Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcela, Ty chyba pytalad o kawe?
Ja tez mialam zawsze niskie cisnenie ale kawy nie pije tylko inke z mlekiem bo:zeobilam pare razy rozpuszcalna z jednej lyzeczki ok 10 jakos i popoludniowej drzemki nie bylo po tym!! Czyli ok 17 no teraz pozniej
Myslalam ze zbeg okolicznosci ale pare razy prpbowalam i popoludniu dzicko nie chialo spac!
No i nie pije
To co my zjemy/ pijemy podobno przenika w
Ciagu 6-7 h do mleka -
tak ja pisalam o kawie, nie pilam jej poczatkowo przez jakies 2-3mc a i tak po 1mc mała juź spala w dzien niewiele, wiec zaczelam pic bo padalam, pobudki w nocy i caly dzien, nidawno Laura miala takie dni ze spala aby 1-2 razy po 20min i odstawilam kawe i rzeczywisie odpukac popoludniu spi 1-2godz i rano ok 40, takze pije bez kofeiny z przyzwyczajenia, a inke juz od kilku lat do sniadania, wczesniej pare razy na 2-3dni rezygnowalam z kawy ale mała i tak nie sypiała za wiele
najgorzej jak biometr niekorzystmy to mi bole glowy dokuczaja ale wole juz niech Laura spi
ostatnio w pnś odnosnie kontrowersyjnej kampani dot odzywiania przy kp ekspert jakis mowil ze to co we krwi min uzywki ok 2-3godz krazy i w tym czasie moze trafic do mleka, jedzenie jako tako nie przenika do krwi a tym samym do mleka, tylko w pewnym stopniu atomy/czasteczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 09:42
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
mala_mi1982 wrote:A ją pije kawę. Sypaną, jedną płaska łyżeczka. Czasem dwie takie kawki Tymkowi nie przeszkadza spać."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Laurkka, mnie też Tym ugryzł bardzo mocno. Nakarmilam go później normalnie. Dopiero wieczorem zauwazylam krew na staniku i koszulce Karmilam jak zwykle choć bolalo. Nie wiem czy leciała wtedy krew, myślałam że nie...
A Tymkowi nagadalam wtedy i przestał gryźć zupełnie -
A ją z innej beczki. Co myślicie i co wiecie na temat podawania dziecku soków domowej roboty, takich do wody. Zrobilam sok aroniowy i z pigwy, wiem że są mega zdrowe na te porę roku. Tylko czy można pigwe? Aronie podobno można już, a pigwe od 2 roku życia? Te soki są z cukrem. Tymcio przeziebiony. Dalabym na lyzece jak syrop. Co myślicie?
-
Nie mam pojecia czy mozna pigwe.
Ale czy ona ma takie wlasciowosci na przeziebienie? To juz lepiej z malin
Nie wiem. Ja nie daje.
Kupilam dzis smoczek lateksowy do butelki nuk- zobaczymy jak z tego bedzie pil. Latksowy to tski zolty gumowy- jak kiedys
-
Ja 3 kawy z ekspresu ale słabe i tak centymetr kawy a reszta mleka
Mala mi my wszystkie na takich sokach jesteśmy wychowane. Moim zdaniem samo zdrowie a to że jest troszkę cukru trudno, będziesz unikać w innych posiłkach.mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry.
Nasza noc przyzwoita. Wczoraj wieczorem Luna byla w doskonalym humorze. Dopiero jak byla pora spania to ja napadlo. Wypila mleko i zaczela sie drzec. Stres musial sie przypomniec. Piersi nie chciala, ale mocno sie wtulila i w 10 min byl spokoj. Spala od 20:30 do polnocy, a potem do rana. Kilka razy zaplakala przez sen, ale sie nie obudzila.
Ja kawe pije jedna rano. Czasem dwie (druga mala), ale rzadko. Bez kawy bym nie dala rady. A w takiej ilosci jak ja pije (I to z mlekiem), to watpie, zeby sie znaczna ilosc kofeiny przedostawala do mleka.
U mnie w domu sie takich sokow nie pijalo. Moja mama serwowala mam na wzmocnienie wode z miodem. No ale to jak bylismy starsi, a nie w wieku niemowlecym.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ją bym takich zageszczonych cukrem soków nie dawała niemowlakomi, ale nie wiem w sumie czy można czy nie po 1rzraczej już tak też mam z malin, aronii i z czarnego bzu oraz miód z mniszka, dziś zrobiłam jablko z dynia i sliwke z jabłkiem na zimę
Na jutro planujemy dorsza z jarmuzem, a i jak daje małej obiadek 3-3,5 godz po piersi to nawet więcej zjada, takze chyba taka przerwa jest u nsas potrzebna choc nadal 100ml nie przekraczamy
Moje dziecko nauczylo się zgrzytac zębami:-\Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:05
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Ja także nie mam problemów z sokami, ale jednak takimi bez cukru. Posłodzić można czymś zdrowszym (chyba bym się ku stewii skłaniała). Moje dziecko jednak najchętniej pije wodę poza moim mlekiem. No i ja to za bardzo nie mam talentu do takich domowych produkcji
Czy któraś z Was gotowała królika? To miękkie mięsko czy jakoś specjalnie trzeba przygotowywać,żeby było dobre?
Kawę też piję, zazwyczaj rano, ale też zdarza mi się po południu. Nie ma to przełożenia na Maksa sen u nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ale Mala mi nie napisała, że chce dawać codziennie do picia sok na cukrze tylko zamiast syropu.
Słoneczna i jak smoczek? Nasza od trzech dni po troszku herbatki ciągnie z takiego właśnie smoczka.
Suri moja córeczka nie garnie się do stawania ( nasze panny są z tego samego dnia). Zaczyna sama siadać z pozycji leżącej od wczoraj.
-
mala_mi1982 wrote:Tylko czy można pigwe? Aronie podobno można już, a pigwe od 2 roku życia? Te soki są z cukrem. Tymcio przeziebiony. Dalabym na lyzece jak syrop. Co myślicie?
Z ciekawości sprawdziłam bo też mam pigwę - firma Holle Bio ma sloiczkowe deserki z pigwa od 8 mieś.
-
marcela29 wrote:Nasta a oczyszczacz powietrza z funkcja nawilzania? zawsze to powietrze w domu z tych pylow i kurzow oczysci... ja mialam astme w dziecinstwie z uczuleniem min na roztocze kurzu domowego- zabawki byly czesto mrozone w zamrazarce w woreczku, tylko tym sposobem moglam bawic sie maskotkami... oby szybko Was zdjagnozowano
Nie mam takiego urządzenia. Pomyślę nad zakupem. -
sebza wrote:O kurde. Imponująca lista... Zaczynam wątpić w powodzenie oleju migdałowego.. Chociaż z drugiej strony mój młody przechodził przez coś, to tutaj nazywają neurodermitis. To taka egzema jakby. I naprawdę jak ręką odjął.
Spróbuj może czegoś co dostaniesz w PL, a jeśli będziesz chciała, to ja w PL jestem na święta w grudniu i mogę Ci przywieźć to, co my mieliśmy (z przesyłką ze Szwajcarii to będzie bardzo nieopłacalne). Mam i maść i balsam i emolient do kąpieli. My to dostajemy od lekarza za darmo, bo wszystko pokrywa ubezpieczyciel a i tak teraz nie zużywamy bo nie ma potrzeby. Także jakbyś chciała, to mogę Ci to wysłać w grudniu, jak będę w PL.
Dziękuję. Będę pamiętać. Póki co spróbuje sam olej migdałowy.sebza lubi tę wiadomość
-
Szanowne Panie
piszę pracę dyplomową na temat późnego macierzyństwa.
Bardzo proszę o wypełnienie ankiety Panie, które urodziły dziecko w 35. roku życia i później.
Niestety na przeprowadzenie badań mam czas już tylko do dzisiejszych (bardzo)późnych godzin nocnych....
Pomoc wszystkich Pań będzie niezwykle cenna, ponieważ trudność sprawia mi znalezienie niezbędnej grupy badawczej, aby móc przeprowadzić badanie.
Bardzo proszę o pomoc, poświęcenie kilku chwil na wypełnienie ankiety i wzięcie udziału w badaniach.
Tutaj nie można chyba załączać plików. Dlatego wszystkie Panie chętne wziąć udział w badaniach proszę o taka informację tutaj lub na adres [email protected]. Prześlę wówczas ankietę
Ankieta zawiera krótkie pytania a, b, c.
Dziękuję i pozdrawiam ciepło! Natalia:-)