X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i zamiast flipsów na pewno będziemy dawać chrupki gryczane i jaglane.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś pytał o wodę dla dzieci. Na Gemni jest z Humna woda.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O i zamiast flipsów na pewno będziemy dawać chrupki gryczane i jaglane.

nawet nie wiedziałam, że takie są!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    nawet nie wiedziałam, że takie są!
    Ja też nie, szukałam o chomikowaniu w BLW i znalazłam :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A ktoś pytał o wodę dla dzieci. Na Gemni jest z Humna woda.
    To z Rossmanna tańsza ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Monika ja mam Tulę Star, bo taką chciał Poślubiony ;) Ja więcej noszę w chuście ;)
    Mój A. chcial tulę star ale ja przeforsowałam balona:P

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też nie boję się zadławienia podczas jedzenia skoro statystyki na to nie wskazują. Chodzi mi o sytuację w której Pola zje, ja ją po jedzeniu odłożę a ona będzie w pozycji leżącej z warzywami pochowanymi gdzie się da. A pomyślałam o tym bo kilka dni temu dostała kawałek jabłka u mnie na kolanach, musiałam ręcznie jej wyciągać małe kawałki które zostawiła sobie na później:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 12:50

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było drugie karmienie o 4.30 a od 4.50 dziecko stwierdziło że chce się bawić, a że zabawa jest ostatnia rzeczą na jaką mam ochotę o tej porze to dalam małej do lozeczka zabawkę włączyła szumisia i poszlam spać dalej:p nie wiem ile się bawiła bo obudzialam się o 6.40 i już mała też nie spala

O 8 poszlismy z M do żłobka z umowa i niestety są komplikacje:-\ chciałam mała od stycznia posłać na 3 godz i od lutego j wrócę do pracy to na 5godz ( dziadek bya ją wcześniej zabierał) ale za rada pani z sekretariatu zapislaimy od września tak jak jest nabór więc odrazu mowie dyrektorce że 4mc nas nie będzie, ale będziemy placic za czesne, a ona że tak nie może być bo oni sa rozliczania przez miasto z zajętych miejsc i jak dziecka nie ma dłużej niż 2 tyg to musi mieć zwolnienie od lekarza np albo inny wyjątkowy powód,a 4 MC nie możemy blokować miejsca bo jak dziecko nie chodzi to i tak opłaty zwracają, no zesz K...... przecież dziecka które jest na KP jedynie i nie potrafi pic z butelki nie wyśle do żłobka od września.....wkurzylam się strasznie.....teoretycznie miejsce bym nam zostawili jakbym od października ją zaprowadziła na parę godzin,no ale po co jak ja w domu będę jeszcze to wolę poświęcić jej czas choćby na opanowanie samodzielnego jedzenia.....zła jestem strasznie niby dr mówiła, że w grudniu bywają jeszcze pojedyncze miejsca, czasem się coś zwalnia, no ale 100% nie obiecał, żłobek fajny, ładne sale, bezpieczne otoczenie, wyżywienie też ok, dużo warzyw, owoców,menu tygodniowe urozmaicone, tylko ta cholerna biurokracja.....jutro M pojedzie do sekretariatu rozmawiać jak ten problem rozwiązać bo przecież dzieci się rodzą cały rok, a nie akurat wtedy żeby na wrzesień były do żłobka gotowe....

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U u nas też dziś przeciek kupy, dziecko utaplane łącznie z materacykiem od lezaczka także pralaka poszla w ruch,
    A z dobrych mieście to zarezerwowalam dziś domek w polanczyku na 7 dni, dwie sypialnie, i salon z kuchnia, taras- jedziemy w ostatni tydzień sierpnia razem z chrzestnymi małej, już nie mogę się doczekać i jednocześnie trochę obawiał jak mała wyjazd zniesie i podróżą autem, pojedziemy w nocy po pierwszym karmieniu i nja rano będziemy, ale to będzie pierwszy noclega małej poza domem

A moja mama tak się zapowiadała na najbliższy tydzień i już zmieniła zdanie, że niby tydzień później, ale już się nie nastawia na jej przyjazd....mała prawie ma pół roku, a babcia spedzila z nią dwa popołudnia i to tylko dlatego że wychodziła że szpitala w naszym mieście i ją M przywiózł do nas a na drugi dzień rano ją odwiezlismy do domu....ehhh nic na sile

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj u nas chyba biegunka :( Zrobił 3 rzadkie kupy w ciągu godziny :/ Ta ostatnia to była taka końcówka, więc póki co czekam, nie chce mu dawać Smecty, bo to kolejny lek. Zagescilam mu mleko kleikiem ryzowym, dobrze ze miałam w domu, jednak z dzieckiem trzeba być przygotowanym na wszystko. Daje mu też do picia elektrolity, które kupiłam z myślą o wakacjach. Jak M będzie wracał z pracy ma kupić kleik na biegunkę w butelce z hippa, szkoda że nie kupiłam ostatnio w Gemini. Oby już więcej nie zrobił rzadkiej kupy :( A niestety dzisiejsza dawka antybiotyku jeszcze przed nami...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataksobiejedna, życzę szybkiego powrotu do zdrowia:( Wypatruj na wszelki wypadek objawów odwodnienia. Oby ten kleik zatamował..

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasoviejedna a dajesz probiotyk?

Mojemu marchew nie smakuje. Nawet ne wiem czy cos polknal. Czuje ze on nic nie bedzie chcial oprocz ssania mleka..

atdcqtkf2affvuei.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle na ostatniej wizycie pediatra stwierdziła że Pola ładnie się podciąga do siadania ( zdziwiło mnie to, spodziewałam się reprymendy) , ja mówiłam że mam z tym problem bo ona płacze w każdej poziomej pozycji. ( oprócz na brzuchu) a ona na to że widocznie ma mocny kościec...sądziłam że to kwestia bardziej mięśni a nie kości.

ex2bhdge3vq8w74m.png

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, daje biogaia, chyba wieczorem dam druga dawkę, raczej nie zaszkodzi więcej. Teraz soczyscie beknal i się do mnie uśmiechnął, chyba elektrolity się przyjęły ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Taki tam artykuł na temat zależności wieku ojca a długością życia:

http://dzieci.pl/kat,1033599,title,Mezczyzni-ktorzy-wczesnie-zostaja-ojcami-umieraja-mlodziej,wid,17752117,wiadomosc.html?smgputicaid=615590

No no, to moj maz wedlug tego moglby doczekac stowki, gdyby nie fakt, ze glupek pali od prawie 30 lat!!!
    Ale troche idiotyczne sa wnioski z tego badania, bo UWAGA UWAGA, skoro bezdzietny mezczyna dozyl wieku sredniego i dopiero wtedy zostal ojcem, to jest oczywistoscia, ze ze ma przewage nad mezczyzna, ktory zostal ojcem majac lat 20-kilka, no bo juz osiagnal ten wiek sredni i jeszcze zyje, a ten 22-latek moze wieku sredniego nie dozyc.

Swoja droga nie wiedzialam, ze w Finlandii jest tylu pijakow ;- P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:05

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, bo tam alkohol sprzedają tylko w specjalnych sklepach do 21, mój M mówił że w życiu nie widział tylu pijaków leżących na ulicy co tam :P w pubach chyba tez tylko do tej i ci co chcą się nawalic muszą się streszczac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:18

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka slabych, ale niektore naprawde dobre :- D http://mashable.com/2015/07/28/honest-motherhood-illustrations/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Laurka, bo tam alkohol sprzedają tylko w specjalnych sklepach do 23, mój M mówił że w życiu nie widział tylu pijaków leżących na ulicy co tam :P w pubach chyba tez tylko do tej i ci co chcą się nawalic muszą się streszczac ;)

W sumie jest wodka Finlandia... Ale w wielu krajach na swiecie tak jest z barami i monopolowymi. Nigdy nie slyszalam, zeby gdziekolwiek indziej na swiecie poza Polska byly calodobowe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:20

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    My używamy nosidełko tula, jestem zadowolona. Gosiak, Ty zapomnialas ladwoarki a ja wczoraj upuściłam ipada na podłogę, potłuczony. Nie wiem co ze mną jest ale ostatnio cągle coś psuję.

A ja swojego Samsunga galaxy s6. Magiczną siłą jakoś wyśliznął mi się z ręki. Mam pokrowiec zamykany, ale w momencie lotu jakimś cudem się otworzył i telefon upadł mi ekranem na chodnik! Jest pęknięcie, na szczęście niewidoczne przy włączonym ekranie. Ja to mam szczęście nie ma co :/ Jestem taka wściekła!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Wracam, mleko smakuje normalnie, ma nieco gorzkawy smak, ale mleko to mleko. Nie mężowi ma smakować! :D

Sue, spróbowałaś swojego mleka? Ja jakoś nie mam odwagi...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 3293 3294 3295 3296 3297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ