Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
monika_ wrote:Dorocia, to fajnie że potrafisz się tak zorganizować
Od nowego roku ktoś zostanie z dziećmi czy żłobek?
Zlobek odpada. Nie moglabym oddac Natanka do obcych ludzi. Ze starszym od urodzenia jestem w domu i zaluje ze z malym nie bede mogla byc ale z drugiej strony ciesze sie ze bede mogla wrocic do swojego zawodu. Albo opiekunka poczatkowo do obojgu albo moze mojego P siostra, zobaczymy. Kuba w przyszlym roku we wrzesniu do zerowki.monika_ lubi tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Gosiak, no weź, jak Ty wieczna optymistka zwatpisz to ja juz w ogóle
Mój jeszcze się nie przemieszcza, może dlatego mi w głowie rodzeństwo hehe.
Powiem tak, w mojej sytuacji bez sensu jest wracać na kilka mies do pracy, bo zanim się ponownie wdroze to minie dużo czasu, a nawet przed powrotem powinnam juz śledzić zmiany, poza tym nie jestem pewna czy dalej mnie tam będą chcieli :]. Mój M ma teraz duży projekt na miejscu, więc nawet jak ma dużo roboty to wraca codziennie do domu. Jest wielce prawdopodobne że za 2 lata będzie brał udział w mega ważnym projekcie zagranicą, który potrwa najmniej rok. Nie wyobrażam sobie wtedy zostać sama w ciąży z małym dzieckiem albo z noworodkiem plus małym dzieckiem. Jak się teraz nie zdecydujemy to chyba dopiero za 3 lata by były sprzyjające warunki.
hehehe, dzisiaj jestem wykończona po prostu, zaraz się kładę spać.
To jest tak, że ona sobie upatrzy cel - i to wcale nie jest zabawka - tylko np. kocia fontanna, kapeć, kocia kuweta i prze do przodu. A jak ją zatrzymuję, to oczywiście kwęka a czasem potrafi zapłakać i trzeba odwracać uwagę.
U nas też jeśli w ogóle ma być rodzeństwo to teraz zaraz. Totalnie bez sensu mi jest wracać do pracy na kilka mies. Poza tym wiek mnie goni. Pewnie się zdecydujemy tylko dziś mam kryzys i spadek formy ;P -
monika_ wrote:Laurka, nie masz żadnych podejrzeń co do tych nagłych pobudek? Kurcze, to musi być wykańczające, tym bardziej że pracujesz:/
Nie mam pojecia. Do tej pory zwalalam wszystko na zabkowanie, ale nadal czekamy na pierwszy zabek. Nie wiem naprawde. Moze zapytac pediatre?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
bella84 wrote:Megg a te placzliwe noce to jak wygladaja? Ciagle placze czy wybudza sie poprostu z placzem i zasypia? Ille razy tak w ciagu nocy? Przed nami jeszcze to wszystko bo u nas zabkow brak i noce spi od 2040-630
Bella budzi sie z placzem i tezeba lulac albo cyc. Tak nawet szesc razy w nocy. Odpukac wczoraj bylo juz lepiej
A ja pamietam jak czesto twoja wstawala w nocy a teraz cala przesypia -
No wlasnie Megg u nas na poczatku to byla masakra bo potrafila co godzine i ciumkala spoac cyca 30 min aptem ciumkala butle .. Wiec powtorki sobie nie wyobrazam.. Jeju 6 razy to czyli co 1.5 h srednio... Oby to bylo jak moj malzu wroci bo nie wiem czy wydole... Choc w sumie nie wiem jak wydolilam w szpitalu 48 bez snu i potem w domu te nocki z cycem butla laktatorem i jeszcze noszeniem w pionie 30 min.. Tak wiec podsumowujac organizm matki jest zaskakujacy gdy dziecko potrzebuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 20:34
Gosiak, megg lubią tę wiadomość
-
Kurcze Katis ona taka duza sie wydaje a piszesz ze 7 kg moja tez ma 7 kg i jakos taka mala sie wydaje.. Chyba poprostu to stanie na nozkach robi z niej juz taka wielka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 20:36
Katiś lubi tę wiadomość
-
Ja tez chcialabym rodzenstwo dla syna ale czasami zastanawiam sie czy sobie poradze z dwojka bo jednak ja glownie zajmuje sie malym, no i sytuacja finansowa nie do konca sprzyja, ale rodzenstwo byc musi jednak, sama mam super kontakt z siostra i nie wyobrazam sobie nie miec kogos tak bliskiego
Gabriel juz siada ale jeszcze nie siedzi stabilnie, podpiera sie raczkami, siada sam z pozycji do raczkowania lub z lezenia
Dorocia tluszcz chyba zawsze trzeba dodawac do warzyw zeby mialy szanse wchlonac sie witaminy rozpuszczalne w tluszczach, tak mi sie wydaje przynajmniejGosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
asia888 wrote:Dorocia tluszcz chyba zawsze trzeba dodawac do warzyw zeby mialy szanse wchlonac sie witaminy rozpuszczalne w tluszczach, tak mi sie wydaje przynajmniej