Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu, mój synek spał w lozeczku niemowlęcym 3 lata Wiem, że to strasznie dlugo, ale ja lubilam go mieć obok siebie w sypialni. Czuwałam jak spał. A łóżko u siebie w pokoju miał już sporo wcześniej. Z racji małych rozmiarów pokoju, kupilismy mu takie łóżko pol-pietrowe (160 x 80). Do 5 roku życia spał na dole (materac na podłodze), a teraz przeniósł się na górę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 12:57
-
Ja sie wlasnie zaczynam zastanawiac nad kupnem kanapy rozkladanej tak ze po rozlozeniu materac jest na podlodze, nie mamy zbyd wiele miejsca a lozeczko niebawem bedzie potrzebne Moja znajoma przeniosla corke jak miala nie cale 2 lata na taki tapczanik dzieciecy i nawet zaczela jej lepiej sypiac w nocy od tego czasu. Ja sie tylko boje ze podczas pobudek w nocy maly mi bedzie uciekal z tej kanapy bo w lozeczku wstaje ciagle i raczkuje
-
My kupilismy lozeczko, ktore rosnie z dzieckiem az do doroslego lozka, wiec nie mam takiego problemu
U nas dzisiaj cieplo, ale szaro i deszczowo. Ciekawa jestem czy moja corka odziedziczy moja polska meteopatie08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
u nas prawdziwa zima, troche nas zasypalo, bylismy na basenie i Laura jvz chwile plywa sama w rekawkach:)
na kolejne lozko nie mam pomyslu, mysle do 2rz napewno w lozeczku u nas w sypialni, a potem kupimy jakies do jej pokoju, narazie stoi tam stara soefa, ale mysle o takim zwyklym drewnianym z materacem zeby mogla w dzien sie polozyc, a potem moze taka ala antresola na gorze lozko a na dole biurko bo pokoik Laury taki sredni jest, a jak by bylo drugie to musza razem sie zmiescic bo mamy 3pokoje tylko"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
U nas dzis bol brzuszka sie nasilil. Dalam juz espumisan i troche sie zdrzemnal po nim ale znow sie prezy, placze i baczki ida. Co prawda wczoraj zjadlam troche chipsow i zelek ale juz to jadlam i nic mu nie bylo. Chyba ze od chrupek kukurydzianych bo wczoraj kilka pierwszy raz dostal ale brzuszek juz kilka dni meczy. Rozwazam podawanie znow floractinu tylko czy to cos da? Ktos podaje jeszcze probiotyki?
-
nick nieaktualny
-
Laurka wrote:Czy Wasze dzieci tez mialy wodniste kupy jak im wychodzily kly?
U nas od trzech dni wrocily czeste pobodki w nocy wiec padam, dzis tez caly dzien placzliwa i marudna, pcha raczki do buzi, slina cieknie ale jakos nie widze zabkow:-\ moze na dniach sie pojawia.
Dzis bylo zapoznanie z niania, ogolnie na plus, jestesmu umowione na pn poki jak jestem jeszcze w domu do kona stycznia to bedzie przychodzic i poznawac zwyczaje Laury
Dorcia ja juz nie podawalam priobiotykow, ale od 3 tyg bierze znowu bo byl antybiotyk wiec jeszcze pobierze miesiac lub dwa"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
aniab91 wrote:U nas przy kazdym zabku jest rzadka kupka ktora w moment odparza ale tak maksymalnie 3 razy i koniec
A to widac to typowe, bo u Luny wlasnie dokladnie tak teraz jest.
Wyszla lewa dolna dwojka. Teraz masowo te zeby jej ida.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My także mamy łóżeczko rosnące z dzieckiem, jednak wygląda na mniej wypasione niż to z linka Laurki Po prostu takie zwykłe łóżeczko
Maks do wczoraj miał dwa ząbki tylko. Wyszły kilka miesięcy temu bez żadnego problemu i od tamtej pory była cisza. Teraz wychodzi na raz 5 (!!!) ząbków.. Najlepsze jest to,że całkiem dobrze się trzyma,gdyby nie wczorajsza kupa jak ocean... Wygląda na to,że jeden już się przebił, więc jeszcze 4... Wszystkie już pukają do bram, więc spodziewam się,że za chwilę z mojego dwuzębulka zrobi się chłopak wielozębny
Czy u Was też taka paskudna szaro - bura pogoda? Słońca mi potrzeba.. -
Sebza ja sie nie moge przestac zachwycac tymi pojawiajacymi sie zabkami. Jednego dnia usmiecha sie do mnie szczerbulec z 4 zabkami, nastepnego z piecioma, od wczoraj jest szesc!
sebza lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya