X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri mamy połówkowe w tym samym dniu :)
    Gratuluję dziewuszki :) U nas chyba nasza kruszyna leniwa, bo japóki co nic nie czuje, tzn mam bulgotanie, ale w sumie zawsze mi tak bulgało- ojj ja wyrodna matka nie czuje swego dziecka:P

madziutek 23 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    mnie nadal od miesa odrzuca ale dzis po drodze zachcialo mi sie czerwonej papryki i kupilam sobie dwie:)

a teraz mysle ze moglam sobie kupic paczka jakiegos....

przypomniało mi się jak poszłam wczoraj do sklepu kupic warzywa na zupe i stanęłam przed półką z gotowymi daniami tj fasolka po bretońsku, pulpety i flaczki i naszła mnie cheć na te flaczki i jak się okazało ze nie ma tych co lubie to prawie popłakałam się przed tą pułką potem wyszłam ze sklepu i się z tego śmiałam ale poszłam jeszcze do dwóch sklepów by sprawdzić czy nie maja moich flaczków ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANgelcia calyh przepis dala;p no ja tez robie takie zawijane- na spod liscie- ostatnie zalalalam je pomidorami z puszki i czosnek:) byly pyszne

nigdy nie pieklam , musze sprobowac.

nigdy tez nie robilam z farszem z ziemniakow- a wiem ze robia

robilam z kasza gryczana i pieczarkami , cebulka tez takie:) nawet dobre:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel no właśnie - co kraj to obyczaj. Tak samo z tradycjami itp. Jesli cos jest dobrze przyrządzone to się zje.

Topola wpadaj, bo jestem sama ;]

Ja sobie lubie ostatnio podpijać soki z Gerbera, są dobre, ale.. Jest jedno ale - każdy smakuje tak samo. Nie ważne czy jest to jabłko z białym winogronem, czy jakiś nektar... Deserki z lekkim twarożkiem też są super. Zawsze jem takie wynalazki jak mam rewolucję (czyt. wymiotuję) żeby nie podrażniać żołądka, bo lekarz mi powiedzial - przy takich wymiotach żadnego pieczywa.

Topola lubi tę wiadomość

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Sluchajcie. Jestem meeega szczesliwa. Ja juz po wizycie .U mnie od wczoraj 16tydz a dzidzia ma juz 11cm(tata dzidzi na 200cm takze no..) i wazy 95g. Wszystko dobrze sie rozwija.
    Dostalam skierowanie na Tsh i jutro ide zrobic. Jak wyniki beda ok to znaczy ze.mam za malo magnezu i bede musiala jeszcze zwiekszyc. Odkad pamietam zawsze mialam nirdobory magnezu i zawsze drgaly mi rozne miesnie. I byc moze to z tym sercem to tez od tego ze ciagle mam za malo magnezu...Wole to niz zeby Tsh wyszlo zle bo etedy bym musiala zaczac brac leki na tarczyce.
    Teraz uwaga. Dzisiaj w poczekalni przed gin poczulam to. Pierwsze ruchy. Tak jakby motylek mnie tam ladkotal skrzydelkami :) To jest calkiem inne uczucie i wiem na 100% ze to dzidzia.
    Nastepne polowkowe 25 wrzesnia.
    I teraz najlepsze :D
    Moja kruszynka akurat sie odwrocila podczas badania usg i lekarz jest na 90% pewny . To dziewczynka !!! :* <3
    Nie widzial tam niczego meskiego;) Wcale nie bylam nastawiona ze sie juz dzisiaj dowiem ale moze dlatego ze jest bardzo dobry sprzet a córcia akurat byla odwrocona.
    Poplakalam sie tam jak dziecko ale z radosci :)

Super, że już znasz płeć :) U mnie lekarz ma słaby sprzęt wiec pewnie w następnym tygodniu się jeszcze nie dowiem.

Katiś nie martw się też jakoś nic nie czuje :) Bulgotanie jakieś tam jest ale czy to jest właśnie dzidziuś to nie wiem :) Chociaż już nie mogę się doczekać aż da o sobie znać i poczuje te pierwsze ruchu dziecka :)

Ale zrobiłyście mi smaka na gołąbki aż się głodna zrobiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 13:02

qb3c3e5eerxx6827.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola mi lekarz na zaparcia kazal kupic syrop- LACTULOSUM
    nie jest drogi i bez recepty
    3 lyzki przez dzien i powinno byc ok :)

ja dzis weszlam do Pepco i nie moglam sie powstrzymac kupilam 2 bodziaki dla chlopca :)
    musze jednak stwierdzic ze wiecej jest ciuszkow dziewczecych, dla mnie niestety

milego dnia

Fedra, Topola lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dobrnęłam ale lubie tak przyjść i mieć co nadrabiać :)

Cieszę się razem z Wami kiedy poznajecie płeć ehhh to takie wzruszajace <3

Vel czy Ty wpisujesz płeć do tabelki? Bo chciałabym zobaczyć jak się rozkłada Nam płeć :) oczywiście chodzi mi o tą główna tabelke :)

A ja w końcu zaczęłam w miare normalnie jeść i owoce i warzywa i nabiał i w ogóle nadal mam tylko 1kg do przodu od poczatku ciąży choć mój mąż powiedział ze ciało bardzo mi się zmieniło że brzuchek już taki ciązowy i nie jest rozlany tylko już taki stożek do przodu :)

co do ruchów to mój maż wieczorem często przykłada ucho do brzucha i czasem coś słyszy a jak jest cisza to twierdzi ze dzidzia śpi i mówi jej dobranoc wzruszajace to jest :)

ja już też nie mogę się doczekać wizyty i chyba przez 30 lat niecieszyłam się tak na 1 września niezły paradoks ;)

Suri, megg lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prywatną wizytę 26-go, a NFZ 28-go.. Tą drugą to w ogóle się nawet nie przejmuje, bo lekarz pewnie będzie żerował na USG z prywatnego - to był jego śmieszny warunek żebym nie szła do szpitala na dokładne badania..

Suri lubi tę wiadomość

• Suri Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz od dzisiaj spokojnie moge kupowac ciuszki .
    Jednak mpja intuicja nie zawiodla a sukienka ktora wczesniej kupilam jednak sie przyda ;)
    Bedzie Kornelia<3. Nelcia

przedszkolanka:), Fedra, juska19, Penelope lubią tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    No to ja juz od dzisiaj spokojnie moge kupowac ciuszki .
    Jednak mpja intuicja nie zawiodla a sukienka ktora wczesniej kupilam jednak sie przyda ;)
    Bedzie Kornelia<3. Nelcia

Ale miałaś przeczucia co płci. gratulacje... Imie sliczne...
    mam nadzieje, że ja tez jutro bede wiedziała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 13:34

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja to nei wiem, jeszcze troche sie boje- mysle ze jeszczes sie wstrzymam do 20 tyg

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie już macie, że znacie płeć. Ja też tak chcę!
    Trzymajcie kciuki, żeby 27.08 już mi moja ginka powiedziała...

Fedra, Suri lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym sobie kupic jakis poradnik dobry - zeby wiedziec co jest normalne a co nie u takich maluszkow-

macie juz cos? co polecacie?

kasia_1988 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    chcialabym sobie kupic jakis poradnik dobry - zeby wiedziec co jest normalne a co nie u takich maluszkow-

macie juz cos? co polecacie?[/Q

ja mam " W oczekiwaniu na dziecko"- dostałam od rodziców

a i podobno fajna jest ksiązka ( nie mam jej) "cięzarówką przez 9 miesięcy"

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

macie juz cos? co polecacie?
    Ja mam narazie takie dwie śmieszne książki - dostałam od rodziców:
    http://www.empik.com/bobas-instrukcja-obslugi-borgenicht-louis-borgenicht-joe,prod3290093,ksiazka-p
    i
    http://www.empik.com/szkrab-instrukcja-obslugi-borgenicht-joe-kuhn-brett-r,prod3290096,ksiazka-p
    Ale jeszcze nie zabrałam się do czytania, jakoś nie czuję na razie tego...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta ciezarwoka 9 mies to chyba sciagne w pdf bo widzialam ze jest:)
    a wlasnie nei wiem czy nei kupic tego W oczekiwaniu na dziecko - musze wziac w reke i przejrzec w jakims empiku:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zastanawiam się nad kupnem lustrzanki, tak mnie kusi... Jednak nawet nie wiem jaki model jest dobry i w przystępnej cenie? Może któraś z Was się zna?

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja mam narazie takie dwie śmieszne książki - dostałam od rodziców:
    http://www.empik.com/bobas-instrukcja-obslugi-borgenicht-louis-borgenicht-joe,prod3290093,ksiazka-p
    i
    http://www.empik.com/szkrab-instrukcja-obslugi-borgenicht-joe-kuhn-brett-r,prod3290096,ksiazka-p
    Ale jeszcze nie zabrałam się do czytania, jakoś nie czuję na razie tego...

a właśnie ja mam też z tej samej serii "ciąza- instrukcja obsługi" ale tez nie czytałam.

Gosiak lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath chyba sie zna na aparatach- pewnie pozniej Ci napisze;) bo cos mowila ze pracuje z aparatami canon czy nikon.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ta ciezarwoka 9 mies to chyba sciagne w pdf bo widzialam ze jest:)
    a wlasnie nei wiem czy nei kupic tego W oczekiwaniu na dziecko - musze wziac w reke i przejrzec w jakims empiku:)

ja też mam tą ksiazke i moja szwagierka też widziałam ze miała...

bardzo fajna ksiazka duzo ciekawych rzeczy :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ