X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to sprawdze dla Olsztyna:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do butelek u nas teoria z tata sie nie sprawdza, dzis oddalam do komisu 4 nowe butelki, zostaly nam dwie z ktorych mała poczatkowo pila a teraz zadne cuda nie dziaja, ma bvtle gdzies, troche sie martwie jak bedzie w nocy jesc jak kp skoncze bo wiem ze nawet i 2letnie dzieci budza sie na jedzenie i polspiąco jedzo, z kubka jej dam?:-/

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny macie racje nie ma co sie przejmowac :) nie wiem czy byl temat czy nie ale czy ktoras z Was zastanawiala sie juz nad fotelikiem do auta dla bobasa? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 21:11

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, dziecko koło roku nie powinno już jeść w nocy ze względu na zagrożenie próchnica, więc starszemu dziecku możesz podać wodę z niekapka, spokojnie, nauczy się :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marcela no stres zalapie butelke w swoim czasie :-)
    A jak dziecko nie chce to wody sie nie napije w nocy tylko bedzie chcialo np? Mleko i koniec. Znam takie przypadki. Dziecko ok. roku to naprawde maly szkrab.
    I naprawde nie wyobrazam sobie podawac takiemu dziecku kubka w nocy. Wsrod znajomych stosujacych Blw nawet o czyms takim nie slyszalam.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy waszym dzieciom odparza sie pod kolankami? Maja tam czerwone?
    Co na to stosujecie?
    Mojemu tam popekalo az juz nie wiem czym smarowac?

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja my wybralismy be safe combi x4 ze wzgledu na to ze dziecko moze tylem do kier jazdy jezdzic dluzej :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, nie masz co się martwić. Dzieci nawet w podobnym wieku są różne..w końcu to ludzie;) Co do rozmiarów, moja nosi 74 ale ledwo już..kolejna wysyłka będzie na 80:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero usnęła. W końcu o 20 załapała cyca. Masakra jakaś. Dziś dostała tylko kaszkę rano i więcej nic nie chciała.
    Katar wciąż ma, ale mniejszy, kaszel ustąpił, temperatury w ogóle nie było, bardzo marudna od wczoraj. Kurcze, nie wiem co jej dolega. Może jednak rozwija się jakaś grubsza choroba? :/ Mam nadzieję, że się mylę! Może to zwyczajnie gorsze dni. Poobserwuję ją jutro i jak dalej będzie taka maruda i nie będzie chciała jeść to w poniedziałek do lekarza pójdziemy.

A fryzura na prawdę super! Ja ostatnio u fryzjera byłam w listopadzie! Muszę się wybrać.

Lara u nas się nie odparza nigdzie. Ale moja to wiecznie tylko w body krótki rękaw.

O, bella dzięki ;) sprawdzę ten fotelik, bo mnie czeka taki zakup za miesiąc, więc muszę zorientować się w temacie.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, nie wiem czym teraz pęknięcia powinnaś smarować, ale Poli też robiły się takie odparzenia w zgięciach i przeszło kiedy zaczęłam zasypywać kilka razy dziennie pudrem Babydram.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, Zoja ma niesamowitą czuprynę! Zazdrościmy;)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziękuję w imieniu córki :D U Was też się z czasem pojawi :)

monika_ lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj walczyłam ponad godzine żeby nakarmić Grzesia. Mm ne cyc nie moje mleko z butelki tez nie. Juz naprawde nie wiem o co chodziło. Masakra jakaś

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ciezka ta Twoja sytuacja. Moze powinnas isc do pediatry. I jak chces wprowadzic mm to dawac codziennie i tych samych porach chociaz troche mm, nawet 20 ml. W koncu za setnym razem zalapie.
    Ale musisz byc konsekwentna dzie w dzien to samo.

Bietka lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziś też wstałyśmy przed 7 i już zaczęłyśmy pierwszą drzemkę.
    Lara, u nas się nic nie odparza.

Słuchajcie, nie wiem czy nam nie wychodzą górne jedynki - widzę dwie białe kropeczki - ale od przodu dziąsła, nie od dołu - to możliwe?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Sylwia ciezka ta Twoja sytuacja. Moze powinnas isc do pediatry. I jak chces wprowadzic mm to dawac codziennie i tych samych porach chociaz troche mm, nawet 20 ml. W koncu za setnym razem zalapie.
    Ale musisz byc konsekwentna dzie w dzien to samo.

pediatra nic nie pomoże.
    Plan mam taki z mężem, że jak będzie miał urlop od przyszłego tygodnia to odstawimy zupełnie od cyca i mały będzie musiał pic z butelki. Innego wyjścia nie widzę.
    Moja mam tez karmiła mnie przez sen i moją siostrę bo nic nie chciałysmy jeść.
    Ehhh może sie uda..... na razie daje mu spokój z butelka bo jak tylko ja widzi to jest wrzask.....

U Grzesia sie tak odparzało - smarowałam bepanthenem

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dzień dobry :)
    Dziś też wstałyśmy przed 7 i już zaczęłyśmy pierwszą drzemkę.
    Lara, u nas się nic nie odparza.

Słuchajcie, nie wiem czy nam nie wychodzą górne jedynki - widzę dwie białe kropeczki - ale od przodu dziąsła, nie od dołu - to możliwe?

postukaj metalowa łyżeczką - jak będzie dźwięk to znaczy że zęby a jak nie to byc może plesniawki?

• Bietka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś nie ma jeszcze ząbków i nie wiem jak wyglądają dziąselka przed ich wyjściem

My dzisiaj pisaliśmy do 7 aż. ;-)
    Zaraz lecimy na spacer jak jeszcze nie jest gorąco.

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, teraz śpi, przyjrzę się dokładniej jak się obudzi. A ktoś coś poleci na pleśniawki?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to biały punkt to raczej afta. Używaliśmy aphtinu i nic to nie dało. Pediatra powiedział że lepiej smarować octeniseptem i faktycznie pomogło.

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3281 3282 3283 3284 3285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ