Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w ten upalny dzień.
Aż wstyd, że odzywam się tak rzadko ale fatum pod względem chorób chyba na nas padło. Prawie miesiąc borykałam się z chorobą. Dopiero od kilku dni mogę powiedzieć, że jestem zdrowa. Juz miałam dość tego kataru (zatok). Dobrze ze mały mi się nie pochorował.
U nas wszystko dobrze, nadal brak zębów, mały obraca się na brzuch w lewą i prawa stronę. Udało mu się też kilka razy obrócić się z brzucha na plecy ale chyba jeszcze nie świadomie. W te upały całe dnie spędzamy na działce moich rodziców. Maks ma swój basenik i chłodzi się co jakiś czas.
Za tydzień w niedziele mamy "chrzciny". A bardziej impreze bo był chrzczony dzień po urodzeniu. A 18.08 jedziemy do Wrocławia na usuwanie znamienia. Juz spać po nocach nie mogę. Za to mały śpi jak zabity (druga drzemka od 13.00).
-
Ja dzisiaj na nogach od 5. Moje dziecko wierciło się, w końcu obudziło się z płaczem. Udało mi się go ululac na rękach, zasnął mi na klacie ale mnie juz mię było dane, bo co chwile się wybudzał i wtedy musiałam chodzić. Spacer poranny zaliczony. Chyba źle pieluchę mu zapielam, bo mnie obsikal dobrze, że byłam blisko domu
Od 14 mój dziec śpi. Pierwsze pół godz w łóżeczku, teraz przy cycku. Ciekawe czy uda mi się odejść na chwilę, bo ostatnio jest z tym problem. Jak nie czuje mnie to się wzbudza.
Śpi beze mnie
Kurcze gdybym wiedziała, że awokado ładnie dojrzewa w papierowej torbie to bym kupiła, bo w sklepie były tylko twarde.
-
U nas cieplo, byl tydzien upalow, ale ostatnie kilka dni mila bryza, wiec jest OK.
Tesciowa z mezem sa u nas w tym tygodniu, takze oboje mozemy ciut odsapnac. Wczoraj dzwonilam do domu z pracy okolo 11:00 i powiedziala mi, ze dali Lunie ok. 6 lyzeczek kaszki, ktora zjadla, a potem w koncu byla kupa na ktora czekalismy 4 lub 5 dni!
Powiedziala mi tez, ze Luna zjadla dwie butelki. Mysle sobie, Boze swiety, napad apetytu? Zaglodzili ja rano i przed poludniem musiala nadrobic???? Jak wrocilam do domu, okazalo sie, ze tesciowa przyszykowala Lunie raptem 60 ml! Nic dziwnego, ze musiala dorobic drugie tyle!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Moje biedactwo śpi już godzinę, ale to dobrze, zregeneruje się. Jak się obudzi to dostatnie antybiotyk, już mam stresa, oby biegunka nie wróciła. Lekarz mi powiedział że mogę już wprowadzić mleko 2,ale wstrzymam się z tym aż wyzdrowieje.
-
Atakasobiejedna wrote:Laurka, mój zjada 210 ml na jedno posiedzenie, takie 60 ml by go tylko zezloscilo
Atakasobiejedna jak Luna miala 3 miesiace to sukcesem bylo napoic ja 90 ml. No ale teraz ma juz prawie pol roku, wiec c'mon! Zjada 150-180 ml.
Wazylam sie z nia i bez niej na wadze lazienkowej w zeszlym tygodniu i jesli wierzyc takiej metodzie pomiaru wagi, to moja corcia ma okolo 6,3 kg.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Widzialam tu kilka dni temu wzmianke o spacerowkach. Ja jeszcze mojego dziecka nie sadzam ani w wozku ani w krzeselku, chociaz na kolanach czasem posiedzi. Sama sie rwie do siadania z pozycji na plecach, ale sama jeszcze nie wykombinowala jak to zrobic. Jednakowoz tak sobie teraz mysle, ze moze by sprobowac spacerowke? Gdyby sie udalo ja ustawic w pozycji podobnej do fotelika samochodowego, to moze byloby OK na teraz?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Monia to trzymamy kciuki za zabieg! Daj znac jak sie udalo. Oni to beda wycinac czy jakos scierac naskorek? Jak to ma byc?
Ponawiam pytanie o preparat na komary. Macie cos poleconego?
Pewnie na Mazurach sporo tego bedzie.
W pokoju mam miec klime;)) wypas;)MoniaP lubi tę wiadomość
-
Słoneczna ja mam preparaty z Chicco, ale szału nie ma. Są powiedzmy ok.
Chętnie posłucham co inni polecają
Mój spać nie chce przez te upały
Teraz relaksujemy go w baseniku, może potem zje i uśnie.
A jak nie to chyba w samochód jedziemy, tam przynajmniej klima jest -
I znowu rzadka kupa... Zrobiłam mu gestszy kleik 90 ml, tak żeby dało się podać przez smoczek do kaszek, o dziwo zjadł. Później jeszcze wypił 100 ml elektrolitów i prawie 120 ml mleka, myślałam że zje trochę i zostawi, a tu zonk. Zjadł to i był cały mokry heh. M poszedł po ten kleik z hippa bo oczywiście zapomniał kupić.
-
słoneczna 85 wrote:Monia to trzymamy kciuki za zabieg! Daj znac jak sie udalo. Oni to beda wycinac czy jakos scierac naskorek? Jak to ma byc?
Ponawiam pytanie o preparat na komary. Macie cos poleconego?
Pewnie na Mazurach sporo tego bedzie.
W pokoju mam miec klime;)) wypas;)
Ja wlasnie zamawiam jakies "naklejki" z naturalnym odstraszaczem komarow. Takze polecic jeszcze nie moge.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
słoneczna 85 wrote:Laurka spacerowki rozkladaja sie na plasko. ( wiekszosc)
Nam ortopeda mowila ze moge malemu podnosic juz tyl do 45 st. Czyli w spacerowce to taki pierwszy poziom.
Przesiasc sie musialam bo juz nogi wystawial z gondoli;)
No to moj na pewno tez tak ma ;] Musze obczaic. Tylko czekam na dostawe elektronicznej niani (ma przyjsc do jutra), zebym mogla przestawic Lune na spanie w lozeczku i bedzie mozna przekonwertowac gondole na spacerowke.
Monia oby gladko ten zabieg poszedl i zeby bylo juz z glowy!MoniaP lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya