Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas się tak porobilo od kilku dni że mała ma jedną drzemie w ciągu dnia ok 13-14, śpi nawet 2-2,5 godz oczywiście z wybudziem, ale to i tak sukces, spacerujemy teraz z samego rana bo upały więc mała śpi w domu a ja mam czas na odgadnięcie domu lub po prostu chwilę z kawka i gazeta, poza ta jedną długo drzemka nie śpi już wcale a bryka od ok 6 do 19.30, jakby tak zostało to by było fajnie choć pewnie zmieni jej się jeszcze bho ją już pojawia się jaką regularność w drzemiący to się zmienia wszystko i tak w kolko"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
U nas mała padła po basenie i kąpieli już po 19. Ojej ile było frajdy na basenie, piszczała aż z radości. Widać jak przez ten miesiąc przerwy wydoroślała - ale też praktycznie wszystko pamiętała - nawet nurkowanie było.
Uparta po mamie, nie lubi pływać na plecach i już - i nie płacze tylko się złości i krzyczymonika_, marcela29, megg lubią tę wiadomość
-
A na moje szczęście/nieszczęście mam na osiedlu sklep eko i znowu dziś do niego poszlam i kupilam kaszkę manna, kaszkę orkiszowa,kaszkę jaglana, płatki jaglana bezglutenowe (na początek przygody z kulkami, kostkami z owocami) i kaszkę Töpfer bio organic pszenna jablko-banan ( kaszka z przemocy drum, płatki bananowe 6,5% płatki jablkowe 2,5%- jabłko mąka ryżowa) wit b1) na wypadek jakbym owoców w domu nie miała - M tylko patrzy na te moje zapasy i znając mój antykulinarny talent pyta czy ją tą żywności tylko kolekcjonuje czy zamierzam gotować:p
Są tam jeszcze mleka modyfikowane eko po ok 35 niestety choć te nie eko chyba niewiele tańsze i myślę o makaronów bezglutenowe póki mała jeszcze na dobre nie oswoi się z glutenem a będzie już siedziała i np byśmy spaghetti robili w ramach blw,,,,, ehh za dużo rzeczy w tym sklepieGosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Atakasobiejedna zamowilam w koncu marki VTech z dwoma kamerami w zestawie, coby mozna bylo jedna zamontowac w pokoju dzieciecym przy lozeczku a druga w salonie w ciagu dnia. W ten sposob nawet jak Luna bedzie sie bawic na macie, to nie bede musiala non-stp wygladac zza wegla robiac cos w kuchni ;] Mam nadzieje, ze sie sprawdzi.
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dzięki Gosiak, po tym kleiku się chyba tak zatkał że już nawet butli po kąpieli nie zjadł, ale cały czas się śmiał, więc myślę że jest ok. No i zrobił jeszcze jedną kupę, ale już o prawie normalnej konsystencji, że się tak wyrażę
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Eh no i musimy iść dzisiaj do lekarza, w nocy zrobił 2 rzadkie kupy. Dałam mu w końcu ta smecte, zobaczymy czy będzie lepiej. Na szczęście humor mu dopisuje. Myślę nad zmianą pediatry, to chyba nie jest normalne żebym od pani w aptece się dowiadywala że młody ma przepisany antybiotyk :] Poza tym dawka którą ma zalecona stosuje się wg ulotki 3 dni, a kazał mu dawać 5 dni, a wtedy ulotka zaleca mniejsze dawki. Jak coś to dzisiaj miałby trzecia dawkę, to mógłby skończyć brać to gówno. Młody dobrze znosi inhalacje, to może jakieś leki wziewne by w wystarczyły...
-
Gosiak zrobiłam ostatnio eksperyment,bo Pola ostatnio sypiała mi dwa razy w dzień i później ją przetrzymywałam do kąpania by mi padała wieczorem ( co kończyło się pobudką po 40 min.bo traktowała to jak drzemkę i wybudzała się w nocy bądź jak dziś nie spała od 2 do 4). A w niedzielę padła nam jak wracaliśmy z wycieczki i wstała tuż przed kąpaniem. No i miała tą trzecią drzemkę ,padła o 21 i w nocy wstała tylko raz na cyca i aż do środy tak było przy trzech drzemkach, wczoraj pominięta i noc z głowy dzisiaj wracam do trzeciej z powrotem
Atakasobiejedna mam nadzieję,że szybko dojdzie do siebie..biedactwo.. dobrze,że inhalacje dzielnie znosiGosiak lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Mamy wizytę na 11, bo maluch ma właśnie drzemkę. Jak znowu niczego się nie dowiem albo dowali mu kolejne leki nie tłumacząc mi co to jest i na co, to jak wrócimy to będę dzwonić do innego pediatry polecanego na necie...