Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel Twoja corcia jest przesliczna i piekna z Was rodzinka!
Co do fb, to to jest zamkniete kolko wzajemnej adoracji i zyje zupelnie osobnym zyciem od belly. My tu nadal jestesmy i nadal rozmawiamy i wymieniamy sie doswiadczeniami i opiniami. Sa rozne dziewczyny regularnie piszace, ktore dolaczyly do Mamus luty 2015 dopiero pod koniec ciazy a nawet duzo pozniej po porodzie i przyjelismy je i sie zadomowily. Forum jest otwarte, fb jest zamkniete i to chyba tyle.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ehhh znowu jakies niesmaki:-\ ja tu pisze od listopada/ grudnia 2015 ( odkad poszlam na l4 i mialam duzo wolnego czasu) w miare reguralnie, sama nie publikowalam zdjec małej na necie wiec nawet nie prosilam o wpisanie do prywatnego forum, a o fb nawet nie pomyslalam zeby sie wpraszac go grupy, jak ktos ma ochote to sam zaprasza znajomych do swojego profilu,dlatego nie rozumiem juz ktorejs tutaj sprzeczki o przyjecie do fb:-\"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Bylismy wczoraj na szczepieniu. Natus nie plakal wcale. Usmiechal sie do pan i wszystko obserwowal. Dzielny chlopak Wazy prawie 11kg i ma 79cm. Ida nam gorne czworki.
Dzis przespal pieknie cala noc i juz czesciej tak ladnie przesypia Oczywiscie dalej spi z nami.
To normalne ze dzieci w tym wieku malo mowia. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie, tak samo jak z chodzeniem i innymi rzeczami. Ja musze Wam powiedziec ze przy Kubie czekalam na pierwsze slowo i na rozmowe z nim. Teraz mi sie nie spieszy bo znow beda co chwile pytania itd. Wystarczy ze moj Kubcius to straaaaszna gadula i buzia mu sie nie zamyka. -
Dorcia ale Ci zazdroszczę takiego apetytu u Natusia, mówię poważnie.
My mieliśmy w poniedziałek szczepienie pneumo plus Hib, Olaf waży 9750g 78cm długości.
A to prawda, że Liwia jest śliczna dziewczynka, piękne oczka ma.
Nie.moge umieszczać emotikonowdorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Dorocia to super! Dzielny Natanek!
Moja corka tez ma niezly spust, jesli chodzi o jedzenie. I przede wszystkim je wszystko. A na ostatnim wazeniu daleko jeszcze bylo do 10 kg!
A te placki bananowe zrobilam z misiac temu, bo myslalam, ze bedzie hit przy jej milosci do bananow, a nie bylo A smaczne byly wedlug mnie, he he.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Derii a co pediatra powiedzial(a) na to, ze Olafek dopiero zaczyna raczkowac teraz? Nie zdecydowaliscie sie w koncu na zadne rehabilitacje? Dajecie mu czas, zeby nadrobil w swoim tempie?
Nie rehabilitowalismy, bo tutaj wychodzą z założenia, że każdy rozwija się własnym tempem.
On wstaje przy wszystkim, chodzi w okół, ale.musi się trzymać, choć próbuje "puszczać się",ale to jest dwusekundowy moment.
Rozwija się prawidłowo, Tymek miał 15 mies, gdy zaczął chodzić, wiec się nie stresuje tak bardzo teraz. Wcześniej miałam schize, gdy nie siedział, nie pelzal, ale teraz podchodzę luźniej do tego -
derii84 wrote:Nie rehabilitowalismy, bo tutaj wychodzą z założenia, że każdy rozwija się własnym tempem.
On wstaje przy wszystkim, chodzi w okół, ale.musi się trzymać, choć próbuje "puszczać się",ale to jest dwusekundowy moment.
Rozwija się prawidłowo, Tymek miał 15 mies, gdy zaczął chodzić, wiec się nie stresuje tak bardzo teraz. Wcześniej miałam schize, gdy nie siedział, nie pelzal, ale teraz podchodzę luźniej do tego
No to dobrze.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Na jego jedzenie nie moge narzekac bo je bardzo ladnie. A wode to wypija litrami, ciagle chodzi z bidonem i pije
Tak Zojka i Janeczka wymiataja
Kubus mial ciezka mowe i mysle ze podobnie bedzie z Natankiem ale zobaczymy.
Jejku jak mi sie nie chce siedziec w pracy to masakra. Jeszcze ponad 3 godz -
Moja nie zezuje. Jedyne co mi sie nie podoba, to to ze od poczatku krzywo siedzi w krzeselku do karmienia, wozku lub wozku sklepowym (w tych ostatnich dzieic mldsze od Luny siedza proste jak struna, a ona krzywo). Zawsze sie przechyla na jedna strone. Moj maz nie uwaza, zeby to byl problem. Pediatra tez nic na to nie powiedziala.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:LadyDi z tego co ja pamietam ona jadla pierogi jak nie miala jeszcze pol roku
aaa i tu się mylisz, bo ja pokarmy zaczęłam wprowadzać dopiero jak 6msc skończyła :p a pierogi jadła coś ok 8msc chyba
Niki, moja nie zezuje. Dziś mieliśmy szczepienie to z 12msc i lekarz to sprawdzał. Myślę, że lepiej to skonsultować.
Swoją drogą po szczepieniu wyszło, że Zoja waży 11,9kg i ma 84/85cm. Wszystko na 75centylu, czyli w super normie
Laurka, moja Zoja jak siedziała właśnie w spacerówce to się w takie C na jedną stronę przechylała. Do tej pory jak ją kładę do przebierania to jakoś tak się krzywi, ale jak chodzi to tego nie widać. Żaden lekarz też nic na to nie mówił.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 20:38
-
Moj tez nie zezuje. Kiedys mowili ze dziecko moze zezowac i to normalne a to ponoc kolejny mit. A jakis czas temu w dzien dobry tvn wypowiadali sie ze to nie jest normalne i trzeba to sprawdzic. Wiec niki zapytaj lekarza.
Ania ja nie mam ani takiego lozeczka ani ubranek dla dziewczynki wiec nie pomoge. -
Ja wczoraj puscilam Lune na podworko sama na trawke (wczesniej dziadek ja raz prowadzal za raczki) i bylo super Dziecko bawilo sie liscmi i chodzilo dokad chcialo Przewracala sie wiecej niz w domu, bo powierzchnia nierowna Ale ogolnie swietna zabawa.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya