Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Atakasobie jedna http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-baby-mix-kolka-silikonowe-i5194740751.html Polecam to krzeselko.
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
hej u nas wczoraj pierwsza marchewka ze sloja- totalny niewypal!
maly chetnie otwirzyl buzie po czym bardzo sie skrzywil i koniec buzie zamknal, glowe odwracal zdecydowanie, i tyle z marchewki.
swoja droga sprobowalam ja i sie wcale nie dziwie jest wstretna!!!
sklad 78%marchew 22% woda a to wogle nie smakuje marchewka! jestem mega zdziwiona
dzis bedzie marchew + ziemniak z hippa bio a jutro sama gotuje marchew i zobaczymy co wyniknie
Atakasobie ja kupilam Apollo Sun, dokladnie te-
http://allegro.pl/lezaczek-nagumowane-kola-krzeselka-ruch-podnozek-i5577696888.html
jeszcze nie uzywalam, moze dzis juz rozstawie -
adulcova wrote:Atakasobie jedna http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-baby-mix-kolka-silikonowe-i5194740751.html Polecam to krzeselko.
równiez polecam, bo takie posiadamy jeszcze z koszykiem na zabawki pod spodemAtakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
dorocia2324 wrote:My mielismy 2 kontrole bioderek.
No i byla druga zielona kupka, maly marudny, trzeba ciagle go czyms zajmowac ale szybko sie wszystkim nudzi i za bardzo spac nie chce a zmeczony. Wszystko dzis w przelocie i spiaca jestem a szanse na moj sen zerowe.
My nie mielismy ani jednego USG - pozdro! ;-]
Moja corka jeszcze ani razu niczego nie wyplula. Tylko przy kurczaku ze sloiczka zacisnela usta i odmowila dalszego jedzenia po 3-4 lyzeczkach ;] A tak to poki co wcina az jej sie uszy trzesa. Natomiast zauwazylam szybko, ze jesli karmie ja wieczorem przed pora spania, to czesto mimo ze jest glodna i jej smakuje i jeszcze by w sumie zjadla, to robi sie zmeczona i spiaca i marudna i osiagamy punkt, w ktorym karmienie lyzeczka trzeba zakonczyc i juz tylko cycus i spac ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Atakasobiejedna wrote:Jakie macie krzesełka do karmienia? Byłam nastawiona na Multidine ale widziałam je w Smyku i strasznie małe mi się wydawało. Wiem że Gosiak i jeszcze ktoś ma chicco, ale dla mnie zdecydowanie za drogie. Mogę dać max 250-300 zł, chciałabym odchylane oparcie z opcją zdejmowania tapicerki do prania. Miło by było jakby miało regulacje wysokości siedzenia, o ile to przydatne? No i koniecznie 5 punktowe pasy bezpieczeństwa, bo mój nawet w bujaczku chce się na brzuch przekręcić...
-
Troche w ostatnio poruszonym temacie nagosci i prywatnosci naszych malenstw:
http://www.today.com/parents/sharing-cute-naked-photos-your-kids-online-just-dont-1B8219527
Co myslicie? Ja mialam ostatnio refleksje podobna do tej opisanej przez autorke, kiedy to znalazla swoje nagie niemowlece zdjecia w rodzinnym albumie u mamy. Pamietam jak sie kiedys wstydzilam jak ciotki lub dziadek ogladali zdjecia w rodzinnym albumie a ja mialam wtedy lat kilka lub kilkanascie. Ciesze sie, ze dorastalam w czasach, kiedy nie bylo internetu, bo caly swiat tego nie ogladal!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Rano jak jade do pracy slucham w radiu dosc meskiego programu. Prowadzi go grupa bodajze szesciu samcow. Polowa z nich jest ojcami i czasem poruszaja tematy zwiazkow lub dzieci i pokrewnych. Jeden z nich ma malego synka i dwa miesiace temu jemu i zonie urodzily sie blizniaki. Dzisiaj rano opowiadal jak to z zona i dziecmi byli u znajomych, ktorzy z kolei maja dwoch synkow. Kiedy dla maluchow przyszla pora jedzenia, kobieta powiedziala "Bede musiala karmic. Czy bedzie okej, jesli pojde do waszej sypialni?" na co gospodyni odrzekla: "Ach, nie ma takiej potrzeby. Mozesz karmic tutaj. To nic takiego". No i koles dalej relacjonuje, ze mimo ze karmila tak dyskretnie jak tylko sie dalo, 6-letni synek gospodarzy w pewnej chwili stanal jak wryty i zaczal zadawac pytania odnosnie tego co tam mialo miejsce: Co sie dzieje? Co ono robi? Co ona robi? Ale jak to tak? itp. itd.
Przypomnialo mi to jak ja karmilam 2,5 miesieczna Lune u kuzynki meza zaszyta w jakiejs sypialni w domu pelnym gosci (jakies 30 osob tam bylo). Dwoje 4-latkow biegalo po calym domu bawiac sie i wparowali tam kilkakrotnie. 4-letni synek innej kuzynki tez pytal co ona [Luna] robi i najzwyczajniej odpowiedzialam, ze je. Bylo wiecej pytan, ale juz nie pamietam. W kazdym razie dopiero dzisiaj przy okazji tej audycji uderzylo mnie pytanie: Jakim sposobem kilkulatek, ktory ma w domu mlodsze rodzenstwo nie wie co to karmienie piersia i pierwszy raz widzi to przy okazji gosci w domu?? Ten 4-letni synek kuzynki meza ma malego braciszka, ktory naonczas mial moze 8 miesiecy. Wiem, ze kuzynka meza piersia karmila (nie wiem jak dlugo). Czy ktoras z dziewczyn, ktora ma starsze dziecko moglaby zaadresowac te nurtujaca mnie dzisiaj kwestie? :- >
Dorocia? Francuska? Anyone?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 17:37
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
bella84 wrote:Gosiak nie znam sie na oznaczeniach ale na szybko spojrzalam i nasza dostala w wieku 10 tygodni jak byla 1A i nie mam zalecen do kolejnego usg.. wiec teraz nie wiem czy isc i prosic o skierowanie?
-
My mamy takie krzesełko, jeszcze mały w nim nie siedział więc nie wiem czy jestem zadowolona. Na ten moment mi się podoba
http://allegro.pl/2w1-krzeselko-do-karmienia-duzy-stolik-i5625993444.html
adulcova poszukaj na Internecie może znajdziecie gdzieś do kupienia
U nas też Maks ma 1a i nie zalecono żadnej kontroli -
Laurka wrote:Dzieki za odpowiedz Stokrota :] Kurcze, troche niefajnie, jesli to prawda. Bo maz mnie nauczyl jak skutecznie i bezbolesnie usypiac corke na noc. Jesli zasnie przy piersi to proba odlozenia w 2 przypadkach na trzy konczy sie rozbudzeniem i placzem. Natmiast jesli po nakarmieniu odloze do lozeczka i jeszcze dam troche mleka w butelce, to ona z ta butelka sobie elegancko zasypia. I to jest dla mnie w tym momencie tzw. life-saver. Bo zdarzalo sie, ze trzy godziny ja pobowalam usypiac wieczorami samej padajac na twarz, tylko po to, zeby sie budzic dwie godziny pozniej na karmienie.
No ale z drugiej strony mleko tez ma nagle zaczac teraz pic z niekapka zamiast z butli?? Bo bedzie miala krzywy zgryz i wade wymowy?? -
Czytalyscie książkę" każde dziecko może nauczyć się spać"? ja mam w pdf 88 stron.nie dam rady wyrzucić na forum ale jeśli któraś z Was chce to mogę na maila lub facebooka wrzucić. Jest to metoda trochę drastyczna ale po pierwszym dniu stosowania się mój synek na nocne spanie zasnął sam już po trzech minutach w łóżeczku bez cyca i kołysania. Jestem w szoku i mam nadzieję że niestety sposób zasypiania mu się spodoba i będzie ładnie zasypiał.
-
Dzisiaj Miśka odwaliła numer. Niby śmieszny ale serce mi stanęło na moment
Byłyśmy u moich rodziców. Oni mają domek z ogrodem więc rozłożyłyśmy kocyk na trawniku i się bawiłyśmy. Przyszła babcia i zerwała jednego pomidorka wielkości piłeczki ping pongowej. Położyła na kocyku i Miśka zaczęła do niego pełzać (po raz pierwszy). Jak dopełzła do niego, chwilę na niego patrzyła i nagle pyszczkiem w kocyk ( tak jak by chciała kocyk pocałować). Podnosi się i wygląda mniej więcej tak :
http://iv.pl/images/95328830620820286172.jpg
Wsadzila do buzi całego tego pomidora !!!! Nie sądzilam , że to możliwe. Był za duży....tak mi się wydawało....Udało mi się jeszcze włożyć swoje paluchy do jej buzi i go wydostac. Jeny....jutro wszystkie przedmioty w domu wielkości piłeczki do ping ponga i mniejsze znikają spoza jej zasięgu !poranek, Laurka lubią tę wiadomość