X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasypałam trochę nasze forum prywatne naszymi zdjęciami.

Dorcia u nas nie ma krztuszenia.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo piękne i mądre: http://dziecisawazne.pl/macierzynstwo-zaufac-dziecku-sobie/

dopiero to przeczytałam... ale to piękne, az mi się łezka w oku zakręciła.

Gosiak lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu Lili jest ślicznym śmieszkiem. Widzę, że te nasze lutowe dzieci sa jakoś obarczone jakimiś defektami skórnymi! Moja koleżanka miała za dzieciaka takie znamiona czerwone na buzi i teraz widać to tylko jeśli mega poskoczy jej ciśnienie... :) Jednak wbrew pozorom dodaje jej to uroczku.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adulcova wrote:
    Kasiu Lili jest ślicznym śmieszkiem. Widzę, że te nasze lutowe dzieci sa jakoś obarczone jakimiś defektami skórnymi! Moja koleżanka miała za dzieciaka takie znamiona czerwone na buzi i teraz widać to tylko jeśli mega poskoczy jej ciśnienie... :) Jednak wbrew pozorom dodaje jej to uroczku.

a dziękuje bardzo...
    ma naczyniaka. podobno ma zniknąć do 2 r.ż. jak nie to dr szczyt zadziała (haha). już nie wyobrażam sobie jej bez tych plamek dla mnie jest wyjątkowa.- jedyna w swoim rodzaju, bo MOJA .

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to jest naczyniak? Łagodny, serio. My mamy gorszego na głowie jak widać i raczej dr.Szczyt nam nie pomoze, bo boje sie, ze po jakiejkolwiek ingerencji w tym miejscu przestana rosnac jej wloski!

Byliscie z tym u doktorka?

relgdf9hqgugqitx.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prywatnym napisałam 3 posty, odczekałam dobę a nadal nie mogę dodawać zdjęć:(

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika bo musisz zdjęcia wrzucić najpierw na jakiś serwer - np www.iv.pl i skopiować link z oznaczeniem "na forum".

relgdf9hqgugqitx.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia mi sie cos kojarzy, ze kiedys gdzies czytalam,ze to moze byc oznaka zabkowania.

A ja nadal draze temat posilkow: probowala ktoras mieszac warzywa z kaszka?

kafabi lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Adulcova!

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z jedzeniem innych potraw jakoś marnie.Zrobiłam dzisiaj pyszna zupkę Grzesiowi i wszytsko wypluwał....
    Dla mnie blw jeszcze za wczesnie. Grzes nie siedzi jeszcze to raz a 2 że jeszcze wypycha jedzenie językiem....... na spokojnie. Ja nie byłam na blw i jadłam normalnie jak miałam rok.....
    mały uwielbia bnany - daję mu przez siateczkę. Fakt że wszystko jest ubabrane, ale radość jest. A jak zabiore siateczke to ryk......
    Na Grzesia tez musze juz uważać. Pełznie po całym pokoju. Wczoraj wywalił suszarkę z ciuchami - fuks że nie spadła na niego. Nawet nie wiedziałam, że ma taka siłę!

Dzisiaj zajrzałam do ksiażek o dzieciach i wydaje mi się, że Grześ nie najgorzej sie rozwija pod względem psychicznym, ruchowo prawie nadgonił swój wiek, potrafi bardzo długo sie skupiac na przedmiocie - obraca go, ogląda, analizuje... jedyne co to ma prolem z gaworzeniem tzn nie gaworzy. Wydaje rózne dźwieki ale tak jakby nie otwoierając buzi. Sylab nie wymawia, na swoje imie jakoś tez nie szczególnie reaguje - czasami tak czasami nie.....
    za 2 tyg mam spotkanie z logopeda i psychologiem i zobaczymy.......

• poranek Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dorocia mi sie cos kojarzy, ze kiedys gdzies czytalam,ze to moze byc oznaka zabkowania.

Tak. Ja mieszalam warzywa z kaszą kukurydzianą z jabłkiem.zjadł ładnie

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc koszmarna. Natan budzil sie czesto z placzem, brzuszek go bolal bo byl spiety a po masowaniu baczki szly i kupka w nocy. Dalam tez espumisan. Wczoraj w dzien juz zrobil sie marudny i tak jak od kilku dni kupka raz dziennie to z ta nocna wczoraj byly 4. To pewnie od tego kalafiora :/ No i nie wiem czy dzis dawac ziemniaka czy zrobic dzien przerwy zeby brzuszek doszedl do siebie?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    u nas z jedzeniem innych potraw jakoś marnie.Zrobiłam dzisiaj pyszna zupkę Grzesiowi i wszytsko wypluwał....
    Dla mnie blw jeszcze za wczesnie. Grzes nie siedzi jeszcze to raz a 2 że jeszcze wypycha jedzenie językiem....... na spokojnie. Ja nie byłam na blw i jadłam normalnie jak miałam rok.....
    mały uwielbia bnany - daję mu przez siateczkę. Fakt że wszystko jest ubabrane, ale radość jest. A jak zabiore siateczke to ryk......
    Na Grzesia tez musze juz uważać. Pełznie po całym pokoju. Wczoraj wywalił suszarkę z ciuchami - fuks że nie spadła na niego. Nawet nie wiedziałam, że ma taka siłę!

Dzisiaj zajrzałam do ksiażek o dzieciach i wydaje mi się, że Grześ nie najgorzej sie rozwija pod względem psychicznym, ruchowo prawie nadgonił swój wiek, potrafi bardzo długo sie skupiac na przedmiocie - obraca go, ogląda, analizuje... jedyne co to ma prolem z gaworzeniem tzn nie gaworzy. Wydaje rózne dźwieki ale tak jakby nie otwoierając buzi. Sylab nie wymawia, na swoje imie jakoś tez nie szczególnie reaguje - czasami tak czasami nie.....
    za 2 tyg mam spotkanie z logopeda i psychologiem i zobaczymy.......
    Sylwia moja też nie gada. Wydaje dźwięki rożne tylko. Nie pełza. Przesuwa się do tyłu i wokół własnej osi. Nie siada jeszcze i tym bardziej nie staje. Ale wydaje mi się, że to nie powód żeby już isć do psychologa...dlaczego idziecie ? Lekarz zalecił ? Z jakiego powodu ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

Może coś w zupce było co mu nie podpasowało. U nas np. burak jest wypluwany, nie pasuje jej narazie, wec zrezygnowałam z niego :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:

Ja mieszałam - z warzywami, zupami, owocami ;)

Sylwia dziecko, które ma 10 miesięcy dopiero ma stabilnie siedzieć SAMO. Nie robi czegoś dzisiaj? Zrobi jutro, na pewno. Może Twój Syn ma inne zdolności opanowane, których nie ogarnęły jeszcze lutówki?

Co do nieposmakowania zupy przez Grzesia - nie był zbyt głodny lub zbyt zmęczony? Wtedy dzieci chcą jeść tu i teraz, a nie babrać się w zupkę, zwłaszcza, że Wy dopiero wprowadzacie pokarmy. Może w zupie jest składnik, którego nie lubi? Jadł wcześniej pojedynczo składniki tejże zupy i mu smakowały?

Myślę, że zamartwiasz się na zapas, zaraz będziesz wrakiem człowieka, a raczej matki :) Grzesiek to chłop jak dąb! Kiedyś będziesz się pukać w czółko, że tak lataliście od lekarza do lekarza, a on łobuzuje bardziej niż inni. Co do wizyty u logopedy - to fajna sprawa. Ten lekarz powinien Wam pokazać techniki karmienia łyżeczką, a to jest bardzo przydatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:09

relgdf9hqgugqitx.png

• kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:

Ja mieszałam z kleikiem ryżowym albo kukurydzianym :) Mozesz tez kaszkę manne użyć ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja bym robiła przerwę.

U nas nocka lepsza od poprzednich, ale od rana marudka się włączyła przez ząbki :( dałam camilię i teraz obgryza nogi Zofii ;)

relg9vvjrtqik460.png

• kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    U mnie noc koszmarna. Natan budzil sie czesto z placzem, brzuszek go bolal bo byl spiety a po masowaniu baczki szly i kupka w nocy. Dalam tez espumisan. Wczoraj w dzien juz zrobil sie marudny i tak jak od kilku dni kupka raz dziennie to z ta nocna wczoraj byly 4. To pewnie od tego kalafiora :/ No i nie wiem czy dzis dawac ziemniaka czy zrobic dzien przerwy zeby brzuszek doszedl do siebie?

Ja bym odczekała dzień lub dwa i wtedy podać ziemniaczka :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka Ty chyba pisałaś czy jest sens wprowadzac niekapka skoro pije z butli. Mówią żeby starać się po 6 mies oduczać picia napojów z butli no bo butla niby kiepsko wpływa na zgryz i aparat mowy tak jak smoczek. Ile w tym prawdy a ile przesady ? Nie wiem...U nas i tak butla od poczatku prawie nie tolerowana. Próbuję czasem wodę z niekapka dać ale marnie troszkę. Chociaż wczoraj za dwoma podejściami wypiła 50ml. To już sukces. Muszę zamówić jeszcze doidy. Ogólnie rządzi cyc.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis nie daje nic do jedzenia malemu oprocz cyca bo niedawno byla rzadka zielona kupa i jest marudny. Kurcze moglam wczoraj dac ziemniaczka a nie ten kalafior :(

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 3363 3364 3365 3366 3367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ