X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że masło klarowane było by ok? A może tylko do smażenia by się nadało?

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To c ta baba w przychodni nadagała. Brak słów! A co jej do tego!

relg9vvjrtqik460.png

• adulcova Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia klarowane jest polecane. Rafaello robiłaś na normalnym biszkopcie czy z krakersów?

kafabi lubi tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• poranek Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.szukając info na necie znalazłam Wasze forum.widzę ze już trochę czasu piszecie. Mam do Was pytanko-jakbyście mogły odpowiedzieć będę wdzięczna.Jak usypiacie swoje dzieci w ciągu dnia gdy nadchodzi zmęczenie i do snu na noc?kolyszecie, nosicie na rękach czy zasypia przy cycu lub butelce, smoczku? A może jakieś inne sposoby? Ja mam syna który 2 września będzie miał 6 miesięcy, karmię piersią. Syn lubi usypiać zarówno w dzień jak i na noc przy cycu lub poprzez kołysanie lub noszenie. Marzeniem moim jest żeby zasypiał gdy jest już zmęczony i nakarmiony w swoim łóżeczku. Macie może jakieś na to sposoby ?

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poranek wrote:
    Hej dziewczyny.szukając info na necie znalazłam Wasze forum.widzę ze już trochę czasu piszecie. Mam do Was pytanko-jakbyście mogły odpowiedzieć będę wdzięczna.Jak usypiacie swoje dzieci w ciągu dnia gdy nadchodzi zmęczenie i do snu na noc?kolyszecie, nosicie na rękach czy zasypia przy cycu lub butelce, smoczku? A może jakieś inne sposoby? Ja mam syna który 2 września będzie miał 6 miesięcy, karmię piersią. Syn lubi usypiać zarówno w dzień jak i na noc przy cycu lub poprzez kołysanie lub noszenie. Marzeniem moim jest żeby zasypiał gdy jest już zmęczony i nakarmiony w swoim łóżeczku. Macie może jakieś na to sposoby ?
    U nas to samo. Nie mam na to sposobu :)Na noc tylko usypia sama. Nie chce zasnąć przy cycu więc po karmieniu odkładam do łóżeczka , kręci się kręci i usypia ale potem już całą noc budzi się co 2 max 3h i to już nie działa. Działa tylko cyc. w Dzień też. Tak więc łączę się w bólu ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Laurka za podpowiedź:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie porównywanie dzieci jest dość powszechne, czasami irytuje ale zwykle olewam. Ale żeby sugerować że głodzisz dziecko?!

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Rafaello dla mnie na biszkopcie jest the Best. Idę po prinsesse kokosowa

kafabi lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jadła dzisiaj awokado, smakowało:) Przyszło łożeczko turystyczne i stało się coś niemożliwego...moje dzieciątko bawiło się w nim spokojnie jakieś 40 min! Bez buczenia, wołania mnie, zrzędzania:D Z wrażenia zamiast spokojnie usiąść i coś poczytać siedziałam przy niej i patrzyłam co robi:P

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • poranek Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka dzięki za odp. A jak się Tobie wybudza to karmisz czy podajesz wodę? Mój czasami tylko obudzi się raz w nocy żeby zjeść albo cyca pociumkac. Gdzieś czytałam żeby na noc podawać dziecku kaszkę która jest treściwa i dziecko w nocy będzie się mniej budziło a jak się już obudzi to podawać my wody. Ja mam ze swoim tak ze odzwyczail się picia z butelki i teraz wodę tylko z kubka doidy trochę wypije a w nocy niestety z doidy nie da rady jak on śpi na pół.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis malemu ugotowalam cala marcheweczke. Dostalismy krzeselko do karmienia z ikea (od tesciowej) wiec w nim dzis jadl. Byl tak zachwycony jak w nim siedzial, marchewke wpakowal od razu do buzi i odgryzl kawalek, troche podziumdzial, wiekszosc wyplul ale dzis lepiej niz wczoraj.
    Jutro moge kalafiora dac czy lepiej ziemniaczka?

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zastąpiliście klasyczne łóżeczko turystycznym? Rozważałam tą opcję, ale doszłam do wniosku, że to kiepsko u Nas może wyglądać.

Poranek ja przytulam Córkę do siebie i jej kołyszę pupą (nie umiem tego inaczej opisać) i tak zasypia, alternatywy na spanie oddzielne nie mam, bo w łóżeczku od razu się budzi.

relgdf9hqgugqitx.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, wg mnie bez znaczenia ziemniak czy kalafior. I tak wszystko zależy od dziecka i jego preferencji:)

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adulcova, tylko w dzień na te kilka drzemek. Spała na dole w leżaczku ale już wyrosła:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w dzien albo zasypia przy cycu ale wkladam do wozka, daje pieluszke, smoka i bujam az usnie. W nocy to na pierwszy sen jak nakarmie wkladam do wozka i tak samo bujam, a potem jak jeszcze siedze to co 1godz karmie i odkladam do wozka juz bez bujania albo od razu klade sie z malym do lozka i sie karmimy i spimy razem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usypiam młodego cycem albo noszeniem. On tylko tak zaśnie. Lubi się przytulać do mnie i ja mu tego nie odmówię :-)

poranek, Gosiak lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falo zasypia sam tzn bez rodzica, ale za to miś spioszek, tetra, owieczka i szmatka do duszenia rękoma musi być

kafabi lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • poranek Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Poranek ja przytulam Córkę do siebie i jej kołyszę pupą (nie umiem tego inaczej opisać) i tak zasypia, alternatywy na spanie oddzielne nie mam, bo w łóżeczku od razu się budzi

;-) chyba wiem o co chodzi bo mój synek też przy
    Kolysaniu musi mieć delikatne unoszenie bo inaczej sam tak jakby skacze mi na rękach a do tego jeszcze otwiera buzie i mruczy sobie aaa, aaa,aaaa i tak do momentu aż zaśnie ;-) śmiejemy się ze kołysankę sobie śpiewa a jak kołysanka ucichnie tzn. ze odleciał już ;-) i można go położyć do łóżeczka. Ach te nasze kochane dzieciaczki

• adulcova Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwała Bogu, że ja mam już wózek bez funkcji bujania. Odkąd Ada skończyła ok.3-4 miesiące to przestałam usypiać w wózku mimo tego, że tak lubiła.

relgdf9hqgugqitx.png

• poranek Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Falo zasypia sam tzn bez rodzica, ale za to miś spioszek, tetra, owieczka i szmatka do duszenia rękoma musi być
    Ooo to jest myśl dorzucę mu jeszcze tetre do maskotki i zobaczę jak wtedy będzie.dzięki

derii84 lubi tę wiadomość

‹‹ 3358 3359 3360 3361 3362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ