X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Arka czy ty pisalas na wstepie, ze masz tez starsze dziecko? Karmisz/karmilas piersia? Bo ja mialam w zeszlym tygodniu rozkmine i potrzebowalam odpowiedzi mam, ktore maja wiecej niz jedno dziecko ;]

Laurka przepraszam bardzo ja Ci odpisalam na ten temat!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie powinnaś oceniać " głupich piguł" to tak jak ja bym napisała głupia Bella bo nie chce szczepic. Nie oceniaj !
    Każdy ma swoje zdanie na temat szczepionek. Ja nie rozumiem ludzi którzy nie szczepia, ale nie mówię na glos, że są głupi.

przedszkolanka:), Lara 82, Patrycja20, derii84 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Arka Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurko nie wiem czy dobrze pamiętam pytanie, chodziło o karmienie przy starszaku? Od początku przy synku karmię, dla niego to jest tak naturalne, ze chyba bardziej zaciekawiony byłby jakby niemowlę z butelką zobaczył. Znajoma z którą byliśmy nad morzem tez piersią karmila, teraz w rodzinie urodzilo sie maleństwo i tez na cycu jest. Synka karmiłam pól roku.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis piszac glupie piguly mam na mysli konkretnie te z mojej przychodni i bede pisac glupie bo takie jest moje zdanie na ich temat a to wynika z tego ze zrobily mi awanture ze musze zaszczepic dziecko i juz! Jak powiedzialam ze o szczepieniu decyduje lekarz i to z nim bede ustalac to uslyszalam ze musze zaszczepic i do wyboru mam 5w1 lub na nfz innego wyboru nie mam i nie mam co dyskutowac bo one wiedza lepiej wiec sory.. Jak ktos chce szczepic prosze bardzo... Nie oceniam ale jesli ja nie mam ochoty szczepic a ktos mnie przymusza do tego w mojej przychodni nastepnie grozi ze wysle pismo do sanepidu aha no i jeszcze uslyszalam ze musze zmienic przychodnie to dla mnie takie babska sa glupie bo jakos lekarz z tejze samej przychodni mnie do zadnych szczepien nie zmuszal, przeciwnie, powiedziala ze zrobimy tak jak jest w zgodzie z naszym sumieniem a ona to uszanuje... A piguly jakos nie szanuja mimo ze im g... Do tego wiec glupie sa i basta!:)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i jeden z przykladow ze glupie a chca uchodzic za kogos z wiedza to taki ze moje dziecko urodzilo sie z waga 2640 a one madrale zakwalifikowaly ja jako dziecko z niska masa urodzeniowa, gdzie niska masa jest do 2500 dwoch lekarzy wysmialo te piguly ale one dalej oczywiscie nasza lilke w zaparte jako niska masa irodzeniowa i dzieki temu oh ah chca nam 5w1 za free dac bo wczesniakom i niby z niska masa sie nalezy.. Moje dziecko to ani wczesniak ani niska masa.. A wiec glupie? Glupie jak but!

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak slow, na tym forum powoli nie da się poruszyć żadnego tematu, bo każdy wzbudza kontrowersje.

Gosiak, derii84, monika_ lubią tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Moje dziecko z grubsza za tydzien konczy 7 miesiecy, a ani nie siedzi ani nie podciaga sie do stania w lozeczku. Nie raczkuje, tylko pelza na brzuchu. Czy tylko ja mam takiego leniucha?

Laura tez dolacza do leniuchow, dopiero niedawno zaczela plynne obroty, pelza ale raczej w kolko i w tyl, nie czworakuje, nie probuje siadac i nadal najbardziej kocha mleko mamy, rekord jedzenia to 80ml a tak to po kilka lyzeczek albo bunt w postaci zacisnietej buzi, takze my daleko w tyle za innymi 6 miesieczniakami, ale powolutku dogonimy;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka co do karmienia dziecka przy innym dziecku. Moja szwagierka ma dwa lata pomiedzy dziecmi jedno ma teraz ponad rok drugie ponad trzy. I starsza corcia dobrze wie co to znaczy karmic piersia bo widziala jak mama braciszka karmila. I ostatnio jak tam bylismy to chciala zobaczyc jak karmie miska. No to mowie wejdz. A ona patrzy ze ja na siedzaco karmie i ona do mnie ciociu mozesz sie polozyc na moim lozku i ja lezaco Piotrusia nakarmic :-) :-) kopara mi opadla jak mi to powiedziala :-):-):-)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grześ wczoraj skończył 7 miesięcy. Nie siada, nie raczkuje tylko pełza. Obraca sie juz ładnie ale jeszcze nie z brzucha na plecy. Ładnie podnosi juz dupke do raczkowania a;le brakuje mu troszke impulsu żeby ruszyc do przodu. Z dnia na dzień robi sie coraz fajniejszy.... :-)
    co do jedzenia to na razie tylko przecierki owocoewe lub jabłka i banany. Co do zupek i kaszki to bunt. Tak jak jakies 2 tyg temu jadł zupke tak teraz zaciska dziąsła i nie ma mowy żeby włożyc łyżeczkę.
    Ja Grzesia szczepiłam na wszytsko + pneumokoki. I ja po długich debatach i nie przespanych nocach doszłam do wniosku że wolę zaszczepić.... Jak na ten rok mamy koniec szczepień. Jedyne nad czym sie będe zastanawiała to szczepionka mmr wwieku 12-13 m-cy. Jak dla mnie za wczesnie.

Od pażdziwrenika Grzes idzie do żłobka na razie na 3h. Już strasznie mi smutno z tego powodu ale niestety musze chyba wczesniej wrócic do pracy...:-(

• bella84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moje dziecko jeszcze bardziej w tyle!!! Bo nawet nie pelza a za 2 dni konczy 7 mscy ;) i nie siada ńie lodciaga sie do stania nie raczkuje i nie pelza.. Obraca sie z plecow na brzuch i juz w miare plynnie z brzucha na plecy ale zdarza sie ze jest na brzuchu i ryyyk bo ciezko sie odwrocic...
    Dziewczyny kazde dziecko jest inne wiec nie ma co porownywac ;) mi tam nie jest zle ze nie raczkuje bo klade na ziemii jest w 1 miejscu a ja moge cis zrobic wiec cieszcie sie tym czasem bo lada dzien on sie skonczy :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czym wy nazywacie to pelzanie? Moja sie jakos przemieszcza bujajac sie na tymbrzuchu a nueraz odepchnie sie noga ;p moze wiec i pelza ;) ostatnio slyszalam ze im dluzej dziecko pelza tym lepiej ;) nie wiem czy sluszna teoria tak tylko podaje dalej ;)
    Sylwia czemu do pracy musisz wrocic juz?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, cieszcie się tym, że Wam chwilowo dziecko nigdzie nie ucieka :P
    Janeczka lata już po całym domu jak "dzika", jak upatrzy sobie cel, to koniec ;)
    Siedzi już praktycznie coraz stabilniej, klęka sobie z podparciem i zaczyna powoli wstawać na nóżki.
    Strasznie szybko to się dzieje jak dla mnie, ale za to nie gaworzy - a dziewczyny na fejsie piszą, że u nich już gadanie babababbaba, mamammama, itp. na całego. Każde dziecko ma swoje tempo.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sylwia czemu do pracy musisz wrocic juz?
    Też się chciałam o to zapytać. Trzymam kciuki za adaptację w żłobku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia widzisz ciesz sie ze Twoja vegeta jakos bez wiekszego echa poszla hehe a w. Duszy pewnie u kilku dziewczyn taaakie epitety w Twoja strone poszly ;p choc mi to lotto co kto robi i daje swojemu dziecku bo to nie moje dziecko ale jak ktos zmusza mnie do zrobienia czegos mojemu dziecku wbrew mojej woli to juz wara;) tak wiec dziewczyny dawajcie nawet i zupki knorr ode mnie komentarza nie uslyszycie co wy wyprawiacie;p hehehe

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój odpycha się rączkami od podłogi czasem nóżkami i tak pełznie jak komandos

• bella84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja gaworzy i to caly dzien njeraz zatyczki by sie przydaly bo jak sie rozkreci to glowa boli.. Znajomi mowia ze gadula bedzie po mamusi :D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietajcie tez ze sa dzieci ktore pomijaja etap raczkowania ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja nie pelza ! Mamy wiec chyba zwyciezce! Lilka najbardziej leniwym dzieckiem z lutego 2015;p

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę po macierzyńskim zmienić pracę i szukam już teraz więc jak coś się trafi to nie będzie wyjścia tym bardziej że w moim zawodzie jest ciężko z normalnym zatrudnieniem. A mnie interesuje etat a nie śmieciówki. Zobaczymy jak to będzie....
    Grześ jeszcze nie gaworzy

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a nie możesz wrócić po macierzyńskim i sobie na spokojnie czegoś szukać?
    Przez 6 mies. jesteś chroniona i nie mogą Cię zwolnić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3381 3382 3383 3384 3385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ