X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to sprawdze dla Olsztyna:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do butelek u nas teoria z tata sie nie sprawdza, dzis oddalam do komisu 4 nowe butelki, zostaly nam dwie z ktorych mała poczatkowo pila a teraz zadne cuda nie dziaja, ma bvtle gdzies, troche sie martwie jak bedzie w nocy jesc jak kp skoncze bo wiem ze nawet i 2letnie dzieci budza sie na jedzenie i polspiąco jedzo, z kubka jej dam?:-/

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny macie racje nie ma co sie przejmowac :) nie wiem czy byl temat czy nie ale czy ktoras z Was zastanawiala sie juz nad fotelikiem do auta dla bobasa? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 21:11

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, dziecko koło roku nie powinno już jeść w nocy ze względu na zagrożenie próchnica, więc starszemu dziecku możesz podać wodę z niekapka, spokojnie, nauczy się :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marcela no stres zalapie butelke w swoim czasie :-)
    A jak dziecko nie chce to wody sie nie napije w nocy tylko bedzie chcialo np? Mleko i koniec. Znam takie przypadki. Dziecko ok. roku to naprawde maly szkrab.
    I naprawde nie wyobrazam sobie podawac takiemu dziecku kubka w nocy. Wsrod znajomych stosujacych Blw nawet o czyms takim nie slyszalam.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy waszym dzieciom odparza sie pod kolankami? Maja tam czerwone?
    Co na to stosujecie?
    Mojemu tam popekalo az juz nie wiem czym smarowac?

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja my wybralismy be safe combi x4 ze wzgledu na to ze dziecko moze tylem do kier jazdy jezdzic dluzej :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, nie masz co się martwić. Dzieci nawet w podobnym wieku są różne..w końcu to ludzie;) Co do rozmiarów, moja nosi 74 ale ledwo już..kolejna wysyłka będzie na 80:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero usnęła. W końcu o 20 załapała cyca. Masakra jakaś. Dziś dostała tylko kaszkę rano i więcej nic nie chciała.
    Katar wciąż ma, ale mniejszy, kaszel ustąpił, temperatury w ogóle nie było, bardzo marudna od wczoraj. Kurcze, nie wiem co jej dolega. Może jednak rozwija się jakaś grubsza choroba? :/ Mam nadzieję, że się mylę! Może to zwyczajnie gorsze dni. Poobserwuję ją jutro i jak dalej będzie taka maruda i nie będzie chciała jeść to w poniedziałek do lekarza pójdziemy.

A fryzura na prawdę super! Ja ostatnio u fryzjera byłam w listopadzie! Muszę się wybrać.

Lara u nas się nie odparza nigdzie. Ale moja to wiecznie tylko w body krótki rękaw.

O, bella dzięki ;) sprawdzę ten fotelik, bo mnie czeka taki zakup za miesiąc, więc muszę zorientować się w temacie.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, nie wiem czym teraz pęknięcia powinnaś smarować, ale Poli też robiły się takie odparzenia w zgięciach i przeszło kiedy zaczęłam zasypywać kilka razy dziennie pudrem Babydram.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, Zoja ma niesamowitą czuprynę! Zazdrościmy;)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziękuję w imieniu córki :D U Was też się z czasem pojawi :)

monika_ lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj walczyłam ponad godzine żeby nakarmić Grzesia. Mm ne cyc nie moje mleko z butelki tez nie. Juz naprawde nie wiem o co chodziło. Masakra jakaś

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ciezka ta Twoja sytuacja. Moze powinnas isc do pediatry. I jak chces wprowadzic mm to dawac codziennie i tych samych porach chociaz troche mm, nawet 20 ml. W koncu za setnym razem zalapie.
    Ale musisz byc konsekwentna dzie w dzien to samo.

Bietka lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziś też wstałyśmy przed 7 i już zaczęłyśmy pierwszą drzemkę.
    Lara, u nas się nic nie odparza.

Słuchajcie, nie wiem czy nam nie wychodzą górne jedynki - widzę dwie białe kropeczki - ale od przodu dziąsła, nie od dołu - to możliwe?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Sylwia ciezka ta Twoja sytuacja. Moze powinnas isc do pediatry. I jak chces wprowadzic mm to dawac codziennie i tych samych porach chociaz troche mm, nawet 20 ml. W koncu za setnym razem zalapie.
    Ale musisz byc konsekwentna dzie w dzien to samo.

pediatra nic nie pomoże.
    Plan mam taki z mężem, że jak będzie miał urlop od przyszłego tygodnia to odstawimy zupełnie od cyca i mały będzie musiał pic z butelki. Innego wyjścia nie widzę.
    Moja mam tez karmiła mnie przez sen i moją siostrę bo nic nie chciałysmy jeść.
    Ehhh może sie uda..... na razie daje mu spokój z butelka bo jak tylko ja widzi to jest wrzask.....

U Grzesia sie tak odparzało - smarowałam bepanthenem

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dzień dobry :)
    Dziś też wstałyśmy przed 7 i już zaczęłyśmy pierwszą drzemkę.
    Lara, u nas się nic nie odparza.

Słuchajcie, nie wiem czy nam nie wychodzą górne jedynki - widzę dwie białe kropeczki - ale od przodu dziąsła, nie od dołu - to możliwe?

postukaj metalowa łyżeczką - jak będzie dźwięk to znaczy że zęby a jak nie to byc może plesniawki?

• Bietka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś nie ma jeszcze ząbków i nie wiem jak wyglądają dziąselka przed ich wyjściem

My dzisiaj pisaliśmy do 7 aż. ;-)
    Zaraz lecimy na spacer jak jeszcze nie jest gorąco.

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, teraz śpi, przyjrzę się dokładniej jak się obudzi. A ktoś coś poleci na pleśniawki?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to biały punkt to raczej afta. Używaliśmy aphtinu i nic to nie dało. Pediatra powiedział że lepiej smarować octeniseptem i faktycznie pomogło.

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3281 3282 3283 3284 3285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ