Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
W zwiazku z powyzszym mysle ze nie ma mozliwosci zmuszenia rodzica do zaszczepienia dziecka jesli dany rodzic sie z tym nie zgadza:) my jestesmy sklonni jesli nam naloza kare 5 k od razu brac najlepszego prawnika ktorego mozemy znalezc i isc walczyc do sadu... Ja jak lwica bede bronic mojego malego lwiatka
Gosiak, asia888 lubią tę wiadomość
-
bella84 wrote:no to dobrze a Wy Gosiak wogole nie szczepicie czy poprostu odwlekacie o iles tam?
Mój przyjaciel lekarz na komentarze ludzi, że jego 2 letnia córeczka tak ładnie i szybko się rozwija, odpowiada zawsze: bo nie była szczepiona.
I on do tej pory nic nie zapłacił.
Edit: polecam poczytać:
http://annaonopiuk.blogspot.com/2014/08/wiejskie-klimaty-nie-tym-razem-cos.html?m=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:17
-
Eee no ja juz czytalam trylion takich historii wiec zadna nowosc ;p i ksiazke o tych chorobach nie wiemczy pamietasz Gosiak ktora tu krazyla na forum warto przeczytac bo wychodzi z niej ze diabel nie taki straszny oczywiscie ksiazka swoja droga ale mielismy okazje porozmawiac z 2 pediatrami o tych chorobach kazda po kazdej skrupulatnie omawialismy i moral wyszedl jeden ze w zasadzie wiekszosc leczy sie i nie ma problemu.. nie moznajednak przemilczec faktu ze tak jak powiklania po szczepionce tak i sa powazne powiklania po chorobach ( kolezanki znajomych synek zmarl na powiklania po ospie) kazdy rodzic wiec powinien wybrac co wg niego najlepsze i juz... A nie kurna panstwo!! Bo panstwo potem nas w dupe cmoknie jak sie cos zadzieje... Jak beda powiklania po chorobie powiedza ze to nasza wina bo nie szczepilismy a jak po szczepionce to nie ich wina bo to przeciez zdarza sie w obu przypadkach rodzicu radz se sam... Tylko czemu decydowac za nas chca? Grrrr
-
Hej po dłuższej nieobecności omineła mnie kłótnia
co do wózka, to my mamy Teutonia be you. Jest świetny! Stelaż z gondolą był zwinny i smukły, nie podobają mi sie takie szerokie "krowy". Gondola jak i spacerówka wpina sie jedna reka na "klik". Kółka piankowe, wytrzymuja schody, las, korzenie, piasek, kamienie. Akceroria jak i budka maka filtr +50 uv.
Minusem jest cena. My kupiliśmy używany od znajomej, inaczej nawet nie spojrzałabym na ten wózek , bo nas nie stać. Jak ktoś ma kase to polecam.
U nas :Pola dzis kończy 30 tyg
http://iv.pl/images/39797582344653705606.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 15:26
Laurka, marcela29, LadyDi, justta, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
A tak wv ogóle to tesknie za brzuchem. Coraz częściej łapię się na tym, że myślę o kolejnej ciąży. Stanowczo za wcześnie o niej myślę! Dwójka dzieci i każde kochać tak samo- nie wiem czy tak umiem. Boję się, że jednak nie.
Poczytuje watki i pamietniki, gdzie wpisy zaczynają się od "38 tydz", "do porodu zostało 10 dni" i kurde normalnie im zazdroszcze! Tzn kocham nad życie moją córeczkę i czasem aż mnie to przeraża. Oddałabym wszystko dla niej! Ale normalnie zazdroszczę im brzucha, tego oczekiwania, porodu- i tutaj sama sobie się dziwie. Mój był masakryczny. Ból nie z tej ziemi, szybka cesarka, moje niedotlenienie, naderwany bark, a po mimo tego chce kolejne dziecko i juz się nie umiem doczekać starań. Zgodnie z meżem postanowiliśmy zacząć starania w maju 2017 co by różnica wieku była min 3 lata.
W ogóle ostatnio naszła mnie myśl, żeby mieć trójkę dzieci. Cudownie by było Ale trójeczka to już raczej w domu a nie w mieszkaniu z dwoma psami i kotemmonika_, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Laurka widziałam jakis czas temu na allegro wózki Icoo, ale nie wiem czy to nie jakiś pojedynczy rzut.
Za 1,5tyg na świat przyjdzie Nasz najmłodszy członek rodziny - Dawidek, nie mogę się doczekać. Szkoda tylko, ze mieszkają w GB, a ja nie wyobrażam sobie lotu z Adą.asia888 lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:Ciekaweczy jesli np sad wezwie i czlowiek powie ok skoro zmuszacie mnie ze mam zrobic cos wbrew mojej woli jako rodzica to Panstwo poniesie konsekwencje wszelkich powiklan.. Jakby sporzadzic z prawnikiem umowe w ktorej zobowiaza sie ze w razie czego panstwo zaplaci milionowe odszkodowanie plus bedzie pokrywalo do konca zycia koszty prywatnych rehabilitacji u najlepszych specjalistow na swoecie w tym koszty podrozy hoteluwyzywienia tociekawe czy tak chetnie podpisze jakikolwieklekarz sie pod tym ale skoro sa tak pewni bezpieczenstwa szczepionek to przeciez nie powinni sie obawiac ;p hehe
Bella Cejrowski swego czasu coś takiego wymyślił
https://pl-pl.facebook.com/Wojciech.Cejrowski/posts/613327708712125
Weszłam na chwilę na laptopa póki mała śpi napisać coś o nas bo z telefonu niestety nie potrafię.
A. (pozwólcie ze takiego skrótu będę używać) urodziła się 1.02, miała okropne kolki przez pierwsze 3 miesiące płakała prawie non stop. Pomógł nam sab simplex.
Teraz waży 8 kg i z brzuszkiem wszystko ok
Pełza, sama jeszcze nie siada, w kółko mówi "tatata" i potrafi pokazywać "nie nie nie" i "tak tak tak" główką
-
bella84 wrote:Ciekaweczy jesli np sad wezwie i czlowiek powie ok skoro zmuszacie mnie ze mam zrobic cos wbrew mojej woli jako rodzica to Panstwo poniesie konsekwencje wszelkich powiklan.. Jakby sporzadzic z prawnikiem umowe w ktorej zobowiaza sie ze w razie czego panstwo zaplaci milionowe odszkodowanie plus bedzie pokrywalo do konca zycia koszty prywatnych rehabilitacji u najlepszych specjalistow na swoecie w tym koszty podrozy hoteluwyzywienia tociekawe czy tak chetnie podpisze jakikolwieklekarz sie pod tym ale skoro sa tak pewni bezpieczenstwa szczepionek to przeciez nie powinni sie obawiac ;p hehe
Bella Cejrowski swego czasu coś takiego wymyślił
https://pl-pl.facebook.com/Wojciech.Cejrowski/posts/613327708712125
Weszłam na chwilę na laptopa póki mała śpi napisać coś o nas bo z telefonu niestety nie potrafię.
A. (pozwólcie ze takiego skrótu będę używać) urodziła się 1.02, miała okropne kolki przez pierwsze 3 miesiące płakała prawie non stop. Pomógł nam sab simplex.
Teraz waży 8 kg i z brzuszkiem wszystko ok
Pełza, sama jeszcze nie siada, w kółko mówi "tatata" i potrafi pokazywać "nie nie nie" i "tak tak tak" główką
-
Arka czy ty pisalas na wstepie, ze masz tez starsze dziecko? Karmisz/karmilas piersia? Bo ja mialam w zeszlym tygodniu rozkmine i potrzebowalam odpowiedzi mam, ktore maja wiecej niz jedno dziecko ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya