X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to sie tyczy nie tylko spania/usypiania. Przyklady i sytuacje mozna mnozyc. Przypomina mi sie jak jeszcze w ciazy nie kupilam ani jednej butelki, bo przeciez bede karmila piersia. Potem na gwalt szukalam dobrej butelki. Pierwszy raz Luna jadla mleko mamy z butli jak miala miesiac. Czy tego chcialam? Nie. Ale wiedzialam, ze dwa tygodnie pozniej mnie i moich piersi nie bedzie przez pol dnia, a dziecko bedzie musialo jesc. I pamietam jak czytalam tu wypowiedzi "moje dziecko jest niebutelkowe - probowalam raz, ale nie chcialo." I ciezko mi to bylo czytac, bo tez bym chciala, zeby moje dziecko bylo niebutelkowe. Ale nie mialam wyboru. Nie zawsze mozna robic to, co sie chce.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, jedyne czemu się sprzeciwiam to traktowaniu forum jak kółka wzajemnej adoracji. Karmię mm, większość mam tutaj piersią. Czy twierdzę przez to, że mm jest zdrowsze? Nie. Kilka mam, niestety pamietam tylko Gosiak przywiązuje duzą wagę do żywności ekologicznej, ja w mniejszym stopniu. Czy robię lepiej? Nie.
    Skąd w dorosłych ludziach taka potrzeba szukania akceptacji swoich, nawet gorszych wyborów? Nie widzę powodu aby kłócić się z faktami wymyślając dziwne teorie wyłącznie po to aby poczuć się lepiej.

Pocahontas, Gosiak, LadyDi lubią tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja to chyba wyrodna matka jestem... Dziecko od urodzenia w lozeczku samo spi, od urodzenia na mm/ zamiennie byl tez cyc ale jak pamietacie moja 8 tygodniowa walka o laktacje zastoje, i deprecha z powodu laktacji to byl hardcore... A do jedzeniA na obiad i deser daje sloiczki bo samej co 3 dni swieze ekologiczne warzywa i owoce.. No i miecho jakies zdrowe to nie ogarne a sklepowych narazie nie chce dawac ( sama ostatnio mialam przyjemnosc strucia po warzywkach sklepowych...) ale za to sporo nosze moje dziecie;) ile chce tyle nosze a wiec 3/4 dnia na zawolanie;) ale byc moze owoce zaczne kupowac ekologiczne bo wczoraj sasiadka mi mowila ze w lidlu takowe dostane;) prawda to? Lidl ma eco owocki? Nie mam tam jakos blisko no ale moge sie wybrac raz na jakis czas by chociaz te 3-4 dni w tygodniu byl deser z owoca a nie sloika ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moje dziecko chyba mimo ze chowane poki co prawie bez taty wiekszosc czasu to wydaje sie byc sczesliwe ;) duzo sie usmiecha cieszy sie;) na spacerkach jak ktos zagladnie do niej od razu wita go usmiechem ;) taki smieszek maly ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam wyjatkowego lenia... Mialam jechac na dzialke do rodzicow ale mi sie nie chcialo.. Mialam ze znajomymi na plaze do sopotu ale jakos ta pogoda mnie nie przekonywala a oni mowili ze taaaak cieplo ze na stroj kapielowy i wogole.. Choc w gdyni tego nie widac... Ciekawe czy az tak sie rozni pogoda miedzy gdynia a sopotem no i tak myslalam czy jechacnie jechac ze twz stwierdzilam ze mi sie nie chce ;) to mialam isc na spacer do lasu chociaz i tak siedzei mysle ze tego tez misie dzis nie chce ;(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, jakbyś chciała, to chociaż raz w tygodniu możesz mieć dostawę eko-warzyw i owoców do domu.
    Ja też bym nie ogarnęła jeżdżenia po różnych targach itp...
    Zajrzyj sobie: http://toczygroszek.pl

P.S. i faktycznie jest ciepło, jak wyjeżdżaliśmy z domu, to wydawało się, że nie, ale w Jelitkowie na plaży słoneczko i cieplutko :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz trudno ;p dzis lenie sie w domu;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm tylko ze zamowienie min to 43 zl a ja z mala nie przejemy za tyle ;/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Hm tylko ze zamowienie min to 43 zl a ja z mala nie przejemy za tyle ;/
    No tak, zależy co się bierze. Można wziąć chlebek, jajka, trochę warzyw i owoców i się uzbiera. Mają kaszę jaglaną, oleje dobre.
    Jest to zawsze jakaś opcja - nawet raz na jakiś czas.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adulcova wrote:
    www.mamachef.eu fajne przepisy na dania dla niemowląt - ja ugotuję Adzie na pewno rybne spaghetti :)

Zaraz zajrzę, może cos fajnego wyszperam z awokado, bo własnie młodej kupiłam ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki napewno sprobuje ;) za 2,5 tyg wraca malzu to wtedy zamowimy ;) dzieki !;)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och pochodzilabym sobie po molu w Sopocie ;] [teskno]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez awokado na liscie zakupow dla malej, chociaz sama nie lubie. I kalafior. Bedziemy po kolei wszystkiego probowac.

A teraz "piknikujemy" sobie w ogrodzie na kocyku.

Gosiak lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jeku troche mnie nie bylo. A mamy nowa forumowiczke, dodtkowo wprowadzajaca kontrowersyjne metody!!! I sprawdzajaca chyba jak zareagujemy ;-)

Witaj Poranek.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mam czasu na forum za bardzo. Ale nadrobilam was troszke. Pochwale sie bo Piotrus juz staje na dwoch nozkach w lozeczku i przez to caly dzien nic nie robie tylko asekuruje zeby nie walnal nigdzie. Normalnie zaczynam powaznie rozwazac chodzik!!!! Masakra!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Lara fajnie,ze jestes. Tak dzisiaj o Tobie myslalam, ze juz zupelnie pewnie na forum czasu nie masz, bo Piotrus pewnie pomyka jak szalony ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak trochę odbiegając od tematu....co kupić "teściom" na rocznicę ? Ale bez szaleństw. Wycieczki na kanary im nie kupimy ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka on jest szalony naprawde :-) ja sie bardzo ciesze ale nie moge go ogarnac musze caly czas miec rece w pogotowiu a piszac ten post wydzieram mu tableta bo on musi go miec jak widzi!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nie odzywalam sie, bo sie zalogować nie mogłam, ale dzis sie postarałam. Mam nadzieje, ze mi nie zeżre posta.

U nas ok, Tomasz rosnie jak szalony, wyrasta z rozmiaru 74, ma prawie 7600:) szogun jest, czołga sie, probuje siadać na pośladku i wstaje do raczkowania :) ganiam za nim po całym domu :)

Zalogowałam sie, zeby odnieść sie do postów o "samodzielnym zasypianiu". Uważam, że to nieludzkie pozwalać dziecku plakac przez godzine. GODZINE!!! Jak ja płacze to chce, zeby mnie ktoś przytulił. A nie olał, niech sie nauczy sama uspokajać.
    Dziecko ma czas, zeby samo zasypiało. Moze niech sie jeszcze samo przewinie i nakarmi, bo przecież pójdzie do szkoły a tam bedzie ciezko. Albo niech samo na siebie zacznie zarabiać? Oczywiscie trywializuje, ale takie metody są dla mnie niedorzeczne.
    Dziewczyny wypowiedziały sie nad wyraz delikatnie. Dla mnie to nieludzkie podejście i tyle.

monika_, Lara 82, przedszkolanka:), LadyDi, asia888 lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Poranku, co do pewnych twoich teorii się zgadzam, bo uczenie samodzielnego spania w łóżeczku, jak dla mnie jest ok, ale do diaska, nie za każdą cenę.
    Mam dwoje dzieci i żadne z nich nie plakalo godziny czasu, także "podziwiam "twoja odwagę , a także wytrzymałość emocjonalna, ponieważ jest to trauma dla dziecka.
    W wieku niemowlecym, to my budujemy poczucie bezpieczeństwa u maluchów, oni sami sobie nie potrafią poradzić ze strachem, z chęcią posiadania bliskości w tej chwili (tu i teraz).
    Ja raczej należę do tych rodziców,którzy nie są na wyłączność dla swoich pociech, poprzez mnóstwo obowiązków, jakie mam,ale nigdy w życiu nie zafundowałam i nie zafunduje dzieciom tak długiej rozpaczy, umyslnej rozpaczy.
    Życzę Ci,abyś przy drugim dziecku podjęła inne kroki wychowawcze, bo takie metody nie zaowocuja w przyszłości.

Ja mam zamiar przez pierwsze dwa tyg chodzić z Olafkiem do przedszkola, tak niestety, do przedszkola, ponieważ na tym zadupiu żłobka nie ma,dziecko musi się zaadoptować. To będą ciezkie chwile dla nas, ale niestety, takie teraz mamy czasy

asia888, Lara 82 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 3372 3373 3374 3375 3376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ