X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrobiłam się :) Dwa razy dolulałam i śpi :D

Mój chce więcej spać,ale nie zawsze mu wychodzi, więc jeśli już śpi o nadrabia braki:)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś szoku doznałam, ubieram body bo na spacer o 7 szliśmy a tu się mi ledwo dopinają :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy, pediatra próbował mnie przekonać że to antybiotyk nie działa w żołądku tylko gdzieś tam i to nie on spowodował biegunkę. Na logikę skoro jest doustny to chyba dostaje się do żołądka? :] Pytał mnie czy ktoś w rodzinie nie ma jelitowki.
    Osluchowo czysto, więc dzisiaj ostatnia dawka antybiotyku i resztę leków odstawić, tylko probiotyk 2 razy dziennie. Już się boję że jak mu dam ten antybiotyk to znowu będzie miał biegunkę...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna dobrze, że to ostatnia dawka już! Podawaj mu ten probiotyk dalej i już. Oby się nie powtórzyła ta biegunka.

A tłumaczenie lekarza, masakra.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tym awokado to mam posmarować chleb i co jeszcze do tego pasuje? Rzodkiewka, pomidor?

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Wróciliśmy, pediatra próbował mnie przekonać że to antybiotyk nie działa w żołądku tylko gdzieś tam i to nie on spowodował biegunkę. Na logikę skoro jest doustny to chyba dostaje się do żołądka? :] Pytał mnie czy ktoś w rodzinie nie ma jelitowki.
    Osluchowo czysto, więc dzisiaj ostatnia dawka antybiotyku i resztę leków odstawić, tylko probiotyk 2 razy dziennie. Już się boję że jak mu dam ten antybiotyk to znowu będzie miał biegunkę...
    u nas był antybiotyk dozylnie i tez mielismy biegunke dzien lub dwa, takze wydaje mi sie ze dosutny to tym bardziej moze, my bralismy oslonowod diclofor w kapsulkach - rozrabialam z woda i strzykawka do buzki

zdrowka zycze

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, jemu chodziło o to że substancja czynna nie działa w żołądku, no ale kurde sam płyn gdzie trafia jak nie do żołądka.

Wstyd się przyznać, ale nigdy awokado nie jadłam, jak to smakuje? Bardziej jak owoc czy warzywo?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pobudka przed 6, i spacer byl o 8, teraz do 18 w domu, cały dzień dziś same bo M długo w pracy będzie, urwanie głowy ma przez te upały (branża klimatyzacyjna i warsztat samochodowy), ludzie klimy montują w domach i naprawiają auta przed wyjazdami na wakacje także jak wraca z pary do pada, tyle co wykąpie malutką i nawet nie ma siły z nią już się bawić, ale jeszcze 2 tyg i urlop:)

a i M pojechał do dyrektorki która zarządza wszystkimi miejskim żlobkami i pogadał tak jak trzeba i jednak nam miejsce przetrzymają w żłobku do grudnia - także jak się chce to wszystko można załatwić(bedzie chodziła na 3-4 godz bez posilków- przez 2 mc), a od lutego jak wroce do pracy dziadek się zadeklarował ze będzie odbierał zaraz po obiadku więc mała będzie tylko 4-5godz w złobku:) jak mi sie uda jeszcze z kierownikiem załatwić prace na jedna zmiane to bedzie super

budzi mi się młoda z pierwszej drzemki, takze zmykam i zaraz mam dzwonic w sprawie boboswimm:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna co za lekarka...dobrze że już ostatnia dawka i się unormuje.

Pia najlepiej z pomidorem smakuje :) a wiecie że z awokado robi się zdrową nutelle? :D z bananem,miodem i kakao :D

A awokado smakuje hm..trochę jak bezsmakowe masło haha :P

A my od jutra luzyy bo babcie mamy do pomocy aż do końca sierpnia od rana do wieczora ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosia tym awokado to mam posmarować chleb i co jeszcze do tego pasuje? Rzodkiewka, pomidor?
    To co lubisz - rzodkiewka, pomidor, ogórek, oliwki... ser kozi? Ser w ogóle, ja w ciąży jadłam: awokado, camembert i na to dżem jagodowy :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awocado smakuje nijak - ale jest mega zdrowe, więc można z różnymi dodatkami je jeść.
    Ja jeszcze z jajkiem lubię i np. pastę jajeczną z dodatkiem awocado. Albo z suszonymi pomidorami.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzecia drzemka. Podejrzewam, że dziś będzie i 4, chyba, że teraz pośpi do 15:00-16:00 w co wątpię ;)
    Ładowarka przyszła, jestem uratowana :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się w końcu zabrać i powystawiać na allegro nasze stare telefony i zestawy samochodowe do nich - bo leżą a jeszcze całkiem atrakcyjne są ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rekord świata pobiliśmy z synkiem :D

Usnął mi tuż przed 9, o 10 dolulałam, budził się o 12, dałam mu jeść i zasnęliśmy oboje wtuleni w siebie. A 10 min temu obudziło mnie pragnienie, no mały się zbudził :)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Pia, jemu chodziło o to że substancja czynna nie działa w żołądku, no ale kurde sam płyn gdzie trafia jak nie do żołądka.

Wstyd się przyznać, ale nigdy awokado nie jadłam, jak to smakuje? Bardziej jak owoc czy warzywo?

W ogole nie ma zadnego smaku. Jest zupelnie bezsmakowe i dlatego nie ma sily, ktora mnie do niego przekona ;- P

Dzien dobry. Nie mam na nic sily.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Dziewczyny rekord świata pobiliśmy z synkiem :D

Usnął mi tuż przed 9, o 10 dolulałam, budził się o 12, dałam mu jeść i zasnęliśmy oboje wtuleni w siebie. A 10 min temu obudziło mnie pragnienie, no mały się zbudził :)
    Wooow :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie awokado właśnie smakuje niczym :) Ale jadłam tylko raz w paście jajecznej jak zrobiłam i kilka razy w tostach z indykiem i kiełkami i serami różnymi, ale to namieście.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak już będziesz coś wystawiać z telefonów to podeślij, bo mąż wiem, że mówił, że potrzebuje coś używanego, bo mu w pracy telefony się palą! Pamiętam jak kiedyś spadł mu z 10 metrów jakiś tam super wypasiony telefon za ponad 2 tysiące. Od tego czasu przystopował z telefonami do pracy ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem na kolacje Luna dostala slodkiego ziemniaka ze sloiczka (produkt organiczny of course ;- P) Zanim otworzylam sloiczek, przeczytalam, ze trzeba zuzyc zawartosc w dwa dni po otwarciu i mowie: Niemozliwe, zeby ona to zjadla w trzy dni - potrzebowalaby na to tygodnia. Nic bardziej mylnego! Wtrzachnela 1/3 jak sie patrzy! Na widok lyzeczki otworzyla dzioba szeroko SZEROKO! Ha ha ha! Mielismy taki ubaw z mezem i tesciowa (ktora przy okazji robila zdjecia i nagrywala wszystko).

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś na obiad żurek z jajkiem i makaron ryżowy z kurczakiem curry, papryką i cukinią.

A na jutro chce mi się rybę, a nie chce mi się iść do rybnego :D

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3296 3297 3298 3299 3300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ