Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ma pierwsza drzemkę, trochę z nim polezalam zanim mocniej zasnął i w tym czasie zamówiłam 2 lakiery hybrydowe, uwielbiam to że przez 2 tyg mam nienaruszone paznokcie, bo później już odrost rzuca się w oczy, a na stopach nawet 3,5 tyg.
Jak się obudzi to idziemy na spacer, dzisiaj ma być 32 stopnie, a pod koniec tyg nawet 39?! Co to ma być... -
Co jecie na śniadanie albo na drugie śniadanie? Mi do tej pory zawsze M robił kanapki, ale już mi się znudziły. Dzisiaj zjadłam płatki owsiane na mleku, niestety błyskawiczne, a nie te zwykłe. Obawiam się że jak pójdę na spacer to dopadnie mnie głód i kupię coś słodkiego, a wszyscy mówią że jestem teraz wyjątkowo szczupła (jak na mnie) i szkoda by było to zaprzepascic...
Przychodzi mi do głowy twarożek ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewka, do tego chleb razowy, można zrobić wieczorem żeby było szybciej. Chociaż lepiej rano żeby warzywa były chrupiące -
Atakasobiejedna a jak wlozysz malego do wozka w domu i jestes z nim w kuchni to nie da rady zebys uszykowala sniadanie?
Moj zawsze patrzy jak to robie, ba teraz nawet jak mu sie znudzi i zaczyna marudzic to jak zaczynam jesc to patrzy z zaciekawieniem -
Dla mnie to meczoce bo musze wozek znosic po schodach wnosic i jeszcze kolka wycierac ale w domu wozek bardzo mi sie przydaje jest lepszy niz wszelkie bujaczki bo misiek ze mna wszedzie pojedzie jak cos robie nie musze go samego zostawiac albo robic cos tylko w jednym pokoju
Zobaczymy jak bedzie ze spacerowka ale wozek teraz to nasz niezbednik.
Moze dlatego misio nie lubi lezaczka bo jestvw nim w pasach i nizej i mniej widzi.
Juz nawet lubi swoje krzeselko do karmienia ale tam prawie siedzi wiec go narazientak nie wsadzam na zbyt dlugi czas. -
Co do sadzania nie sadzania dzieci. To owszem nie sadzam mojego specjalnie w siedzacej pozycji 90 stopni, nie podpieram podoszkami. Ale moj nie chce juz byc noszony poziomo; zreszta nigdy nie chcial, nie chce tez lezec na plasko lubi lekko uniesione. Sam lapie sienz boku wozka i podnosi; musze juz bardzo pilnowac. A jak mu dam raczki to sam podciagnie sie do siadu.
W takiej sytuacji mysle, ze nie zrobie mu krzywdy jaknw krzeselku chwile polezy polsiedzaco, czy w wozku. Ma juz prawie pol roku, przeciez nie moge go wcale nie sadzac bo juz sie nie da.
I o to chodzi w tych cwiczeniach mi sie wydaje. Przeciez sam nagle niensiadzie sztywno, najpierw bedzie probowal i sie przewracal. Zreszta czasami teraz jak z brzuszka na plecki wraca a z tylu cos lezy yo potrafi prawie usasc. -
Lara 82 wrote:Atakasobiejedna a jak wlozysz malego do wozka w domu i jestes z nim w kuchni to nie da rady zebys uszykowala sniadanie?
Moj zawsze patrzy jak to robie, ba teraz nawet jak mu sie znudzi i zaczyna marudzic to jak zaczynam jesc to patrzy z zaciekawieniem
Nasz wózek mieszka w aucie, nie dam rady go nosić. Nie mam pojęcia jak będę tam trzymać spacerówke. Jak ma dobry humor, tzn nie jest śpiący to w lezaczku sobie siedzi i się bawi, mogę coś do pół godziny zrobić. Chodzi raczej o to że nie mam pomysłu na coś zdrowego i w miarę szybkiego. -
Atakasobiejedna wrote:Co jecie na śniadanie albo na drugie śniadanie? Mi do tej pory zawsze M robił kanapki, ale już mi się znudziły. Dzisiaj zjadłam płatki owsiane na mleku, niestety błyskawiczne, a nie te zwykłe. Obawiam się że jak pójdę na spacer to dopadnie mnie głód i kupię coś słodkiego, a wszyscy mówią że jestem teraz wyjątkowo szczupła (jak na mnie) i szkoda by było to zaprzepascic...
Przychodzi mi do głowy twarożek ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewka, do tego chleb razowy, można zrobić wieczorem żeby było szybciej. Chociaż lepiej rano żeby warzywa były chrupiące
My jemy jajecznicę albo jajka na miękko - raz-dwa razy w tygodniu, czasem parówki z 97% szynki, owsiankę gotowaną, czasem kanapki a czasem zupę (dr. Tenzin zaleca na śniadanie dobrą, ciepłą zupę )
-
Pierwsza drzemka trwała zaledwie 30 minut. Byłyśmy w aptece i po yerbę Spotkałyśmy Zuzę z młodszą córką w nosidle Pogadałyśmy... teraz drzemka nr 2, bo ewidentnie dziecko nie dospało na pierwszej.
Kupiłam sobie super tunikę/top
http://wrzucaj.net/images/2015/08/03/top.jpg
Dzisiaj muszę potwierdzić, że w sierpniu zaczynamy wakacyjne zajęcia na basenie. Wszystko zależy od tego czy zebrała się grupa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:16
-
Eh muszę przebrać młodego w rampersa i iść z nim na spacer zanim się zrobi upał. Myślałam że katar mu już się kończy, a tu takie gile mu wylecialy że jutrzejsze szczepienie stoi pod znakiem zapytania.
-
Atakasobiejedna wrote:A jak robicie kaszę jaglana? Bo kiedyś po prostu ją ugotowalam, chyba miałam taką w woreczku i była bez smaku jak dla mnie
Albo ew. na szybko przelewam wrzątkiem a potem spłukuję zimną wodą, żeby się pozbyć goryczki.
I wtedy zalewam wodą w proporcji chyba 1:3, dodaję masełka albo oleju kokosowego i różne owoce, bakalie dodaję. Gotuje się jakieś 30 minut.Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
u mnie na sniadanie od 2mc kroluje owsianka na wodzie, z owocami (maliny, jezyny, jablka, morele-to co akurat ma swieze), slodze miodem, jadam tez ciemny chleb z serem bialym i dzemem lub twarozkiem, jogurt/maslanke z musli, jak mam wiecej czasu to tosty lub jajka na mieko, lub kasze manna tez na wodzie z owocami, jaglanke wole na obiad
my juz po spacerze, bylo 30min snu a tak to od 6brykamy
ps ma ktos kojec baby design??
co do siadania to jak dziecko samo chce to jak najbardziej go nie hamowac, ja mowilam o siadaniu, podciaganiu i okladaniu poduchami dziecka "niesiedzacego" ktore trzeba ciagnac w gore a nie samo sie podciaga"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017