X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dzięki :)
    Co do biustu, mógłby by być trochę mniejsze, bo ciężko dostać jakiś fajny stanik. Kobiecie nie dogodzisz :P ;)

No i teraz teść strasznie zazdrosny, że teściowa widziała i mogła się pobawić z Janeczką i kiedy przyjedziemy.
    Ja w poniedziałek jadę do moich rodziców. Zostanę do środy albo czwartku i chyba w niedzielę przejedziemy się do teściów, żeby mieć już z głowy wyjazdy aż do naszego wypadu na wakacje.
    Teść walczy z rakiem płuc i dla niego pojawienie się na świecie wnuczki to mega kop do dalszej walki. Nie wiemy ile jeszcze będzie się mógł nią nacieszyć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Sylwia, są takie dzieci które od mamy butelki nie wezmą. Może jakby mąż mu dał to by zjadł?
    O ja, nie słyszałam tej teorii, może naprawdę coś w tym jest...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam, które mają jakiś skrawek ogrodu/trawy itd. Kąpiecie dzieci na zewnątrz kiedy jest ciepło? Moja w te ostatnie upały chlapała się prawie 2 godz, mogłam przy niej usiąść i odpocząć od noszenia, zabawiania.

Bietka lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też gdzieś o tym czytałam. Poleca się w takich sytuacjach żeby ktoś inny podał butelkę z prostego powodu: mama=pierś z mlekiem. Dziecko mając do wyboru butelkę która nijak kojarzy się z jedzeniem i mamę dokona oczywistego wyboru:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno też można próbować w nocy kiedy dziecko mniej ogarnia, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Nie zagłębiałam się nigdy bo Poli butelka wydawała się atrakcyjniejsza, to raczej ja przeżywałam odstawienie.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a probowalas zmnienic smoczek od butelki na taki z wieksza dziurka? Moze za wolno mu leci.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy teraz na zakupach przed wyjazdem. Kupujemy dla P i chlopcow jakies ubrania. A chlopcy zostali z ciocia. Zostawilam mleczko na jedno karmienie to trzeba sie streszczac :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bańki mydlane zrobiły dziś furorę. Polecam !!! :)

monika_ lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Zoja zjadła ostatni raz o 13 i nie chce cyca w ogóle wziąć. Zaczynam się martwić :(

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiak super fryzurka i Janeczka jakie zabki fajne :))) super ze wizyta sie udala :) a moja bratowa opierdzielila mi tylek do drugiej bratowej ze robie z dziecka kaleke i nic mu do jedzenia innego jak mleko i jakies beznadziejne zupki nie daje... masakra :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, dzięki :) A bratową się nie przejmuj, głupich nie sieją...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, a coś poza tym jej dolega?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Stokrota pytalas o Jedynaka no to sie zglaszam ;) tj Gosiak dobrze pamieta to jestem jedynaczka i zawsze marzylam o rodzenstwie... Jak bylam mala wyobrazalam sobie ze mam siostrzyczke i z nia rozmawialam ;p
    Ogolnie jako rodzic czuje sie spelniona z jednym dzieckiem jednak wiem jak sama sie czulam patrzac na rodzenstwa i jak teraz widze rodzicow z 1 dzieckiem i majac na uwadze moja mala chce dla niej czegos lepszego...chce by miala braciszka lub siostrzyczke bo choc ja jako dziecko mialam wszystko to oddalabym to za rodzenstwo ;)

Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak fryzurę masz super!

LadyDi może za dużo w ciągu dnia dajesz jej stałych pokarmów. Słyszałam, że dziecko może samo się odstawić od piersi gdy się przesadzi z ilością pokarmów. Mam nadzieję, że to nie to.

Patrycja ja bym się nie przejmowala i robiła swoje. W końcu to Twoje dziecko i Ty decydujesz co je. Ja też pewnie będę uważana za freaka w rodzinie :-P

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kupie w takim razie bańki mydlane :-)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wyruszylismy do domu. Maly zasnal. Nawet nie marudzil, glaskalam go po glowce i usnal.

Dzis byl w odiwedzinach brat cioteczny mojego meza z dzieckiem ze stycznia. Chlopczyk nosi ubranka na 86 cm i moj przy nim wygladal jak okruszek! A przeciez wazy ponad 9 kg. Wyobrazacie sobie?
    Malo tego ten ich maly jest bardzo grzeczny, jak go polozyli na kocyki tak lezal i obserwowal. Cos tam gadal- baba juz. A moj sie krecil i krecil. Wrzeszczal. Chyba nie lubi jak jest duzo ludzi.

Az mi glupio bylo ze moj taki urwis. Poszli i dziecko nasze bylo grzeczniejsze

No ale posluchalam ze ich synek przesypia noc! Zasypia sam w lozeczku! Potrafi zasnac na kocu/ macie jak sie go przykryje pielucha.
    Je co 3-4 godz

Z nad morza 6 h wieczorem przejechal bez przystanku.

W wozku nie kolysza bo nie ma potrzeby.

Jak tak posluchalam to zaczelam sie zastanawiac czy moj nie ma ADHD!!

Ale chyba nie..

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, dobry bocian nie bylby zly:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna a gdzie wyczyalas tala prognoze? Bo my sie wybieramy na Mazury za 1,5 tyg. Mam nadzieje ze zimno nie bedzie ale slonko by sie przydalo. Tylko moze nie 37 st:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna tak jak Gosiak pisala jesten fizjoterapeutka, w pracy mam do czynienia glownie z doroslymi, ale miewam i dzieci takze stad moje "zboczenie" ;)

my po zakupach na eko targu- kalafior i brokuly zblanszowane i zamrozone, 4kg sliwek w garnku sie beda jeszcze dwa dni smazyc, za 2tyg jedziemy znowu po karafior, brokul i sliwki bo tego w zimie nie kupie

jutro idziemy pierwszy raz na basen, ale nie na zadne zajecia, tylko tak, mamy basen 5min pieszo od bloku

Gosiak fajnie ze wizyta sie udala, u mnie za tydzien mama ma byc...

słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, na twojapogoda.pl, to dla Śląska sprawdzałam ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3280 3281 3282 3283 3284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ