X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, dzięki!
    Wyczytałam, że super się sprawdza olej kokosowy na sutki i na dziąsła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A aphtin czytam, że jest po 11. roku życia?
    http://www.aptekagemini.pl/aphtin-plyn-do-stosowania-w-jamie-ustnej-10g.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na pleśniawki najlepsze co może być to mocz dziecka - wiem że brzmi strasznie ale jest lepsze niż żele na plesniawki.
    Łapie sie mocz dziecka do miseczki, moczy się pieluszke i lekko pociera. Wstarczy 2-3 razy dziennie jesli nie ma tego dużo. Grzesiowki jakieś 3 miesiące temu sie zrobiły 2 takie małe kropeczki i tak zrobiłam i zeszło w ciągu dnia. To sprawdzony sposób jeszcze mojej babci. Moja mam tak robiła i nie ma nic równie skutecznego.
    Mam jest farmaceutka i faktycznie poitwierdza że to duzo skuteczniejsze niż żele.....

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu w Danii na pleśniawki zalecają maczanie pieluszki tetrowej w wodzie gazowanej. Działa, bo stosowałam jak Zoja była mała.
    A białe twarde kropki na dziąsłach to mogą być perły Epsteina. Moja Zoja też miała. Wygląda to jak wyrżnięty kawałeczek zęba, stuka pod wpływem łyżeczki, a po kilku tygodniach znika ;)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny....z tym moczem to hardcore dla mnie;) dziewczyny KP czy pije któraś z was yerba mate? Zastanawiam się czy można.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Jeny....z tym moczem to hardcore dla mnie;) dziewczyny KP czy pije któraś z was yerba mate? Zastanawiam się czy można.
    Ja piję, kiedyś maniaczka yerbowa, sprowadzałam sobię matero ze specjalelnego drewna z Kolumbii itp... :P
    Do dwóch dziennie można, ja piję codziennie rano jedną i w ciągu dnia czasem drugą.

Stokrota :), monika_ lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A aphtin czytam, że jest po 11. roku życia?
    http://www.aptekagemini.pl/aphtin-plyn-do-stosowania-w-jamie-ustnej-10g.html

Mi polozna poleciła, ale jak zaczęłam czytać to faktycznie jest dla starszych dzieci i przestałam używać. Wiem że większość osób nie wie że nie można, nawet w aptece.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    A białe twarde kropki na dziąsłach to mogą być perły Epsteina. Moja Zoja też miała. Wygląda to jak wyrżnięty kawałeczek zęba, stuka pod wpływem łyżeczki, a po kilku tygodniach znika ;)
    O, widzisz, to dokładnie tak wygląda i jest tylko w jednym miejscu - w miejscu górnej jedynki. Muszę poczytać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a jaką tą yerbe byś poleciła? Ja się nie znam a chce coś sobie kupić.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i hardcore z tym moczem ale nasze mamy tak robily i babka tez. Uryna tak dziala. Zreszta ma szerokie zastosowanie w kosmetyce. I w ogole urynoterapia choc malo apetyczna to jednak wiele razy sie sprawdzila.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzecia drzemka od 13:50 - mam nadzieję, że pośpi do 15:00.
    O 15:00 ma przyjechać do mnie koleżanka z 2-letnią córeczką i ciuszkami po niej, bo mówi, że robi porządki w szafach i może coś sobie wybiorę a resztę odda dalej.
    Mam szarlotkę, którą przywiozła teściowa i mini-tarty z owocami.
    Ciekawa jestem jak dziewczynki na siebie zareagują ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Gosia a jaką tą yerbe byś poleciła? Ja się nie znam a chce coś sobie kupić.
    To na początek bym Ci poleciła coś łagodnego, bo inaczej się zniechęcisz ;) Niektóre są hardcorowe - gorzkie i mulaste ;)
    Polecam z całego wszystkim początkującym:
    http://allegro.pl/yerba-mate-green-despelada-zestaw-matero-bombilla-i5531715381.html
    Na allegro tylko w takim zestawie, w sklepie, w którym kupuję też już jej nie ma. Ale zestaw atrakcyjny cenowo.

Wstyd się przyznać, ale ja teraz pijam taką - jest lurowata, ale nie chce mi się bawić w naczynka, bombille, siteczka...
    http://allegro.pl/yerba-mate-yer-vita-25-torebek-o-smaku-naturalnym-i5211408678.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 14:25

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Gosiak, jak wizyta teściowej? Bo nie wiem czy pisałaś ;)

Ja zrfobiłam tartę z borówkami, ale wyszedł mi za rzadki krem :/ Śmietanka z biedronki nie nadaje się do ubijania. Teraz już wiem.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dzień dobry ;)

Gosiak, jak wizyta teściowej? Bo nie wiem czy pisałaś ;)
    Pisałam, było baaardzo ok. Żadnych uwag, teściowa zachwycona małą, szwagierka zresztą też, teściowa mi dziękowała, że Janeczka dostaje tyle miłości i uwagi. Mówiła, że to dlatego jest taka radosna i szczęśliwa.
    Przywiozły trochę ciuszków (głównie sukieneczek) i maskotkę - bociana, żeby przyniósł braciszka ;)
    Generalnie bardzo pozytywnie.

Sue, monika_ lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz pijam tylko rooibos. Przed ciążą namiętnie piłam czerwoną i zielona. Jerzy nigdy nie próbowałam, ale myślę, że by mi posmakwala, bo lubię gorzkie i cierpkie napoje :-)

Zrobiłam dzisiaj pierwszy raz lody z mleczka kokosowego mango i banana. Mrożą się na wieczór. Ciekawe jak będą smakowaly :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no może i ten mocz działa ale jako prostu nie mogła bym się przemóc.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja piję, kiedyś maniaczka yerbowa, sprowadzałam sobię matero ze specjalelnego drewna z Kolumbii itp... :P
    Do dwóch dziennie można, ja piję codziennie rano jedną i w ciągu dnia czasem drugą.
    HAHA...Przeczytalam " Jeny...z tym moczem to hardcore dla mnie"
    I od razu poniżej " Ja piję, kiedyś maniaczka":D

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po basenie, malutka początkowo była w "lekkim szoku" ale nie płakała, rozglądała się dookoła, "pływała" na brzuszku, placach, troszkę ją ponosiliśmy w "pionie"- leciutka jak piórko:) byliśmy 15 min bo to pierwszy raz....ludzie dookoła pokazywali malutką swoim starszym dzieciom, co uczyli się pływać i parę osób mówiło do swoich kilkulatków "no zobacz jaki maluszek pływa, a Ty taki duży i się boisz".... dobrze, że byliśmy we dwoje bo tak to szybciutko malutką przebraliśmy i do domu na cyca, zjadła, pobrykała 40min i zasnęła na godzinkę....za tydzień też pójdziemy....a i napewno fotelik samochodowy jest niezbędy na basenie, my sobie postawiliśmy na brzegu basenu fotelik i z niego braliśmy małą, i też ja potem w recznik do fotelika i do szatni....
    moja kochana dzielna córeczka:* będzie pływaczka po tatusiu:)

u nas tylko prysznice są rozdzielne, a szatnia/przebieralnia wspólna dla kobiet i mężczycna to we dwoje łatwiej

kasia_1988 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jednak nadzieję, ze mała załapie butle bo praktycznie wszystkie dzieci znjaomych powyżej 1rz jedzą w nocy mleczko, a mysle ze max 1,5roku bedę kp, a potem w nocy przeciez kubka nie dam.....chyba ze np ten lovi360 jakby się nie dało z butli, nie wiem sama, potem się będę martwić....

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka była, ale bez córeczki, bo testowała nową opiekunkę.
    Mówiła, że korzysta z niania.pl i jest bardzo zadowolona. Ale teraz ta jej pierwsza opiekunka znalazła coś bliżej domu, bo bardzo daleko miała i musiała znaleźć nową.
    Na ząbkowanie poleciła mi olejek goździkowy. Ponoć rewelacja.
    No i poleciła pediatrę-homeopatę - jej córeczka miała zapalenie spojówek - dostała antybiotyk, jak skończyła antybiotyk, od razu nawrót a homeopatycznie wyleczyła całkowicie.
    Dostałam dwie duże torby ciuszków na 1-1,5 roku.
    Po długim weekendzie przywiezie mi od mamy ciuszki 6-12m.

Stokrota :), Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3282 3283 3284 3285 3286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ