X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia to ty już ją dniach jesteś ;) Mam nadzieję że samo zaskoczy. Zdecydowaliśmcie się już na imię dla dziewczynki?

A ogólnie to co z resztą? Wszyscy przenieśli się na to forum zamknięte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 22:42

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri zastanawiamy sie pomiedzy Laura a Sara, pewnie zdecydujemy dopiero po porodzie ;)

Pewnie dziewczyny pisza na facebooku, niektore niedawno urodzily i nie maja czasu, niektore w ciazy i tez brak czasu a reszta pewnie zrezygnowala z forum.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri gratulacje, fajnie że coraz więcej dziewczyn się odzywa :-)
    Ja ostatnio tak jak to dorocia napisała, nie mam czasu pisać przy tych moich szkrabach, młodszy synek właśnie skończył 5 miesięcy i robi się coraz bardziej ruchliwych, obraca się, krzyczy, śmieje głośno czym wzbudza coraz większe zainteresowanie starszego brata, Karolek coraz częściej się do niego przytula, glaszcze, przynosi zabawkę, zaczepia :-) Patryk ma już dwa ząbki, idą następne a przez to jest bardziej marudny, Karol tak jak i wasze dzieci to zbuntowany dwulatek który co dzień sprawdza naszą cierpliwość, noce też są nie ciekawe z pobudkami i zabawami ale generalnie wszystko do ogarnięcia chociaż łatwo nie jest

Suri_ lubi tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia lekkiego i szybkiego porodu życzę i zdrowego dzidziusia, ale zleciało :-)

Laurka co do logistycznego ogarniania dwójki maluchów to jest oczywiście wszystko możliwe chociaż czasem łatwo nie jest. Ja większość czasu poświęcam Karolowi na przytulanie,zabawy i zajęcie go a młodszy w tym czasie sobie leży na macie, jak go karmię to staram się albo przeglądać książeczki z Karolem, albo układamy klocki lub puzzle choć to proste nie jest. Teraz widzę że Karol się trochę przyzwyczaił i spokojnie mogę też z młodszym usiąść poprzednio był trochę zazdrosny. Ale to i tak zależy wszystko od samych dzieci. Przyznam że najgorsze jest jednak zmęczenie i brak snu a do tego jak oboje równocześnie płaczą to chciałoby się płakać razem z nimi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 10:38

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia imiona oby dwa bardzo ładne :)

Również życzę szybkiego porodu :)

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo :) Oj zlecialo strasznie ale juz nie moge doczekac sie rozwiazania i przytulenia malutkiej. W piatek mam termin i ide do szpitala, zobaczymy co mi powiedza, czy cos ruszylo ta szyjke.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia kciuki za szybka akcje porodowa, obyś do piątku nie dotrzymała;)
    ja troche pisze na moim regionalnym wątku bo tam sporo dziewczyn na etapimd ciazy i wspolne tematy dot lekarzy, szpitali, sklepow z okolicy, tutaj cisza bo pewnie dziewczyny do pracy powrocily, albo juz dwojke chowaja lub rzeczywiscie na fb-ja tam nigdy nie pisalam wiec nie wie
    u mnie nadal zakupy nie zrobione, torba nie spakowana:-/
    moja Laura jest teraz bardzo "mamowa" jestem juz 2tydz na l4 i ciagle mama, mama, boje sie ze zazdrosna bedzie, i ta rozłąka do szpitala:-/

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    Dorocia powodzenia, a moze juz tulisz coreczke? :-)
    U nas wszystko dobrze, na prawde spodziewalam sie ze bedzie cholernie ciezko a nie jest tak zle ;-) Co do logistyki ogarniania zbuntowanego dwulatka i niemowlaka to nie mam wiekszych problemow, histerie olewam i robie co musze. Ja sobie postanowilam, ze jesli Grzes bedzie bardzo zazdrosny i nie pozwoli mi karmic piersia to nie bede tego robila jego kosztem i patrzyla jak placze bo mama ma "nowego dzidziusia", tylko przejde na mm i tyle. Na szczescie on w ogole nie zwraca na to uwagi, czasem sie wkurzy, jak chce cos a ja mowie, ze nie moge bo teraz karmie ale najwyzej potupie nogami czy poszarpie mnie za ramie chwilke i zaraz koncze karmic i wtedy jestem do jego dyspozycji. Ala nie wymaga szczegolnej uwagi z mojej strony, duzo czasu spedza na macie albo w bujaku obserwujac rozrabiajacego brata, on czasem do niej podchodzi i ja zabawia - cudowne to jest. Łzy mi naplywaja do oczu jak widze jak bardzo o nia dba, przytula, caluje, itp.. Teraz mysle, ze to byla dobra decyzja o takiej akurat roznicy wieku bo jeszcze sie nie nauczyl byc jedynakiem i nie do konca skumal co sie dzieje jak prawie 5 mcy temu pojawila sie Ala :-) Czasem jest ciezko, wiadomo, jak to przy dzieciach ale na prawde dla mnie super, nie mam na co narzekac. Boje sie bardziej tego co bedzie jak mała zacznie raczkowac i zabierac mu zabawki. Teraz sie z nia dzieli, innym dzieciom nic nie da i jeszcze wyrywa im z rak i bije. Siostrzycce wszystko oddaje z usmiechem na twarzy i nawet jak za chwile zabierze to ona jeszcze sie o to nie awanturuje o takie rzeczy. Wiec tak jak wszyscy mi mowili, ze najtrudniejszy pierwszy rok to ja sie obawiam, ze szal zacznie sie dopiero pozniej jak pojawi sie rywalizacja i ciagla walka... ehhh duzo moglabym pisac jak to u nas wyglada ;-)

A co do forum, ja rzadko tu zagladam bo jakos wkrecilam sie w moja sierpniowkowa grupe, tam jestesmy na fb a ja tylko z telefonu wchodze to mi latwiej, tu na lutowkach niestety nie zostalam przyjeta na fb.
    Powodzenia dziewczyny :-*

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem w szpitalu. Zapis ktg w porzadku, mala ladnie sie ruszala, mialam sporo tych twardnien brzucha. Szyjka niestety nadal dluga, sformowana i zamknieta. Waga malutkiej z usg to 3300g. Zobaczymy co beda dalej robic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Dorocia!

dorocia2324 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Ja juz jestem w szpitalu. Zapis ktg w porzadku, mala ladnie sie ruszala, mialam sporo tych twardnien brzucha. Szyjka niestety nadal dluga, sformowana i zamknieta. Waga malutkiej z usg to 3300g. Zobaczymy co beda dalej robic.
    Powodzenia :) Trzymam kciuki za szybki poród

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj widziałam już <3 podczas wizyty i jestem przeszczęśliwa :)

A Laura jak u ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 22:35

dorocia2324, truskawkax25, derii84 lubią tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri_ wrote:
    Ja dzisiaj widziałam już <3 podczas wizyty i jestem przeszczęśliwa :)

A Laura jak u ciebie?

Gratki! Ja tam nadal czekam na pierwsza wizyte ;) Jeszcze tylko 10 dni LOL

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 23.30 po masowaniu sutkow i wywolanych przez nich skurczach odeszly mi wody. W badaniu szyjka dluga i lekkie rozwarcie. Polozne kazaly mi sie polozyc i przespac, daly mi cos na uspokojenie do wypicia i faktycznie usnelam. Niedawno wstalam i biore sie zaraz dalej za masaz, niech wywoluje skurcze. Tak bardzo bym chciala urodzic naturalnie. No ale mimo wszystko malutka niedlugo bedzie z nami.

aniab91, niki640, derii84 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia daj znać jak będziesz mogła, napewno już tulisz córeczkę, odpoczywajcie i zdrowia dużo życzę.

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane urodzilam naturalnie!! Wczoraj O 20 przyszla na swiat Sarcia :) ma 3350g i 54cm. Jest sliczna i taka malutka. Lekarze nie dawali mi szans na naturalny porod przez ta szyjke, chcieli cc ale sie nie zgodzilam. Polozne robily co mogly, 2 razy zastrzyk rozkurczowy, czopki, oxy zeby wzmocnic moje skurcze, pilka, chodzenie i udalo sie skrocic calkowicie szyjke i wejsc na 3-4cm. Potem nie wiem kiedy zrobilo sie 8cm i zaczely sie parte. Ledwo zdazylysmy przejsc na fotel bo juz bylo widac glowke. Tam dwa parte i juz mala byla z nami. Polozna mnie troche naciela i pekla mi szyjka w dwoch miejscach. Troche mnie szyli a wtedy tatus z coreczka sie kangurowali :) Jestem przeszczesliwa :)

Suri_, marcela29, derii84, niki640, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia gratulacke!
    Piękne imię :)

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia gratulacje! Jak sie czujesz?
    To moze Laura na drugie imie?? ;)

A w ogole to co zrobilas z chlopcami na czas porodu/szpitala?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy :)

Drugie imie bedzie po babci czyli Malgorzata ale moze kiedys jeszcze jedna corka to na pewno Laura.

Czuje sie na prawde bardzo dobrze. Wiadomo ze szwy ciagna i pupa po zastrzykach ale jest super.

Chlopcy sa u babci, moj P tez spi na razie u mamy do mojego wyjscia.

derii84, Suri_ lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dorcia gratulacje, super że poszło po Twojej myśli:) Wypoczywaj, dużo sił dla Ciebie i zdrówka dla Sary. Podziwiam że jeszcze myślisz o czwartym i to już na dzień po porodzie;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 3539 3540 3541 3542 3543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ