X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ale nie wstal w nocy na jedzonko?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wzięłam smoczek na noc do łóżka i w nocy jak się kręciła to zamiast cycka wsadziłam smoka, od razu cisza, spokój, zero kręcenia.
    U nas pierwsza drzemka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawał na jedzonko, ale jak śpi z nami w łóżku to mnie te karmienia nie męczą tak :) No i zazwyczaj od 6 nie było mowy o spaniu a dziś spał. Ba pobawiłam się z nim, znowu piersi szukał, zjadł i śpi!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastawiam pranie i szykuję śniadanie, zjem przed południem :D

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma pierwsza drzemkę, trochę z nim polezalam zanim mocniej zasnął i w tym czasie zamówiłam 2 lakiery hybrydowe, uwielbiam to że przez 2 tyg mam nienaruszone paznokcie, bo później już odrost rzuca się w oczy, a na stopach nawet 3,5 tyg.

Jak się obudzi to idziemy na spacer, dzisiaj ma być 32 stopnie, a pod koniec tyg nawet 39?! Co to ma być...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jecie na śniadanie albo na drugie śniadanie? Mi do tej pory zawsze M robił kanapki, ale już mi się znudziły. Dzisiaj zjadłam płatki owsiane na mleku, niestety błyskawiczne, a nie te zwykłe. Obawiam się że jak pójdę na spacer to dopadnie mnie głód i kupię coś słodkiego, a wszyscy mówią że jestem teraz wyjątkowo szczupła (jak na mnie) i szkoda by było to zaprzepascic...

Przychodzi mi do głowy twarożek ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewka, do tego chleb razowy, można zrobić wieczorem żeby było szybciej. Chociaż lepiej rano żeby warzywa były chrupiące ;)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna a jak wlozysz malego do wozka w domu i jestes z nim w kuchni to nie da rady zebys uszykowala sniadanie?

Moj zawsze patrzy jak to robie, ba teraz nawet jak mu sie znudzi i zaczyna marudzic to jak zaczynam jesc to patrzy z zaciekawieniem :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to meczoce bo musze wozek znosic po schodach wnosic i jeszcze kolka wycierac ale w domu wozek bardzo mi sie przydaje jest lepszy niz wszelkie bujaczki bo misiek ze mna wszedzie pojedzie jak cos robie nie musze go samego zostawiac albo robic cos tylko w jednym pokoju :-)
    Zobaczymy jak bedzie ze spacerowka ale wozek teraz to nasz niezbednik.
    Moze dlatego misio nie lubi lezaczka bo jestvw nim w pasach i nizej i mniej widzi.

Juz nawet lubi swoje krzeselko do karmienia ale tam prawie siedzi wiec go narazientak nie wsadzam na zbyt dlugi czas.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sadzania nie sadzania dzieci. To owszem nie sadzam mojego specjalnie w siedzacej pozycji 90 stopni, nie podpieram podoszkami. Ale moj nie chce juz byc noszony poziomo; zreszta nigdy nie chcial, nie chce tez lezec na plasko lubi lekko uniesione. Sam lapie sienz boku wozka i podnosi; musze juz bardzo pilnowac. A jak mu dam raczki to sam podciagnie sie do siadu.
    W takiej sytuacji mysle, ze nie zrobie mu krzywdy jaknw krzeselku chwile polezy polsiedzaco, czy w wozku. Ma juz prawie pol roku, przeciez nie moge go wcale nie sadzac bo juz sie nie da.
    I o to chodzi w tych cwiczeniach mi sie wydaje. Przeciez sam nagle niensiadzie sztywno, najpierw bedzie probowal i sie przewracal. Zreszta czasami teraz jak z brzuszka na plecki wraca a z tylu cos lezy yo potrafi prawie usasc.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same foteliki samochodowe chcac nie chcac wymuszaja prawie siedzaca pozycje; co mi sie od poczatku nie podobalo. Choc my bardzo malon korzystalismy z fotelika!!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od wczoraj obrazil sie na spanie ma je gleboko wn4 literach. Wlasnie ululalam pol h i juz nie spi.

Raz kozie smierc idziemy po bulki do sklepu na nogach. Dosyc daleko najwyzej pierwszy raz z tak dalea wrocimy na sygnale!!!!!

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Atakasobiejedna a jak wlozysz malego do wozka w domu i jestes z nim w kuchni to nie da rady zebys uszykowala sniadanie?

Moj zawsze patrzy jak to robie, ba teraz nawet jak mu sie znudzi i zaczyna marudzic to jak zaczynam jesc to patrzy z zaciekawieniem :-)

Nasz wózek mieszka w aucie, nie dam rady go nosić. Nie mam pojęcia jak będę tam trzymać spacerówke. Jak ma dobry humor, tzn nie jest śpiący to w lezaczku sobie siedzi i się bawi, mogę coś do pół godziny zrobić. Chodzi raczej o to że nie mam pomysłu na coś zdrowego i w miarę szybkiego.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kaszę jaglaną z owocami ?
    Albo musli na mleku lub z jogurtem ?
    Twarożek też spoko, my często robimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 09:54

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastawiłam pranie i koniec spania ;) teraz zabawa!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Co jecie na śniadanie albo na drugie śniadanie? Mi do tej pory zawsze M robił kanapki, ale już mi się znudziły. Dzisiaj zjadłam płatki owsiane na mleku, niestety błyskawiczne, a nie te zwykłe. Obawiam się że jak pójdę na spacer to dopadnie mnie głód i kupię coś słodkiego, a wszyscy mówią że jestem teraz wyjątkowo szczupła (jak na mnie) i szkoda by było to zaprzepascic...

Przychodzi mi do głowy twarożek ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewka, do tego chleb razowy, można zrobić wieczorem żeby było szybciej. Chociaż lepiej rano żeby warzywa były chrupiące ;)

My jemy jajecznicę albo jajka na miękko - raz-dwa razy w tygodniu, czasem parówki z 97% szynki, owsiankę gotowaną, czasem kanapki a czasem zupę (dr. Tenzin zaleca na śniadanie dobrą, ciepłą zupę ;) )

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza drzemka trwała zaledwie 30 minut. Byłyśmy w aptece i po yerbę ;) Spotkałyśmy Zuzę z młodszą córką w nosidle ;) Pogadałyśmy... teraz drzemka nr 2, bo ewidentnie dziecko nie dospało na pierwszej.
    Kupiłam sobie super tunikę/top ;)

http://wrzucaj.net/images/2015/08/03/top.jpg

Dzisiaj muszę potwierdzić, że w sierpniu zaczynamy wakacyjne zajęcia na basenie. Wszystko zależy od tego czy zebrała się grupa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:16

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robicie kaszę jaglana? Bo kiedyś po prostu ją ugotowalam, chyba miałam taką w woreczku i była bez smaku jak dla mnie ;)

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh muszę przebrać młodego w rampersa i iść z nim na spacer zanim się zrobi upał. Myślałam że katar mu już się kończy, a tu takie gile mu wylecialy że jutrzejsze szczepienie stoi pod znakiem zapytania.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    A jak robicie kaszę jaglana? Bo kiedyś po prostu ją ugotowalam, chyba miałam taką w woreczku i była bez smaku jak dla mnie ;)
    Ja najpierw prażę na patelni, żeby całą goryczka i wilgoć z niej wyparowała.
    Albo ew. na szybko przelewam wrzątkiem a potem spłukuję zimną wodą, żeby się pozbyć goryczki.
    I wtedy zalewam wodą w proporcji chyba 1:3, dodaję masełka albo oleju kokosowego i różne owoce, bakalie dodaję. Gotuje się jakieś 30 minut.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na sniadanie od 2mc kroluje owsianka na wodzie, z owocami (maliny, jezyny, jablka, morele-to co akurat ma swieze), slodze miodem, jadam tez ciemny chleb z serem bialym i dzemem lub twarozkiem, jogurt/maslanke z musli, jak mam wiecej czasu to tosty lub jajka na mieko, lub kasze manna tez na wodzie z owocami, jaglanke wole na obiad

my juz po spacerze, bylo 30min snu a tak to od 6brykamy

ps ma ktos kojec baby design??

co do siadania to jak dziecko samo chce to jak najbardziej go nie hamowac, ja mowilam o siadaniu, podciaganiu i okladaniu poduchami dziecka "niesiedzacego" ktore trzeba ciagnac w gore a nie samo sie podciaga

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 3284 3285 3286 3287 3288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ