Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja tez jestem czasami w szoku jak słucham co Wasze dzieci jedzą. moja ostatnio je gęste zupki papkowe ale z makaronem- maleńkimi nitkami. ze stałych to do rącczki dostaje wiele rzeczy ale dosyć dobrze to radzi sobie z wędlinka, banana, gruszka, makaron i kabanos. do kanapek to nam daleko...
u nas na roczku będzie najbliższa rodzinka dziadkowie i rodzeństwo moje i męża z dziecmi - uzbiera się 19 osób. za tydzień damy zaproszenia. jeszcze intesywnie myslę nad motywem imprezy. jak domek ustroić, jaki tort, jakie potrawy.
u nas niestety sniegu brak, ale sanki juz dzisiaj przyszły, bo ma być w piątek i to będzie prezent roczkowy...
wszystkiego naj... dla Laurki -
my kupujemy jezdzik skuterek malucha fishera, u nas motyw to biedronka... akurat nam na osiedlu sklep z dekoracjami, mimo ze ma byc tylko kilka osob to chce ladnie przystroic pokoj:)
jesli to skok to oby szybko minal bo w nast tyg M wyjezdza na pare dni a ma sie z niania integrujemy"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Och chcialabym kupic ladne drewniane sanki dla Lunci. Nie wiem czy kasy wystarczy. Ja dla mojego dziecka na 1. urodziny zamowilam rozkladany basenik z pilkami oraz pieska-maskotke, ktory chodzi i szczeka08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My jezdzik mamy po Kubusiu i taki rowerek na trzech kolkach ktory ma raczke do pchania, sanki tez mamy. Ale w sumie basenik to fajny pomysl. Czekam na kolejne
Tak szczerze to Wam powiem ze jak sie ma drugie dziecko to duzo rzeczy jest wlasnie po starszaku i nie wiem co na ten roczek na prezenty kupic malemu. -
Jeszcze wlasnie nie wiem jaki motyw wybrac. U Kubcia przez 3 lata byl kubus puchatek a w tamtym roku auta.
U nas bedzie 18 os doroslych + 5 dzieci (z Kubciem) + 3 maluchow (z Natusiem).
Na menu planuje:
Tort w ksztalcie jedynki tylko nie wiem jeszcze jaki smak zrobic
Ciasto 3bitt
Ciasto z serkow i galaretek
Troche cukierkow i zelek
Roladki schabowe z serem i pieczarkami
Schab karkowy
Jajka w majonezie
Pomidor i ogorek z cebula
Salatka tylko jeszcze nie wiem jaka
Napoje
Soki
Dla maluchow jakies kielbaski i wafle ryzowe dla przekaski -
U nas menu nie będzie szalenstwem. Zaczynamy o 15:30 więc bez obiadu.
-wędliny - szynka, salami, kabanosy, pasztet
-ser żółty
- jajka w majonezem i po japońsku
-ogórki konserwowe
-sałatka jarzynowa i brokułowa z kurczakiem
- barszcz z pasztecikami biednymi i z Kapuściński
-tort orzechowy, snickers, rolada Ferrero Rocher, ptysie,szarlotka.
-napoje. -
Lila już spi a ja mam motyw przewodni imprezy MUCHA W MUCHOLOCIE . Mój mąż tez mówił o śwince peppa, ale własnie mnie olśniło, że to ulubiona posenka mojej Małej. Aż się trzęsie jak widzi teledysk i słyszy muzykę. Polecam bardzo fajna .
my robimy obiadek 2 dania tort jakieś ciasto dodatkowo i owoce. pożniej jakaś kolacja i zimne przekąski, bo imprezy u nas długo trwają.
czy Wasze dzieciaczki po domu biegają na boso- w skarpetkach, rajstopach czy zakładacie już jakieś kapcie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 20:27
-
Moja też dlatego pytam.
Dzisiaj była u mnie sasiadka z maluszkiem i powiedziała że dziecko od pierwszego roczku powinno chodzić w kapciuszkach aby prawidłowo układało nóżki. Ja Czytałam opinie z e im dłużej gania na boso tym lepiej dla stopek. Podobno jest to opinia orotopedy. Wiecie coś na ten temat.
My mamy Romer ale model kong 2. Szczerze Polecam. -
Kasiu absolutnie żadnych kapci...byliśmy u ortopedy niedawno..najzdrowiej teraz na boso a jak zaczną chodzić to usztywniane podeszwy i wysokie buciki..jeszcze teraz we wtorek na nfz mamy wizytę
Co do roczku to ja już tort wybrałam,pokoik ozdobię balonami i chyba tyle. Co do jedzenia to zrobię chyba sałatkę gyros,jaja z majonezem,ciasto upiecze może teściowa,wystawię pieczywo i szynkę z warzywami,owoce i chyba babeczki zrobię dla dzieci bananowe bez cukru. Nad resztą nadal myślę motywem przewodnim jest myszka Miki -
Maks w skarpetach popyla.
Romer dual fix nie mamy, ale chciałam kupić. Uważam,że jest bardzo fajny. Nie kupiliśmy, bo nie było nigdzie możliwości przymierzenia do auta. Wszędzie czas oczekiwania na dostawę był długi. Na razie używamy cybex sirona, ale chyba sprzedamy za jakiś czas i kupimy tego romera, bo nie uśmiecha mi się wozić Maksa z belką, jak go kiedyś przekręcimy przodem do kierunku jazdy.
Maks polizał, skrzywił się i nawet palucha nie włożyłNASTA, kasia_1988, LadyDi lubią tę wiadomość