Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
w końcu mogę pisać
mąż stwierdził, że szykowanie do urodzin nie było takie ciężkie jak urodziny i po urodzinach
I stwierdzam, że moje dziecko tłumów nie lubi na dłuższą metę.Początek był ok, ale jak przyszła pora karmienia i drzemki, to się nie dało. Bo było za głośno.
Gdy się wszyscy zmyli zasnął w 10 min!
A od dziś skrzeczy i piszczy z uśmiechem na twarzy. No i coraz częściej się przekręca na brzuch, a dziś udało mu się i na plecy z brzucha.
I zauważyłam że "gadać" to najbardziej lubi z ręką albo cyckiem w ustach Najczęściej jest bbbbb bababa amamama ajaje -
Gosiak wrote:To na początek bym Ci poleciła coś łagodnego, bo inaczej się zniechęcisz Niektóre są hardcorowe - gorzkie i mulaste
Polecam z całego wszystkim początkującym:
http://allegro.pl/yerba-mate-green-despelada-zestaw-matero-bombilla-i5531715381.html
Na allegro tylko w takim zestawie, w sklepie, w którym kupuję też już jej nie ma. Ale zestaw atrakcyjny cenowo.
Wstyd się przyznać, ale ja teraz pijam taką - jest lurowata, ale nie chce mi się bawić w naczynka, bombille, siteczka...
http://allegro.pl/yerba-mate-yer-vita-25-torebek-o-smaku-naturalnym-i5211408678.html -
Dziewczyny!!!!
Moi przyjaciele będą prowadzić przedszkole i żłobek na moim osiedlu, dzisiaj się dowiedzieli, że wygrali przetarg, będzie Marchewka 2
Jak się cieszę! I Paweł jeszcze nas zapytał czy zapisać nas jako pierwszych klientów, bo dla pierwszego zapisanego dziecka dają 50% zniżki!
Połowa zmartwień mi nagle odeszła w cień!Atakasobiejedna, Stokrota :), marcela29, Lara 82, monika_, LadyDi, bella84, dorocia2324, Bietka, Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość
-
Stokrota :) wrote:Kurczę...super mieć takich znajomych To chyba jeden z większych stresów dla matki zostawić dziecko w obcym żłobku czy przedszkolu. Zazdraszczam
-
Gosiak wrote:Dziewczyny!!!!
Moi przyjaciele będą prowadzić przedszkole i żłobek na moim osiedlu, dzisiaj się dowiedzieli, że wygrali przetarg, będzie Marchewka 2
Jak się cieszę! I Paweł jeszcze nas zapytał czy zapisać nas jako pierwszych klientów, bo dla pierwszego zapisanego dziecka dają 50% zniżki!
Połowa zmartwień mi nagle odeszła w cień!
my w tym tyg podpisujemy umowę że zlobkiem i od stycznia idziemy się adaptować i już mam mega stres, muszę poszukac jakiegoś misia z kamerą, dyktafonem....wiem że to nielegalne ale chyba oszaleje inaczej, choć dziadek się zadeklarował że będzie małą wcześniej odbierał także będzie tam 4-5 godz, a od września już w małym kameralnym żlobko-przedszkolu"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Marcela, trzymam kciuki z całych sił, żeby było dobrze!
A powiedz mi jedną rzecz - czy wg Ciebie trzeba dziecko podnosić za rączki do siadu, żeby ćwiczyć mięśnie czy nie?
Bo dzisiaj mi koleżanka mówiła, że jak jej Lilka była mała, to dostała opieprz od lekarki, że nie ćwiczy i że dziecku głowa zwisa przy podciąganiu.
My tego w ogóle nie robimy... -
Gosiak, mi ostatnio neurolog tak kazał robić 2 razy dziennie na kilka sekund, ale szczerze mówiąc mam mieszane uczucia. Z ciekawości robię to może 2 razy w tyg, ale młodemu strzela w nadgarstkach jak go ciagne, nie podoba mi się to...
-
Gosiak, mi też położna kazała tak robić, że najpierw do siadu podciągać, a potem z siadu do góry, żeby stanęła na nóżki. Też miałam problem z tym czy to ćwiczyć czy nie. Tak samo jak mi kazała ćwiczyć teraz siedzenie z nią, żeby usztywnić kręgosłup, bo bardzo wiotka jest i się gibie na boki, chociaż jest już lepiej niż wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 22:40
-
Gosiak wg mnie absolutnie nie, prosty argument, sprobuj polozyc sie na plecach i popros kogos zeby Cie podajaiagnal do siadu za rece (glowe pusc luzno) jak dla mnie niefajne ucyucie, a tak powaznie to od kiedy dzieci siadaja poprzez siad prosty? napewno nie od 6mc, najpierw jest siad bokiem z pozycji lez na brzuchu, na bok, podpor na przedramieniu i siad, a wstawanie tez nie siadu tylko z czworakow- nawet doroslym majacym problemy z kregoslupem zaleca sie wstawanie poprzez pozycje czworacza, a kolezanki (tez rehabilitantki z tym ze od dzieci) syn nie dzwigal glowy w tej probie podciagania w wieku 8mc mimo ze juz siadal- takze ja nie podciagam
Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Dzień dobry!
U nas jakieś zmiany zaszły Synuś zasnął wczoraj o 19.30 zaraz po kąpieli i jedzeniu, wcześniej przed 21 to się nie zdarzyło, w sobotę też tak zasnął. I wczoraj pobudka o 8, dziś o 7. Wow! Nie wiedziałam, że tak może byćGosiak, LadyDi, Stokrota :) lubią tę wiadomość
-
Ja tez Stasia nie podciągam za ręce, on nawet negocjacji nie chce.
Gosiak też Ci zazdroszczę tego miejsca w żłobku! Ty coś masz w sobie, że dobre rzeczy same do Ciebie przychodzą może To, to, że niczego nie oczekujesz
My juz wstalismy przed 6, ale tylko dlatego, że kupa była. Młody walczył długo by jeszcze spać, ale się nie udało.
Gosiak ja też jestem zarejestrowana na niania.pl i tam właśnie znalazła mnie kiedyś jedna mama. Najpierw zajmowałam się jej córka, później synem (popołudniami) a teraz jesteśmy bardzo dobrymi znajomymi
Gosiak lubi tę wiadomość