X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Derii gratulacje! Niedlugo wiekoszsc nas bedzie na nowych watkach forum ;-)

derii84 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Derii, trzymam kciuki za kropeczka zeby sie ladnie rozwijal i pokazal na wizycie :-)
    A swoja droga to jestem w szoku, ze juz tyle lutowek w ciazy, u mnie w otoczeniu to kazdy zdziwiony, ze tak szybko i mnie pocieszaja, ze dam rade bo od razu uznaja, ze to wpadka a jak mowie, ze nie to wielkie zdziwienie.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, to ja mam teraz wazne pytanie:
    Czy Wasze maluchy mialy juz pierwsza wizyte u dentysty i jak to w Polsce (lub gdzie indziej) wyglada? Bo ja ciagle dostaje poczta zawiadomienia, ze moje dziecko juz powinno bylo miec pierwsza wizyte stomatologiczna, ale ja sie nie kwapie, bo wiem jaki ryk jest na wizytach kontrolnych u pediatry, ktorego zna i jak Luna reaguje jak ktos obcy ja dotknie. Mycie zebow unas trwa 10-15 sekund, bo ona nawet mi nie da tego zrobic, wiec nie wyobrazam sobie, zeby jej dentysta do buzi zagladal!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce nie ma takiej praktyki - idzie się do dentysty jak się zrobi dziurka raczej, no i zwykle prywatnie z takim maluszkiem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w No nie ma takiej praktyki, w tym wieku, myślę, że czekają z tym do 3 lat, ale możliwe ze się mylę.

Dzięki dziewczyny, choć nadal w to nie wierzę, jak nie zobaczę to nie uwierzę

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie bylismy u dentysty, przy okazji swojej wizyty ppdputalam tylko dentystke jak dbac o te pierwsze zabki i tyle, nawet nie wspomniala zeby przyjsc tylko wszystko wytlumaczyla a sama ma dziecko 2,5 roku.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mnie utwierdzilyscie w przekonaniu, ze to jest poroniony pomysl, zeby targac roczne dziecko do dentysty. Nienawidze amerykanskiego systemu opieki zdrowotnej, a pracuje w nim :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 13:18

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez nie chce myc zebow i to bardziej jest na zasadzie wlozenia i szurniecia.

pytalam sowjej dentystki kiedy przyjsc to mowi ze dobrze zaczac wczensiej zeby przyzwyczajac ale minimum 1,5 roku- mysle ze sie wybiore jak bedzie mial 2 lata przy okazji przegladu swojego

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Kubciem pierwszy raz bylismy u dentysty kolo 2 urodzin a pozniej juz regularnie co pol roku. Z Natusiem tez tak pewnie sie wybierzemy. U nas tez mycie zebow malego to porazka. Ile moge tyle staram sie mu umyc ale daje sobie tylko na chwile wlozyc szczoteczke. Sam chodzi ze szczoteczka i probuje myc.

Ja jestem od czwartku na zwolnieniu. W poniedz mam wizyte u gina. Czuje sie fatalnie, mam masakryczne mdlosci przez caly dzien, wymiotuje i nic mi nie pomaga :/ :/ Na owoce i slodkie rzeczy patrzec nie moge bo od razu mi sie cofa.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia przytulam, żebyś lepiej się czuła.
    Idź na te zwolnienie faktycznie, bo to nie ma sensu. Z chłopakami tez tak miałaś?

Ja dopiero w środę wizyta, nawet nie wiem czy usg mi zrobi, no ale cóż, pójdę zobaczyć

p19uskjok4jap6fv.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii z Kubciem tak nie mialam tylko bardzo duzo spalam a z Natusiem niestety pierwsze 3 miesiace tez sie strasznie meczylam a mialam nadzieje ze ta ciaza bedzie jak pierwsza. Trzymam kciuki za srodowa wizyte, wszystko bedzie dobrze.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam.nadzieje, bo tak jak byłam w szoku i moja reakcja na test pozytywna była kary godna, tak teraz pragnę mieć dzidziusia zdrowego i całego.
    Macica mi się stawia Troszkę, to takie dziwne

p19uskjok4jap6fv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzinka wyladowala w Bostonie. Wahoo! Jak w koncu przejda przez clo, to tylko 4 godziny i w srodku nocy beda u nas :D

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak macie, że patrząc na rozwój Waszych dzieci nie możecie wyjść z podziwu nad ich nowymi umiejętnościami? Nie mam na myśli rozwoju fizycznego ale rozwoj psychiczny, spoleczny, emocjonalny np wczoraj wieczorem Laura przyszla do sypialni, rozpiela zamek od śpiworka ktory lezal na naszym łozku, polozyla glówke na spiworku i powiedziala "aaaa" tzn spac, zapielam ją w spiworek, przytuliłam i zasneła... niby nic a ja byłam dumna jak paw z mojego dziecka, nie sądziłam ze macierzynstwo tak zaskakuje kazdego dnia:)

Deri gratuluje!!!
    Laurka cudownych chwil z rodzina życzę

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja mialam mdlosci i wymioty wszystkim,

jesli moge ci cos polecic a sprawdzalam wsyztsko to:
    zakup sobie opaski sea bands - nei wiem czy to zbieg okolicznosci czy nei ale mniej mnie mdlilo!

sa tez tabletki mamarin dla kobiet w ciazy na mdlosci

internistka polecala mi tez migdaly i po lyku coli- cola mi pomagala

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela na razie Olaf jest daleko w tyle pod.kazdym względem, na razie jest na etapie buczenia i pokazywania palcem.
    Także gratuluję Laurze takiego rozwoju, czekam na niego z utęsknieniem.
    Dziękuję dziewczyny.

Dorotka mi pomagał napar z imbiru, teraz mnie.mdli i.mam ssanie jednocześnie, czyli musze zaspokajać głód, ehhh, grubas jestem

p19uskjok4jap6fv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ja tez sie bardzo zachwycam, bo Luna duzo mowi i duzo rozumie. Bardzo mi sie podobalo jak pierwszy raz wykonala nastepujaca sekwencje: 1) podeszla do krzeselka do karmienia i zaczela ciagnac za tacke mowiac mniam-mniam 2) podeszla do szafki, w ktorej sa sloiczki i ja otworzyla 3) znowu do krzeselka mniam-mniam ;-)
    I jak mowi "picie" jak chce pic.
    Albo jak sie do niej mowi, ze trzeba zmienic pieluszke i ona rusza do swojego pokoju i wyciaga jedna pieluche :)
    Albo jak widzi, ze dziadek zbiera sie do wyjscia do mowi "pa-pa" i podaje mu buty :D

Oj sporo tego juz jest. Rewelacyjnie sie patrzy jak te maluchy sie szybko ucza!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    Czy Wy też tak macie, że patrząc na rozwój Waszych dzieci nie możecie wyjść z podziwu nad ich nowymi umiejętnościami? Nie mam na myśli rozwoju fizycznego ale rozwoj psychiczny, spoleczny, emocjonalny np wczoraj wieczorem Laura przyszla do sypialni, rozpiela zamek od śpiworka ktory lezal na naszym łozku, polozyla glówke na spiworku i powiedziala "aaaa" tzn spac, zapielam ją w spiworek, przytuliłam i zasneła... niby nic a ja byłam dumna jak paw z mojego dziecka, nie sądziłam ze macierzynstwo tak zaskakuje kazdego dnia:)
    Tak, Marcela, dokładnie tak mam, nie możemy wyjść z mężem z podziwu jak dużo Janka rozumie i jak można się już z nią porozumieć.
    W weekend była bardzo wcześnie marudna i pytam: chcesz spać? Ona: tak!
    A chcesz w chustę? (czasem na drzemkę zasypia jeszcze w chuście), Ona: "nie, tu" i pokazała na łóżko. Za drugim razem chciała spać w chuście i też to zakomunikowała.
    Już też dokładnie nam powie co chce jeść czy pić, itp.
    Wszystko chce już robić sama i głośno krzyczy: sama! sama! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge slodkiego wiec cola odpada ale podobnie na mnie dziala woda gazowana bo po niej fajnie mi sie odbija. Tabl mamarin mam ale szalu nie ma. Imbir nie dziala, migdaly, mleko tez nie. Musze chyba kupic te opaski bo maja szersze zastosowanie a jakies super drogie nie sa a moze pomoga.

Dzis sie strasznie czuje. Mdli mnie okropnie, brzuch mnie boli, w glowie mi sie kreci i jestem slaba.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna skonczyla dzisiaj 16 miesiecy. Nie moge sie nadziwic jaka ona jest juz duza!

dorocia2324 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 3528 3529 3530 3531 3532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ