X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Czy wasze dzieciaki tez sie garna do wstawania i chodzenia? boje sie ze to za szybko ale moja jest w swoim żywiole jak sie ją podniesie do pozycji stojacej i moze sobie poprzebierac nozkami po podlodze.

W krzeselku tez nam juz ladnie siedzi

Moja sama wstaje,szuka byle by się czegoś złapać i na nogi :P staramy się jej nie pozwalać ale ciężko ;) no i lekarka nie pozwala jeszcze-ma raczkować.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    https://www.facebook.com/motheratorka?fref=ts (link do fb, bo tam bloga promuje) oraz http://motheratorka.blogspot.com/

Derii chcialabys napisac cos na bloga o doswiadczeniu porodu na emigracji? Moja przyjaciolka jest bardzo ciekawa Twojego przykladu (nadmienilam, gdzie mieszkacie ;-) )

Hej rozmawialam z Penelope i chetnie napisze. Skontaktuje sie z twoja znajoma i powoła na Ciebie :-) tzn na Laurke :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta dziewczyny pisaly wlasnie o oleju ze słodkich migdałow i o mydełku aleppo.

NASTA lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Laurka, koleżanka juz nie potrzebuje porodu z No (uśmiech)

Olaf nadal.nic, tylko w skoczku hasa

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Nie mówcie o nocach, od 5 tyg nasze noce są okropne. Olaf wybudza się z płaczem, oby to było związane z zębami, których jak wspomniałam, nie ma.
    Teraz do paszczy nie da sobie zajrzeć, wiec ludze się nadzieja, że to jednak to w końcu, choć na prawdę nic tam nie widziałam ostatnio, żadnej zapowiedzi.
    Teraz uchwycić jego uśmiech jest problemem, ponieważ rzadko się uśmiecha, pewna radość jest tylko rano
    Derii, Pola te od jakiegos czasu budzi sie w nocy z wrzaskiem, musze wziac na rece, pochodzic po pokoju i poczekac az usnie. I tak kilka razy na noc czasami:/ Bylam z tym u pediatry, mowila ze to czeste w rym okresie przez zeby. Nawet jesli ich nie widac, przebijaja sie przez glebsze warstwy. Zalecila cos przeciwbolowego w ciezsze noce.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ostatnio czasu na forum, Pola chora, my przeziebieni. Zaczelo jej sie od kataru, teraz ma cos z krtania. Nakwiekszym problemem jest lek na krtan w formie inhalacji. Ktoras z mam stosowala inhalacje?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Moja sama wstaje,szuka byle by się czegoś złapać i na nogi :P staramy się jej nie pozwalać ale ciężko ;) no i lekarka nie pozwala jeszcze-ma raczkować.

Oj to tez musze uwazac z nia. Nam tez raczkuje. Nie mozna jej zostawic juz nawet na sekunde samej bo jak podejdzie sobie raczkujac albo pelzajac do czegos o co sie moze zaczepic od razu probuje sama sie podnosic

• Laurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze moje dziecko zasnelo w krzeselku do karmienia w trakcie jedzenia zupy kartoflanej! Oczy jej sie zaczely zamykac, glowa opadla i spi! Pewnie ja kark bedzie bolal jak sie obudzi, ale nie ruszam jej, bo potrzebuje drzemki.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ja nie mogę nic w domu zrobić bo ona zaraz wstaje,leci do kontaktu,ściąga serwetkę ze stolika itp.! Najgorszy okres się zaczął ;)

Laurrka ale numer! :) długo spała?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka, no cos tam pije z tego smoka.
    Jest mieciutki. Moim zdaniem lepszy niz te silikonowe.

Mam nuk ten szerszy 6+ ale chyba mala ta dziurka moze zakupie jeszcze z wielszym przeplywem zeby na kaszke byl.
    Proby z kaszka koncza sie porazka.
    Zupki zjadl od meza pare lyzeczek
    Jabluszko czasem possie z tej siateczki

Z katarkiem lepiej.

Przerabiam brzoskwinie na musy.

Teraz robie z gruszka a potem z jablkiem.
    Ciekawe ile to moze postac po zapadteryzowaniu? Bez cukru przeciez to jest.

Moze mamy starszakow wiedza?;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam na dzisiaj wasze dzieciaczki?

U nas nocka dzisiaj piękna :) jedna pobudka tylko

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz prawie ani sladu po katarze, mielismy szczepic po ndz ale o tydzien przesuniemy, bylismy na boboswim, mała coraz lepiej radzi sobie w wodzie:) ja stosowalam inhalacje z soli fizj ale aby jeden dzien jak katar byl duzy, mała nie byla zachwycona:-/
    u nas sa raz w mc koncerty w filharmoni dla dzieci 0-2lata, kolezanka mi polecila takze jutro zadźonie i zarezerwuje bilet, moze na list/grudz sie uda bo podobno chetnych duzo

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to witam nowe dziewczyny! Jak kiedyś tu pisalam to was jeszcze nie było :-)

monika_ lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ją daje kaszkę łyżeczką. Smoka też kupilam do butli, ale jakoś nam nie szło. Kiedyś przy Kamilku jak dziurka była za mała na kaszke, to przecinalam żeby się powiększyła i sprawdzalo się.

Ja dużo musow nie robilam, ale teraz np zrobilam parę sloiczkow dynia+jabłko+banan. Wlewalam gorące do wypazonego sloika i stawialam do góry dnem. Potem do lodówki. Mysle, że przetrzyma w lodowce parę tygodni.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Suri ja nie mogę nic w domu zrobić bo ona zaraz wstaje,leci do kontaktu,ściąga serwetkę ze stolika itp.! Najgorszy okres się zaczął ;)

U nas już mieszkanie przygotowane - pozatykane kontakty, bramka do kuchni wstawiona, żadnych serwetek i durnostujek na jego poziomie :-) . Tylko ją mam aneks kuchenny w salonie i mały lata po pokoju lub stoi przy bramce a ją mogę na niego cały czas patrzeć ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 15:57

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Nie mam ostatnio czasu na forum, Pola chora, my przeziebieni. Zaczelo jej sie od kataru, teraz ma cos z krtania. Nakwiekszym problemem jest lek na krtan w formie inhalacji. Ktoras z mam stosowala inhalacje?

Ją inhaluję dzieci. Teraz solą fizjologiczną. Z Tymkiem łatwo nie jest...

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Ja także nie mam problemów z sokami, ale jednak takimi bez cukru. Posłodzić można czymś zdrowszym (chyba bym się ku stewii skłaniała). Moje dziecko jednak najchętniej pije wodę poza moim mlekiem. No i ja to za bardzo nie mam talentu do takich domowych produkcji :)
    Czy któraś z Was gotowała królika? To miękkie mięsko czy jakoś specjalnie trzeba przygotowywać,żeby było dobre?
    Kawę też piję, zazwyczaj rano, ale też zdarza mi się po południu. Nie ma to przełożenia na Maksa sen u nas.

Moj tez pije wodę. A soki mam porobione na zimę z cukrem, takie lubimy i trochę cukru nam nie szkodzi (nie mowie o Tymku). Diecku chciałam dać łyżeczką jak syrop. I dalam mu pigwowy. Jak nie zaszkodzi to mu będę dawala w czasie przeziębienia. Dzięki Arka :-)

Królik ma bardzo miękkie mięso, bardziej niż kurczak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 16:15

sebza lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi to starszemu to pewnie ze daj syropek ten!
    Myslalam ze chcesz mlodszemu

Ja te musy jesczee pasteryzuje! Bede robic w piekarniku

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No młodszemu chciałam dać i dalam. Starszy ciągle takie specyfiki pije :-) A pisalam, że nam starszym cukier nie szkodzi, a nad Tymkiem się zastanawiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 18:15

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie przesadzajmy z tym cukrem. Mala mi ja tez mam syropy wlasnorecznie robione z cukrem. Wiadomo ze nie dasz malemu nie wiadomo ile tego. A w wielu syropach np na kaszel jest sacharoza i syrop obrzydliwie slodki i co? Jak trzeba to dajemy.

Ja wszystkie kompoty i musy gotowalam i gorace wlewalam do sloikow i do gory dnem. I tak mi zawsze wytrzymuja mniej wiecej do kolejnego lata bo zazwyczaj przez zime zjedzone.

Kupilam ten katarek do odkurzacza, dzis przetestuje bo gruszka nic nie moge odciagnac.

Dzis na obiadek Natankowi zrobilam ziemniak+marchew+indyk. Troche zjadl.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 3416 3417 3418 3419 3420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ