Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas deszcz i grzmi, w końcu oł je!
Dzisiaj na obiad miałam sałatkę z tego przepisu, polecamOczywiście nie miałam sardeli i surowe jajko w sosie zastapilam łyżeczką majonezu
http://allrecipes.pl/przepis/9472/sa-atka-cezar--wg--przepisu-magdy-gessler-.aspx -
Atakasobiejedna wrote:U nas deszcz i grzmi, w końcu oł je!
Dzisiaj na obiad miałam sałatkę z tego przepisu, polecamOczywiście nie miałam sardeli i surowe jajko w sosie zastapilam łyżeczką majonezu
http://allrecipes.pl/przepis/9472/sa-atka-cezar--wg--przepisu-magdy-gessler-.aspx
Glodna jestem :[ Chetnie bym cos takiego oszamala. Brakuje mi tylko salaty, zeby taka salatke zrobic :- P08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Mój dzieć polubił spanie w łóżeczku turystycznym w salonie, zazwyczaj ma w nim drzemki w ciągu dnia. Teraz jak jest tak gorąco to śpi rano na spacerze, a potem w domu w południe i popołudniu. Różnie, czasem pół godziny, czasem godzinę czy półtorej. Szczerze, to chyba odkąd w końcu zaczął sypiac w dzień to zaczęłam myśleć o drugim dziecku
Naprawdę jest mega różnica w jego zachowaniu teraz i kiedyś, no i ja też jestem bardziej wyluzowana i wypoczeta, nie czekam na powrót M jak na zbawienie.
Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna moja elektroniczna niania zostala wczoraj dostarczona, ale nawet nie wiem kiedy, bo nie zauwazylam. Znalazlam pudlo na stole wychodzac dzis rano, takze dam znac jutro jak instalacja i jakosc.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dzięki Laurka, oczywiście jestem ciekawa jak Ci się sprawdzi, ale jednak zdecydowaliśmy się na nianie audio. Stwierdziliśmy że nie wydamy na dobrą nianie video 600-700 zł, bo na codzień nie jest nam potrzebna, a najtańsza za 300 zł może być do niczego. Kupiliśmy nianie Tomy, wczoraj przyszła, testowaliśmy wieczorem na sobie
Ma wszystko co chciałam, czyli nadajnik dziecka może pracować też na bateriach, ma lampkę nocna, można coś powiedzieć do dziecka z odbiornika rodzica, sygnalizuje utratę zasięgu, oprócz sygnalizacji dźwiękiem można też włączyć wibracje. Kosztowała 180 zł, ta firma robi też krotkofalowki, więc mam nadzieje ze będzie ok.
-
Laurka moja sie juz nie ekscytuje bo przywykla
juz 2 mieszki sloiczki lecimy i teraz juz dla niej to norma;) a co do zabkow to u nas nic a nic nie widac... Ale sajgon jest masakryczny.. Nawet w nocy co jakis czas wybudza mnie meeega rykiem i musze ja nosic i bujac z 10 min a potem odkladam spac dalej... Dzis juz miala z 4 napady ryku nie liczac tego o 1 w nocy... Nieraz juz na samym starcie mi leb rozsadza od tego:/ nie wiem czy to zeby czy ona poprostu rozpuszczona jest bo jak to moj maz mowi to te zeby dziwne jakies... Jak lezy sama to bola a jak jest na rekach to juz ja nic nie boli.... A jej waga rosnie i rosnie wiec powoli moje plecy coraz wiecej w kosc dostaja... Wczoraj kolezanka mi mowila zebym dala jej 10 min i niech sie wyplacze... Ale ja max to 3 min chyba wytrzymalam... Nie mam serca poprostu dac jej tak plakac choc nie wiem jak chcialabym to gdy zaczyna sie histeria to jakos chwila i juz biore ja na rece:/ miekka faja ze mnie...
-
Wiecie kurcze jak ma sie choc na chwile w ciagu dnia zmiennika do noszenia to jednak duzo lepiej bo choc nawet wieczorem te plecki odpoczna:) ale jak sie tak cale dnie samemu jest to daje w kosc... Oj daje.... Na koniec dnia jak ja odkladam. To juz tak padam ze zasypiam od razu po polozeniu:)
-
Bella, a jak Tobie by było źle to byś nie chciała żeby Cię ktoś przytulił?
Widocznie tego potrzebuje, a wbrew pozorom dzieci szybko rosną, jeszcze będziesz chciała żeby się dała poprzytulać, nie ograniczaj jej tego
A jakbyś ja trzymała na rękach i sobie usiadła? Będzie Ci lżej, no chyba że musi być w ruchu to odpada.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:Ja lubie ja nosic ale ostatnio juz plecy mi daja w kosc ostro:( a ona do tego nieraz nawet na rekach macha i wierzga calla... Ja nie wiem skad ona az tyme energii ma... Ale cos czuje ze prawdziwy meksyk zacznie sie jak bedzie chodzic:)
-
Melduję się po lekarzu i basenie.
Janeczka waży 7600, ma 67 cm i tak szalała na leżance u pani dr, że ta pytała 3 razy czy na pewno ma tylko pół roku - i z racji raczkowania i ząbków i że taka silna, bo chwyciła lekarkę za rękę jak ta ją badała stetoskopem i nie chciała puścić. No i oczywiście uśmiech od ucha do ucha i do recepcjonistek i do pielęgniarki i do lekarki.
Na basenie też ta nowa instruktorka się upewniała, że tylko pół roku, bo takie silne nogi i w ogóle... także dzisiaj musieliśmy ciągle potwierdzać jej wiekNo i pytała czy Janeczka się tak zawsze śmieje czy tylko na basenie. Powiedzieliśmy, że zawsze - powiedziała, że mamy fajnie
Potem przyjechał kolega z eko towarem - dostaliśmy gratis więcej topinamburuduże opakowanie jarmużu, zaraz będę szukać jakichś przepisów. Pewnie mało osób zamawia
A w przyszłym tygodniu zamówię dynię hokkaido i cukinię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:02
marcela29, LadyDi, monika_ lubią tę wiadomość
-
ja ostatnio padam wieczorami, wczoraj mi krew z nosa dwa razy poszla, dzis raz poki co, za tydzien ide z mala do labolatorium przed szczepionka to i sobie morf zrobie, mała wstaje o 6 i bryka do ok 12, potem sen 1-1,5 i czasem 30min po poludniu, a jak jest aktywna to wymaga duzn uwagi, teraz jeszcze gotowanie dojdzie, nie wiem jak to ogarne, oczywiscie mama obiecala przyjazd i nic z tego
poza tym walczymy dalej z woda do picia dzis troche poszlo z butli nuk z lateksowym smoczkie (na lateks nie ma odruchu wymiotnego) z doidy pije ale wypluwa potem
dzis ugotowalam marchewke na parze, zblendowalam na grudki, dalam dwie lyzeczki z olejem, pierwsza wyplula, druga dalam do reki, mala trafila do buzi, a potem nad oko i rzucila lyzeczke na podloge, a jak dalam kawalek caly to rozgniotla, takze balaganu mnustwo;)
reszte marchewki zmiksowanej odlozonej przed dodaniem oleju za rrada kolezanki wlozylam do pojemnika na kostki do lodu wylozonego woreczkiem, mam 6 kostek, jutro jedna wyciagne i dam
a z blw czekamy az mala siadzie, wogole bym wolala zeby siadala do jedzenia bo tak je w poz pollezacej na moich kolanch
jutro jedziemy na zakupy bo mam juz dos siedzenia w domu w te upaly, dziadek dal nam na prezent na 6mc:) wczoraj kupilam jej lajkonika ks'kids i gratis byla pacynka i plyta edukacyjna, oraz kierowice dzwiekowa, kojec jest juz w drodze
to sie rozpisalamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:03
Gosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017