Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki dziewczyny, rana się goi i teraz najważniejsze aby pod spodem wszystko się ładnie zagoiło mój synuś pije wodę z butelki, kolejnym etapem ma być doidycup ciekawe czy mi to wyjdzie
adulcova kupił w galerii w Jastrzębiu... Nie w żadnej sieciówce tylko w małym punkcie prywatnego sprzedawcy przy kasach Koszula "adriano calitri" slim fit. Mąż bardzo dziękuje
Pia Gizela - współczuje marudy ale przynajmniej 4 ząbki na raz
Gosiak - dziękuje za nosidełko!! Jest superaśne
Wczoraj zaczęłam zagłębiać temat rozszerzania diety i mam głowę kwadratową. Pediatra zaproponował na początek marchewkę lub ziemniaka. I chyba od tego zacznę... Pamiętam, że pisałyście też o dodawaniu oleju lub innego tłuszczu. Muszę to odnaleźć Chciałam iść metoda BLW ale zacznę jednak od papek. Po pierwsze Maks jeszcze nie siedzi, a po drugie przez problemy żołądkowe wole nie rzucać go od razu na głęboką wodę
Mój synek ma pierwsza drzemkę, po południu wybieramy się na działke poodpoczywać na świeżym powietrzuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:58
-
adulcova wrote:Kasia to jest naczyniak? Łagodny, serio. My mamy gorszego na głowie jak widać i raczej dr.Szczyt nam nie pomoze, bo boje sie, ze po jakiejkolwiek ingerencji w tym miejscu przestana rosnac jej wloski!
Byliscie z tym u doktorka?
tak naczyniak. teraz jest juz dużo jaśniejszy niż na poczatku.
my tez miałyśmy na głowie, ale juz po nim sladu nie ma.
byliśmy u chiruega naczyniowego. a tak naprawdę to naczyniakami zajmują się onkolodzy.
Powiedział, że wszystko poznika. jeżeli naczyniak jest na główce ( a wtedy jeszcze był) do roku czasu to trzeba bardzo dokładnie zrobić usg głowki i narządów wewnętrznych, bo lubią ona się też rozmieszczać w środku. ale bez obaw zniknie... teraz jeszcze nie czas na majstrowanie przy nich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:01
-
MoniaP no to na pewno mój Mąż sobie takiej nie kupi, chyba, że będziemy tam na wakacjach . Co do rozszerzania też miałyśmy długo problemy żołądkowe i taktyka marchewka, ziemniak na początek się sprawdziła.
Kasia i mięliście te wszystkie USG wykonane? Nigdzie się już nie rozprzestrzenił? My mamy innego typu naczyniaka, fuck.. Po co to w ogóle jest to ja nie wiem!
Byłam oglądać i przymierzać nosidełka Womara i chusty - O BOŻĘ! Ada tego nienawidzi!!! Łzy leciały jak grochy, była aż purpurowa... Never again, chciałam dobrze i dla siebie i dla niej, ale jednak woli swobodę ruchu w wózku... Gorzej z moją swobodą rąk -
Helo
A to fakt z tymi defektami skornymi moja jak sie urodzila miala 3 maczyniaki; malusi pod noskiem- zniknal juz, wielkie V na czole po srodku i juz zanika no chyba ze sie denerwuje to wtedy jeszcze sie uwidacznia no i na karku ( ja tez mialam taki jak sie urodzilam) jest narazie czerwony ale w takim miejscu ze wlosy jej zakryja ;p powinien zniknac a z tym na czole to ciekawa hostoria bo ja chcialam i ie liliana a malzu victorie no i stwierdzilismy ze poczekamy na "znak" mala sie urodzila i stwierdzilismy ze jakos znaku nie widac to ja wybralam ze liliana ;p a potem ( nie wiem jak to sie stalo ze wczesniej przeoczylismy) patrzymy na tego naczyniaka no i coz;) znak byl ale rodzice gapy przeoczyli :p
U nas niekapki to cos sie nie sprawdzaja mamy niekapek avent 4m+ i ten jakos tam w miare ale ciagle marnie, mamy avent 6+ i ten calkiem calkiem ale z kolei pol wypija a pol laduje na niej i poprostu do przebrania bo wyrzynac mozna.. Mamy mambaby 4+ i ustnik za twardy i mam doidy ale tez za duzo wylewa i do przebrania od razu ;/
stokrota i Sylwia moja mala tez nie raczkuje i nie pelza i nie siada a juz napewno nie stoi;p mam chwilami wrazenie ze juz wszystkie dzieci tu na forum siedza;p ale nie ma co sie stresowac bo dzieci maja czas do 10 msca by siadac moja sie podciaga jak sie jej paluszki da ale sama inicjatywy to nie ;p wczoraj kolezanka mowila ze jej dzieciaczek niedawno zaczal siadac dopiero a ma 10 mscy wiec wszystko w swoim czasie jedyne co to moja gada .. Gada i gada i gada... Wiecnie gada albo wrecz sie drze i przekrzykuje... Albo gada pod nosem albo gada na glos i zdziera gardlo.. Wiec jak tak jej zlstanie to bedziemy mieli w domu meksyk -
Ja dzisiaj na spacerze rozmawiałam z pewnym mężczyzna który ma 2 letnie dziecko i mówił że jego córka nie siadała i nie chodziła to z żoną marzyli o tym kiedy to wreszcie nastąpi a teraz jak już i siada i chodzi to nie mogą za nią nadążyć i wszystko jest wyrzucane z szafek o podłogę itd. i jeśli tagi się chwila cieszy to od razy wierzą że coś musiało się stać bo takie chwile są zadkoscia.więc kobietki cieszcie się tym że jeszcze nie siada albo tym że jeszcze nie biega po potem trzeba będzie ciągle pilnować
-
poranek wrote:Złota rybka 421, bowka 318 i berek 325 tak było na koniec lipca. Ja wybierałam najbliższe i zapisałam Kubę jakoś tydzień po urodzeniu już i na początku był na 720 miejscu w złotej rybce. Także trochę się ruszyło. A czytając opinie o żłobkach do każdego znalazłam trochę pozytywnych i trochę negatywnych opini. a ty do jakich zapisalas?
We wrześniu otwierają na moim osiedlu prywatny żłobek moi dobrzy znajomi, więc poślemy do nich. Do tego czasu pewnie opiekunka...
-
My mielismy 2 kontrole bioderek.
No i byla druga zielona kupka, maly marudny, trzeba ciagle go czyms zajmowac ale szybko sie wszystkim nudzi i za bardzo spac nie chce a zmeczony. Wszystko dzis w przelocie i spiaca jestem a szanse na moj sen zerowe. -
Stokrota :) wrote:Laurka Ty chyba pisałaś czy jest sens wprowadzac niekapka skoro pije z butli. Mówią żeby starać się po 6 mies oduczać picia napojów z butli no bo butla niby kiepsko wpływa na zgryz i aparat mowy tak jak smoczek. Ile w tym prawdy a ile przesady ? Nie wiem...U nas i tak butla od poczatku prawie nie tolerowana. Próbuję czasem wodę z niekapka dać ale marnie troszkę. Chociaż wczoraj za dwoma podejściami wypiła 50ml. To już sukces. Muszę zamówić jeszcze doidy. Ogólnie rządzi cyc.
Dzieki za odpowiedz Stokrota :] Kurcze, troche niefajnie, jesli to prawda. Bo maz mnie nauczyl jak skutecznie i bezbolesnie usypiac corke na noc. Jesli zasnie przy piersi to proba odlozenia w 2 przypadkach na trzy konczy sie rozbudzeniem i placzem. Natmiast jesli po nakarmieniu odloze do lozeczka i jeszcze dam troche mleka w butelce, to ona z ta butelka sobie elegancko zasypia. I to jest dla mnie w tym momencie tzw. life-saver. Bo zdarzalo sie, ze trzy godziny ja pobowalam usypiac wieczorami samej padajac na twarz, tylko po to, zeby sie budzic dwie godziny pozniej na karmienie.
No ale z drugiej strony mleko tez ma nagle zaczac teraz pic z niekapka zamiast z butli?? Bo bedzie miala krzywy zgryz i wade wymowy??08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Jakie macie krzesełka do karmienia? Byłam nastawiona na Multidine ale widziałam je w Smyku i strasznie małe mi się wydawało. Wiem że Gosiak i jeszcze ktoś ma chicco, ale dla mnie zdecydowanie za drogie. Mogę dać max 250-300 zł, chciałabym odchylane oparcie z opcją zdejmowania tapicerki do prania. Miło by było jakby miało regulacje wysokości siedzenia, o ile to przydatne? No i koniecznie 5 punktowe pasy bezpieczeństwa, bo mój nawet w bujaczku chce się na brzuch przekręcić...
-
bella84 wrote:Godiak a to musi byc kolejna kontrola bioderek? Nam nikt nic nie mowil buuu mamy tylkojednaza soba ta po 2 msc
U nas chociaż mała miała 1A to zalecił w wieku 6 mies. skontrolować.
A Słoneczna pisała, że u niej nawet jak zacznie chodzić, to jeszcze jedna kontrola ma być.
Nam powiedział, że znajomość z nim zakończona.