X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że masło klarowane było by ok? A może tylko do smażenia by się nadało?

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To c ta baba w przychodni nadagała. Brak słów! A co jej do tego!

relg9vvjrtqik460.png

• adulcova Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia klarowane jest polecane. Rafaello robiłaś na normalnym biszkopcie czy z krakersów?

kafabi lubi tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• poranek Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.szukając info na necie znalazłam Wasze forum.widzę ze już trochę czasu piszecie. Mam do Was pytanko-jakbyście mogły odpowiedzieć będę wdzięczna.Jak usypiacie swoje dzieci w ciągu dnia gdy nadchodzi zmęczenie i do snu na noc?kolyszecie, nosicie na rękach czy zasypia przy cycu lub butelce, smoczku? A może jakieś inne sposoby? Ja mam syna który 2 września będzie miał 6 miesięcy, karmię piersią. Syn lubi usypiać zarówno w dzień jak i na noc przy cycu lub poprzez kołysanie lub noszenie. Marzeniem moim jest żeby zasypiał gdy jest już zmęczony i nakarmiony w swoim łóżeczku. Macie może jakieś na to sposoby ?

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poranek wrote:
    Hej dziewczyny.szukając info na necie znalazłam Wasze forum.widzę ze już trochę czasu piszecie. Mam do Was pytanko-jakbyście mogły odpowiedzieć będę wdzięczna.Jak usypiacie swoje dzieci w ciągu dnia gdy nadchodzi zmęczenie i do snu na noc?kolyszecie, nosicie na rękach czy zasypia przy cycu lub butelce, smoczku? A może jakieś inne sposoby? Ja mam syna który 2 września będzie miał 6 miesięcy, karmię piersią. Syn lubi usypiać zarówno w dzień jak i na noc przy cycu lub poprzez kołysanie lub noszenie. Marzeniem moim jest żeby zasypiał gdy jest już zmęczony i nakarmiony w swoim łóżeczku. Macie może jakieś na to sposoby ?
    U nas to samo. Nie mam na to sposobu :)Na noc tylko usypia sama. Nie chce zasnąć przy cycu więc po karmieniu odkładam do łóżeczka , kręci się kręci i usypia ale potem już całą noc budzi się co 2 max 3h i to już nie działa. Działa tylko cyc. w Dzień też. Tak więc łączę się w bólu ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Laurka za podpowiedź:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie porównywanie dzieci jest dość powszechne, czasami irytuje ale zwykle olewam. Ale żeby sugerować że głodzisz dziecko?!

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Rafaello dla mnie na biszkopcie jest the Best. Idę po prinsesse kokosowa

kafabi lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jadła dzisiaj awokado, smakowało:) Przyszło łożeczko turystyczne i stało się coś niemożliwego...moje dzieciątko bawiło się w nim spokojnie jakieś 40 min! Bez buczenia, wołania mnie, zrzędzania:D Z wrażenia zamiast spokojnie usiąść i coś poczytać siedziałam przy niej i patrzyłam co robi:P

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • poranek Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka dzięki za odp. A jak się Tobie wybudza to karmisz czy podajesz wodę? Mój czasami tylko obudzi się raz w nocy żeby zjeść albo cyca pociumkac. Gdzieś czytałam żeby na noc podawać dziecku kaszkę która jest treściwa i dziecko w nocy będzie się mniej budziło a jak się już obudzi to podawać my wody. Ja mam ze swoim tak ze odzwyczail się picia z butelki i teraz wodę tylko z kubka doidy trochę wypije a w nocy niestety z doidy nie da rady jak on śpi na pół.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis malemu ugotowalam cala marcheweczke. Dostalismy krzeselko do karmienia z ikea (od tesciowej) wiec w nim dzis jadl. Byl tak zachwycony jak w nim siedzial, marchewke wpakowal od razu do buzi i odgryzl kawalek, troche podziumdzial, wiekszosc wyplul ale dzis lepiej niz wczoraj.
    Jutro moge kalafiora dac czy lepiej ziemniaczka?

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zastąpiliście klasyczne łóżeczko turystycznym? Rozważałam tą opcję, ale doszłam do wniosku, że to kiepsko u Nas może wyglądać.

Poranek ja przytulam Córkę do siebie i jej kołyszę pupą (nie umiem tego inaczej opisać) i tak zasypia, alternatywy na spanie oddzielne nie mam, bo w łóżeczku od razu się budzi.

relgdf9hqgugqitx.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, wg mnie bez znaczenia ziemniak czy kalafior. I tak wszystko zależy od dziecka i jego preferencji:)

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adulcova, tylko w dzień na te kilka drzemek. Spała na dole w leżaczku ale już wyrosła:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w dzien albo zasypia przy cycu ale wkladam do wozka, daje pieluszke, smoka i bujam az usnie. W nocy to na pierwszy sen jak nakarmie wkladam do wozka i tak samo bujam, a potem jak jeszcze siedze to co 1godz karmie i odkladam do wozka juz bez bujania albo od razu klade sie z malym do lozka i sie karmimy i spimy razem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usypiam młodego cycem albo noszeniem. On tylko tak zaśnie. Lubi się przytulać do mnie i ja mu tego nie odmówię :-)

poranek, Gosiak lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falo zasypia sam tzn bez rodzica, ale za to miś spioszek, tetra, owieczka i szmatka do duszenia rękoma musi być

kafabi lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • poranek Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Poranek ja przytulam Córkę do siebie i jej kołyszę pupą (nie umiem tego inaczej opisać) i tak zasypia, alternatywy na spanie oddzielne nie mam, bo w łóżeczku od razu się budzi

;-) chyba wiem o co chodzi bo mój synek też przy
    Kolysaniu musi mieć delikatne unoszenie bo inaczej sam tak jakby skacze mi na rękach a do tego jeszcze otwiera buzie i mruczy sobie aaa, aaa,aaaa i tak do momentu aż zaśnie ;-) śmiejemy się ze kołysankę sobie śpiewa a jak kołysanka ucichnie tzn. ze odleciał już ;-) i można go położyć do łóżeczka. Ach te nasze kochane dzieciaczki

• adulcova Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwała Bogu, że ja mam już wózek bez funkcji bujania. Odkąd Ada skończyła ok.3-4 miesiące to przestałam usypiać w wózku mimo tego, że tak lubiła.

relgdf9hqgugqitx.png

• poranek Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Falo zasypia sam tzn bez rodzica, ale za to miś spioszek, tetra, owieczka i szmatka do duszenia rękoma musi być
    Ooo to jest myśl dorzucę mu jeszcze tetre do maskotki i zobaczę jak wtedy będzie.dzięki

derii84 lubi tę wiadomość

‹‹ 3358 3359 3360 3361 3362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ