X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jest kocia siersc. Jak odkurzam, to praktycznie tylko kocie klaki odkurzacz zatykaja.

Adulcova ja nie jestem fashionista ;] Nigdy o tym nie pomyslalam, ale chyba poszperam w necie, bo wszyscy mi mowia jaka mala do mnie podobna, to fajnie moze by bylo strzelic taki outfit na jakas okazje ;]

Gosiak dobrze, ze Jance juz lepiej!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Oj dziewczyny, dziewczyny.. Znowu spory jakies niepotrzebne

Sluchajcie - mam problem. Maly nic nie chce jesc poza moim mlekiem.
    Juz 3 tyg jak probujemy nowych smakow.

Na poczatku jadl po 2-3 lyzeczki z grynasem na twarzy.
    Kaszek nie, warzyw nie, owocow nie..

Wczoraj zjadl pare lyzeczek moej zupki. Dzis dalam ta sama zupke i nawet nie przelknal! Wszysko wypluwal.
    Potem dalam brzoskwine- to samo.

Zaslunil sie caly bo tak dlugo myslal ze ma cos w buzi- slina ciea a on nie polykal nic.
    Nie wiem co robic.

Dodam ze brodawki mam nadsZarpniete i boli bo zabki sa juz na dole i na gorze sie przebily.
    Nie wiem, naprawde nie wiem:((

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna moze on po prostu nie jest jeszcze gotowy? Najwazniejsze, ze mleko mamy je!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moze nie chciec jeszcze np banana
    ?

Martwie sie..

Z drzemek dzis sie wybudza z placzem.

Myslicie ze nakladki na piersi teraz zdadza egzamin? Nie wiem czy kupic.

atdcqtkf2affvuei.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, 6 mscy to wiek orientacyjny, rownie dobrze moze to byc 8. Z rozszerzaniem mozna czekac az dziecko bedzie gotowe. Skorygujcie mnie jesli sie myle.
    Pole brzuch bolal po jogurcie naturalnym, mimo ze niewiele zjadla, wlasciwie sprobowala. Z nabialem wiec troche poczekamy.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co pediatra powie.powiem jej ze 150 ml zupy i kaszki to moze sama zjesc..

Gosiak, Sue, Laurka, asia888, dorocia2324 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nawet mleka nie zjada 150, a co dopiero jakas zupa. Morfologie ma dobra, wage tez. Powinnas albo zmienic pediatre albo selektywnie podchodzic do tych rewelacji:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 19:43

Gosiak, Laurka, asia888 lubią tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i jeszcze moze kwestia preferencji? Pola nie toleruje np slodkiego smaku. Wszelkie kaszki z owocami czy owoce nie bardzo. Wyjatkiem sa kwasne jablka:) Jedzie na warzywach glownie. Moze musisz trafic w cos co lubi? A moze tak jak Pola jest samodzielny, ona tylko sama je, chocby lyzeczka.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po urlopie, malutka dzielnie zniosła podroz, wyjechalismy po 19 tak jak zasypia i udało się dojechać bez przerw na karmienie, ogólnie dobrze zniosła pobyt, nie miała problemów z zasypianiem, plywalismy statkiem, kolejka wąskotorowa, dużo spacerował ósmy, chodzilismy do knajpek na obiadki, deserek - malutka byla naprawdę wytrwałym podróżnikiem:)
    Były jednak dwie niedogodności w tych Bieszczadach - plaga os, trzeba bylo strasznie uwazac, raz nam wleciala nawet pod moskitiere w wózku i dwa razy w wozek więc szybko wyciagalam mała, jakbym wiedziała to bym kupiła moskitiere do kojca i do okien bo w domku nie było i musieliśmy okna i drzwi zamykać
    Drugi problem to za male sypialnie, mieliśmy domek 2pokojwy plus salon i do sypialni nie weszło lozeczko więc mała spała pomiędzy nami w łóżku a łożeczku stało w salonie
    Ogólnie wyjazd udany, Laurą w tydzień opanowała do perfekcji obroty na brzuch i spowrotem, obszar jej przemieszczania po podłodze znacznie się powiększył, musiał drugą paczkę puzli piątkowych na podłodze ułożyć, mamy już dwie górne dwujki do kompletu do dwóch dolnych jedynek:)
    Jedzenie raz lepiej raz gorzej ale powolutku do przodu:) tyle u nas, postarał się nadrobić co u Was

monika_ lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narcela fajnie ze udal sie urlopik :) no jazda poznym wieczorem lub o poranku wczesnym to chyba medna z lepszych opcji tylko ten dzien kolejny jest troche taki stracony :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna Moze naprawde rozwaz zmiane pediatry? ;)

Gabrys tez nic nie je, dzisiejsza proba z awokado zakonczyla sie fiaskiem ;p
    Ale nic to, bedziemy Powoli dalej probowac

Maciek nie jest tez z 22/02?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam takie pytanko odnośnie wózka tym razem :)
    Czy macie jakieś zdanie o tych modelach :
    Tutek inspire,
    Expander mondo,
    camarelo carera
    :)
    podobają mi się wszystkie 3 tylko problem jest taki, ze nie mogę ich obejrzeć. nie mieszkam w Polsce i tu gdzie mieszkam widziałam póki co jedynie Emmaljunga, stokke, brio i bugaboo. żaden mi się nie podoba więc zamówię wózek z Polski... dlatego zbieram opinie :)
    z góry dziękuję

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pomoge w wpzkach mam ten ktory Ci sie nie podoba czyli Emaljunga i dla mnie superowy ;p
    My dzis od 15 na plazy bylysmy i jak dojechalysmy to slonce przed nami ucieklo;( no wiec siedzialysmy sobie na plazuni a raczej w wiekszosci stalysmy a mala na raczkach bo jakze inaczej ;) cala szczesliwa ogladala sobie z poziomu raczek dzieci i fale i byla w niebie a jak sprobowalam ze 2 razy odlozyc do wozka to juz podkowka i na placz wiec juz wzielam ja i sie tulilysmy ale pasowalo mi to bardzo bo ona taka ciepla byla a ja tylko w krotkim rekawku to mnie moje dziecie ogrzewalo ;D potem zasnela to chwile musialam pomarznac jak pospala w wozeczku sobie a potem poszlysmy w nosidelku juz na spacer i gooofryb;) fajny dzien jutro tez ma byc super i pojutrze wiec tez mysle ze ok 15 bedziemy na plazy ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tako captiva, jestem mega zadowolona

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna moja tez nie je kaszki.. Np przedwczoraj jakos zjadla 100 ml wczoraj juz z 50 a dzis juz po drugiej lyzce krecila nosem i chcialo jej sie chyba plakac wiec zrezygnowalam.. Czasem ma dzien ze zje ale w wiekszosci to kaszki do kosza i nam pediatra mowila ze wcale nie musi jesc kaszki jak nie chce... Mam dawac to co chce czyli w tym wypadku mleczko ;) raz na jakis czas robie podejscie i jak zje to daje kolejnego dnia ale z reguly to tylko jednorazowy strzal a potem znowu kaszka ble ;) ale mleka to ona wsuwa ze hej!! Drugie sniadanko to u nas butla 260 ml wiec sporo ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze u nas w ciagu dnia juz tylko 3 butle sa, obiadek i deserek;) wiec nie mozna porownywac ilosciowo do dziecka ktore je z piersi tak jak u Ciebie ;) moze faktycznie zasiegnij rady pediatry ;) moze nie jest jeszcze gotowe na warzywka i owocki i kaszki? Kazde dziecko jest inne i nie mozna sztywno podchodzic ze. Po 6 m dziec na cycu ma jesc inne rzeczy ;) wszystko na spokojnie ;). Mozesz mu dawac np 2-3 lyzeczki warzywka / owoca dziennie i to narazie wystarcza by poznal inny smak i zjadla inaczej niz z cyca ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietaj ze jesli nie chce to nic na sile i sie nie stresuj;) daj wtedy mu pare dni przerwy i znowu sprobuj za 2-3 dni i tak w kolko ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Troche mnie nie bylo a tu widze goraco sie zrobilo. Ja juz wczesniej sie na ten temat wypowiedzialam.

Wczoraj bylismy u mojej przyjaciolki ktora przyjechala z Dani. Posiedzielismy do pozna, bylo super a potem na noc pojechalismy do tesciowej i dzis caly dzien tam bylismy. Niedawno wrocilismy do domu.

Wczoraj Natanek zjadl ziemniaczka i nawet ladnie mu poszlo a dzis byla dynia i sporo zjadl. A pozniej troche jablka possal. Na razie coraz lepiej nam idzie. Jutro do warzywek dorzuce troche kaszy manny.

Odkad zaczelam dawac inne rzeczy niz mleczko to znow mamy kilka kup dziennie. Tez tak macie?

Sloneczna jakby mi powiedziala ze moje dziecko ma zjadac 150ml czegokolwiek to bym ja wysmiala. Dzieci na razie zapoznaja sie z innymi pokarmami i ich smakuja a nie sie najadaja.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka odradzam Expander Mondo i wszystkie pochodne od Alutechu (Riko Nano) i Euro-Cartu. Wszystkie ich produkty są produkowane w fabryce w Częstochowie. Miałam Nano i to był piękny wózek, ale jedynie wizualnie. O wózek dbałam, konserwowałam WD40 zgodnie z wolą producenta nie jeździłam po schodach itp. Do rzeczy:
    -zepsuta pompka (wysłali pompkę)
    -wychodzacy usztywniacz z okrycia w gondoli
    -zepsute podnoszenie od oparcia w gondoli (nie uzywalam tej funkcji, ale kiedys Córka słodko sobie spala w wozku i slysze wręcz STRZAŁ! I co? Odskoczyła sprężyna łamiąc mechanizm (wysłali mi mechanizm)
    -szwy w torbie puściły + usztywniacz przetarł materiał (szew uznany, przetarcie nie, bo wg tej "Firmy" wózek nie będzie zawsze wyglądał jak nowy.
    -NAJWAŻNIEJSZE - Nity w ramie puściły i przez to siedzisko spacerowe przy opuszczonym oparciu było bardziej skierowane w dół, mówiąc prościej - głowa niżej niż pupa. Zaznaczam, że przy gondoli nie było tego problemu - wózek jest chyba źle wyważony, nie wiem sama.

W wózku jeździła dziewczynka, która ważyła zaledwie 7,5,kg a przeznaczenie jest do 15 i co? Reklamacja nie uznana, bo wózek się zużywa i to jest wg tej firmy normalne. Ba, dowiedziałam się nawet, że używalam go niezgodnie z przeznaczeniem (moze kuźwa ziemniaki w nim woziłam?). Pracownicy sami nie wiedzą co jest okej, a co jest źle. Wszystkie reklamacje (aż do tej ostatniej) byly zglaszane meilowo i były uznane, a jak zgłosiłam ta ostatnia to zostalam potraktowana jak śmieć.

aha - wózek ma tylko 12msc grawancji a np Graco 24 także to jest różnica.

Nauczka na przyszłość - kupujemy gondolę, a na spacerówkę wydajemy więcej.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja polecam camarelo :) wózek bardzo lekki,koła pompowane, bardzo dobrze amortyzowany i duża gondola :) pompka gratis, my mamy zestaw 2 w 1 ze spacerówką, gratis była moskitiera i przeciwdeszczowa narzuta, torba w zestawie. Bardzo wygodny, wysoki- co jest plusem dla męża, na budzie ma rozpinanie co się sprawdza na letnie dni albo jak dzidzia leży na brzuszku, jesteśmy bardzo zadowoleni, na allegro płaciliśmy za nowy komplet ok. 1000 zł. :)

Słoneczna hm, może zrób jeszcze przerwę i odczekaj albo wręcz przeciwnie, próbuj codziennie... a 150 ml. moja baardzo rzadko na raz zjada.. dziwna lekarka.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 3378 3379 3380 3381 3382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ