X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zwiazku z powyzszym mysle ze nie ma mozliwosci zmuszenia rodzica do zaszczepienia dziecka jesli dany rodzic sie z tym nie zgadza:) my jestesmy sklonni jesli nam naloza kare 5 k od razu brac najlepszego prawnika ktorego mozemy znalezc i isc walczyc do sadu... Ja jak lwica bede bronic mojego malego lwiatka ;)

Gosiak, asia888 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    ;) no to dobrze ;) a Wy Gosiak wogole nie szczepicie czy poprostu odwlekacie o iles tam?
    Na dzień dzisiejszy w ogóle nie szczepimy.
    Mój przyjaciel lekarz na komentarze ludzi, że jego 2 letnia córeczka tak ładnie i szybko się rozwija, odpowiada zawsze: bo nie była szczepiona.
    I on do tej pory nic nie zapłacił.

Edit: polecam poczytać:
    http://annaonopiuk.blogspot.com/2014/08/wiejskie-klimaty-nie-tym-razem-cos.html?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:17

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee no ja juz czytalam trylion takich historii wiec zadna nowosc ;p i ksiazke o tych chorobach nie wiemczy pamietasz Gosiak ktora tu krazyla na forum warto przeczytac bo wychodzi z niej ze diabel nie taki straszny ;) oczywiscie ksiazka swoja droga ale mielismy okazje porozmawiac z 2 pediatrami o tych chorobach kazda po kazdej skrupulatnie omawialismy i moral wyszedl jeden ze w zasadzie wiekszosc leczy sie i nie ma problemu.. ;) nie moznajednak przemilczec faktu ze tak jak powiklania po szczepionce tak i sa powazne powiklania po chorobach ( kolezanki znajomych synek zmarl na powiklania po ospie) kazdy rodzic wiec powinien wybrac co wg niego najlepsze i juz... A nie kurna panstwo!! Bo panstwo potem nas w dupe cmoknie jak sie cos zadzieje... Jak beda powiklania po chorobie powiedza ze to nasza wina bo nie szczepilismy a jak po szczepionce to nie ich wina bo to przeciez zdarza sie w obu przypadkach rodzicu radz se sam... Tylko czemu decydowac za nas chca? Grrrr

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Ty mi wysyłałaś tę książkę, prawda?
    Jaki ona miała tytuł?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a gdzie mieszkasz? Bo ja sie mialam nie wypowiadac, gdyz moj niemiecki wozek nie jest chyba popularny (lub dostepny?) w Polsce, ale moze maja go tam, gdzie jestes?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a jaki Ty masz wózek?

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) po dłuższej nieobecności :) omineła mnie kłótnia :D
    co do wózka, to my mamy Teutonia be you. Jest świetny! Stelaż z gondolą był zwinny i smukły, nie podobają mi sie takie szerokie "krowy". Gondola jak i spacerówka wpina sie jedna reka na "klik". Kółka piankowe, wytrzymuja schody, las, korzenie, piasek, kamienie. Akceroria jak i budka maka filtr +50 uv.
    Minusem jest cena. My kupiliśmy używany od znajomej, inaczej nawet nie spojrzałabym na ten wózek , bo nas nie stać. Jak ktoś ma kase to polecam.

U nas :Pola dzis kończy 30 tyg :D

http://iv.pl/images/39797582344653705606.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 15:26

Laurka, marcela29, LadyDi, justta, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adulcova wrote:
    Laurka a jaki Ty masz wózek?

I'Coo Targo
    https://www.youtube.com/watch?v=ZQf_Zl6nynM

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wv ogóle to tesknie za brzuchem. Coraz częściej łapię się na tym, że myślę o kolejnej ciąży. Stanowczo za wcześnie o niej myślę! Dwójka dzieci i każde kochać tak samo- nie wiem czy tak umiem. Boję się, że jednak nie.

Poczytuje watki i pamietniki, gdzie wpisy zaczynają się od "38 tydz", "do porodu zostało 10 dni" i kurde normalnie im zazdroszcze! Tzn kocham nad życie moją córeczkę i czasem aż mnie to przeraża. Oddałabym wszystko dla niej! Ale normalnie zazdroszczę im brzucha, tego oczekiwania, porodu- i tutaj sama sobie się dziwie. Mój był masakryczny. Ból nie z tej ziemi, szybka cesarka, moje niedotlenienie, naderwany bark, a po mimo tego chce kolejne dziecko i juz się nie umiem doczekać starań. Zgodnie z meżem postanowiliśmy zacząć starania w maju 2017 co by różnica wieku była min 3 lata.

W ogóle ostatnio naszła mnie myśl, żeby mieć trójkę dzieci. Cudownie by było :) Ale trójeczka to już raczej w domu a nie w mieszkaniu z dwoma psami i kotem :D

monika_, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

• adulcova Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka widziałam jakis czas temu na allegro wózki Icoo, ale nie wiem czy to nie jakiś pojedynczy rzut.

Za 1,5tyg na świat przyjdzie Nasz najmłodszy członek rodziny - Dawidek, nie mogę się doczekać. Szkoda tylko, ze mieszkają w GB, a ja nie wyobrażam sobie lotu z Adą.

asia888 lubi tę wiadomość

relgdf9hqgugqitx.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko z grubsza za tydzien konczy 7 miesiecy, a ani nie siedzi ani nie podciaga sie do stania w lozeczku. Nie raczkuje, tylko pelza na brzuchu. Czy tylko ja mam takiego leniucha?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka do Waszej grupy dołącza jeszcze AdA - LEŃ NR 2.

relgdf9hqgugqitx.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola co prawda siedzi i siada sama, stoi postawiona, ale nie raczkuje. Utrzyma się na kolanach chwile, ale i tak króluje pozycja na "samolota" ( czyli leżenie na brzuchu +rece i nori w górę)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu znowu mam luzniej w pracy a tu sie nic nie dzieje ;- P

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Arka Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Ciekaweczy jesli np sad wezwie i czlowiek powie ok skoro zmuszacie mnie ze mam zrobic cos wbrew mojej woli jako rodzica to Panstwo poniesie konsekwencje wszelkich powiklan.. Jakby sporzadzic z prawnikiem umowe w ktorej zobowiaza sie ze w razie czego panstwo zaplaci milionowe odszkodowanie plus bedzie pokrywalo do konca zycia koszty prywatnych rehabilitacji u najlepszych specjalistow na swoecie w tym koszty podrozy hoteluwyzywienia tociekawe czy tak chetnie podpisze jakikolwieklekarz sie pod tym ;) ale skoro sa tak pewni bezpieczenstwa szczepionek to przeciez nie powinni sie obawiac ;p hehe

Bella Cejrowski swego czasu coś takiego wymyślił

https://pl-pl.facebook.com/Wojciech.Cejrowski/posts/613327708712125

Weszłam na chwilę na laptopa póki mała śpi napisać coś o nas bo z telefonu niestety nie potrafię.

A. (pozwólcie ze takiego skrótu będę używać) urodziła się 1.02, miała okropne kolki przez pierwsze 3 miesiące płakała prawie non stop. Pomógł nam sab simplex.
    Teraz waży 8 kg i z brzuszkiem wszystko ok :)
    Pełza, sama jeszcze nie siada, w kółko mówi "tatata" i potrafi pokazywać "nie nie nie" i "tak tak tak" główką :)

• Arka Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Ciekaweczy jesli np sad wezwie i czlowiek powie ok skoro zmuszacie mnie ze mam zrobic cos wbrew mojej woli jako rodzica to Panstwo poniesie konsekwencje wszelkich powiklan.. Jakby sporzadzic z prawnikiem umowe w ktorej zobowiaza sie ze w razie czego panstwo zaplaci milionowe odszkodowanie plus bedzie pokrywalo do konca zycia koszty prywatnych rehabilitacji u najlepszych specjalistow na swoecie w tym koszty podrozy hoteluwyzywienia tociekawe czy tak chetnie podpisze jakikolwieklekarz sie pod tym ;) ale skoro sa tak pewni bezpieczenstwa szczepionek to przeciez nie powinni sie obawiac ;p hehe

Bella Cejrowski swego czasu coś takiego wymyślił

https://pl-pl.facebook.com/Wojciech.Cejrowski/posts/613327708712125

Weszłam na chwilę na laptopa póki mała śpi napisać coś o nas bo z telefonu niestety nie potrafię.

A. (pozwólcie ze takiego skrótu będę używać) urodziła się 1.02, miała okropne kolki przez pierwsze 3 miesiące płakała prawie non stop. Pomógł nam sab simplex.
    Teraz waży 8 kg i z brzuszkiem wszystko ok :)
    Pełza, sama jeszcze nie siada, w kółko mówi "tatata" i potrafi pokazywać "nie nie nie" i "tak tak tak" główką :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka czy ty pisalas na wstepie, ze masz tez starsze dziecko? Karmisz/karmilas piersia? Bo ja mialam w zeszlym tygodniu rozkmine i potrzebowalam odpowiedzi mam, ktore maja wiecej niz jedno dziecko ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niemiłosierny upał, od rana nie wyszłyśmy z domu. Teraz drzemka numer trzy i dopiero po niej wypuścimy się gdzieś w teren, masakra!

relgdf9hqgugqitx.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka nie widzialam tego ale tekst czadowy ! Drukne i bede kazdemu dawac kto powie ze powinnam zaszczepic zwlaszcza tym glupim pigulom w przychodni co tak sie madruja ze musza nas do sanepidu zglosic !;)

Gosiak, Arka lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka, ja też druknę, dzięki! :D

Arka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3380 3381 3382 3383 3384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ