Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelcia odsprzedaj te durne Attipasy, bo inaczej kasa w bloto wyrzucona! Nie ma sensu przy takim malym dziecku, ktore rosnie jak na drozdzach. Nie wiem co Cie podkusilo. To tak samo jak bys wydala 110 zl na jedna pare polspiochow - trzy razy ponosi i beda za male!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Co do butkow to absulutnie w domu nie polecam zadnych bucikow, kapci itp na boso lub skarpetki abs.....a po dworze tylko butki z elastyczna podeszwa tzn tak ktora da sie wykrecic w kazda strone...zadnych sztywnych i nie koniecznie za kostke....my zdecydujemy sie na butki emel i gucio, a do zlobka wlaie attipasy, co jak co ale ne butach oszczedzac nie bede, moge kupic uzywane ciuchy czy zabawki ale buty wplywaja na rozowj stopy a tym samym calej postawy dziecka
Wlasnie u nas tez nie ma tego folelika, tylko na zamowienie:-\ a to jeden z nielifznych na rynku z opcja przod, tyl i bok co megulatwia wkladanie dziecka, na fotelik tez wole wydac wiecej i miec pewnosc ze dziecko jest bezpeiczne...chyba sie zdecydujemy z ciemno"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Sebza no ja mysle ze na drugie urodziny z pewnoscia sprobuje tortu i innych pysznosci
Ja na niczym co dla dziecka nie chcialabym oszczedzac ale niestety rzeczywistosc nie jest rozowa. Z kasa ciezko a dziecko ( i wszyscy domownicy ) musza sie ubrac, zjesc, trzeba oplacic rachunki itd. To co moge to daje dziecku najlepsze ale prawda taka ze trzeba wybierac albo to albo tamto i nie takie jakby sie chcialo.sebza lubi tę wiadomość
-
100 latek dla Maksia- " sezon" roczkow rozpoczety na lutowkach:)
Dorcia ja tez musze wybierac to co wazne i mniej wazne z zakupow ze wzgledow finansowych, choc i tak wiem ze to co najwazniejsze czyli nasza miłość i czas poświecony tylko dla niej Laura dostaje, takze nie mam z tym problemu ze moje dziecko nosi uzywane ubranka czy ma po kims zabawki...... Cos za cos, wole bezpieczny fotelik i dobre butki niz markowe bodziaki czy grzechotkisebza lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Wszystkiego naj dla Maksia:)
Tak właśnie myślałam odnośnie biegania na bosaka. Dzięki dziewczyny za opibie. My mamy attipasy i Lila je nosi tylko na rytmike i u nas się sprawdzają, a po domu rajstopki lub skarpetki a najbardziej lubi na boso, a mamy podłogowe ogrzewanie na dole więc ciepło w nóżki. Teściowa nie może nigdy przebolec gorycz stóp u dziecka i zawsze mówi mi żebym zakładała już buciki... Hehe...
Odnośnie fotelików to napisze jeszcze ze nie wszystkie foteliki pasują do każdego samochodu. Bo nie będą siedziały " twardo " i nie będą spełniały swojej roli. Lepiej przymierzyć. Nawet facet w hurtowni niemowlecej jak szukaliśmy fotelika mówił że nigdy nie Sprzedają fotelików bez przymiarki.sebza lubi tę wiadomość
-
Marcela jestem tego samego zdania. Na butach nie powinno sie oszczedzac. Moglabym wszystko Adzie zalozyc po kims (wiadomo, majtek nie ) ale nie buty - kazde dziecko ma swoj chód, na swoj sposob rozmieszcza ciezar swojego ciala i w taki sposób formuje wkładkę buta, aby przystosowala sie do jego stopy. Narzucenie juz "czyjeś wkładki" jest dla mnie ingerencja i buduje niepoprawnosci.
-
marcela29 wrote:Wlasnie u nas tez nie ma tego folelika, tylko na zamowienie:-\ a to jeden z nielifznych na rynku z opcja przod, tyl i bok co megulatwia wkladanie dziecka, na fotelik tez wole wydac wiecej i miec pewnosc ze dziecko jest bezpeiczne...chyba sie zdecydujemy z ciemno
No dla nas także tylko takie wchodziły w grę. Nasz cybex ma te opcje, tylko jak dziecko jeździ tyłem,to sie zapina pasem, ale jak przodem,to jest taka belka, która mi nie leży za bardzo. No i testy pokazały, że przy dachowaniu się nie sprawdza, chociaż przy normalnym zderzeniu ma lepsze opinie niż pasy... Mi ona po prostu nie leży, bo ja bym nie chciała mieć czegoś takiego na sobie i od razu mam wrażenie,że Maks także. No ale tak czy siak jeszcze długo pojeżdzi tyłem.
Także szukałam dużo opinii i też chciałam wziąć w ciemno, ale stchórzyłam..
Jeszcze maxi cosi ma coś obrotowego i tyłem, ale ma taki dziwny pas górny.
-
Tragiczne i piekne: kolumbijska policjantka przystawia do piersi porzuconego noworodka! http://www.buzzfeed.com/javiermoreno/police-officer-breastfeeds-newborn-baby-found-abandoned-in-o#.ckqyDa274
aniab91, sebza lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ściągnął raz, założyliśmy kolejny i było już po imprezie, a on nadal w czapeczce chodził Zrobiłam próbę generalną dzień wcześniej i niestety była porażka, ale chyba było za dużo wrażeń w dniu urodzin, żeby się jakaś tam czapeczką zajmować Aparat skupił jego uwagę, dlatego mamy tylko kiepskie zdjęcia z telefonów
-
Zdaje mi sie, ze dla bezpieczenstwa raczki powinny byc pod ramiaczkiem nosidla, nie nad. Luna wyciaga ramiona gora i zamiast siedziec w nosidle i obejmowac ramionami mame to lapie ja za brode i nos.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
sebza wrote:Ponosić dwa dni w chuście
Sebza dla mnie chusta nie wchodzi w gre, bo jak zabieram Lune do supermarketu i na dworze jest deszcz/snieg/wiatr polarny dyma 80 km/h i musze z siebie najpierw zdjac kurtke i z dziecka jedna warstwe, to ostatnia rzecz jakiej pragne, to motac sie z chusta na parkingu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 16:52
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya