Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcela, to w sumie zdrowo jesz też powinnam więcej owoców na śniadanie jeść. Ciekawa jestem jakie zdanie o podciaganiu ma nasz pediatra, jutro przy okazji go zapytam.
-
Atakasobiejedna wrote:Marcela, to w sumie zdrowo jesz też powinnam więcej owoców na śniadanie jeść. Ciekawa jestem jakie zdanie o podciaganiu ma nasz pediatra, jutro przy okazji go zapytam.
Ja mam chyba redbula zamiast mleka, od 6 rano mała spała o 10 na spacerze ok 30min i dopiero teraz padła, a tak to brykała, gadała.... Mój mały cyborg:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:03
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
bardzo chciałam karmić TYLKO PIERSIĄ. Wiem, że to najlepsze co może być. Ale dlaczego nikt nie napisze, że w ogóle w jakim kolwiek stopniu karmienie piersą jest dobre? Czy tylko ja mam takiego pecha, że jak czytam o KP, to tylko znajduję artykuły, że poza całkowitym KP wszystko inne jest gorsze? Powiem wam, że do dupy z takim wsparciem KP u kobiet, które walczą. U mnie to tylko frustrację powoduje.
To się pożaliłam -
Pia, ja też mam takie odczucie że kp to tylko och i ach, a jak nie karmisz to dlatego że Ci się nie chciało. A to niestety nie jest takie proste i chyba lepiej by było też mówić że jak musisz dawać mm to nie jesteś gorsza. Szczerze mówiąc dopiero na butli zobaczyłam jaką mój syn ma przyjemność z jedzenia i co to znaczy że dziecko po jedzeniu jest błogie! Drugie na pewno będę też chciała karmić piersią, ale nie będę bronić się przed mm jeśli moje problemy się powtórzą. Aha, no i na pewno będę dawała smoczek od początku, młody na początku chciał smoczek, ale my jak pajace mu zabieralismy jak za długo go miał, bo się naczytalismy ze to laktacje zaburza Efekt jest taki ze teraz młody smoczek weźmie tylko na chwile, a tak to non stop palce w buzi i inaczej się nie uspokoi ani nie zaśnie :]
-
Pia nie lubisz jak twoj mały piszczy ? Ja uwielbiam jak Majka piszczy - jest wtedy taka szczęśliwa. Nawet dodam, że jak piszczy to ja razem z nią heh wtedy ją to bawi i są i piski i śmiechy na raz
-
A my dzis bylismy w spacerowce samodzielnie:) wstal, nakarmilam i poszlismy. 45 min sie udalo ale wiercil sie troche i trzeba ciagle gadac. Za to teraz lepiej spu bo juz godz i 20 min.
Potem znowu pojdziemy
Musze go przyzwyczajac bo za tydz jedziemy na Mazury.
No i od dzis slodycY zero. Pomierzylam sie i bede sie starac...Gosiak, Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość
-
Pia i tak dlugo karmilas. Nadal karmisz. Co Ty die tak zadreczasz. Ja tez nie wiem czy mi sie nie konczy mleko bo ciagle mnie ssie. Przyssywa sie czesciej. Nie wiem
Jak bedzie trzeba to przejdziemy na mm tylko problem bylby tego typu ze on nie umie jesc z butelki.
Nasze dzieci juz maja pol roku. Trzeba sie cieszyc ze dlugo pokarm byl:)Stokrota :) lubi tę wiadomość
-
Gosiak, bardzo pozytywnie zazdraszczam miejsca w żłobku! Kurcze, Ty to masz szczęście
Zoja ma właśnie 3 dziś drzemkę, więc mam chwilę
Normalnie jestem uzależniona od kupowania jej ubranek. Znowu będę licytowała ciuszki, bo są takie piękne a i się przydadzą na potem, bo to rozmiary od 80 w górę
Dzisiaj dałam jej kostki z kaszy manny. Jeju, ile sprzątania po tym, ale jak się skończyła porcja, którą jej nałożyłam to normalnie aż piszczała i musiałam jej dołożyć. No i po tym kąpiel i trzecie już dziś przebieranie. Od kiedy je stałe posiłki to pranie mi się nie kończy. Nie lubię.
Dzisiaj mój W. robi sobie tatuaż. Sceptycznie do tego podchodzę, bo nie przepadam, no ale to jego marzenie to niech ma.
A na koniec zdjęcie mojego brudasa
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90f8e2236c12.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d5c55298fe4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:35
Stokrota :), PatrycjaP, monika_, Bietka, Patrycja20, Laurka lubią tę wiadomość
-
Lady Di super ! Kurde ja się jeszcze troche boje dać Misce kulki z manny ze względu na ten gluten. Już sama nie wiem jak długo trzeba go wprowadzać po łyżeczce żeby móc normalnie podać tak kaszkę glutenowa samą....woda z mózgu jak zawsze. Lady Di ty się bawiłas w to wprowadzanie glutenu długo ?
-
A w ogóle mamy piersiowe jak zamierzacie albo jak robicie kaszki wlasnie ? Ja na swoim mleku nie zrobię bo nie da rady odciągnąć. dzis odciągnęlam 15ml....a cyc wymęczony , że hoho. Lepiej więc robić kaszkę na wodzie czy mm ? Czy na mm nie będzie ona bardziej wartościowa niż na wodzie ? Jakie mm kupić wtedy ? W ogóle nie znam się na tym mleku.....Czy już kupowac może to mleko następne do kaszek ? Ratunku !!!!