X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri mamy połówkowe w tym samym dniu :)
    Gratuluję dziewuszki :) U nas chyba nasza kruszyna leniwa, bo japóki co nic nie czuje, tzn mam bulgotanie, ale w sumie zawsze mi tak bulgało- ojj ja wyrodna matka nie czuje swego dziecka:P

madziutek 23 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    mnie nadal od miesa odrzuca ale dzis po drodze zachcialo mi sie czerwonej papryki i kupilam sobie dwie:)

a teraz mysle ze moglam sobie kupic paczka jakiegos....

przypomniało mi się jak poszłam wczoraj do sklepu kupic warzywa na zupe i stanęłam przed półką z gotowymi daniami tj fasolka po bretońsku, pulpety i flaczki i naszła mnie cheć na te flaczki i jak się okazało ze nie ma tych co lubie to prawie popłakałam się przed tą pułką potem wyszłam ze sklepu i się z tego śmiałam ale poszłam jeszcze do dwóch sklepów by sprawdzić czy nie maja moich flaczków ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANgelcia calyh przepis dala;p no ja tez robie takie zawijane- na spod liscie- ostatnie zalalalam je pomidorami z puszki i czosnek:) byly pyszne

nigdy nie pieklam , musze sprobowac.

nigdy tez nie robilam z farszem z ziemniakow- a wiem ze robia

robilam z kasza gryczana i pieczarkami , cebulka tez takie:) nawet dobre:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel no właśnie - co kraj to obyczaj. Tak samo z tradycjami itp. Jesli cos jest dobrze przyrządzone to się zje.

Topola wpadaj, bo jestem sama ;]

Ja sobie lubie ostatnio podpijać soki z Gerbera, są dobre, ale.. Jest jedno ale - każdy smakuje tak samo. Nie ważne czy jest to jabłko z białym winogronem, czy jakiś nektar... Deserki z lekkim twarożkiem też są super. Zawsze jem takie wynalazki jak mam rewolucję (czyt. wymiotuję) żeby nie podrażniać żołądka, bo lekarz mi powiedzial - przy takich wymiotach żadnego pieczywa.

Topola lubi tę wiadomość

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Sluchajcie. Jestem meeega szczesliwa. Ja juz po wizycie .U mnie od wczoraj 16tydz a dzidzia ma juz 11cm(tata dzidzi na 200cm takze no..) i wazy 95g. Wszystko dobrze sie rozwija.
    Dostalam skierowanie na Tsh i jutro ide zrobic. Jak wyniki beda ok to znaczy ze.mam za malo magnezu i bede musiala jeszcze zwiekszyc. Odkad pamietam zawsze mialam nirdobory magnezu i zawsze drgaly mi rozne miesnie. I byc moze to z tym sercem to tez od tego ze ciagle mam za malo magnezu...Wole to niz zeby Tsh wyszlo zle bo etedy bym musiala zaczac brac leki na tarczyce.
    Teraz uwaga. Dzisiaj w poczekalni przed gin poczulam to. Pierwsze ruchy. Tak jakby motylek mnie tam ladkotal skrzydelkami :) To jest calkiem inne uczucie i wiem na 100% ze to dzidzia.
    Nastepne polowkowe 25 wrzesnia.
    I teraz najlepsze :D
    Moja kruszynka akurat sie odwrocila podczas badania usg i lekarz jest na 90% pewny . To dziewczynka !!! :* <3
    Nie widzial tam niczego meskiego;) Wcale nie bylam nastawiona ze sie juz dzisiaj dowiem ale moze dlatego ze jest bardzo dobry sprzet a córcia akurat byla odwrocona.
    Poplakalam sie tam jak dziecko ale z radosci :)

Super, że już znasz płeć :) U mnie lekarz ma słaby sprzęt wiec pewnie w następnym tygodniu się jeszcze nie dowiem.

Katiś nie martw się też jakoś nic nie czuje :) Bulgotanie jakieś tam jest ale czy to jest właśnie dzidziuś to nie wiem :) Chociaż już nie mogę się doczekać aż da o sobie znać i poczuje te pierwsze ruchu dziecka :)

Ale zrobiłyście mi smaka na gołąbki aż się głodna zrobiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 13:02

qb3c3e5eerxx6827.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola mi lekarz na zaparcia kazal kupic syrop- LACTULOSUM
    nie jest drogi i bez recepty
    3 lyzki przez dzien i powinno byc ok :)

ja dzis weszlam do Pepco i nie moglam sie powstrzymac kupilam 2 bodziaki dla chlopca :)
    musze jednak stwierdzic ze wiecej jest ciuszkow dziewczecych, dla mnie niestety

milego dnia

Fedra, Topola lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dobrnęłam ale lubie tak przyjść i mieć co nadrabiać :)

Cieszę się razem z Wami kiedy poznajecie płeć ehhh to takie wzruszajace <3

Vel czy Ty wpisujesz płeć do tabelki? Bo chciałabym zobaczyć jak się rozkłada Nam płeć :) oczywiście chodzi mi o tą główna tabelke :)

A ja w końcu zaczęłam w miare normalnie jeść i owoce i warzywa i nabiał i w ogóle nadal mam tylko 1kg do przodu od poczatku ciąży choć mój mąż powiedział ze ciało bardzo mi się zmieniło że brzuchek już taki ciązowy i nie jest rozlany tylko już taki stożek do przodu :)

co do ruchów to mój maż wieczorem często przykłada ucho do brzucha i czasem coś słyszy a jak jest cisza to twierdzi ze dzidzia śpi i mówi jej dobranoc wzruszajace to jest :)

ja już też nie mogę się doczekać wizyty i chyba przez 30 lat niecieszyłam się tak na 1 września niezły paradoks ;)

Suri, megg lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prywatną wizytę 26-go, a NFZ 28-go.. Tą drugą to w ogóle się nawet nie przejmuje, bo lekarz pewnie będzie żerował na USG z prywatnego - to był jego śmieszny warunek żebym nie szła do szpitala na dokładne badania..

Suri lubi tę wiadomość

• Suri Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz od dzisiaj spokojnie moge kupowac ciuszki .
    Jednak mpja intuicja nie zawiodla a sukienka ktora wczesniej kupilam jednak sie przyda ;)
    Bedzie Kornelia<3. Nelcia

przedszkolanka:), Fedra, juska19, Penelope lubią tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    No to ja juz od dzisiaj spokojnie moge kupowac ciuszki .
    Jednak mpja intuicja nie zawiodla a sukienka ktora wczesniej kupilam jednak sie przyda ;)
    Bedzie Kornelia<3. Nelcia

Ale miałaś przeczucia co płci. gratulacje... Imie sliczne...
    mam nadzieje, że ja tez jutro bede wiedziała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 13:34

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja to nei wiem, jeszcze troche sie boje- mysle ze jeszczes sie wstrzymam do 20 tyg

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie już macie, że znacie płeć. Ja też tak chcę!
    Trzymajcie kciuki, żeby 27.08 już mi moja ginka powiedziała...

Fedra, Suri lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym sobie kupic jakis poradnik dobry - zeby wiedziec co jest normalne a co nie u takich maluszkow-

macie juz cos? co polecacie?

kasia_1988 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    chcialabym sobie kupic jakis poradnik dobry - zeby wiedziec co jest normalne a co nie u takich maluszkow-

macie juz cos? co polecacie?[/Q

ja mam " W oczekiwaniu na dziecko"- dostałam od rodziców

a i podobno fajna jest ksiązka ( nie mam jej) "cięzarówką przez 9 miesięcy"

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

macie juz cos? co polecacie?
    Ja mam narazie takie dwie śmieszne książki - dostałam od rodziców:
    http://www.empik.com/bobas-instrukcja-obslugi-borgenicht-louis-borgenicht-joe,prod3290093,ksiazka-p
    i
    http://www.empik.com/szkrab-instrukcja-obslugi-borgenicht-joe-kuhn-brett-r,prod3290096,ksiazka-p
    Ale jeszcze nie zabrałam się do czytania, jakoś nie czuję na razie tego...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta ciezarwoka 9 mies to chyba sciagne w pdf bo widzialam ze jest:)
    a wlasnie nei wiem czy nei kupic tego W oczekiwaniu na dziecko - musze wziac w reke i przejrzec w jakims empiku:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zastanawiam się nad kupnem lustrzanki, tak mnie kusi... Jednak nawet nie wiem jaki model jest dobry i w przystępnej cenie? Może któraś z Was się zna?

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja mam narazie takie dwie śmieszne książki - dostałam od rodziców:
    http://www.empik.com/bobas-instrukcja-obslugi-borgenicht-louis-borgenicht-joe,prod3290093,ksiazka-p
    i
    http://www.empik.com/szkrab-instrukcja-obslugi-borgenicht-joe-kuhn-brett-r,prod3290096,ksiazka-p
    Ale jeszcze nie zabrałam się do czytania, jakoś nie czuję na razie tego...

a właśnie ja mam też z tej samej serii "ciąza- instrukcja obsługi" ale tez nie czytałam.

Gosiak lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath chyba sie zna na aparatach- pewnie pozniej Ci napisze;) bo cos mowila ze pracuje z aparatami canon czy nikon.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ta ciezarwoka 9 mies to chyba sciagne w pdf bo widzialam ze jest:)
    a wlasnie nei wiem czy nei kupic tego W oczekiwaniu na dziecko - musze wziac w reke i przejrzec w jakims empiku:)

ja też mam tą ksiazke i moja szwagierka też widziałam ze miała...

bardzo fajna ksiazka duzo ciekawych rzeczy :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ