X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, dzięki!
    Wyczytałam, że super się sprawdza olej kokosowy na sutki i na dziąsła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A aphtin czytam, że jest po 11. roku życia?
    http://www.aptekagemini.pl/aphtin-plyn-do-stosowania-w-jamie-ustnej-10g.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na pleśniawki najlepsze co może być to mocz dziecka - wiem że brzmi strasznie ale jest lepsze niż żele na plesniawki.
    Łapie sie mocz dziecka do miseczki, moczy się pieluszke i lekko pociera. Wstarczy 2-3 razy dziennie jesli nie ma tego dużo. Grzesiowki jakieś 3 miesiące temu sie zrobiły 2 takie małe kropeczki i tak zrobiłam i zeszło w ciągu dnia. To sprawdzony sposób jeszcze mojej babci. Moja mam tak robiła i nie ma nic równie skutecznego.
    Mam jest farmaceutka i faktycznie poitwierdza że to duzo skuteczniejsze niż żele.....

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu w Danii na pleśniawki zalecają maczanie pieluszki tetrowej w wodzie gazowanej. Działa, bo stosowałam jak Zoja była mała.
    A białe twarde kropki na dziąsłach to mogą być perły Epsteina. Moja Zoja też miała. Wygląda to jak wyrżnięty kawałeczek zęba, stuka pod wpływem łyżeczki, a po kilku tygodniach znika ;)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny....z tym moczem to hardcore dla mnie;) dziewczyny KP czy pije któraś z was yerba mate? Zastanawiam się czy można.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Jeny....z tym moczem to hardcore dla mnie;) dziewczyny KP czy pije któraś z was yerba mate? Zastanawiam się czy można.
    Ja piję, kiedyś maniaczka yerbowa, sprowadzałam sobię matero ze specjalelnego drewna z Kolumbii itp... :P
    Do dwóch dziennie można, ja piję codziennie rano jedną i w ciągu dnia czasem drugą.

Stokrota :), monika_ lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A aphtin czytam, że jest po 11. roku życia?
    http://www.aptekagemini.pl/aphtin-plyn-do-stosowania-w-jamie-ustnej-10g.html

Mi polozna poleciła, ale jak zaczęłam czytać to faktycznie jest dla starszych dzieci i przestałam używać. Wiem że większość osób nie wie że nie można, nawet w aptece.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    A białe twarde kropki na dziąsłach to mogą być perły Epsteina. Moja Zoja też miała. Wygląda to jak wyrżnięty kawałeczek zęba, stuka pod wpływem łyżeczki, a po kilku tygodniach znika ;)
    O, widzisz, to dokładnie tak wygląda i jest tylko w jednym miejscu - w miejscu górnej jedynki. Muszę poczytać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a jaką tą yerbe byś poleciła? Ja się nie znam a chce coś sobie kupić.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i hardcore z tym moczem ale nasze mamy tak robily i babka tez. Uryna tak dziala. Zreszta ma szerokie zastosowanie w kosmetyce. I w ogole urynoterapia choc malo apetyczna to jednak wiele razy sie sprawdzila.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzecia drzemka od 13:50 - mam nadzieję, że pośpi do 15:00.
    O 15:00 ma przyjechać do mnie koleżanka z 2-letnią córeczką i ciuszkami po niej, bo mówi, że robi porządki w szafach i może coś sobie wybiorę a resztę odda dalej.
    Mam szarlotkę, którą przywiozła teściowa i mini-tarty z owocami.
    Ciekawa jestem jak dziewczynki na siebie zareagują ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Gosia a jaką tą yerbe byś poleciła? Ja się nie znam a chce coś sobie kupić.
    To na początek bym Ci poleciła coś łagodnego, bo inaczej się zniechęcisz ;) Niektóre są hardcorowe - gorzkie i mulaste ;)
    Polecam z całego wszystkim początkującym:
    http://allegro.pl/yerba-mate-green-despelada-zestaw-matero-bombilla-i5531715381.html
    Na allegro tylko w takim zestawie, w sklepie, w którym kupuję też już jej nie ma. Ale zestaw atrakcyjny cenowo.

Wstyd się przyznać, ale ja teraz pijam taką - jest lurowata, ale nie chce mi się bawić w naczynka, bombille, siteczka...
    http://allegro.pl/yerba-mate-yer-vita-25-torebek-o-smaku-naturalnym-i5211408678.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 14:25

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Gosiak, jak wizyta teściowej? Bo nie wiem czy pisałaś ;)

Ja zrfobiłam tartę z borówkami, ale wyszedł mi za rzadki krem :/ Śmietanka z biedronki nie nadaje się do ubijania. Teraz już wiem.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dzień dobry ;)

Gosiak, jak wizyta teściowej? Bo nie wiem czy pisałaś ;)
    Pisałam, było baaardzo ok. Żadnych uwag, teściowa zachwycona małą, szwagierka zresztą też, teściowa mi dziękowała, że Janeczka dostaje tyle miłości i uwagi. Mówiła, że to dlatego jest taka radosna i szczęśliwa.
    Przywiozły trochę ciuszków (głównie sukieneczek) i maskotkę - bociana, żeby przyniósł braciszka ;)
    Generalnie bardzo pozytywnie.

Sue, monika_ lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz pijam tylko rooibos. Przed ciążą namiętnie piłam czerwoną i zielona. Jerzy nigdy nie próbowałam, ale myślę, że by mi posmakwala, bo lubię gorzkie i cierpkie napoje :-)

Zrobiłam dzisiaj pierwszy raz lody z mleczka kokosowego mango i banana. Mrożą się na wieczór. Ciekawe jak będą smakowaly :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no może i ten mocz działa ale jako prostu nie mogła bym się przemóc.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja piję, kiedyś maniaczka yerbowa, sprowadzałam sobię matero ze specjalelnego drewna z Kolumbii itp... :P
    Do dwóch dziennie można, ja piję codziennie rano jedną i w ciągu dnia czasem drugą.
    HAHA...Przeczytalam " Jeny...z tym moczem to hardcore dla mnie"
    I od razu poniżej " Ja piję, kiedyś maniaczka":D

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po basenie, malutka początkowo była w "lekkim szoku" ale nie płakała, rozglądała się dookoła, "pływała" na brzuszku, placach, troszkę ją ponosiliśmy w "pionie"- leciutka jak piórko:) byliśmy 15 min bo to pierwszy raz....ludzie dookoła pokazywali malutką swoim starszym dzieciom, co uczyli się pływać i parę osób mówiło do swoich kilkulatków "no zobacz jaki maluszek pływa, a Ty taki duży i się boisz".... dobrze, że byliśmy we dwoje bo tak to szybciutko malutką przebraliśmy i do domu na cyca, zjadła, pobrykała 40min i zasnęła na godzinkę....za tydzień też pójdziemy....a i napewno fotelik samochodowy jest niezbędy na basenie, my sobie postawiliśmy na brzegu basenu fotelik i z niego braliśmy małą, i też ja potem w recznik do fotelika i do szatni....
    moja kochana dzielna córeczka:* będzie pływaczka po tatusiu:)

u nas tylko prysznice są rozdzielne, a szatnia/przebieralnia wspólna dla kobiet i mężczycna to we dwoje łatwiej

kasia_1988 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jednak nadzieję, ze mała załapie butle bo praktycznie wszystkie dzieci znjaomych powyżej 1rz jedzą w nocy mleczko, a mysle ze max 1,5roku bedę kp, a potem w nocy przeciez kubka nie dam.....chyba ze np ten lovi360 jakby się nie dało z butli, nie wiem sama, potem się będę martwić....

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka była, ale bez córeczki, bo testowała nową opiekunkę.
    Mówiła, że korzysta z niania.pl i jest bardzo zadowolona. Ale teraz ta jej pierwsza opiekunka znalazła coś bliżej domu, bo bardzo daleko miała i musiała znaleźć nową.
    Na ząbkowanie poleciła mi olejek goździkowy. Ponoć rewelacja.
    No i poleciła pediatrę-homeopatę - jej córeczka miała zapalenie spojówek - dostała antybiotyk, jak skończyła antybiotyk, od razu nawrót a homeopatycznie wyleczyła całkowicie.
    Dostałam dwie duże torby ciuszków na 1-1,5 roku.
    Po długim weekendzie przywiezie mi od mamy ciuszki 6-12m.

Stokrota :), Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3282 3283 3284 3285 3286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ