X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    No moglabym ja w chuscie nosic ale miogolnie juz plecy daja do wiwatu:/ na spacerze ja nosze i w domu staram sie ja jakos zabawiac by tego noszenia bylo mniej tyle ze ostatnio jest masakra jakas ...
    Ja czuję, że chusta zdecydowanie odciąża mi plecy w porównaniu do tego jak noszę na rękach, stąd propozycja ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzes wazy ponad 8,5kg i nie ma opcji żebym długo nosiła go na rękach. Juz mi kręgosłup siada.
    Mam nosidełko manduca - Grzes dostał awansem na chrzest. Generalnie fajne tylko nie wiem jednej rzeczy - czy szyja musi byc podparta? Jak na razie to wersja podstawowa jest za mała a z wycianietym dodatkwym panelem troszke za duze to nosidełko tj za bardzo nachodzi na główkę. Ogólnie nosidełko fajne, dobrze sie nosi tylko gorąco. Na pewno nie na takie upały....

Mały ćwiczy przewracanie sie na brzuszek. NIe zawsze jeszcze wychodzi ale jest coraz lepiej. Wychodzi mu tylko na jedna strone, z druga ma problem...... ale będzie lepiej.
    Zdarza sie , że mały podnosi sie jak do raczkowania ale tylko na moment.

Co do jedzenia to wcina deserki, zupek nie lubi na razie i kaszkę zje tylko jak jest wymieszana z deserkiem. NIe je kaszki przez butelkę nad czym ubolewam bo jak karmie łyżeczka to wszytsko jest brudne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i praktycznie w ogóle nie karmię juz cyckiem. DZzisiaj tylko raz. Grzesiowi chyba podoba się jedzenie zbutelki - i tak jest do mnie mocno przytulony

bella84 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prywatnym fotka. Na chwilę tylko weszłam do kuchni, wcześniej bawiła się na środku dywanu ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że chyba sobie wyrobiłam biceps, bo nie czuję jakoś specjalnie, że Janka to ciężar. I kręgosłup mnie w ogóle nie boli - większość czasu noszę w chuście, ale zdarzy mi się z nią połazić po mieszkaniu coś porobić z nią na rękach w kuchni albo zejść do skrzynki pocztowej. Może to, że ćwiczyłam jogę jakiś czas ma tu znaczenie, nie wiem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietajcie dzis o spadajacych gwiazdach!!

Gosiak, marcela29, Pia Gizela lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na basenie teraz jest dwójka dzieci w grupie: Janeczka i Krzyś.
    Krzyś w zeszłym tygodniu był pierwszy raz i całe zajęcia przepłakał (jak tylko włożył nóżkę do wody) a na końcu zasnął ;)
    Więc Janeczka całą uwagę instruktorki miała dla siebie.
    Dzisiaj już było lepiej z Krzysiem, ale ma kompletnie inny temperament - fajnie tak obserwuje totalnie różne dzieci.
    Janka szaleje na basenie, pływa do kaczuszek, nurkuje, ale np. na plecach nie lubi pływać.
    A Krzyś oaza spokoju - jak go instruktorka położyła w wodzie na pleckach, to zastygł tak i sobie pływał cały zadowolony :D

marcela29 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak super fotka :-)
    ja sie wybieram na basen z Grzesiem za jakies 2 tygodnie

Gosiak lubi tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja na basenie tez oaza spokoju, obserwuje, zadowolona w kazdej pozycji:) ale to z nami, ciekawe jak bedzie na zajeciach zorganizowanych, we wrzesniu
    lece na balkon gwiazd szukac i spac
    dobranoc

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym poszła na basen! Już się nawet dowiadywałam, to u nas basen z ciepłą wodą jest zamknięty na czas wakacji. Także dopiero od 1 września mogę iść.

Dziś kupiłam Zoi piżamkę rozmiar 86 i jest dobra (bluzeczka trochę długa, bo do połowy pośladków), jakaś zaniżona rozmiarówka chyba.

Gosiak super Janeczka się przemieszcza już :) Teraz oczy dookoła głowy :D Też wrzucę fotkę na pryw forum co moja dziś ćwiczyła ;) No i Janeczka ma wagę i długość idealną :)

Moja na szczęście nie jest rączkowym dzieckiem. Zajmuje się sama sobą, także w domu zrobię wszystko. Czasem na spacerze już nie chce siedzieć w wózku to wtedy minutka i już jest w bondolino. No i zbawienne jest, bo ręce wolne i ciężaru nie czuć. Tyle, że teraz gorąco mi w nim...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dziś uspać Zoję w łóżeczku, a nie u nas na łóżku. Chcę sprawdzić kiedy się obudzi na jedzenie, bo zawsze jak ją przekładam to się budzi w przeciągu pół godziny, bo jest już ruszona i ten sen nie jest tak twardy. Wtedy już spi z nami do rana, a ja nie bardzo się wysypiam, wstaję połamana, bo całą noc czuwam. Jestem bardzo ciekawa jaki będzie wynik mojego eksperymentu ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadiDi - duża ta twoja córeczka.
    Grzes nosi na razie rozm 74

Gosiak - a jak Janeczka, jak duża jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzes na szczęście tez nie jest rączkowym dzieckiem i potrafi sam sie bawić. Dzisiaj bawił sie sam ponad pół godziny :-) potem marudził troszke to musiałam mu towarzyszyc

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    Dzis mija pol roku naszego synka:-);wow!szybko biegnie czas :-)dokladnie o 9.05 rano pol roku temu byl juz z nami.
    A o tej godzinie pol roku temu wkraczalam w najtrudniejsza faze porodu!!!!! Napierdzielalo ja cholera :-)

Nie bede klamac ze to najpiekniejsze pol roku w moim zyciu!!!!!! Owszem jestem teraz najszczesliwasza w calym swoim zyciu bo mam moj skarb.
    Bylo to nie watpliwie najtrudniejsze pol roku. Pierwsze trzy miesiace byla masakra przez kolki. Dopiero gdy minely moge powiedziec, ze zaczelam cieszyc sie maciezynstwem!!!!

Misio na dzien dzisiejszy wazy 8600 i nosi rozmiar 74. Podwoil wage urodzeniowa :-) ( 3590 ). Duzo gada, choc ostatnio przystopowal, bo znacznie uwazniej sie wszystkiemu przyglada. Powoli raczkuje, tzn przesuwa sie z jednego konca maty na drugi w tempie ekspresowym :-) powoli zaczyna siadac przez bioderko na jeden poldupek. Uwielbia wszelkie elektroniczne rzeczy!!! Musze je chowac. I juz placze jak mu sie zabierze cos co mu sie podoba!!!

Poniewaz nie wierze w sztywne ramy czasowe dotyczate dokarmiania, uwazam ze kazde dziecko ma swoj czas i to mama wie najlepiej kiedy podac pierwsza lyzeczke nie WHO lub jakikolwiek producent sloiczkow. Wiec od dwoch tyg. Powolutku zaczelismy razszerzac diete, bo misio oczywiscie caly czas jest karmiony piersia, ktora uwielbia i kocha bardzo :-)

Mamy za soba kilka lyzeczek marchewki, ziemniaczka, brokula, pol lyzeczki kaszki mannej oraz kilka chrupek kukurydzianych. Z owockami czekalam az skonczy pol roczku.

Zabkow brak i sie nie zapowiada, bardzo lubi towarzystwo i nie lubi byc sam, ale raczki lubi raczej wieczorem, przynajmniej narazie. Choc uwielbia sie przytulac.
    Mamy jedynie problem z zasypianiem ciezko sie misiowi wyciszyc, szczegolenie wieczorem. Czesem mysle ze po prostu szkoda mu tracic dnia i zasypiac :-)
    Ale ogolnie mamy 3 drzemki w ciagu dnia :-)
    Aha no i wspaniale rozpoznaje mame i tate ale rowniez babcie :-) i juz ma faze wstydziocha przed obcymi, dopiero po chwili w ramionach mamy lub taty zaczyna sie usmiechac i juz idzie nawet do obcych na raczki :-)

No to chyba tyle i az tyle o moim misiu.

Jedno jest pewne jestem wdzieczna losowi za Piotrusia, bo jest moim najwiekszym darem od losu i Kocham go ponad zycie, i nigdy nie sadzilam ze tak mozna kochac :-):-:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:47

dorocia2324, kasia_1988, bella84, LadyDi, marcela29, Laurka, monika_ lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie z okazji pol roczku misiek nasikal mi miedzy oczy, co mu sie jeszcze nigdy nie udalo.
    Chyba z racji zmiany miejsca przewijaka jest juz na lozku wiec inaczej sie nad nim pochylam :-) :-) :-)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czytam was ale czasem nie mam jak napisac. Ktos ostatnio pytal czy jakies dziecko juz siedzi z forum.

Tak Lenka Francuski juz z miesiac temu sama siadala przez bioderko. Francuska wstawila tu linka jak mala siada bez pomocy.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! u nas jest dziś przyjemniej,wiele wiat i od razu luft :) a wczoraj popadało

A ja miałam koszmarną noc! Całą noc śniło mi się, że mąż mnie zdradza z jakąś kobietą, ma z nią dziecko!!!! I w tym śnie to mi takie okropne rzeczy mówił a ja płakałam okropnie, tak mi było źle w tym śnie! Jak on mógł! I jeszcze śniło mi się, że syn mój mus chodzić do żłobka i on jest beznadziejny.

Także wstałam z bólem głowy; na szczęście syn mój z uśmiechem na ustach :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Piotrusia!

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    LadiDi - duża ta twoja córeczka.
    Grzes nosi na razie rozm 74

Gosiak - a jak Janeczka, jak duża jest
    Ma 7600 i 67cm - ale niektóre 68 już są na nią za małe i zaczyna nosić 74 :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Piotrusia!! :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3320 3321 3322 3323 3324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ