X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Słoneczna chyba na fb pisała, że Madziutek też jest w ciąży. Gdzieś tak wyczytała ;-)

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, na urlopie będę przed @, więc raczej i tak by nic z tego nie było ;) Chociaż kto tam wie jak długie będę miała teraz cykle.

Laurka, mój mąż stwierdził że dobrze wiedzieć że chcieliśmy się już zacząć starać :P Tzn on by chciał drugie, ale tak jak z pierwszym trzeba mu będzie uświadomić że to nie jest tak ze od razu zajde. O młodego staraliśmy się pół roku i musiałam robić kupę drogich badań i się trochę poleczyć.
    A u fryzjera tylko odświeżenie fryzury, kolor sama robie, bo to za długo trwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:00

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna fajnie ze niedlugo zaczniecie sie starac o kolejnego bobasa :)

Gdybym miala stabilna sytuacje finansowa to tez bym namowila mojego P na trzeciego bobaska ale teraz to ja musze zajac sie zakladaniem dzialalnosci i zdac mature z matmy. Moze za jakis czas...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak dziewica - i chciałabym i boję się :P
    Z jednej strony bardzo bym chciała, żeby Janeczka nie była jedynaczką, zobaczyć jak się dzieciaki razem bawią, z drugiej się boję jak sobie poradzę z dwójką takich maluchów i czy nie zaniedbam Janki. I czy pokocham tak mocno drugie dziecko (tak, wiem, że pokocham, ale sobie tego na razie nie wyobrażam).
    Mam coraz więcej wątpliwości czy się decydować na drugą ciążę...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja mam f dokładnie tak samo ;) Ale liczę na to że tak od razu nie zajde i młody będzie trochę bardziej samodzielny. No i teraz i tak musimy 3 mies poczekać :P

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby to jeszcze można było sobie dokładnie zaplanować... Np. zachodzę w styczniu, rodzę w październiku, Janeczka od września idzie do zaprzyjaźnionego żłobka na 3-4h, itp...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moim zdaniem na prawde warto miec wiecej dzieci a przynajmniej dwojke. Razem dzieci inaczej sie wychowuja. My zyc wiecznie nie bedziemy a pozniej zawsze jest to rodzenstwo. No i czasy sa jakie sa i nie daj Boze ginie jedno dziecko to czlowiek zawsze ma jeszcze dla kogo zyc. Na pewno bedzie ciezej z dwojka ale bez przesady spokojnie da sie wszystko ogarnac. Kocha sie tak samo jedno i drugie i kolejne.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mamy dzis dzien lenia, ochlodzilo sie, a my sie bawimy i odpoczywamy, w domu nic nie robie dzir i zjadlam kawal biszkoptu z borowkami i bita smietana:-/ eh zgrzeszylam wiem, ale M zrobil pycha ciacho
    co do wody to ja daje malej po posilku i przy upalach po powrocie ze spacerow, ale 90% wylewa z jedzeniem tez kiepsko- wyglada jak swinka pepa:p dzis drugi dzien zupka z manna i poki co ok
    mi sie chce drugiego dziecka jak widze kobiety w ciazy i jak pakuje za male ubranka małej w kartony:p a z drugiej strony finansowo by bylo ciezej z dwojka no i dzieciaki mialyby wspolny pokoj bo mamy aby 3pokoje a sypialni nie oddam:p choc dwojka fajnie ale moze z jakas przerwa, chcialabym w tym calym macierzynstwie nie zapominac o sobie i miec czas tez dla siebie i dla M
    ale ze u nas ciaza naturalna to jak wwygrana w totka to zobaczymy co los przyniesie;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę żeby moje dziecko było jedynakiem, wiem, że będzie ciężko jak cholera. Ale chciałabym, żeby jak umrę moje dziecko miało jakąś rodzinę. Bo u nas nawet na kuzynostwo się nie zanosi.

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła! Wyszykowałam nas na spacer, wyszłyśmy ledwo przed dom i koło w wózku nam odpadło:/

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, masz jakikolwiek czas dla siebie przy dwójce maluchów? Mi ciężko przy jednym cokolwiek dla siebie zrobić.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze uwazalam, ze jedynactwo to przekichana sprawa, ale teraz po urodzeniu pierwszego dziecka (ktorego i tak nie planowalismy) wiecej juz nie chce. Pozny start mielismy w rodzicielstwo. Wiekszej liczbie dzieci bysmy nie dali rady ani finansowo, ani psychicznie, ani fizycznie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to teraz juz musisz miec oczy dookola glowy!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Gosiak to teraz juz musisz miec oczy dookola glowy!
    Oj, tak!
    Chyba właśnie to mnie dziś tak natchnęło do zwątpienia w szybkie ponowne macierzyństwo...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Dorocia, masz jakikolwiek czas dla siebie przy dwójce maluchów? Mi ciężko przy jednym cokolwiek dla siebie zrobić.

Powiem tak. Bywaja momenty i dni bardzo ciezkie kiedy mam wszystkiego dosyc i wyc mi sie chce. Ale jak widze jak Kubus jest juz madry, jak sie rozwija. Natus jak zdobywa nowe umiejetnosci. Jak sie przytulaja i smieja do siebie i do nas to jestem najszczesliwsza na swiecie. Te male istotki chca byc takie jakie my. A my najlepsze co mozemy im dac to nasza milosc i spokoj.
    Czy mam czas dla siebie? Roznie to bywa. Z reguly Kuba wiekszosc czasu zajmuje sie soba tylko trzeba z nim gadac. Duzo mi pomaga przy bracie i przy sprzataniu. Natus sporo spi w dzien i sporo zajmuje sie soba lezac na macie albo w wozku. Wiec mam posprzatane, ugotowane i jestem ogarnieta. Jak maly marudny i trzeba sie nim zajmowac to wtedy gorzej. P jak wraca z pracy to zajmuje sie dziecmi, kapie starszego. Brakuje mi tylko wyjsc bez dzieci bo praktycznie tylko z nimi jestem non stop. Od nowego roku zatesknie jeszcze za chlopcami ale musze zaczac pracowac

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, no weź, jak Ty wieczna optymistka zwatpisz to ja juz w ogóle :P Mój jeszcze się nie przemieszcza, może dlatego mi w głowie rodzeństwo hehe.

Powiem tak, w mojej sytuacji bez sensu jest wracać na kilka mies do pracy, bo zanim się ponownie wdroze to minie dużo czasu, a nawet przed powrotem powinnam juz śledzić zmiany, poza tym nie jestem pewna czy dalej mnie tam będą chcieli :]. Mój M ma teraz duży projekt na miejscu, więc nawet jak ma dużo roboty to wraca codziennie do domu. Jest wielce prawdopodobne że za 2 lata będzie brał udział w mega ważnym projekcie zagranicą, który potrwa najmniej rok. Nie wyobrażam sobie wtedy zostać sama w ciąży z małym dzieckiem albo z noworodkiem plus małym dzieckiem. Jak się teraz nie zdecydujemy to chyba dopiero za 3 lata by były sprzyjające warunki.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, to fajnie że potrafisz się tak zorganizować:) Od nowego roku ktoś zostanie z dziećmi czy żłobek?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, nie masz żadnych podejrzeń co do tych nagłych pobudek? Kurcze, to musi być wykańczające, tym bardziej że pracujesz:/

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam Was wszystkie mamusie :)
    Długo nas nie było:) Urlop minął i teraz juz siedzimy w domku.
    Pola nauczyła się siedzieć stabilnie, ale jeszcze nie siada sama. Za to zaczeła wstawać . Tzn jak chwytam ją za rece jak siedzi to sama się podnosi na nogach- mnie wykorzystuje tylko do podpórki :)

Jutro mamy ważenie. Myślę, że waży 7 kg. Co do posiłków to idziemy BLW. Czyli je wszystko co tylko jest zdrowe. Warzywa, owoce, kasze, makaron, miesko. Apetyt ma chyba po mnie :D Ostatnim hitem były borówki i melon. Pozdrawiam Was serdecznie i staram się nadrobić.

justta, Gosiak, Laurka, monika_, Pia Gizela, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy watpicie to co ja mam powiedziec?meza w domu po 6 tygodni nie ma.. Wiec to jest czas gdy zostane sama w ciazy z dzieckiem a potem z dwojka... To dopiero hardcore dlatego tez mam chwile zwatpienia i bardziej sie sklaniam ze moze jednak lepiej nie? Bo co jak pojde do szpitala np z jakiegos powodu tfu tfu co z Lilka wtedy gdy meza nie bedzie i nie bedzie mogl na hura zejsc.. Tego sie tak naprawde najbardziej boje ze ciaza bedzie jakas problemowa i wtedy co z moja Lilka.. Strasznie nie chce jej zaniedbac przez to.. Boje sie tych cholernych wymiotow i mdlosci bo teraz to ja w tej ciazy nie do zycia bylam 4 miechy a raczej do kroplowki... Kurcze chce i jednoczesnie panicznie sie boje.. No ale licze ze Wasze wpisy o ciazach i jak to super jest mnie zmotywuja dziewczyny;p
    A u mnie na osiedlu otwieraja zlobek i teraz zagwozdka.. Moze zamiast niani zlobek? Zawsze jednak dziecko w grupie szybciej bedzie sie rozwijalo chyba... Sama nie wiem wlasnie.. Cena za 8 h to 890 od 8 do 16 plus 100 ka jak ma byc 1 h dluzej codziennie a niania taka to chyba ze 2 k tyle ze minus zlobka taki chyba ze moze mi non stop lapac cos od innych dzieciaczkow co? Co lepsze? Do 21 go sa dni otwarte wiec zamierzam sie przejsc i obczaic ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 3334 3335 3336 3337 3338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ