Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.szukając info na necie znalazłam Wasze forum.widzę ze już trochę czasu piszecie. Mam do Was pytanko-jakbyście mogły odpowiedzieć będę wdzięczna.Jak usypiacie swoje dzieci w ciągu dnia gdy nadchodzi zmęczenie i do snu na noc?kolyszecie, nosicie na rękach czy zasypia przy cycu lub butelce, smoczku? A może jakieś inne sposoby? Ja mam syna który 2 września będzie miał 6 miesięcy, karmię piersią. Syn lubi usypiać zarówno w dzień jak i na noc przy cycu lub poprzez kołysanie lub noszenie. Marzeniem moim jest żeby zasypiał gdy jest już zmęczony i nakarmiony w swoim łóżeczku. Macie może jakieś na to sposoby ?
-
poranek wrote:Hej dziewczyny.szukając info na necie znalazłam Wasze forum.widzę ze już trochę czasu piszecie. Mam do Was pytanko-jakbyście mogły odpowiedzieć będę wdzięczna.Jak usypiacie swoje dzieci w ciągu dnia gdy nadchodzi zmęczenie i do snu na noc?kolyszecie, nosicie na rękach czy zasypia przy cycu lub butelce, smoczku? A może jakieś inne sposoby? Ja mam syna który 2 września będzie miał 6 miesięcy, karmię piersią. Syn lubi usypiać zarówno w dzień jak i na noc przy cycu lub poprzez kołysanie lub noszenie. Marzeniem moim jest żeby zasypiał gdy jest już zmęczony i nakarmiony w swoim łóżeczku. Macie może jakieś na to sposoby ?
-
Pola jadła dzisiaj awokado, smakowało:) Przyszło łożeczko turystyczne i stało się coś niemożliwego...moje dzieciątko bawiło się w nim spokojnie jakieś 40 min! Bez buczenia, wołania mnie, zrzędzania:D Z wrażenia zamiast spokojnie usiąść i coś poczytać siedziałam przy niej i patrzyłam co robi:P
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Stokrotka dzięki za odp. A jak się Tobie wybudza to karmisz czy podajesz wodę? Mój czasami tylko obudzi się raz w nocy żeby zjeść albo cyca pociumkac. Gdzieś czytałam żeby na noc podawać dziecku kaszkę która jest treściwa i dziecko w nocy będzie się mniej budziło a jak się już obudzi to podawać my wody. Ja mam ze swoim tak ze odzwyczail się picia z butelki i teraz wodę tylko z kubka doidy trochę wypije a w nocy niestety z doidy nie da rady jak on śpi na pół.
-
Ja dzis malemu ugotowalam cala marcheweczke. Dostalismy krzeselko do karmienia z ikea (od tesciowej) wiec w nim dzis jadl. Byl tak zachwycony jak w nim siedzial, marchewke wpakowal od razu do buzi i odgryzl kawalek, troche podziumdzial, wiekszosc wyplul ale dzis lepiej niz wczoraj.
Jutro moge kalafiora dac czy lepiej ziemniaczka?
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Monika zastąpiliście klasyczne łóżeczko turystycznym? Rozważałam tą opcję, ale doszłam do wniosku, że to kiepsko u Nas może wyglądać.
Poranek ja przytulam Córkę do siebie i jej kołyszę pupą (nie umiem tego inaczej opisać) i tak zasypia, alternatywy na spanie oddzielne nie mam, bo w łóżeczku od razu się budzi. -
Moj w dzien albo zasypia przy cycu ale wkladam do wozka, daje pieluszke, smoka i bujam az usnie. W nocy to na pierwszy sen jak nakarmie wkladam do wozka i tak samo bujam, a potem jak jeszcze siedze to co 1godz karmie i odkladam do wozka juz bez bujania albo od razu klade sie z malym do lozka i sie karmimy i spimy razem.
-
Poranek ja przytulam Córkę do siebie i jej kołyszę pupą (nie umiem tego inaczej opisać) i tak zasypia, alternatywy na spanie oddzielne nie mam, bo w łóżeczku od razu się budzi
chyba wiem o co chodzi bo mój synek też przy
Kolysaniu musi mieć delikatne unoszenie bo inaczej sam tak jakby skacze mi na rękach a do tego jeszcze otwiera buzie i mruczy sobie aaa, aaa,aaaa i tak do momentu aż zaśnie śmiejemy się ze kołysankę sobie śpiewa a jak kołysanka ucichnie tzn. ze odleciał już i można go położyć do łóżeczka. Ach te nasze kochane dzieciaczki