Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam ciezko idzie nocnikowanie. Rzadko kiedy Natus zrobi do niego siku. Zazwyczaj chwile siedzi i juz chce wstawac i schodzic z niego a jak sie go przytrzymuje to jest placz. Probuje troche na kibelek to chetniej tam siedzi lub stoi kolo niego ale siku nie bardzo idzie. Za to jak jest puszczony bez pampersa to niewiadomo kiedy i juz nasikane.
-
aniab91 wrote:U nas nocnik to od razu placz i wstawanie, na kibelki to samo, wiec nie wiem jak bedzie z ta nauka Grzes to taki typ co ani sekundy na miejscu nie usiedzi, nawet u mamy na kolankach wiec co tu mowic o nocniku...
Mam to samo z moja corka.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Melduje sie
Ja uzywam pieluch wielorazowych juz bardzo dlugo u nas bylo od pampersow ciagle odparzenie i ciagle czaerwona pupa. Do tego zapach mnie przerazal
wiec dla mnie te pielucgy sa super. Fakt moze plukanie jej z kupy nie nalezy do najprzyjemniejszych, ale bez przesady ja myje go w wannie wiec plukanie piluchy zastepuje mi zabawe z nyciem tylka chusteczkami. Potem trzymam te pieluszki we wiaderku z olejkiem lawendowym i nic nie czuc. Piore raz na 2 lub 3 dni. Mam ich sporo wiec mam luzik. Polecam bardzo ! -
Aaa no i powiem tak. Jednorazowy wydatek aby miec komplet pieluch jest wyzszy troche. Ale potem juz nic cie nie kosztuja. Jedynie proszek a to 19 zl raz w miesiacu powiedzmy.
Na start dobrze miec z 8 pieluch trzeba liczyc ze pielucha ok 50 zl plus wklad 10. Ja tak zaczynalam. Teraz mam duzo wiecej pieluch i jeszcze zamawiam czasem. Taki swirek. Ale wlasnie ja chce je potem trzymac dla kolejnego bobasa -
Hej!
Ja mam pieluszki wielorazowe...w szufladzie Już miałam kilka podejść i rezygnowałam po jednym dniu zazwyczaj. Może znowu spróbuje z nimi jakoś niedługo.
Zoja miała 3dniówkę, dziś ją wysypało. Idą też chyba nam dolne dwójki. W końcu! Także kilka ostatnich dni mam mega płaczkę w domu
A jutro znowu do pracy. Aż się nie chce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 21:27
-
LadyDi a ile Zoja ma zebow? U nas od dawna zatrzymalo sie na 8 i trzonowe jeszcze nie wyszly.
A ja mam jeszcze takie dwa pytania do Asi odnosnie tych pieluszek wielorazowych: 1) Czy faktycznie Twoje dziecko dzieki ich noszeniu nie mialo nigdy odparzenia? 2) Czy dziecko czuje natychmiast, ze ma mokro i placze/sygnalizuje od razu, ze trzeba przewinac?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Mnie zaciekawily te pieluszki z welny merynosa ale nie wiem czy sie oplaca bo troche kosztuja. Popatrze te milovia i moze jeszcze jakies. No u nas ostatnio ciagle odparzenia. Jedno sie konczy to zaczyna drugie. A czesto zmieniam pampersa a moze dlatego ze ostatnio sporo kup robi.
Ja tez nie chce do pracy a musze
Laurka ale w tym samym zawodzie szukasz czy cos innego?
Nam ida trzonowe gorne i wczoraj bylo troche marudzenia. A mamy 7zabkow. -
Laurka od kad mamy pieluchy wielorazowe nie mamy odparzen.
Pieluszki kieszonki z mikropolarem daja uczucie suchosci wiec dziecko nie czuje ze ma mokro. Dopiero po jakims czasie jak ma duzo nasikane to czuc mokre. Moje nie placze i nie sygnalizuje. Przewijam go instynktownie co ok 2.5-3h
U nas 12 zebow
-
Dorcia 8 pieluch, 16 wkladow, Nappy fresh do prania ( tylko w tym pierzesz ) olejek lawendowy lub herbaciany, wiaderko zamykane. Papierki mozesz tez miec. Ja wkladam tylko jak kupy sie spodziewam i to nie zawsze. I tyle. Przy 8 pieluchach pewnie bedziesz prac co 1,5 dnia albo codziennie, ja piore pzewaznie wieczorem. Wkłady dosc dlugo schna wiec susze to na grzejniku a kieszonki rozwieszam normalnie.
-
AsiaSzw wrote:Dorcia 8 pieluch, 16 wkladow, Nappy fresh do prania ( tylko w tym pierzesz ) olejek lawendowy lub herbaciany, wiaderko zamykane. Papierki mozesz tez miec. Ja wkladam tylko jak kupy sie spodziewam i to nie zawsze. I tyle. Przy 8 pieluchach pewnie bedziesz prac co 1,5 dnia albo codziennie, ja piore pzewaznie wieczorem. Wkłady dosc dlugo schna wiec susze to na grzejniku a kieszonki rozwieszam normalnie.
W Ameryce ludzie uzywajacy wielorazowych pieluch montuja przy toalecie spryskiwacz (taki prysznic a la bidet), zeby te kupy splukiwac to WC. Jak Ty splukujesz brudne pieluchy?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Wolalabym prac co drugi dzien. Ale na poczatek moge miec mniej a z czasem mozna dokupic. Bo to sie zmienia tylko ten wklad? A pieluche kiedy trzeba dac do prania? Jak zmoknie albo sie zabrudzi? Nie wiem czy sobie z tym poradze przy noworodku bo starsze dziecko to latwiej.
Asia ale jestes zasypywana pytaniami