić mięso eko. Nazywa się "Kozłek".
W Gzelli i innych dobrych mięsnych można kupić np kurczaka Farmio czy jakoś tak - podobno bez antybiotyków i hormonów i GMO. O ile to prawda. Są jeszcze kurczaki "Zagrodowe" sprzedawane też w całości.
Ogólnie najmniej hormonów mają indyki.
p.s. trzymaj kciuki bo może jutro okaże się ze wygraliśmy konkurs na operatora przedszkola i żłobka na wiszących ogrodach - jakby co to otwarcie wrzesien 2016
Znalazłam ich stronę: https://www.kozlek.pl/Delikatesy-Ekologiczne/Miesa-wedliny-i-ryby/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:02
Stokrota :), LadyDi lubią tę wiadomość
-
U nas ostatnio nawilżacz powietrza na topie. Jak idziemy się usypiać na noc i biorę ją do karmienia to ona mi siada na kolanach, wyciąga rączki do nawilżacza i mówi "yyyy, yyyy, yyyy". Musimy więc włączyć nawilżacz i musi sobie połapać parę. Wtedy jest obłęd w oczach, piski i wierzganie. Po takim seansie dopiero możemy zacząć się karmić
Gosiak, Sue, marcela29, Pia Gizela, LadyDi lubią tę wiadomość
-
Właśnie przeczytałam:
"Do oswajania z glutenem
Użyj ugotowanej na wodzie zwykłej kaszy manny lub niemowlęcej kaszki pszennej. Dziecku karmionemu piersią podawaj od 5.-6. miesiąca życia maleńkie porcje - pół łyżeczki gotowej kaszki rozmieszanej w 100 ml mleka lub przecieru z warzyw albo owoców. Dopiero od 10. miesiąca zacznij maluchowi serwować kaszkę glutenową (pszenną, orkiszową, owsianą) jako osobny posiłek."
Kurcze myślałam, że kaszkę glutenową mozna podac już gdzieś po miesiącu robienia tych prob z glutenem. Jezu jaka ja się czuję głupia w tym rozszerzaniu diety...