Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Boszzz... to to moje dziecko jakoś opóźnione ząbkowanie ma, jak Wasze już tyle mają. Ale (fanfary) są 2 nowe zęby! Także mamy 5 Jedynkę i dwójkę na górze i jedynki i jedną dwójkę na dole. Czekamy na dwa jeszcze Śmieszne to jest, bo zawsze najpierw wychodzą mu ząbki po lewej stronie Także aktualnie ma już lewe dwójki na górze i dole, a z prawej strony na górze jeszcze jedynki nie ma... Mam nadzieję,że chociaż będą wypadać w odpowiedniej kolejności
-
mnie od pt pobolewa podbrzusze tak jak zwykle przed @, ale nic z tego, juz tak mialam pare razy po porodzie, moze jajniki chca zaczac dzialac, a nie moga, oby tylko mnie nie zaskoczyla @ gdzies nagle ... swoja droga ironia losu bo niedawno cieszylam sie ze wkoncu nie mam okresu a teraz go wypatruje:p"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
u nas znowu plucie obiadkami, jedyna akceptowana zupa jest pomidorowa, ostatnio jadła caly tydzien, teraz od 3dni daje cos innego to wrzask jest, jutro wiec znow pomidorowa gotuje
jak ktos kupuje kaszki nestle zdrowy brzuszek to w rosmanie sa dwie za 18zl, ja kupuilam ta z lipa i sliwka bez mm i robie na wodzie, Laura probowala z lipa poki co i jej posmakowala, 160ml zjada rano:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
U nas bunt na dzieciowe jedzenie. Kaszki i inne nie wchodzą w grę. Na śniadanie muszą być parówki i tak już od dwóch tygodni (o zgrozo! Ile można jeść parowki? ;/)
Dzisiaj wypatrzyłam prawa Górna jedynkę. To trzeci ząbek dopiero. Pierwsze były w 8/9msc. Z prawej strony oczywiście jako pierwsze.
Ada cały czas płacze, marudzi... Budzi się co chwilę, drzemki to Max 40min, a usypiam ok 1h... -
Marcela ja ostatnio kupilam w rossmanie te kaszki wlasnie bez mm. Tez robie na wodzie i podaje malemu na kolacje. Natus w sumie wszystko je co mu podam tylko nie lubi nalesnikow, placuszkow itd. Tego nie tknie i koniec wiec nawet te bananowe nie przeszly. Ostatnio wprowadzilam jogurt naturalny, smakowal ale na razie nie daje ze wzgledu na te bole brzuszka.
Adulcova to pewnie przez zabki jest taka niespokojna.
Natanek dzis drugi raz sam zasnal obok mnie na lozku bez bujania ale przed snem musial byc cyc (chociaz niecala godz temu zjadl 160ml kaszki) i wtedy polozylismy sie na lozku, zlapal mnie za bluzke i usnal Wczoraj tak samo zrobil. Slodziak -
Dorocia, gratki dla dużego chłopca, który potrafi ładnie zasypiać!
Maks mniej więcej od miesiąca właśnie na noc zasypia bez lulania. Kładziemy się, przytula, ja mu coś nucę i zasypia. Nauczył się,że jak są gwiazdki na suficie (projektor) to jest czas na spanko. W dzień ma dwie drzemki i jeszcze potrzebuje chwilę lulania, ale już króciutko i zaczyna się wiercić. Wtedy odkładam i zasypia.
Z tego właśnie powodu i miliona innych ja mojego dziecka "nie poganiam" tylko czekam na jego ruch. Zauważyłam,że dojrzewa do różnych rzeczy i bez problemu je wykonuje. Pewnie jakbym wcześniej chciała go usypiać na noc bez lulania, to by był bunt i płacz. a tak dorósł, sam nam pokazał i jest super.
Trzeba wierzyć w dziecikasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Sebza dokladnie na wszystko przyjdzie czas. Dziecko potrafi niezle zaskoczyc. No Natana to musialas wytrzepac zeby zasnal a te ostatnie dni to szok. Wiadomo ze pewnie jeszcze trzeba bedzie pobujac ale widze zmiane W dzien albo zasnie przy piersi albo trzeba pobujac.
Nie wiem tylko co zrobic z nocami bo dzisiaj praktycznie co chwile sie wybudzal, troche marudzil, ssal caly czas cyca! a pozniej dwa razy mi moooocno ulal i za drugim razem troche sie zakrztusil. Poprzednia noc tez ciagle ssal. Smarowalam dziaselka ale nic to nie dalo. Nie wiem czy to przez brzuszek czy brzuszek bolal od ciaglego jedzenia. Musze kupic ten floractin i moze to cos da a w nocy moze troche polulac zamiast cyca. -
U nas też była taka cudowna zmiana... Ada spala po 3minutach bujania i boom!
Planujecie już imprezy roczkowe? My już rozdajemy zaproszenia, jak będę na komputerze to się pochwalę.
Czekamy jeszcze na albumy na dzień babci i dziadka. Do tego bombonierka i jakiś symboliczny alkohol dla dziadków no dobre piwo, bo u nas wszyscy smakoszami różnych piw sa;)
Również czekam na materiał i szyje Adzie pieska, ale dostanie gi dopiero na roczek.
U nas teraz swieci słońce więc wybierzemy się na spacer. Drzemka na świeżym powietrzu może dobrze wpłynie na Adke. Szkoda tylko, że ja jeszcze muszę umyć włosy i zrobić make up. -
Ja to okolo dwa tygodnie prawie na pogotowie dzwonilam jak sie Luna zakrztusila i kawalek jedzenia utkwil jej w gardle. Plakala i slinila sie na potege i lapala sie za gardlo, a ja ja klepalam i klepalam - w koncu zwymiotowala. Od zmyslow odchodzilam, bo byl pozny wieczor, prawie pora kapieli i mleka i balam sie jej dac czegokolwiek do picia. Straszne to bylo. Zadzwonilam do pediatry po godzinach i cale szczescie wszystko skonczylo sie dobrze zanim do mnie oddzwonili.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:27
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Adulcova ja planuje przyjecie. Mam motyw przewodni pszczolka, ale szczegoly jeszcze sa do ustalenia. Chcialam bardzo kameralnie, ale nie wiem czy to przejdzie. Problem jest taki, ze jestem sklocona ze szwagierka i nie zamierzam jej zaprosic. Dlatego wolalabym male grono gosci, bo nie chce byc chamska w stylu: wyslac 100 zaproszen do krewnych i znajomych krolika, a tylko ja pominac.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My dzis świetujemy 11mc:) ostatni miesiac niemowlęcy przed nami...
a noc apokalipsa co chwila pobudki, wiercenie, placz i ciagle cyc:-/ moze to jakis skok bo ja nic tam w buzi nie widze:-/
u nas tez nie przejdzie nic w kawalkach poza bananem"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017