Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
co do butelek u nas teoria z tata sie nie sprawdza, dzis oddalam do komisu 4 nowe butelki, zostaly nam dwie z ktorych mała poczatkowo pila a teraz zadne cuda nie dziaja, ma bvtle gdzies, troche sie martwie jak bedzie w nocy jesc jak kp skoncze bo wiem ze nawet i 2letnie dzieci budza sie na jedzenie i polspiąco jedzo, z kubka jej dam?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Marcela, dziecko koło roku nie powinno już jeść w nocy ze względu na zagrożenie próchnica, więc starszemu dziecku możesz podać wodę z niekapka, spokojnie, nauczy się
-
Hej Marcela no stres zalapie butelke w swoim czasie
A jak dziecko nie chce to wody sie nie napije w nocy tylko bedzie chcialo np? Mleko i koniec. Znam takie przypadki. Dziecko ok. roku to naprawde maly szkrab.
I naprawde nie wyobrazam sobie podawac takiemu dziecku kubka w nocy. Wsrod znajomych stosujacych Blw nawet o czyms takim nie slyszalam. -
Dopiero usnęła. W końcu o 20 załapała cyca. Masakra jakaś. Dziś dostała tylko kaszkę rano i więcej nic nie chciała.
Katar wciąż ma, ale mniejszy, kaszel ustąpił, temperatury w ogóle nie było, bardzo marudna od wczoraj. Kurcze, nie wiem co jej dolega. Może jednak rozwija się jakaś grubsza choroba? Mam nadzieję, że się mylę! Może to zwyczajnie gorsze dni. Poobserwuję ją jutro i jak dalej będzie taka maruda i nie będzie chciała jeść to w poniedziałek do lekarza pójdziemy.
A fryzura na prawdę super! Ja ostatnio u fryzjera byłam w listopadzie! Muszę się wybrać.
Lara u nas się nie odparza nigdzie. Ale moja to wiecznie tylko w body krótki rękaw.
O, bella dzięki sprawdzę ten fotelik, bo mnie czeka taki zakup za miesiąc, więc muszę zorientować się w temacie.
-
nick nieaktualny
-
Sylwia ciezka ta Twoja sytuacja. Moze powinnas isc do pediatry. I jak chces wprowadzic mm to dawac codziennie i tych samych porach chociaz troche mm, nawet 20 ml. W koncu za setnym razem zalapie.
Ale musisz byc konsekwentna dzie w dzien to samo.Bietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLara 82 wrote:Sylwia ciezka ta Twoja sytuacja. Moze powinnas isc do pediatry. I jak chces wprowadzic mm to dawac codziennie i tych samych porach chociaz troche mm, nawet 20 ml. W koncu za setnym razem zalapie.
Ale musisz byc konsekwentna dzie w dzien to samo.
pediatra nic nie pomoże.
Plan mam taki z mężem, że jak będzie miał urlop od przyszłego tygodnia to odstawimy zupełnie od cyca i mały będzie musiał pic z butelki. Innego wyjścia nie widzę.
Moja mam tez karmiła mnie przez sen i moją siostrę bo nic nie chciałysmy jeść.
Ehhh może sie uda..... na razie daje mu spokój z butelka bo jak tylko ja widzi to jest wrzask.....
U Grzesia sie tak odparzało - smarowałam bepanthenem -
nick nieaktualnyGosiak wrote:Dzień dobry
Dziś też wstałyśmy przed 7 i już zaczęłyśmy pierwszą drzemkę.
Lara, u nas się nic nie odparza.
Słuchajcie, nie wiem czy nam nie wychodzą górne jedynki - widzę dwie białe kropeczki - ale od przodu dziąsła, nie od dołu - to możliwe?
postukaj metalowa łyżeczką - jak będzie dźwięk to znaczy że zęby a jak nie to byc może plesniawki? -
Jeśli to biały punkt to raczej afta. Używaliśmy aphtinu i nic to nie dało. Pediatra powiedział że lepiej smarować octeniseptem i faktycznie pomogło.
Gosiak lubi tę wiadomość