Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja też nie boję się zadławienia podczas jedzenia skoro statystyki na to nie wskazują. Chodzi mi o sytuację w której Pola zje, ja ją po jedzeniu odłożę a ona będzie w pozycji leżącej z warzywami pochowanymi gdzie się da. A pomyślałam o tym bo kilka dni temu dostała kawałek jabłka u mnie na kolanach, musiałam ręcznie jej wyciągać małe kawałki które zostawiła sobie na później:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 12:50
-
U nas było drugie karmienie o 4.30 a od 4.50 dziecko stwierdziło że chce się bawić, a że zabawa jest ostatnia rzeczą na jaką mam ochotę o tej porze to dalam małej do lozeczka zabawkę włączyła szumisia i poszlam spać dalej:p nie wiem ile się bawiła bo obudzialam się o 6.40 i już mała też nie spala
O 8 poszlismy z M do żłobka z umowa i niestety są komplikacje:-\ chciałam mała od stycznia posłać na 3 godz i od lutego j wrócę do pracy to na 5godz ( dziadek bya ją wcześniej zabierał) ale za rada pani z sekretariatu zapislaimy od września tak jak jest nabór więc odrazu mowie dyrektorce że 4mc nas nie będzie, ale będziemy placic za czesne, a ona że tak nie może być bo oni sa rozliczania przez miasto z zajętych miejsc i jak dziecka nie ma dłużej niż 2 tyg to musi mieć zwolnienie od lekarza np albo inny wyjątkowy powód,a 4 MC nie możemy blokować miejsca bo jak dziecko nie chodzi to i tak opłaty zwracają, no zesz K...... przecież dziecka które jest na KP jedynie i nie potrafi pic z butelki nie wyśle do żłobka od września.....wkurzylam się strasznie.....teoretycznie miejsce bym nam zostawili jakbym od października ją zaprowadziła na parę godzin,no ale po co jak ja w domu będę jeszcze to wolę poświęcić jej czas choćby na opanowanie samodzielnego jedzenia.....zła jestem strasznie niby dr mówiła, że w grudniu bywają jeszcze pojedyncze miejsca, czasem się coś zwalnia, no ale 100% nie obiecał, żłobek fajny, ładne sale, bezpieczne otoczenie, wyżywienie też ok, dużo warzyw, owoców,menu tygodniowe urozmaicone, tylko ta cholerna biurokracja.....jutro M pojedzie do sekretariatu rozmawiać jak ten problem rozwiązać bo przecież dzieci się rodzą cały rok, a nie akurat wtedy żeby na wrzesień były do żłobka gotowe...."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
U u nas też dziś przeciek kupy, dziecko utaplane łącznie z materacykiem od lezaczka także pralaka poszla w ruch,
A z dobrych mieście to zarezerwowalam dziś domek w polanczyku na 7 dni, dwie sypialnie, i salon z kuchnia, taras- jedziemy w ostatni tydzień sierpnia razem z chrzestnymi małej, już nie mogę się doczekać i jednocześnie trochę obawiał jak mała wyjazd zniesie i podróżą autem, pojedziemy w nocy po pierwszym karmieniu i nja rano będziemy, ale to będzie pierwszy noclega małej poza domem
A moja mama tak się zapowiadała na najbliższy tydzień i już zmieniła zdanie, że niby tydzień później, ale już się nie nastawia na jej przyjazd....mała prawie ma pół roku, a babcia spedzila z nią dwa popołudnia i to tylko dlatego że wychodziła że szpitala w naszym mieście i ją M przywiózł do nas a na drugi dzień rano ją odwiezlismy do domu....ehhh nic na sile"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Aj u nas chyba biegunka Zrobił 3 rzadkie kupy w ciągu godziny Ta ostatnia to była taka końcówka, więc póki co czekam, nie chce mu dawać Smecty, bo to kolejny lek. Zagescilam mu mleko kleikiem ryzowym, dobrze ze miałam w domu, jednak z dzieckiem trzeba być przygotowanym na wszystko. Daje mu też do picia elektrolity, które kupiłam z myślą o wakacjach. Jak M będzie wracał z pracy ma kupić kleik na biegunkę w butelce z hippa, szkoda że nie kupiłam ostatnio w Gemini. Oby już więcej nie zrobił rzadkiej kupy A niestety dzisiejsza dawka antybiotyku jeszcze przed nami...
-
W ogóle na ostatniej wizycie pediatra stwierdziła że Pola ładnie się podciąga do siadania ( zdziwiło mnie to, spodziewałam się reprymendy) , ja mówiłam że mam z tym problem bo ona płacze w każdej poziomej pozycji. ( oprócz na brzuchu) a ona na to że widocznie ma mocny kościec...sądziłam że to kwestia bardziej mięśni a nie kości.
-
Tak, daje biogaia, chyba wieczorem dam druga dawkę, raczej nie zaszkodzi więcej. Teraz soczyscie beknal i się do mnie uśmiechnął, chyba elektrolity się przyjęły
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Taki tam artykuł na temat zależności wieku ojca a długością życia:
http://dzieci.pl/kat,1033599,title,Mezczyzni-ktorzy-wczesnie-zostaja-ojcami-umieraja-mlodziej,wid,17752117,wiadomosc.html?smgputicaid=615590
No no, to moj maz wedlug tego moglby doczekac stowki, gdyby nie fakt, ze glupek pali od prawie 30 lat!!!
Ale troche idiotyczne sa wnioski z tego badania, bo UWAGA UWAGA, skoro bezdzietny mezczyna dozyl wieku sredniego i dopiero wtedy zostal ojcem, to jest oczywistoscia, ze ze ma przewage nad mezczyzna, ktory zostal ojcem majac lat 20-kilka, no bo juz osiagnal ten wiek sredni i jeszcze zyje, a ten 22-latek moze wieku sredniego nie dozyc.
Swoja droga nie wiedzialam, ze w Finlandii jest tylu pijakow ;- PWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:05
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, bo tam alkohol sprzedają tylko w specjalnych sklepach do 21, mój M mówił że w życiu nie widział tylu pijaków leżących na ulicy co tam w pubach chyba tez tylko do tej i ci co chcą się nawalic muszą się streszczac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:18
-
Atakasobiejedna wrote:Laurka, bo tam alkohol sprzedają tylko w specjalnych sklepach do 23, mój M mówił że w życiu nie widział tylu pijaków leżących na ulicy co tam w pubach chyba tez tylko do tej i ci co chcą się nawalic muszą się streszczac
W sumie jest wodka Finlandia... Ale w wielu krajach na swiecie tak jest z barami i monopolowymi. Nigdy nie slyszalam, zeby gdziekolwiek indziej na swiecie poza Polska byly calodobowe!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:20
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
monika_ wrote:My używamy nosidełko tula, jestem zadowolona. Gosiak, Ty zapomnialas ladwoarki a ja wczoraj upuściłam ipada na podłogę, potłuczony. Nie wiem co ze mną jest ale ostatnio cągle coś psuję.
A ja swojego Samsunga galaxy s6. Magiczną siłą jakoś wyśliznął mi się z ręki. Mam pokrowiec zamykany, ale w momencie lotu jakimś cudem się otworzył i telefon upadł mi ekranem na chodnik! Jest pęknięcie, na szczęście niewidoczne przy włączonym ekranie. Ja to mam szczęście nie ma co Jestem taka wściekła!