Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katis to fajnie, ze mala sama sie tak bawila i prawie usnela. Moze nastepnym razem usnie U nas jak byl mniejszy to tak zasypial, teraz nie ma mowy.
MoniaP na pewno przezylas stres podczas operacji synka bo jak czytam ze tyle mial nie jesc i to usypianie takiego malenstwa to masakra ale juz macie to za soba i teraz bedzie tylko lepiej.MoniaP lubi tę wiadomość
-
Gosiak a może trafialiście na taką rozmiarówkę?
MoniaP fajnie, ze wszystko się udało. Mam pytanie - gdzie Mąż kupił koszulę? B.ładna.
Katiś dzięki. Takie same rzeczy szyje Pani na Facebooku "MAŁE CUDA". Teraz mi się nie opłaca już zamawiać, bo mam od cholery czapek, ale na wiosnę będziemy szaleć!
Ada ma dzisiaj na obiad zupę z indyka z marchewką, pietruszką, ziemniakiem i brokułemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:42
MoniaP lubi tę wiadomość
-
Cześć mamusie
Na wstępie wszystkiego dobrego dla Waszych pociech :*
Dziewczyny, mam takie pytanie...
stwierdziłam że pora zacząć myśleć o wyprawce.
I tak oto pojawia się problem ubranek.
Powiedzcie mi proszę jak u was sprawdziły się rozmiary 56 i 62. od kiedy do kiedy wasze maluszki je nosiły i po ile sztuk każdego rodzaju ubranek kupiłyście?
póki co w rozmiarze 56 mam 9 bodziaków, 2 pajace, 4x półśpiochy.. i wiadomo czapeczki, skarpetki etc...
Czy to wystarczy z rozmiaru 56?
W rozmiarze 62 planuję ok 10 bodziaków, 6 półśpiochów, 6 pajacyków.
Nie przekonują mnie śpiochy i kaftaniki...
Czy taka ilość jest ok? Którego powinnam planować więcej?
Chce rozłożyć wydatki w czasie....
I jeszcze jedno pytanie.. co do spania? Otulanie kocykiem? kołderka? rożek? śpiworek? tyle tego wszystkiego jest w sklepach ... nie chcę popłynąć i kupić miliona zbędnych rzeczy dlatego pytam Was o wasze doświadczenia w tej materii
pozdrawiam wszystkie mamy i maluszki -
Pianistka, u nas na początku najbardziej się sprawdził zestaw body plus pajac, więc z tego min po 5 szt, bo co chwilę zdarzają się wpadki, a to kupa pójdzie bokiem, a to się uleje. Jak dziecko jest większe, to wystarczy mu jedna warstwa, więc później fajnie się sprawdza body plus półśpiochy. Jakaś jedna góra dwie bluzy z kapturem, może jakieś jedne wyjściowe spodnie albo spódniczka jeśli to dziewczynka, później i tak się zakłada to co wygodne, a te piękne ciuchy leżą Kombinezon zimowy jeden wystarczy, my ani razu nie ubralismy bo dziecko białej gorączki dostawało. Dla mnie hitem był śpiworek z dziurami na pasy do fotelika, jak się robiło ciepło w aucie to łatwo było go rozpiac, w gondoli tez się super sprawdzał. No i to tez kwestia bezpieczeństwa, dziecka nie należy zapinac w grubej odzieży w pasy,bo wtedy nie działają jak należy.
Co do kocykow to 2-3,bo dziwnym trafem ciągle były zasikane Rożek porażka, mam 2 i ani razu nie użyłam. Śpiworek może być, chociaż wolałam zawinąć w kocyk ciasno żeby odruch Moro go nie budził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:37
-
Dziękuję za sugestie zapiszę i zapamiętam
a powiedz mi jak długo maluszek może używać rozmiaru 56? tydzień? miesiąc?
mi własnie koleżanka mówiła abym kupowała ciuszki wygodne dla mnie i dziecka, a te "ładne" przyniosą goście
na rozm 62 kupiłam już komplecik dresowy bluza + spodenki
-
Witajcie dziewczyny długo mnie nie było, ale podczytywałam Was często, myslę,że sie nie obrazicie U Nas wszystko w porzadku kokoszka czyt. OLivia rozwija sie prawidłowo, szaleje coraz bardziej pełzając do tylu i do przodu. Ma dwie dolne jedynki, je kaszki, owoce, warzywka zreszta nie pogardzi niczym co jej zaproponuję, narazie nie jest wybredna.Zobaczymy jak bedzie dalej We wrześniu zamierzamy ją wkoncu ochrzcić, oby tylko nie bylo wariacji w kościele. To tak w skrócie co u Nas! Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki :*
-
Pia u nas ida 2 jedynki górne i też jest ciężko bo chyba spowodowało to lekkie zapalenie gardła i ucha. Lecimy na paracetamolu póki co z zaleceń lekarza.
Pianistka wydaje mi się, że ubranek wystarczy. Jak cos zawsze mąż może później dokupić albo sama kupisz przez internet. Moja ładnie spała na początku w rożku ciasno owinięta ale to była zima i było jej ciepło. Otulaczy nie miałam więc ciężko mi porównać. A rożek kupiłam za chyba 23 zł i potem mi sie przydał jak była troszkę większa. Nie chciałam kłaść małej na poduszcze więc kladłam na rozłożonym rożku, lulałam na rękach i tak łatwiej było mi ją odłożyć. Koło 3 miesiąca zaczęła spać w spiworku bo już nie lubiła być skrępowana. 56 za długo nie posłużą. Nie ma co szaleć. -
Pianistka nie ma co przesadzać z ciuszkami, na początku tylko po kilka sztuk wystarczy z czasem wyjdzie co jeszcze trzeba dokupic i zawsze będąc w sklepie mozna trafić na super przeceny Ja wkladałam Oliviie do rożka jak spała, teraz spi przykryta kocykiem , ktory standardowo rozkopuje, ale niestety spiworów nie lubi, a kupilam dwa,które leżą Rozmiar 56 nosila dłużej, bo urodziła sie malutka 50cm a i tak niektore ciuszki rozmiarówkę maja zawyżoną. Nikt nie przewidzi jakie urodzi się dzieciątko, więc nieraz i roz.56 jest na styk i dziecko ponosi chwile albo wcale
-
Pianistka,mi najwygodniej do 3 miesąca było ubierać w pajace i body. Todla mnie must have Niby rożków nie polecają, bo przeżytek, a nam przez te pierwsze 3 miesiące posłużyły bardzo.Potem zaczął się wiercić w nim, to zaczął nam służyć jako kocyk.
Nam 56 średnio się przydały, bo mały miał 58 jak się urodził. Ale że był skurczony, to się w nie mieścił -
Pianistka wrote:mi własnie koleżanka mówiła abym kupowała ciuszki wygodne dla mnie i dziecka, a te "ładne" przyniosą goście
na rozm 62 kupiłam już komplecik dresowy bluza + spodenki
U nas "ganiała" w bodziakach merynosowych głównie + rajstopki do tego (zimą). -
Stokrota :) wrote:Pia u nas ida 2 jedynki górne i też jest ciężko bo chyba spowodowało to lekkie zapalenie gardła i ucha. Lecimy na paracetamolu póki co z zaleceń lekarza.
-
Gosiak wrote:No ja właśnie jej podałam dziś w nocy i wyraźnie złagodził ból - w końcu spokojnie zasnęła. Nie chciałabym jednak za często... a Ty jak podajesz?
No u nas też zdecydowanie było widać, że przynioslo jej to ulgę. Uspokoiła się. Owszem budziła się w nocy ale w dzień zupełnie inne dziecko i w nocy nie płakała. Ktoś dobrze powiedział, że przy ząbkowaniu trzeba być humanitarnym. Nam doktor kazała przez dwa dni podać czopek rano i wieczorem. Jesli po dwóch dniach dalej będzie taka "biedna" to musimy wejść z antybiotykiem ze względu na to ucho i gardełko. Zobaczymy więc jutro. Oby było lepiej...Gosiak lubi tę wiadomość