X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, to w sumie zdrowo jesz ;) też powinnam więcej owoców na śniadanie jeść. Ciekawa jestem jakie zdanie o podciaganiu ma nasz pediatra, jutro przy okazji go zapytam.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Marcela, to w sumie zdrowo jesz ;) też powinnam więcej owoców na śniadanie jeść. Ciekawa jestem jakie zdanie o podciaganiu ma nasz pediatra, jutro przy okazji go zapytam.
    Zdrowo tylko za często;) gubi mnie podjadanie, niby zdrowe te przekaski, ale jak się podkłada z całego dnia to wychodzi za duży bilans

Ja mam chyba redbula zamiast mleka, od 6 rano mała spała o 10 na spacerze ok 30min i dopiero teraz padła, a tak to brykała, gadała.... Mój mały cyborg:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:03

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzecia drzemka od 13:00, niedługo zabieram się za pakowanie i wstawiam pieczeń wołową - żeby M. miał co jeść, zupę mu już ugotowałam. W środę wracam, bo w środę mamy basen ;)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 zdrowych deserów z kaszy jaglanej:
    http://dziecisawazne.pl/5-zdrowych-deserow-z-kasza-jaglana/

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I konkurs dla kreatywnych:
    http://www.hafija.pl/2015/08/karmienie-piersia-mam-te-moc-konkurs-z-marka-lovi.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś śpi od 12. Zasnął na golaska z mamą, poleżałam z nim godzinkę. Potem ogarnęłam co trzeba. Teraz wolne mam :D

Niestety nauczył się wczoraj piszczeć i dziś zamiast pojękiwać jak zawsze, kiedy marudny, piszczał. Straszne to.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę czytać hafiji, bo powoduje u mnie poczucie niższości i bycia gorszą mamą :P

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo chciałam karmić TYLKO PIERSIĄ. Wiem, że to najlepsze co może być. Ale dlaczego nikt nie napisze, że w ogóle w jakim kolwiek stopniu karmienie piersą jest dobre? Czy tylko ja mam takiego pecha, że jak czytam o KP, to tylko znajduję artykuły, że poza całkowitym KP wszystko inne jest gorsze? Powiem wam, że do dupy z takim wsparciem KP u kobiet, które walczą. U mnie to tylko frustrację powoduje.

To się pożaliłam :P

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, wiadomo, że to, że się starasz i karmisz jest super!
    Robisz co możesz - pomyśl, że wiele dziewczyn w Twojej sytuacji by zrezygnowało całkowicie z KP.
    Dajesz Bartusiowi to co najlepsze. I koniec jęczenia! :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ja też mam takie odczucie że kp to tylko och i ach, a jak nie karmisz to dlatego że Ci się nie chciało. A to niestety nie jest takie proste i chyba lepiej by było też mówić że jak musisz dawać mm to nie jesteś gorsza. Szczerze mówiąc dopiero na butli zobaczyłam jaką mój syn ma przyjemność z jedzenia i co to znaczy że dziecko po jedzeniu jest błogie! Drugie na pewno będę też chciała karmić piersią, ale nie będę bronić się przed mm jeśli moje problemy się powtórzą. Aha, no i na pewno będę dawała smoczek od początku, młody na początku chciał smoczek, ale my jak pajace mu zabieralismy jak za długo go miał, bo się naczytalismy ze to laktacje zaburza :/ Efekt jest taki ze teraz młody smoczek weźmie tylko na chwile, a tak to non stop palce w buzi i inaczej się nie uspokoi ani nie zaśnie :]

dqpro7esxqkrk97e.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia nie lubisz jak twoj mały piszczy ? Ja uwielbiam jak Majka piszczy - jest wtedy taka szczęśliwa. Nawet dodam, że jak piszczy to ja razem z nią heh wtedy ją to bawi i są i piski i śmiechy na raz :)

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie nie wierzę, właśnie listonosz przyniósł moją i młodego kartę ekuz, a wniosek wypełniłam chyba w tamtym tyg online ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż uspal młodego ok 0,5 godz temu i chciał go odłożyć do łóżeczka. Nie było mowy, młody od razu się budził. Teraz próbuję uspać go cyckiem. Ciekawe czy da mi odejść?;-)

U mnie termometr na balkonie pokazuje 36 stopni w cieniu. W domu niespełna 25 :-D

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis bylismy w spacerowce samodzielnie:) wstal, nakarmilam i poszlismy. 45 min sie udalo ale wiercil sie troche i trzeba ciagle gadac. Za to teraz lepiej spu bo juz godz i 20 min.
    Potem znowu pojdziemy

Musze go przyzwyczajac bo za tydz jedziemy na Mazury.

No i od dzis slodycY zero. Pomierzylam sie i bede sie starac...

Gosiak, Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia i tak dlugo karmilas. Nadal karmisz. Co Ty die tak zadreczasz. Ja tez nie wiem czy mi sie nie konczy mleko bo ciagle mnie ssie. Przyssywa sie czesciej. Nie wiem

Jak bedzie trzeba to przejdziemy na mm tylko problem bylby tego typu ze on nie umie jesc z butelki.

Nasze dzieci juz maja pol roku. Trzeba sie cieszyc ze dlugo pokarm byl:)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, bardzo pozytywnie zazdraszczam miejsca w żłobku! Kurcze, Ty to masz szczęście :P

Zoja ma właśnie 3 dziś drzemkę, więc mam chwilę ;)
    Normalnie jestem uzależniona od kupowania jej ubranek. :P Znowu będę licytowała ciuszki, bo są takie piękne a i się przydadzą na potem, bo to rozmiary od 80 w górę ;)

Dzisiaj dałam jej kostki z kaszy manny. Jeju, ile sprzątania po tym, ale jak się skończyła porcja, którą jej nałożyłam to normalnie aż piszczała i musiałam jej dołożyć. :P No i po tym kąpiel i trzecie już dziś przebieranie. Od kiedy je stałe posiłki to pranie mi się nie kończy. Nie lubię.

Dzisiaj mój W. robi sobie tatuaż. Sceptycznie do tego podchodzę, bo nie przepadam, no ale to jego marzenie to niech ma.

A na koniec zdjęcie mojego brudasa ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90f8e2236c12.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d5c55298fe4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:35

Stokrota :), PatrycjaP, monika_, Bietka, Patrycja20, Laurka lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi super zdjęcia, a Zoja wygląda na jakieś 10 mies ;)

LadyDi lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo długa jest i jeszcze ta czupryna dodaje jej miesięcy :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di super ! Kurde ja się jeszcze troche boje dać Misce kulki z manny ze względu na ten gluten. Już sama nie wiem jak długo trzeba go wprowadzać po łyżeczce żeby móc normalnie podać tak kaszkę glutenowa samą....woda z mózgu jak zawsze. Lady Di ty się bawiłas w to wprowadzanie glutenu długo ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mamy piersiowe jak zamierzacie albo jak robicie kaszki wlasnie ? Ja na swoim mleku nie zrobię bo nie da rady odciągnąć. dzis odciągnęlam 15ml....a cyc wymęczony , że hoho. Lepiej więc robić kaszkę na wodzie czy mm ? Czy na mm nie będzie ona bardziej wartościowa niż na wodzie ? Jakie mm kupić wtedy ? W ogóle nie znam się na tym mleku.....Czy już kupowac może to mleko następne do kaszek ? Ratunku !!!!

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3285 3286 3287 3288 3289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ