X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia my mamy wizyte raz w miesiacu jej i jak dotad .. Odpukac mala nigdy nie byla chora... A nawet ja bylam na poczatku 2 razy...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja czytałam, że kaszel może być nietypowym objawem ząbkowania.
    Januszkowa, będę obserwować w takim razie. Pokasłuje w dzień, a w nocy w ogóle i katar dziś już jakby się unormował, więc zobaczymy.

A co do tego chleba no to niestety będę musiała podawać jej czarny, bo tu się tak je... Już nie chcę nic czytać na temat szkodliwości czegokolwiek, bo mnie to wpędzi w jakiegoś doła normalnie :/

A w ogóle to zadecydowałam, że będę karmić mieszanie. I papki i blw. Muszę ją do jedzenia przyzwyczajać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 22:58

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh dobra zobacze jutro..... jak cos się rozwinie to pójde do toczyskiej bardziej nie zarazi.

Toczyska jak była u mnie tydzień po porodzie to później miałam biegunke wirusowa i Grzes też, a później jak byłam jakoś w kwietniu to mały miał po wizycie był senny i spał csły dzień, nie mogłam go dobudzić na jedzenie.... może przypadek

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę spać dobranoc wszytskim
    mam nadzieję, że Grzes nie jest chory.....

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje ze dzis zjadlam loda amerykanskiego malego i troche prazynek bekonowych. Na sernik u tesciowej nie dalam sie namowic. Cwiczenia na brzuch zrobione :) Ide sie kapac i spac.

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa a napisz jeszcze w piątek pierwszy raz zauważyliście to krztuszenie się a w niedzielę już było źle? Czy mała zaczęła kaszleć już wcześniej

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kobieta.wp.pl/kat,132000,title,Kwitnie-handel-mlekiem-z-piersi,wid,17732757,wiadomosc.html?ticaid=1154ce&_ticrsn=3 ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety lekki katarek kaszel też sporadycznie. Idę dzisiaj do lekarza

• Bietka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Laura spóźnione życzenia składam! Spełnienia marzeń! :-)

Pisalyscie ostatnio o awokado. Ja zazwyczaj robię pastę na kanapkę. Wczoraj zrobiłam z niego nutellę dietetyczną :-D wyszła dobra. Świetna alternatywa dla chcących jeść mniej słodyczy :-)

My od niedzieli jestesmyvjuz w domu. Dzisiaj mąż pierwszy dzień po urlopie poszedł do pracy. Młody wstał o 5, wiec ciezki dzień się szykuje, bo marudzi od rana.

U nas ząbków brak, ale za to Staś porusza się do przodu :-D podciąga nóżki pod brzuch rączkami się zapiera i przesuwa się do przodu :-)

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Janeczka porusza się w każdą możliwą stronę - nie można już jej spuścić z oka ;) Nie siada jeszcze, ale widać, że usilnie ćwiczy - tylko jeszcze jej nie wychodzi :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam pytanie do mam które już były z dziećmi zagranicą albo się wybierają. Czy kupowałyscie dodatkowo ubezpieczenie czy tylko karta ekuz?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Cześć. Mam pytanie do mam które już były z dziećmi zagranicą albo się wybierają. Czy kupowałyscie dodatkowo ubezpieczenie czy tylko karta ekuz?
    Ja będę kupować ubezpieczenie dodatkowe.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja będę kupować ubezpieczenie dodatkowe.

A no i oczywiście zapomniałam dodać że interesuje mnie dodatkowe ubezpieczenie i jaką firmę warto wybrać :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    A no i oczywiście zapomniałam dodać że interesuje mnie dodatkowe ubezpieczenie i jaką firmę warto wybrać :)
    Ja w zeszłym roku jak byłam w ciąży korzystałam z porównywarki ubezpieczeń turystycznych i zdecydowałam się na firmę Signal Iduna. Konsultowałam, która pracuje w ubezpieczeniach. Teraz jeszcze nie szukałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 07:59

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam z pzu

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A EKUZ teraz można zamówić online z tego co słyszałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natanek wlasnie pierwszy raz sam przekrecil sie na brzuszek :) <3

Gosiak, Lara 82, LadyDi, Pocahontas, przedszkolanka:), *Sylwia, Januszkowa, słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Pocahontas witaj u nas na watku.

A co sie stalo z Marcowkami. Troche je podczytywalam i z tego co pamietam tam bylas na watku w ciazy i po porodzie? :-)

Jestesmy fajniejsze? ;-) ( joke)

do marcówek też zaglądam, ale jak tu zajrzałam to się dowiedziałam kilku ciekawych rzeczy, np że nosidło jest złe (nie używam, ale nie zastanawiałam się nad tym, że coś jest nie tak z jego używaniem), no i o kaszkach piszecie, glutenie i OLEJU!!! (nie wiedziałam, że jest taki ważny). Dopiero czytam o wprowadzaniu posiłków stałych i okazuje się, że to wcale nie takie proste...

A pozatym fajnie, że chrzciny się udały:)

Lara 82 lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas nosidla nie sa zle :) trzeba wybrac tylko takie ktore nest zdrowe dla dziecka kregoslupa :) my dzis jedziemy na przymiarke do nosimisie :) obczajac tule bedziemy, jak podpasuje to kupie :)
    Sloneczna z tym wprowadza jem warzyw owocow to ja dawalam na zmiane czyli 2 dni marchew 2 dni jablko 2 dni brokul 2 dni sliwka itd... Wiem ze tu dziewczyny pisaly by pierw warzywa ale zdania sa podzielone wiec ja robilam na przemian :) i teraz mala super zjada miesny obiadek a potem po 2 h deserek choc czasem od razu po obiedzie domaga sie deserku :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz ardziej przekonana nestem ze chce drugie :) tylko co moj szef na to jesli np zamiast wrocic w lutym do pracy oznajmie mu ze jestem w ciazy:p ide np na zwolnienie 9 mscy i macierzynski:p chyba wtedy nie mam po co juz tam wracac co?;)
    Przy drugim to juz raczej skorzystam z opiekunki gdy mojego m nie bedzie bo ciezko bedzie ogarnac stan ciazowy j dziecko a potem noworodka i dziecko:) a malzu pracy na 2 lata nie rzuci hehe... Swoja droga czas szybko leci.. Ledwo wrocil i juz minelo 5 tygodni jeszcze tydzien i wyjezdza...:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 3250 3251 3252 3253 3254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ