X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu mogę pisać :)

mąż stwierdził, że szykowanie do urodzin nie było takie ciężkie jak urodziny i po urodzinach :D

I stwierdzam, że moje dziecko tłumów nie lubi na dłuższą metę.Początek był ok, ale jak przyszła pora karmienia i drzemki, to się nie dało. Bo było za głośno.
    Gdy się wszyscy zmyli zasnął w 10 min!

A od dziś skrzeczy i piszczy z uśmiechem na twarzy. No i coraz częściej się przekręca na brzuch, a dziś udało mu się i na plecy z brzucha.

I zauważyłam że "gadać" to najbardziej lubi z ręką albo cyckiem w ustach :D Najczęściej jest bbbbb bababa amamama ajaje

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to mój też ma ADHD, bo nogami i rękami niemal bez przerwy macha, no i jak on ma przytyć skoro on tyle się rusza?

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja yerbę piję od czasu do czasu, bo też nie mam kiedy robić :)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To na początek bym Ci poleciła coś łagodnego, bo inaczej się zniechęcisz ;) Niektóre są hardcorowe - gorzkie i mulaste ;)
    Polecam z całego wszystkim początkującym:
    http://allegro.pl/yerba-mate-green-despelada-zestaw-matero-bombilla-i5531715381.html
    Na allegro tylko w takim zestawie, w sklepie, w którym kupuję też już jej nie ma. Ale zestaw atrakcyjny cenowo.

Wstyd się przyznać, ale ja teraz pijam taką - jest lurowata, ale nie chce mi się bawić w naczynka, bombille, siteczka...
    http://allegro.pl/yerba-mate-yer-vita-25-torebek-o-smaku-naturalnym-i5211408678.html
    Gosiak jeszcze Cię pomęczę z tą yerbą :) A co myslisz o tych mieszankach co niby dają "kopa" ? Faktycznie dają ? Szukam alternatywy do kawy bo kawa mnie zmula....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, sama yerba da Ci kopa bez dwóch zdań. A z guaraną piłam i nie dodała mi skrzydeł, za to była gorzka bardzo. Spróbuj najpierw czystej yerby. Jak kop będzie za mały, to nasyp więcej fusów ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to zamawiam :D

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!
    Moi przyjaciele będą prowadzić przedszkole i żłobek na moim osiedlu, dzisiaj się dowiedzieli, że wygrali przetarg, będzie Marchewka 2 :)
    Jak się cieszę! I Paweł jeszcze nas zapytał czy zapisać nas jako pierwszych klientów, bo dla pierwszego zapisanego dziecka dają 50% zniżki!
    Połowa zmartwień mi nagle odeszła w cień! :)

Atakasobiejedna, Stokrota :), marcela29, Lara 82, monika_, LadyDi, bella84, dorocia2324, Bietka, Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę...super mieć takich znajomych :) To chyba jeden z większych stresów dla matki zostawić dziecko w obcym żłobku czy przedszkolu. Zazdraszczam :)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Kurczę...super mieć takich znajomych :) To chyba jeden z większych stresów dla matki zostawić dziecko w obcym żłobku czy przedszkolu. Zazdraszczam :)
    No, dokładnie. Mogłabym dziś góry przenosić po tej wiadomości. Startują we wrześniu 2016 - jeśli nasze plany "Stasiowe" wypalą, to będę pod koniec ciąży i mogę wtedy zaprowadzać Janeczkę na 3-4 godziny np. do nich i jak się maleństwo urodzi tak samo... wszystko zależy jak się zaklimatyzuje, itp.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny!!!!
    Moi przyjaciele będą prowadzić przedszkole i żłobek na moim osiedlu, dzisiaj się dowiedzieli, że wygrali przetarg, będzie Marchewka 2 :)
    Jak się cieszę! I Paweł jeszcze nas zapytał czy zapisać nas jako pierwszych klientów, bo dla pierwszego zapisanego dziecka dają 50% zniżki!
    Połowa zmartwień mi nagle odeszła w cień! :)
    Zazdrodszcze pozytywnie oczywiście,

my w tym tyg podpisujemy umowę że zlobkiem i od stycznia idziemy się adaptować i już mam mega stres, muszę poszukac jakiegoś misia z kamerą, dyktafonem....wiem że to nielegalne ale chyba oszaleje inaczej, choć dziadek się zadeklarował że będzie małą wcześniej odbierał także będzie tam 4-5 godz, a od września już w małym kameralnym żlobko-przedszkolu

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, trzymam kciuki z całych sił, żeby było dobrze!
    A powiedz mi jedną rzecz - czy wg Ciebie trzeba dziecko podnosić za rączki do siadu, żeby ćwiczyć mięśnie czy nie?
    Bo dzisiaj mi koleżanka mówiła, że jak jej Lilka była mała, to dostała opieprz od lekarki, że nie ćwiczy i że dziecku głowa zwisa przy podciąganiu.
    My tego w ogóle nie robimy...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mi ostatnio neurolog tak kazał robić 2 razy dziennie na kilka sekund, ale szczerze mówiąc mam mieszane uczucia. Z ciekawości robię to może 2 razy w tyg, ale młodemu strzela w nadgarstkach jak go ciagne, nie podoba mi się to...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mi też położna kazała tak robić, że najpierw do siadu podciągać, a potem z siadu do góry, żeby stanęła na nóżki. Też miałam problem z tym czy to ćwiczyć czy nie. Tak samo jak mi kazała ćwiczyć teraz siedzenie z nią, żeby usztywnić kręgosłup, bo bardzo wiotka jest i się gibie na boki, chociaż jest już lepiej niż wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 22:40

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wg mnie absolutnie nie, prosty argument, sprobuj polozyc sie na plecach i popros kogos zeby Cie podajaiagnal do siadu za rece (glowe pusc luzno) jak dla mnie niefajne ucyucie, a tak powaznie to od kiedy dzieci siadaja poprzez siad prosty? napewno nie od 6mc, najpierw jest siad bokiem z pozycji lez na brzuchu, na bok, podpor na przedramieniu i siad, a wstawanie tez nie siadu tylko z czworakow- nawet doroslym majacym problemy z kregoslupem zaleca sie wstawanie poprzez pozycje czworacza, a kolezanki (tez rehabilitantki z tym ze od dzieci) syn nie dzwigal glowy w tej probie podciagania w wieku 8mc mimo ze juz siadal- takze ja nie podciagam

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze, że tego nie robiłam i nie robię. Ufff!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marcela! :)
    Ja dziś wstałam wyspana przed moim dzieckiem, szok! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U nas jakieś zmiany zaszły :D Synuś zasnął wczoraj o 19.30 zaraz po kąpieli i jedzeniu, wcześniej przed 21 to się nie zdarzyło, w sobotę też tak zasnął. I wczoraj pobudka o 8, dziś o 7. Wow! Nie wiedziałam, że tak może być :D

Gosiak, LadyDi, Stokrota :) lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, cudne wieści żłobkowe! Też bym się przynajmniej o połowę mniej stresowała ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Stasia nie podciągam za ręce, on nawet negocjacji nie chce.

Gosiak też Ci zazdroszczę tego miejsca w żłobku! :-) Ty coś masz w sobie, że dobre rzeczy same do Ciebie przychodzą ;-) może To, to, że niczego nie oczekujesz ;-)

My juz wstalismy przed 6, ale tylko dlatego, że kupa była. Młody walczył długo by jeszcze spać, ale się nie udało.

Gosiak ja też jestem zarejestrowana na niania.pl i tam właśnie znalazła mnie kiedyś jedna mama. Najpierw zajmowałam się jej córka, później synem (popołudniami) a teraz jesteśmy bardzo dobrymi znajomymi :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, to przynajmniej odpoczelas trochę ;-)

c7hyim7.png
‹‹ 3283 3284 3285 3286 3287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ