Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Suri mamy połówkowe w tym samym dniu
Gratuluję dziewuszkiU nas chyba nasza kruszyna leniwa, bo japóki co nic nie czuje, tzn mam bulgotanie, ale w sumie zawsze mi tak bulgało- ojj ja wyrodna matka nie czuje swego dziecka:P
madziutek 23 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
słoneczna 85 wrote:mnie nadal od miesa odrzuca ale dzis po drodze zachcialo mi sie czerwonej papryki i kupilam sobie dwie:)
a teraz mysle ze moglam sobie kupic paczka jakiegos....
przypomniało mi się jak poszłam wczoraj do sklepu kupic warzywa na zupe i stanęłam przed półką z gotowymi daniami tj fasolka po bretońsku, pulpety i flaczki i naszła mnie cheć na te flaczki i jak się okazało ze nie ma tych co lubie to prawie popłakałam się przed tą pułką potem wyszłam ze sklepu i się z tego śmiałam ale poszłam jeszcze do dwóch sklepów by sprawdzić czy nie maja moich flaczków
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
ANgelcia calyh przepis dala;p no ja tez robie takie zawijane- na spod liscie- ostatnie zalalalam je pomidorami z puszki i czosnek:) byly pyszne
nigdy nie pieklam , musze sprobowac.
nigdy tez nie robilam z farszem z ziemniakow- a wiem ze robia
robilam z kasza gryczana i pieczarkami , cebulka tez takie:) nawet dobre:) -
nick nieaktualnyVel no właśnie - co kraj to obyczaj. Tak samo z tradycjami itp. Jesli cos jest dobrze przyrządzone to się zje.
Topola wpadaj, bo jestem sama ;]
Ja sobie lubie ostatnio podpijać soki z Gerbera, są dobre, ale.. Jest jedno ale - każdy smakuje tak samo. Nie ważne czy jest to jabłko z białym winogronem, czy jakiś nektar... Deserki z lekkim twarożkiem też są super. Zawsze jem takie wynalazki jak mam rewolucję (czyt. wymiotuję) żeby nie podrażniać żołądka, bo lekarz mi powiedzial - przy takich wymiotach żadnego pieczywa.Topola lubi tę wiadomość
-
Suri wrote:Sluchajcie. Jestem meeega szczesliwa. Ja juz po wizycie .U mnie od wczoraj 16tydz a dzidzia ma juz 11cm(tata dzidzi na 200cm takze no..) i wazy 95g. Wszystko dobrze sie rozwija.
Dostalam skierowanie na Tsh i jutro ide zrobic. Jak wyniki beda ok to znaczy ze.mam za malo magnezu i bede musiala jeszcze zwiekszyc. Odkad pamietam zawsze mialam nirdobory magnezu i zawsze drgaly mi rozne miesnie. I byc moze to z tym sercem to tez od tego ze ciagle mam za malo magnezu...Wole to niz zeby Tsh wyszlo zle bo etedy bym musiala zaczac brac leki na tarczyce.
Teraz uwaga. Dzisiaj w poczekalni przed gin poczulam to. Pierwsze ruchy. Tak jakby motylek mnie tam ladkotal skrzydelkamiTo jest calkiem inne uczucie i wiem na 100% ze to dzidzia.
Nastepne polowkowe 25 wrzesnia.
I teraz najlepsze
Moja kruszynka akurat sie odwrocila podczas badania usg i lekarz jest na 90% pewny . To dziewczynka !!! :*
Nie widzial tam niczego meskiego;) Wcale nie bylam nastawiona ze sie juz dzisiaj dowiem ale moze dlatego ze jest bardzo dobry sprzet a córcia akurat byla odwrocona.
Poplakalam sie tam jak dziecko ale z radosci
Super, że już znasz płećU mnie lekarz ma słaby sprzęt wiec pewnie w następnym tygodniu się jeszcze nie dowiem.
Katiś nie martw się też jakoś nic nie czujeBulgotanie jakieś tam jest ale czy to jest właśnie dzidziuś to nie wiem
Chociaż już nie mogę się doczekać aż da o sobie znać i poczuje te pierwsze ruchu dziecka
Ale zrobiłyście mi smaka na gołąbki aż się głodna zrobiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 13:02
-
Topola mi lekarz na zaparcia kazal kupic syrop- LACTULOSUM
nie jest drogi i bez recepty
3 lyzki przez dzien i powinno byc ok
ja dzis weszlam do Pepco i nie moglam sie powstrzymac kupilam 2 bodziaki dla chlopca
musze jednak stwierdzic ze wiecej jest ciuszkow dziewczecych, dla mnie niestety
milego dniaFedra, Topola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dobrnęłam ale lubie tak przyjść i mieć co nadrabiać
Cieszę się razem z Wami kiedy poznajecie płeć ehhh to takie wzruszajace
Vel czy Ty wpisujesz płeć do tabelki? Bo chciałabym zobaczyć jak się rozkłada Nam płećoczywiście chodzi mi o tą główna tabelke
A ja w końcu zaczęłam w miare normalnie jeść i owoce i warzywa i nabiał i w ogóle nadal mam tylko 1kg do przodu od poczatku ciąży choć mój mąż powiedział ze ciało bardzo mi się zmieniło że brzuchek już taki ciązowy i nie jest rozlany tylko już taki stożek do przodu
co do ruchów to mój maż wieczorem często przykłada ucho do brzucha i czasem coś słyszy a jak jest cisza to twierdzi ze dzidzia śpi i mówi jej dobranoc wzruszajace to jest
ja już też nie mogę się doczekać wizyty i chyba przez 30 lat niecieszyłam się tak na 1 września niezły paradoksSuri, megg lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Suri wrote:No to ja juz od dzisiaj spokojnie moge kupowac ciuszki .
Jednak mpja intuicja nie zawiodla a sukienka ktora wczesniej kupilam jednak sie przyda
Bedzie Kornelia<3. Nelcia
Ale miałaś przeczucia co płci. gratulacje... Imie sliczne...
mam nadzieje, że ja tez jutro bede wiedziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 13:34
-
słoneczna 85 wrote:chcialabym sobie kupic jakis poradnik dobry - zeby wiedziec co jest normalne a co nie u takich maluszkow-
macie juz cos? co polecacie?[/Q
ja mam " W oczekiwaniu na dziecko"- dostałam od rodziców
a i podobno fajna jest ksiązka ( nie mam jej) "cięzarówką przez 9 miesięcy" -
słoneczna 85 wrote:chcialabym sobie kupic jakis poradnik dobry - zeby wiedziec co jest normalne a co nie u takich maluszkow-
macie juz cos? co polecacie?
http://www.empik.com/bobas-instrukcja-obslugi-borgenicht-louis-borgenicht-joe,prod3290093,ksiazka-p
i
http://www.empik.com/szkrab-instrukcja-obslugi-borgenicht-joe-kuhn-brett-r,prod3290096,ksiazka-p
Ale jeszcze nie zabrałam się do czytania, jakoś nie czuję na razie tego... -
nick nieaktualny
-
Gosiak wrote:Ja mam narazie takie dwie śmieszne książki - dostałam od rodziców:
http://www.empik.com/bobas-instrukcja-obslugi-borgenicht-louis-borgenicht-joe,prod3290093,ksiazka-p
i
http://www.empik.com/szkrab-instrukcja-obslugi-borgenicht-joe-kuhn-brett-r,prod3290096,ksiazka-p
Ale jeszcze nie zabrałam się do czytania, jakoś nie czuję na razie tego...
a właśnie ja mam też z tej samej serii "ciąza- instrukcja obsługi" ale tez nie czytałam.Gosiak lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:ta ciezarwoka 9 mies to chyba sciagne w pdf bo widzialam ze jest:)
a wlasnie nei wiem czy nei kupic tego W oczekiwaniu na dziecko - musze wziac w reke i przejrzec w jakims empiku:)
ja też mam tą ksiazke i moja szwagierka też widziałam ze miała...
bardzo fajna ksiazka duzo ciekawych rzeczysłoneczna 85 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi