Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydziewczyny na pleśniawki najlepsze co może być to mocz dziecka - wiem że brzmi strasznie ale jest lepsze niż żele na plesniawki.
Łapie sie mocz dziecka do miseczki, moczy się pieluszke i lekko pociera. Wstarczy 2-3 razy dziennie jesli nie ma tego dużo. Grzesiowki jakieś 3 miesiące temu sie zrobiły 2 takie małe kropeczki i tak zrobiłam i zeszło w ciągu dnia. To sprawdzony sposób jeszcze mojej babci. Moja mam tak robiła i nie ma nic równie skutecznego.
Mam jest farmaceutka i faktycznie poitwierdza że to duzo skuteczniejsze niż żele..... -
A tu w Danii na pleśniawki zalecają maczanie pieluszki tetrowej w wodzie gazowanej. Działa, bo stosowałam jak Zoja była mała.
A białe twarde kropki na dziąsłach to mogą być perły Epsteina. Moja Zoja też miała. Wygląda to jak wyrżnięty kawałeczek zęba, stuka pod wpływem łyżeczki, a po kilku tygodniach znikaGosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
Stokrota :) wrote:Jeny....z tym moczem to hardcore dla mnie;) dziewczyny KP czy pije któraś z was yerba mate? Zastanawiam się czy można.
Do dwóch dziennie można, ja piję codziennie rano jedną i w ciągu dnia czasem drugą.
Stokrota :), monika_ lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A aphtin czytam, że jest po 11. roku życia?
http://www.aptekagemini.pl/aphtin-plyn-do-stosowania-w-jamie-ustnej-10g.html
Mi polozna poleciła, ale jak zaczęłam czytać to faktycznie jest dla starszych dzieci i przestałam używać. Wiem że większość osób nie wie że nie można, nawet w aptece. -
LadyDi wrote:A białe twarde kropki na dziąsłach to mogą być perły Epsteina. Moja Zoja też miała. Wygląda to jak wyrżnięty kawałeczek zęba, stuka pod wpływem łyżeczki, a po kilku tygodniach znika
-
U nas trzecia drzemka od 13:50 - mam nadzieję, że pośpi do 15:00.
O 15:00 ma przyjechać do mnie koleżanka z 2-letnią córeczką i ciuszkami po niej, bo mówi, że robi porządki w szafach i może coś sobie wybiorę a resztę odda dalej.
Mam szarlotkę, którą przywiozła teściowa i mini-tarty z owocami.
Ciekawa jestem jak dziewczynki na siebie zareagują
-
Stokrota :) wrote:Gosia a jaką tą yerbe byś poleciła? Ja się nie znam a chce coś sobie kupić.
Polecam z całego wszystkim początkującym:
http://allegro.pl/yerba-mate-green-despelada-zestaw-matero-bombilla-i5531715381.html
Na allegro tylko w takim zestawie, w sklepie, w którym kupuję też już jej nie ma. Ale zestaw atrakcyjny cenowo.
Wstyd się przyznać, ale ja teraz pijam taką - jest lurowata, ale nie chce mi się bawić w naczynka, bombille, siteczka...
http://allegro.pl/yerba-mate-yer-vita-25-torebek-o-smaku-naturalnym-i5211408678.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 14:25
Stokrota :) lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Dzień dobry
Gosiak, jak wizyta teściowej? Bo nie wiem czy pisałaś
Przywiozły trochę ciuszków (głównie sukieneczek) i maskotkę - bociana, żeby przyniósł braciszka
Generalnie bardzo pozytywnie.Sue, monika_ lubią tę wiadomość
-
Ja teraz pijam tylko rooibos. Przed ciążą namiętnie piłam czerwoną i zielona. Jerzy nigdy nie próbowałam, ale myślę, że by mi posmakwala, bo lubię gorzkie i cierpkie napoje
Zrobiłam dzisiaj pierwszy raz lody z mleczka kokosowego mango i banana. Mrożą się na wieczór. Ciekawe jak będą smakowalyGosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ja piję, kiedyś maniaczka yerbowa, sprowadzałam sobię matero ze specjalelnego drewna z Kolumbii itp...
Do dwóch dziennie można, ja piję codziennie rano jedną i w ciągu dnia czasem drugą.
I od razu poniżej " Ja piję, kiedyś maniaczka"
Gosiak lubi tę wiadomość
-
my po basenie, malutka początkowo była w "lekkim szoku" ale nie płakała, rozglądała się dookoła, "pływała" na brzuszku, placach, troszkę ją ponosiliśmy w "pionie"- leciutka jak piórko:) byliśmy 15 min bo to pierwszy raz....ludzie dookoła pokazywali malutką swoim starszym dzieciom, co uczyli się pływać i parę osób mówiło do swoich kilkulatków "no zobacz jaki maluszek pływa, a Ty taki duży i się boisz".... dobrze, że byliśmy we dwoje bo tak to szybciutko malutką przebraliśmy i do domu na cyca, zjadła, pobrykała 40min i zasnęła na godzinkę....za tydzień też pójdziemy....a i napewno fotelik samochodowy jest niezbędy na basenie, my sobie postawiliśmy na brzegu basenu fotelik i z niego braliśmy małą, i też ja potem w recznik do fotelika i do szatni....
moja kochana dzielna córeczka:* będzie pływaczka po tatusiu:)
u nas tylko prysznice są rozdzielne, a szatnia/przebieralnia wspólna dla kobiet i mężczycna to we dwoje łatwiejkasia_1988 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
mam jednak nadzieję, ze mała załapie butle bo praktycznie wszystkie dzieci znjaomych powyżej 1rz jedzą w nocy mleczko, a mysle ze max 1,5roku bedę kp, a potem w nocy przeciez kubka nie dam.....chyba ze np ten lovi360 jakby się nie dało z butli, nie wiem sama, potem się będę martwić...."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Koleżanka była, ale bez córeczki, bo testowała nową opiekunkę.
Mówiła, że korzysta z niania.pl i jest bardzo zadowolona. Ale teraz ta jej pierwsza opiekunka znalazła coś bliżej domu, bo bardzo daleko miała i musiała znaleźć nową.
Na ząbkowanie poleciła mi olejek goździkowy. Ponoć rewelacja.
No i poleciła pediatrę-homeopatę - jej córeczka miała zapalenie spojówek - dostała antybiotyk, jak skończyła antybiotyk, od razu nawrót a homeopatycznie wyleczyła całkowicie.
Dostałam dwie duże torby ciuszków na 1-1,5 roku.
Po długim weekendzie przywiezie mi od mamy ciuszki 6-12m.
Stokrota :), Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość