Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia888 podesle jutro linki do miejsc, gdzie czytalam o fazach snu u bobasow (po ang jesli to nie problem), bo teraz juz jestem w domu i nie dam rady. A co do drastycznej historii, to tez wysle pozniej na priv (o ile bede umiala, bo nie zawsze mi dzialaja wiadomosci na belly ), bo nie kazda matka karmiaca moze miec ochote czytac horrory z czasow wojny.
asia888 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dorcia a zastanow sie jeszcze co ty jadlas?
Moj tez raz mial dzien z 4 kupami. Dwie pierwsze normalne, trzecia zielona, czwarta z sam sluz z krwia!!!!
Wtedy nie rozszerzalam jeszcze diety ale zjadlam koktail z truskawek i kefiru. A ze moj prawdopodonnie nie toleruje mleka, a truskawkimtez alergen. Takze za duzomdawke wszystkiego dostal.
Jamjuz wiecej nie jadlam tak ryzykownie i juz sie nis powtorzylo.
Ja bym chwilowo odczekala i nic nie wprowadzala nowego. Dorcia Ty mowilas ze Twoj zle spi. Moze zrob jeszcze badanie moczu.
Teoretycznie w tym co napisalas nie ma rzeczy ktora uczula,ale jednak nie wiadomo jak hodowane na 100%!!! -
Adulcova wlasnie weszlam na mojego FB i u moich znajomychntez duzo dzieciaczko pierwsza klasa i pierwszy rok w przedszkolu.
Powiem Ci ze kurcze az mi sie buzia usmiechneła, miło bylo na te dzieciece usmiechy popatrzec. Wcale nie przeszkadzalo mi ze rodzice tym sie jaraja.
Ja chyba tez bede sie jarac!!!
Tylko na swoj sposobSue lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:U nas to wogle z kupami cyrki, raz zielone, raz ze sluzem a raz normalne, i tak juz od dawna. bylismy juz u kilku pediatrow i alergolog dzieciecej i wszyscy twierdza ze to nie jest alergia, ze przy kp tak moze byc itd, i ze powinno sie poprawic jak maly zacznie juz jesc stale pokarmy, eh... zobaczymy
U nas są zielone kupki odkąd zaczęliśmy wprowadzać mleko modyfikowane. Podobno przy mm to jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 07:08
-
Lara tragicznie - tyle mogę napisać. Skóra w złym stanie, brak snu i ciągłe drapanie. Chyba pójdę do psychologa, bo nie daje rady. Na chwile pomagają sterydy, a za kilka dni znów to samo. Więc daje je w ostateczności, kiedy są nadkażenia. Nie mieliśmy testów, bo podobno są w tym wieku nie obiektywne. Czekam, aż przestaną pylić trawy, może będzie lepiej. Boje się rozszerzać dietę, robimy to bardzo delikatnie, zaczynając od polizania danego produktu i tak zwiększamy ilość, jak oczywiście nic się nie dzieje. Cieszę się, że nic Mu nie było po jabłku i dyni, bo czytałam, że są dzieci, które na wszystkie pokarmy źle reagują i piją do roku tylko mleko! Wczoraj testowaliśmy brokuła
Karmie nadal piersią, mimo zaleceń alergologa aby tego nie robić.
Mam drastyczną dietę i schudłam 10 kg od wagi sprzed ciąży.
Teraz pijemy nutramigen, bo na bebilon pepti jest uczulony. -
Lara 82 wrote:A czym u ciebie sie objawia uczulenie na ziemniaka i marchewke?
Podobno marczewka tak moze uczulac?
U nas wysypką, ale pediatra powiedziała mi, że uczulenie może objawiać się też nitkami krwi w kupce, więc tak też zasugerowałam Doroci. -
Lara 82 wrote:Nasta uprzyj sie aby ci zrobili panel poczatkowy alericznybz krwi!!! Kolezanka juz kiala jak mala mialam2 miesiace!!!!
Mozento np. Uczulenie na kurz. A jak mowisz ze tak ostre objawy to mysle ze juz by cos wyszlo!!!
Może być kurz, mogą być arterialna...może być wszystko. Na kolejną wizytę do alergologa idę za tydzień, to podpytam, co robimy dalej. Tak, czy inaczej objawy zaostrzyły się na przełomie czerwca i lipca, jak zaczęły pylic trawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 07:50
-
Dziewczyny, mialam wczoraj cos napisac ale weszlam na forun a tu znowu jakies zgrzyty... I w koncu nie napisalam bo mi sie odechcialo..
Po co tak siebie nawzajem denerwowac, obrazac?
Jak nie klotni z Porankiem to Bella z Derii.
Ciagle cos.
Naprawde sie odechciewa!!
Kazdy ma swoje poglady, metody, swoje zdanie - nalezy to uszanowac albo nie wypowiadac sie na forum ogolnym!
Zastanowcie sie troche. -
Słoneczna, moze przez upały te kłótnie. Tylko w przypadku Belli i Derii to nie była kłótnia tylko bezpodstawne najechanie na Bellę
Teraz ja napiszę ze taka jedna głupia pielęgniarka mnie kiedyś zdenerwowała i powinnam czekać na najazd i ocenę mojej dojrzałości i psychiki dokonaną przez Derii. No błagam... -
Monika nie bądź bezczelna, ponieważ twojej osoby nie poruszylam. Każdy z nas trafia na kogoś, kim zachwycony nie jest, ale nie potrzebne jest mierzenie ludzi jedną miarą.
Poza tym nie wiedziałam, że Belly to forum prawnicze jest?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:43