X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dzięki :)
    Co do biustu, mógłby by być trochę mniejsze, bo ciężko dostać jakiś fajny stanik. Kobiecie nie dogodzisz :P ;)

No i teraz teść strasznie zazdrosny, że teściowa widziała i mogła się pobawić z Janeczką i kiedy przyjedziemy.
    Ja w poniedziałek jadę do moich rodziców. Zostanę do środy albo czwartku i chyba w niedzielę przejedziemy się do teściów, żeby mieć już z głowy wyjazdy aż do naszego wypadu na wakacje.
    Teść walczy z rakiem płuc i dla niego pojawienie się na świecie wnuczki to mega kop do dalszej walki. Nie wiemy ile jeszcze będzie się mógł nią nacieszyć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Sylwia, są takie dzieci które od mamy butelki nie wezmą. Może jakby mąż mu dał to by zjadł?
    O ja, nie słyszałam tej teorii, może naprawdę coś w tym jest...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam, które mają jakiś skrawek ogrodu/trawy itd. Kąpiecie dzieci na zewnątrz kiedy jest ciepło? Moja w te ostatnie upały chlapała się prawie 2 godz, mogłam przy niej usiąść i odpocząć od noszenia, zabawiania.

Bietka lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też gdzieś o tym czytałam. Poleca się w takich sytuacjach żeby ktoś inny podał butelkę z prostego powodu: mama=pierś z mlekiem. Dziecko mając do wyboru butelkę która nijak kojarzy się z jedzeniem i mamę dokona oczywistego wyboru:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno też można próbować w nocy kiedy dziecko mniej ogarnia, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Nie zagłębiałam się nigdy bo Poli butelka wydawała się atrakcyjniejsza, to raczej ja przeżywałam odstawienie.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a probowalas zmnienic smoczek od butelki na taki z wieksza dziurka? Moze za wolno mu leci.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy teraz na zakupach przed wyjazdem. Kupujemy dla P i chlopcow jakies ubrania. A chlopcy zostali z ciocia. Zostawilam mleczko na jedno karmienie to trzeba sie streszczac :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bańki mydlane zrobiły dziś furorę. Polecam !!! :)

monika_ lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Zoja zjadła ostatni raz o 13 i nie chce cyca w ogóle wziąć. Zaczynam się martwić :(

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiak super fryzurka i Janeczka jakie zabki fajne :))) super ze wizyta sie udala :) a moja bratowa opierdzielila mi tylek do drugiej bratowej ze robie z dziecka kaleke i nic mu do jedzenia innego jak mleko i jakies beznadziejne zupki nie daje... masakra :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, dzięki :) A bratową się nie przejmuj, głupich nie sieją...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, a coś poza tym jej dolega?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Stokrota pytalas o Jedynaka no to sie zglaszam ;) tj Gosiak dobrze pamieta to jestem jedynaczka i zawsze marzylam o rodzenstwie... Jak bylam mala wyobrazalam sobie ze mam siostrzyczke i z nia rozmawialam ;p
    Ogolnie jako rodzic czuje sie spelniona z jednym dzieckiem jednak wiem jak sama sie czulam patrzac na rodzenstwa i jak teraz widze rodzicow z 1 dzieckiem i majac na uwadze moja mala chce dla niej czegos lepszego...chce by miala braciszka lub siostrzyczke bo choc ja jako dziecko mialam wszystko to oddalabym to za rodzenstwo ;)

Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak fryzurę masz super!

LadyDi może za dużo w ciągu dnia dajesz jej stałych pokarmów. Słyszałam, że dziecko może samo się odstawić od piersi gdy się przesadzi z ilością pokarmów. Mam nadzieję, że to nie to.

Patrycja ja bym się nie przejmowala i robiła swoje. W końcu to Twoje dziecko i Ty decydujesz co je. Ja też pewnie będę uważana za freaka w rodzinie :-P

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kupie w takim razie bańki mydlane :-)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wyruszylismy do domu. Maly zasnal. Nawet nie marudzil, glaskalam go po glowce i usnal.

Dzis byl w odiwedzinach brat cioteczny mojego meza z dzieckiem ze stycznia. Chlopczyk nosi ubranka na 86 cm i moj przy nim wygladal jak okruszek! A przeciez wazy ponad 9 kg. Wyobrazacie sobie?
    Malo tego ten ich maly jest bardzo grzeczny, jak go polozyli na kocyki tak lezal i obserwowal. Cos tam gadal- baba juz. A moj sie krecil i krecil. Wrzeszczal. Chyba nie lubi jak jest duzo ludzi.

Az mi glupio bylo ze moj taki urwis. Poszli i dziecko nasze bylo grzeczniejsze

No ale posluchalam ze ich synek przesypia noc! Zasypia sam w lozeczku! Potrafi zasnac na kocu/ macie jak sie go przykryje pielucha.
    Je co 3-4 godz

Z nad morza 6 h wieczorem przejechal bez przystanku.

W wozku nie kolysza bo nie ma potrzeby.

Jak tak posluchalam to zaczelam sie zastanawiac czy moj nie ma ADHD!!

Ale chyba nie..

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, dobry bocian nie bylby zly:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna a gdzie wyczyalas tala prognoze? Bo my sie wybieramy na Mazury za 1,5 tyg. Mam nadzieje ze zimno nie bedzie ale slonko by sie przydalo. Tylko moze nie 37 st:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna tak jak Gosiak pisala jesten fizjoterapeutka, w pracy mam do czynienia glownie z doroslymi, ale miewam i dzieci takze stad moje "zboczenie" ;)

my po zakupach na eko targu- kalafior i brokuly zblanszowane i zamrozone, 4kg sliwek w garnku sie beda jeszcze dwa dni smazyc, za 2tyg jedziemy znowu po karafior, brokul i sliwki bo tego w zimie nie kupie

jutro idziemy pierwszy raz na basen, ale nie na zadne zajecia, tylko tak, mamy basen 5min pieszo od bloku

Gosiak fajnie ze wizyta sie udala, u mnie za tydzien mama ma byc...

słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, na twojapogoda.pl, to dla Śląska sprawdzałam ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3280 3281 3282 3283 3284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ