Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Wczoraj byłam na zumbie, było cuuuuudownie! Stęskniłam się za tym małym potworkiem.
P. nie nakarmił młodego, bo uwaga "Tomek wziął łyk i się skrzywił" i według mojego męża mleko się popsuło.
Wracam, mleko smakuje normalnie, ma nieco gorzkawy smak, ale mleko to mleko. Nie mężowi ma smakować!
No i Tomek drugi raz z rzędu zasnął sam w lóżeczku! Na rękach nie chciał, przy piersi też nie, a w łóżeczku poturlał się i zasnął Także Stokrota, coś w tym jest
Jestem sama do piątku, więc korzystam z drzemki Tomka i się relaksuję
Będę też robić zapasy mleka, bo chcę zacząć regularnie na siłownie chodzić.
Remont był, szafki inne - to znak, że zbyt długo mnie tam nie byłoGosiak, monika_, LadyDi, Stokrota :) lubią tę wiadomość
-
Eh synek zrobił rzadką kupę, pewnie po tym antybiotyku... Na szczęście zachowuje się normalnie i nawet jest spokojny jak mu robię inhalacje, mój dzielny chłopak. Zrobiłam zamówienie na Gemini, miałam tylko wziąć probiotyk i wyszło 165 zł, za co ja się pytam? Wzięłam sobie jakieś serum do biustu, nigdy nie miałam wielkich cyckow, ale teraz to jest po prostu żal co z nich zostało... Chyba po drugim sobie coś wstrzykne
-
Gosiak u nas rano nie ma juz kupy!! Skonczyly sie te czasy:) teraz kupa raz na 4-5 dni! Ale jak juz jest to duzo...
A moj od paru dni wstaje ok 6 a nie po 5!! Boze zeby to sie utrzymalo. Wole zeby nie mial drzemki o 7 a wstal po 6
Dzis nie chcial dlugo spav wiec drzemka dop 9.25 ale dwukrotne podejscie bo poszlam na dwor poki nie bylo upalu!!
Gosiak jak to smarowac tym avocado kanapki jak to sie nie rozsmarowuje? Kupilam takie ze palec sie wciskal!!
Co polecacie na komary dla maluchow? Musze kupic cos na wyjazd -
Słoneczna, wiem, że już nie robi, ale jakoś zapadło mi w pamięć, że przez jakiś czas tak robił
Avocado jak lepiej kupować twardawe, zawinąć w domu w papierową torebkę i odłożyć na 2-3 dni. Wtedy jest mięciutkie. Jak się nie da rozsmarować, to znaczy, że jeszcze niedojrzałe.
Co zrobić, jeśli kupiliśmy niedojrzałe awokado?
-możemy pomóc mu dojrzeć poprzez umieszczenie go w torbie papierowej z bananami lub jabłkami lub możemy pozostawić je na parapecie kilka dni aż samo dojrzeje.
-włożenie awokado do lodówki spowolni jego dojrzewanie
Ja zawsze wkładałam do torebki papierowej samo avocado - ładnie dojrzewałoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:46
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Przyszła moja nagroda: "od piersi do talerza". Skończę "Bobas lubi wybór" i poczytam.
I pieluchy dziś mają przyjść. W ogóle jak była u mnie firma sprzątająca, to sobie poszłam do ToysRUs połazić, pooglądać i odkryłam, że ja też mogę w razie W. sobie podjechać ot tak po pieluszki, bo tam właśnie mają pieluszki eko - baby beamingPia Gizela lubi tę wiadomość
-
Gosiak w chwili gdy wyslalam posta moje dziecko sie Zesralo na lezaczku. Nioslam go na przewijak to juz wylecialo do pach. Rozebralam a tam kupa z pieluchy wyplywa! No musialam kapac bo przeciez wacikami nie umyje.. Masakra!!
Oczywiscie reka, bluzka moja tez w kupie.
Woda pomaranczowa byla tak sie zasral. Koc musze prac bo tez od razu sie przewrocil na brZuch spryciarz:))
Akcja kupa opanowana!!Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
Ufff, na szczęście Zuza mnie uratuje i weźmie część borówek i jeszcze pomrożonej jagody kamczackiej, bo zobaczyłam, że mamy całą zamrażalkę prawie zapchaną jagodami i borówkami, M. w poniedziałek dostał torby i zawiózł do domu
Czarne maliny, truskawki, maliny zwykłe... Oj nasze dziecko będzie jadło jaglankę z owockami -
Gosiak, a nie obawiasz się że Janka będzie chomikowała jedzenie? Jak to rozwiązać? Przecież nie będę trzymała dziecka kilka godz w pozycji siedzącej żeby się upewnić że nic nie ma. Sprawdzanie policzków od wewnątrz może być problematyczne, przynajmniej w wypadku mojego dziecka
-
Gosiak wzielam przyklad z Ciebie i juz 3 dzien nie jem slodyczy w ogole ani nie slodze cukrem! I nie chce mi sie.
Miksuje jogurt naturalny z owocami np wisniami i dosladzam stevia.
No zobaczymy ile wytrwam.
Ciekawe jak tam Dorocia i jej obietnice??
Atakasobiejedna i jak tam maly??
Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
monika_ wrote:Gosiak, a nie obawiasz się że Janka będzie chomikowała jedzenie? Jak to rozwiązać? Przecież nie będę trzymała dziecka kilka godz w pozycji siedzącej żeby się upewnić że nic nie ma. Sprawdzanie policzków od wewnątrz może być problematyczne, przynajmniej w wypadku mojego dziecka
Nie nakręcam się, że coś będzie nie tak, raczej stawiam, że wszystko się uda i będzie super. Czytałam wypowiedzi wielu mam BLW, które pisały, że dziecko się nigdy nie zakrztusiło. Pożyjemy, zobaczymy.monika_, Sue lubią tę wiadomość