Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki Gosiak za info to calkiem przydatna wiedza z tymi skladkami dalej bedziemy myslec... Dzis zaczelam myslec nad 3 miesiecznym wychowawczym... Czyli po roku bym wykorzystala zalegle urlopy i 3 m wychowawczy moze i wtedy mala pod opieke niani lub zlobka majac 1.5 roku.. No chyba ze bym zaszla wtedy w ciaze kolejna to dalej pod moja opieka .. Tak narazie mysle nad tym rylko czy na wychowawczym tez jest jakis okres ochronny? Po skonczonym macierzynskim?
Ogolnie nie kalkuluje mi sie ten wychowawczy finansowo no ale z drugiej strony moze lepiej dla malej byloby gdyby ze mna te pol roku dluzej posiedziala.. Musimy to przemyslec na szczescie mamy czas:)
Uwaga uwaga moje dziecko dzis bez gardzenia zjadlo 150 ml kaszki a zazwyczaj grymasi drze sie i i tak kaszka do kosza a ona dostaje butle ii !! Wziela stipy do buzi ale czaaaad!! Wygladala jak dziecko guma taka zlozona z obiema stopami w buzi.. Takiego powera dostala po tej kaszce cos ze dalej nie spi fika na brzuchu lub bawi sie stopami i je "kosztuje" na pleckach -
Gosiak wrote:Nie, w smaku jest praktycznie taka sama, ale nie trzeba jej obierać ze skórki i ma ponoć więcej składników odżywczych niż zwykła dynia.
http://dietetycy.org.pl/dynia-hokkaido/ -
Monika ja mam tak samo!!! Czasem wydaje mi sie ze to niezdrowe az ze ja tak kocham strasznie, jest taka wystarana wyczekana.. Myslalam ze nie bede miec dzieci a tu mam i jeszcze coreczke ktora podswiadomie chcialam straszliwie choc ogolnie bylo mi obojetne bo wazne ze dzidzia bedzie... Lapie sie na tym ze nie lubie jak ktos oprocz mnie ma ja na rekach.. Ewentualnie moj maz ale tez nie wiecej niz ja.. Czasem az mowie ze ona moja moja i mooja a moj maz wtedy ze przeciez jego tez ;p
monika_, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość
-
i ja kocham tak, i pewnie kazda mama,
milosc macierzynska to chyba najsilniejsza milosc jaka istnieje
i ja sie pochwale, moj syn siada sam i juz pionizuje sie w siadaniu, nigdy go nie sadzalam
i od dzis raczkuje- juz tak prawdziwiebella84, monika_, Gosiak, kasia_1988, LadyDi, marcela29, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Ale ja mamtak nieraz az wstyd.. Ze ciesze sie np gdy moj maz wezmie ja ona placze mu a ja wezme i sie do k ie cieszy i uspokaja ;p hyhy wiem ze nie powinnam sie cieszyc z tego bo on jest tata i tez powinna go mocno kochac i cieszyc sie na niego ale ja sie nie moge jakos powstrzymac i ciesze sie ze ona woli mnie ;p
-
Bella, ja w tej kwestii odwrotnie, cieszę się jak widzę ze Pola u taty się uspokoja czy dobrze się razem bawią - czuję dumę że tak dobrze sobie radzi:D Za to muszę zacząć mysleć pozytywnie bo paraliżują mnie rozmaite wizje krzywdy mojego dzieciątka. Najchętniej przywiązałabym ją do siebie żeby była bezpieczna:P
-
asia888 wrote:dziewczyny jakie foteliki samochodowe kupilyscie? Bo u nas w sklepach kroluje Romer King II lub Maxi Cosi Tobi i niewiem czy warto kupic
-
dorocia super fotka gdzie chlopcy sie tula!! Fantastyczne to jest Gosiak stwierdzam ze Janka zaczyna byc w tate ;p
Sue masz super chuste sluczny kolor ;p
Lady no brak mi slow masz duze i zdolne dzieciatko raczkuje siedzi stabilnie no super czaaad!!
A i ja wrzucilam cos aktualnegoGosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Super fotki, Bella, przez chwilę myślałam, że na tej trzeciej jesteś na balkonie i pomyślałam, że super mieszkać tak zaraz nad wodą Ale zaraz potem zobaczyłam grafitti
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 08:42
bella84 lubi tę wiadomość