Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i zamiast flipsów na pewno będziemy dawać chrupki gryczane i jaglane.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś pytał o wodę dla dzieci. Na Gemni jest z Humna woda.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O i zamiast flipsów na pewno będziemy dawać chrupki gryczane i jaglane.

nawet nie wiedziałam, że takie są!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    nawet nie wiedziałam, że takie są!
    Ja też nie, szukałam o chomikowaniu w BLW i znalazłam :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A ktoś pytał o wodę dla dzieci. Na Gemni jest z Humna woda.
    To z Rossmanna tańsza ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Monika ja mam Tulę Star, bo taką chciał Poślubiony ;) Ja więcej noszę w chuście ;)
    Mój A. chcial tulę star ale ja przeforsowałam balona:P

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też nie boję się zadławienia podczas jedzenia skoro statystyki na to nie wskazują. Chodzi mi o sytuację w której Pola zje, ja ją po jedzeniu odłożę a ona będzie w pozycji leżącej z warzywami pochowanymi gdzie się da. A pomyślałam o tym bo kilka dni temu dostała kawałek jabłka u mnie na kolanach, musiałam ręcznie jej wyciągać małe kawałki które zostawiła sobie na później:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 12:50

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było drugie karmienie o 4.30 a od 4.50 dziecko stwierdziło że chce się bawić, a że zabawa jest ostatnia rzeczą na jaką mam ochotę o tej porze to dalam małej do lozeczka zabawkę włączyła szumisia i poszlam spać dalej:p nie wiem ile się bawiła bo obudzialam się o 6.40 i już mała też nie spala

O 8 poszlismy z M do żłobka z umowa i niestety są komplikacje:-\ chciałam mała od stycznia posłać na 3 godz i od lutego j wrócę do pracy to na 5godz ( dziadek bya ją wcześniej zabierał) ale za rada pani z sekretariatu zapislaimy od września tak jak jest nabór więc odrazu mowie dyrektorce że 4mc nas nie będzie, ale będziemy placic za czesne, a ona że tak nie może być bo oni sa rozliczania przez miasto z zajętych miejsc i jak dziecka nie ma dłużej niż 2 tyg to musi mieć zwolnienie od lekarza np albo inny wyjątkowy powód,a 4 MC nie możemy blokować miejsca bo jak dziecko nie chodzi to i tak opłaty zwracają, no zesz K...... przecież dziecka które jest na KP jedynie i nie potrafi pic z butelki nie wyśle do żłobka od września.....wkurzylam się strasznie.....teoretycznie miejsce bym nam zostawili jakbym od października ją zaprowadziła na parę godzin,no ale po co jak ja w domu będę jeszcze to wolę poświęcić jej czas choćby na opanowanie samodzielnego jedzenia.....zła jestem strasznie niby dr mówiła, że w grudniu bywają jeszcze pojedyncze miejsca, czasem się coś zwalnia, no ale 100% nie obiecał, żłobek fajny, ładne sale, bezpieczne otoczenie, wyżywienie też ok, dużo warzyw, owoców,menu tygodniowe urozmaicone, tylko ta cholerna biurokracja.....jutro M pojedzie do sekretariatu rozmawiać jak ten problem rozwiązać bo przecież dzieci się rodzą cały rok, a nie akurat wtedy żeby na wrzesień były do żłobka gotowe....

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U u nas też dziś przeciek kupy, dziecko utaplane łącznie z materacykiem od lezaczka także pralaka poszla w ruch,
    A z dobrych mieście to zarezerwowalam dziś domek w polanczyku na 7 dni, dwie sypialnie, i salon z kuchnia, taras- jedziemy w ostatni tydzień sierpnia razem z chrzestnymi małej, już nie mogę się doczekać i jednocześnie trochę obawiał jak mała wyjazd zniesie i podróżą autem, pojedziemy w nocy po pierwszym karmieniu i nja rano będziemy, ale to będzie pierwszy noclega małej poza domem

A moja mama tak się zapowiadała na najbliższy tydzień i już zmieniła zdanie, że niby tydzień później, ale już się nie nastawia na jej przyjazd....mała prawie ma pół roku, a babcia spedzila z nią dwa popołudnia i to tylko dlatego że wychodziła że szpitala w naszym mieście i ją M przywiózł do nas a na drugi dzień rano ją odwiezlismy do domu....ehhh nic na sile

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj u nas chyba biegunka :( Zrobił 3 rzadkie kupy w ciągu godziny :/ Ta ostatnia to była taka końcówka, więc póki co czekam, nie chce mu dawać Smecty, bo to kolejny lek. Zagescilam mu mleko kleikiem ryzowym, dobrze ze miałam w domu, jednak z dzieckiem trzeba być przygotowanym na wszystko. Daje mu też do picia elektrolity, które kupiłam z myślą o wakacjach. Jak M będzie wracał z pracy ma kupić kleik na biegunkę w butelce z hippa, szkoda że nie kupiłam ostatnio w Gemini. Oby już więcej nie zrobił rzadkiej kupy :( A niestety dzisiejsza dawka antybiotyku jeszcze przed nami...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataksobiejedna, życzę szybkiego powrotu do zdrowia:( Wypatruj na wszelki wypadek objawów odwodnienia. Oby ten kleik zatamował..

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasoviejedna a dajesz probiotyk?

Mojemu marchew nie smakuje. Nawet ne wiem czy cos polknal. Czuje ze on nic nie bedzie chcial oprocz ssania mleka..

atdcqtkf2affvuei.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle na ostatniej wizycie pediatra stwierdziła że Pola ładnie się podciąga do siadania ( zdziwiło mnie to, spodziewałam się reprymendy) , ja mówiłam że mam z tym problem bo ona płacze w każdej poziomej pozycji. ( oprócz na brzuchu) a ona na to że widocznie ma mocny kościec...sądziłam że to kwestia bardziej mięśni a nie kości.

ex2bhdge3vq8w74m.png

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, daje biogaia, chyba wieczorem dam druga dawkę, raczej nie zaszkodzi więcej. Teraz soczyscie beknal i się do mnie uśmiechnął, chyba elektrolity się przyjęły ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Taki tam artykuł na temat zależności wieku ojca a długością życia:

http://dzieci.pl/kat,1033599,title,Mezczyzni-ktorzy-wczesnie-zostaja-ojcami-umieraja-mlodziej,wid,17752117,wiadomosc.html?smgputicaid=615590

No no, to moj maz wedlug tego moglby doczekac stowki, gdyby nie fakt, ze glupek pali od prawie 30 lat!!!
    Ale troche idiotyczne sa wnioski z tego badania, bo UWAGA UWAGA, skoro bezdzietny mezczyna dozyl wieku sredniego i dopiero wtedy zostal ojcem, to jest oczywistoscia, ze ze ma przewage nad mezczyzna, ktory zostal ojcem majac lat 20-kilka, no bo juz osiagnal ten wiek sredni i jeszcze zyje, a ten 22-latek moze wieku sredniego nie dozyc.

Swoja droga nie wiedzialam, ze w Finlandii jest tylu pijakow ;- P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:05

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, bo tam alkohol sprzedają tylko w specjalnych sklepach do 21, mój M mówił że w życiu nie widział tylu pijaków leżących na ulicy co tam :P w pubach chyba tez tylko do tej i ci co chcą się nawalic muszą się streszczac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:18

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka slabych, ale niektore naprawde dobre :- D http://mashable.com/2015/07/28/honest-motherhood-illustrations/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Laurka, bo tam alkohol sprzedają tylko w specjalnych sklepach do 23, mój M mówił że w życiu nie widział tylu pijaków leżących na ulicy co tam :P w pubach chyba tez tylko do tej i ci co chcą się nawalic muszą się streszczac ;)

W sumie jest wodka Finlandia... Ale w wielu krajach na swiecie tak jest z barami i monopolowymi. Nigdy nie slyszalam, zeby gdziekolwiek indziej na swiecie poza Polska byly calodobowe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:20

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    My używamy nosidełko tula, jestem zadowolona. Gosiak, Ty zapomnialas ladwoarki a ja wczoraj upuściłam ipada na podłogę, potłuczony. Nie wiem co ze mną jest ale ostatnio cągle coś psuję.

A ja swojego Samsunga galaxy s6. Magiczną siłą jakoś wyśliznął mi się z ręki. Mam pokrowiec zamykany, ale w momencie lotu jakimś cudem się otworzył i telefon upadł mi ekranem na chodnik! Jest pęknięcie, na szczęście niewidoczne przy włączonym ekranie. Ja to mam szczęście nie ma co :/ Jestem taka wściekła!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Wracam, mleko smakuje normalnie, ma nieco gorzkawy smak, ale mleko to mleko. Nie mężowi ma smakować! :D

Sue, spróbowałaś swojego mleka? Ja jakoś nie mam odwagi...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 3293 3294 3295 3296 3297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ