Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogole to kupilam dziecku zabawkowa kosiarke, ktora produkuje banki mydlane i jest po prostu hicior! Ona teraz uwielbia pchac rozne rzeczy (najczesciej krzesla w jadalni), wiec stwierdzilam, ze skoro juz od dwoch miesiecy chodzi zawodowo, to teraz takie zabawki do pchania beda jak znalazl. Czy Wasze maluchy tez lubia takie zabawki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 15:29
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U nas juz druga doba goraczki, poza tym bez objawow, humor i apetyt dopisuje, dzis M byl z małą u lekarza niestety nie naszego i ta stwierdziła ze ucho w co nie wierze raczej, dała bactrim i teraz nie wiem czy jej podac, bo jak to wirusowka to nie pomorze a z drugiej strony jvtro bedzie trzeci i ostatni dzien na przeciwgoraczkowych i jak odstawie, objawy nie mina to co dalej:-/ zeby raczej to nie sa bo mamy juz do czworek, jutro zrobie mocz i posiew bo lekarka nawet nie dala skierowania tylko ucha sie czepila, a moze to 3diowka:-/ sama nie wiem co myslec
LAURKA widzialam taka kosiarke ale my nie mamy tego typu zabawek bo mała sama robi 3-4 kroczki dopiero"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
U nas z myciem zębów tez wesoło nie jest. Mycie trwa jakies 5 sekund wliczając w to walkę A potem wylizuje pastę i udaje ze pluje
Marcela, ostatnio Tym miał 3 dni gorączkę i byla to prawdopodobnie trzydniówka (miał potem delikatna wysypke). U lekarza nie byliśmy.
Laurka, my mamy te kosiarkę na dzialce i jest bardzo fajna (choc bąbelków nie puszczamy-jest jeszcze po starszym synu). W ogóle to dzieci w tym wieku uwielbiają pchać - kosiarki, wozki dla lalek, taczki, zabawaki na patyku itp.
Tymcio tez pięknie się rozwija -
Tymcio tez pięknie się rozwija Co prawda mało mówi, ale wszystko pokaze i wytłumaczy po swojemu. Pokazuje na butelkę z woda jak chce mu sie pic, jak sie woda skończy to daje mi butelkę i pokazuje kuchnie, jak go karmie to pokazuje mi co z talerza mu podawać, rozumie co się do niego mówi, wykonuje proste polecenia itp. Niby nic a cieszy
Straszna tu cisza ostatnio. Dlatego postanowiłam napisać
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Bylismy w sb u laryngologa pryw i tak jak myslalam nie ucho, dr musial dwa razy myc małej ucho bo tyle woskowiny ze sie dziwil jakim cudem pediatra cos zobaczyla takze dobrze ze intuicyjnie antybiotyku nie dalam, po 3dniach goraczka minela a przyczyna bylo gardlo, poki co dałam małej syrop i spray do gardla a jutro juz nasz pediatra oceni co dalej
Najlepszego dla Lunki z okazji chrztu"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
A ciekawa jestem czy pierwsza lutówka juz urodziła, chyba Asia jakos na czerwiec miała termin, podziwiam mamy ktore ogarniają dwojke maluchow, ja za córka nie nadarzam;)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Witajcie. Czytam na bierzaco ale nie wiem co pisac bo u mnie co dzien to samo: mdlosci, wymioty, walka by przetrwac dzien, ogarnac dom, zajac sie dziecmi itd. Nie chce w kolko narzekac.
Natus tez pieknie sie rozwija, mozna sie spokojnie z nim porozumiec choc za duzo nie mowi jeszcze, przesypia cale noce w swoim lozeczku tylko usypia z nami. W dzien ma jedna 1-2godz drzemke.
Kubus duzo mi pomaga, zajmuje sie bratem, pilnuje go. Od wrzesnia idzie do zerowki, zobaczymy jak to bedzie.
Marcela czesto nasza intuicja wygrywa, dobrze ze juz przeszlo malutkiej i bez antybiotyku.
Laurka i jak impreza udana? Rozumiem ze tak.
Ja tez jestem ciekawa czy juz pierwsza lutowka urodzila.
Pozdrawiam serdecznie. -
Dorocia bylo okej. Nawet moja szwagierka sie zjawila z prezentem dla Luny, ale na kolacje w restauracji juz nie zostala. Ale ogolnie bylo fajnie. Luna spokojnie dala rade w kosciele, choc jest niemilosierna wiercipieta!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Faktycznie coś tu ucichło ostatnio. Też byłam ciekawa wieści o Asi bo termin miała na czerwiec, no cóż przykro
Gratuluję kolejnym zafasolkowanym. U mnie dobrze choć już coraz ciężej bo brzuch duży a za synkiem trzeba biegać, podnosić, bawić się ale już niewiele czasu i będzie kolejny maluch.
Karol nadal prawie nic nie mówi, trudno się z nim porozumieć bo tylko palcem pokazuje co chce a ja zgaduje choć ma już swoje ulubione rzeczy i jedzonko. Łobuz się robi, nerwy pokazuje, ma swoje humory oraz osoby bardziej i mniej lubiane. Uwział się i bije moją siostrę i tylko ją paca przy każdej okazji. Uwielbia plac zabaw i obserwować inne dzieci ale nie przepada za huśtawka ani za piaskownicą.
Ze spaniem trochę mu się poprzestawiało i w dzień ma albo jedną dłuższą albo dwie krótsze drzemki i zasypia ok. 20 lub nawet później i śpi bez pobudek do 6-7. Może to tylko chwilowe zobaczymy. -
A ja wstawalam do Luny co godzine w nocy. W ogole to obecnie sie czuje jakbym w ogole nie spala od 16 miesiecy. Do pracy coraz wiecej make-upu na twarz, zeby zatuszowac poglebiajace sie wory pod oczami. Naprawde podziwiam mamy, ktore maja sily na wiecej niz jedno dziecko.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dlatego Wam napisałam, żebyście wiedziały.
My wlasnie siedzimy w pociagu do Warszawy. Czas wracac do Danii, a szkoda. W sumie jeszcze 8 tyg i znowu będę w Polsce, a za 2 tyg przylatuja do mnie siostry
Zoja od wczoraj umie liczyć do 5
i od wczoraj ma mega problemy z usnieciem w dzien. Pierwsza drzemke miala o 16:45 a dzis o 15:10 i to w aucie. Nie wiem co się jej poprzestawialoLaurka lubi tę wiadomość
-
LadyDi to super! Niezla z niej matematyczka
Luna tez robi pod tym katem postepy. Od dawna mowi "trzy" i "piec" po polsku, a po angielsku do tej pory bylo "one" i "two", a teraz tez juz powtarza po swojej zabawce do "five". A rodzice i dziadkowie ciesza sie jak szaleni jak tego sluchaja08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya