Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas było zapalenie gardla, juz drugi raz, ale obyło sie bez antybiotyku na szczesie
Laura dopiero zaczyna sama chodzic ale po domu, na dworze musi byc za raczke, w wieku 16mc nauczyla sie pic z butelki i na kolacje dostaje mleko bo kaszka juz pluje wiec odstawilam na jakis czas, poza tym ma mega duzo energi, ciagle biega, zabawki ma w nosie, na dworze interesuja ją kamyczki i inne smiecie i łażenie po krzakach, w wózku usiedzi tylko chwile i awanturuje sie jak cos nie po jej mysli, takze mały buntownik sie zrobil i ciagle woła tatę"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Ja nadal zagladam, chociaz czesto ze zmeczenia nie mam sily pisac.
Raportuje, ze babcia nauczyla Lune jesc lyzeczka, ale wyobrazenia o odpieluchowaniu ("Ty siedzialas na nocniku zanim skonczylas rok") spelzly na niczym, bo moja corka nie chce na nim w ogole usiasc i podnosi wielki krzyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:40
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witajcie. To i ja cos skrobne. Czytam na bierzaco ale nie zawsze mi sie chce pisac albo nie wiem co pisac.
U mnie z samopoczuciem i mdlosciami juz bylo lepiej ale wczoraj mialam tragiczny dzien, strasznie sie czulam, mega mdlosci a goraczka na dworze nie pomaga.
Chlopcy roznie, czasem potrafia pol dnia pieknie sie bawic a czasem marudza i szukaja niewiadomo czego. Oczywiscie wojny o zabawki sa.
Natus za duzo nie mowi ale idzie sie z nim dogadac bo pokaze o co mu chodzi. Usypia z nami a pozniej odkladamy go do lozeczka i tam spi cala noc. Probuje jesc lyzeczka ale najczesciej wiekszosc mu spada, w dalszym ciagu najlepiej mu sie je raczkami. Pije bardzo duzo wody i wszystko ladnie je ale uwielbia ziemniaki i ser zolty No i chlopcy strasznie sa za tata, jak wraca z pracy to az piszcza i nie odstepuja go przez dluzszy czas -
Trzy tygodnie przelecialy jak z bicza strzelil i moja rodzina wylatuje jutro rano Luna chyba sie zaplacze z tesknoty za babcia, bo caly ten czas nie odpuszcza mojej mamy na krok! Babcia nie moze nawet pojsc do toalety LOL
Ale na pamiatke maja CD z 90 zdjeciami z sesji Lunki z zeszlego tygodnia - fotki sa piekne08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja szczepilam priorix, na 8 dobe wysoka goraczka i tak 3dni:-/ zostala nam ostatnia dawka 5w1 i pnemokokow ale troche odloze w czasie bo niedawno byla mała chora, na ospe napewno nie w tym roku, a moze i wcale
U nas w tym tyg mega apetyt, ciagle jesc, chyba musze gotowac obiad dwu daniowy bo na kanapkach, jogurtach i owocach jest od pn, poza tym Laura pakuje do buzi wszelkie kamyczki, psia karme i inne skarby ktore znajdzie, masakra"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Ja nie szczepie małego więc się nie wypowiem.
Mój syn też wszystko pcha do buzi, czy to kamyki, gazety, nawet chodził z pustą puszka po piwie i udawał że pije jak tata a jak próbuje mu coś z buzi zabrać to mnie skubaniec gryzie.
Nie wyrabiam w tą duchote, nie mam siły na latanie za Karolem, na spacer już też nie wychodzę bo za gorąco i tak się kisimy w domu.
Ja już mam naprawdę wielki brzuch, maluch waży już prawie 2,5kg i do porodu coraz bliżej oj nie dotrwam do terminu bo mały przybiera w ekspresowym tempie. -
Niki podziwiam, że dajesz radę z opieką nad małym w zaawansowanej ciąży, za pare tygodni drugie maleństwo, masz kogoś do pomocy?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Tu gdzie mieszkamy nikogo nie znam, nie jest to moje rodzinne miasto bo przeprowadzilam się za mężem tak więc nie mam tu rodziny ani znajomych. W niedzielę przyjedzie do mnie siostra, chce tu szukać pracy i potem jakiegoś mieszkanka więc chwilowo jakąś pomoc będę miała. Gdybym bardzo chciała to pewnie teściowa też by pomogła ale ja nie chcę się jej prosić tym bardziej że ona tu nie mieszka. Jakoś sobie poradzimy z mężem w końcu nie ja pierwsza i nie ostatnia ale wiem że lekko nie będzie przynajmniej na początku. Zastanawiam sie też jak Karol zareaguje na brata w końcu sam jeszcze jest mały i wymaga dużo uwagi i opieki. Ale muszę przyznać że jestem już coraz bardziej zmęczona tym bardziej jak są takie upały.
-
No niki lada chwila mozesz rodzic. Jak ten czas szybko zlecial. Dasz sobie rade kochana choc nie zawsze bedzie latwo.
Wczoraj bylam na usg, wszystko jest w porzadku, dzidzius zdrowy, wedlug usg to byl 11+4tydz. Na plec bylo za szybko.
Natanek juz dawno jezdzi w wiekszym foteliku. -
U nas tez juz fotelik dawno wymieniony, niewygodnie bylo wkladac mlodego i dlatego zmienilismy bo tak to chyba jeszcze by sie miescil.
Dorocia a jak sie czujesz? Dolegliwosci I trymestru juz odpuscily?
U mnie co raz ciezej ale daje rade, ogolnie mam lepsza kondycje i mnie przytylam niz w pierwszej ciazy. Leci mi szybko strasznie bo nie skupiam sie tak na kazdym dniu i tygodniu ciazy, czesto nie pamietam ktory to juz tydz i musze zajrzec do kalendarza. Ostatnio najwiekszy problem mam przy podnoszeniu malego, brzuch sie spina i potrafi byc twardy przez kilka godzin nawet jak przesadze. No i upaly daly w kosc ale glownie dlatego ze mialam tez mega katar w tym czasie. Ogolnie jak na razie ciaza w lecie dla mnoe lepsza niz w zimie, latwiej sie ubrac, poruszac, wyjsc z auta itp.
A dziewczyny zabki u Wa szly w miare po kolei? Bo Grzes nie ma jeszcze wszystkich dwojek a pokazaly sie juz 5 albo 4 ciezko mi powiedziec co to ale sa dosc daleko