X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Szczerze mowiac to ja nie spojrzalam jeszcze na żadna stronke z ciuchami, nie oglądalam wózków i innych rzeczy dla maluszka ... w sklepach raczej omijam stoiska dla niemowlakow ... troche to smutne bo chyba moja psychika mi na to nie pozwala bo wciąż boje sie rozczarowania. ..

Z jednej strony wiem ze najgorsze zagrożenie minęło ale z drugiej ....

madziutek a jesli mozna spytac wczesniejsze ciaze to w ktorym tygodniu tracilas?
    no i czy mialas od poczatku jakies objawy wtedy krwawienia itp czy tak z nienacka to sie stalo?

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny bardzo serdecznie:-)
    Czytam Wasze forum praktycznie od początku i staram się być na bieżąco:-)
    Nie miałam odwagi do tej pory do Was dołączy ale co tam dziś się zdecydowałam.
    Mam nadzieję, że pozwolicie.
    Mój termin porodu wg OM to 10 Luty 2015 jestem z Częstochowy,nie wiem jeszcze kto tam pod serduszkiem drzemie, moja dzidzia nie lubi jak się ją podgląda:-)
    Badanie II USG prenatalne mam 1 pażdziernika 2014.

Pozdrawiam Was serdecznie:-)

słoneczna 85, gusiaa, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, Sue, kasia_1988, Bietka, Laurka, megg, Suri lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Mój termin porodu wg OM to 10 Luty 2015 jestem z Częstochowy,nie wiem jeszcze kto tam pod serduszkiem drzemie, moja dzidzia nie lubi jak się ją podgląda:-)

Witamy Cie serdecznie :) fajnie ze do nas dołączyłaś ;P
    A przeczucie masz jakies czy bedzie syn czy córka opowiedz cos o sobie :)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o książki takie typowo do czytania w ciąży to świetna jest i śmieszna już dosyć stara seria Leszka K.Talko "Dziecko dla początkujących", "Dziecko dla średnio zaawansowanych"i " Dziecko dla profesjonalistów", można nabrać trochę dystansu:-)
    A jeśli któraś z mam jest również anglojęzyczna to super amerykańska książka " What to expect when you are expecting" by Heidi Murkoff. Oczywiście trzeba tylko część rzeczy odrzucić bo są typowo amerykańskie ale naprawdę super książka:-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Szczerze mowiac to ja nie spojrzalam jeszcze na żadna stronke z ciuchami, nie oglądalam wózków i innych rzeczy dla maluszka ... w sklepach raczej omijam stoiska dla niemowlakow ... troche to smutne bo chyba moja psychika mi na to nie pozwala bo wciąż boje sie rozczarowania. ..

Z jednej strony wiem ze najgorsze zagrożenie minęło ale z drugiej ....

Madziutek rozumiem Cię też tak miałam w pierwszym trymestrze teraz też z tyłu głowy mam cały czas myśl że wszystko się moze zdazyć ale zauważyłam że mnie uspakaja takie planowanie i oglądanie różnych rzeczy a jeśli mnie to uspakaja to znaczy że wszystko będzie dobrze tak to sobie tłumacze :D

madziutek 23 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:

Witaj i rozgość sie :D

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    madziutek a jesli mozna spytac wczesniejsze ciaze to w ktorym tygodniu tracilas?
    no i czy mialas od poczatku jakies objawy wtedy krwawienia itp czy tak z nienacka to sie stalo?

Pierwszy raz w 10tyg dostalam plamien , zadzwonilam do lekarza to powiedział mi tylko ze mam leżeć. .. po 2 dniach o planówn dołączyła krew wiec pojechalam do szpitala i tam stwierdzili ze od 8 tc dziecko sie nie rozwija. .. ale najgorsze bylo to ze w 9tc byłam na wizycie i wszystko bylo "super" a tak naprawde dziecko juz wtedy nie żylo... po zabiegi 2 mc tylko lezalam w łóżku bo nie mogłam sie pozbierac ... gdyby nie święta BożegoNarldzenia to pewnie dłużej. ...

drugi raz byl w kwietniu tego roku w 8 tyg ale bylo mi duzo łatwiej bo nie zdazylam pójść na wizytę i nie widziałam maluszka. Poszlam z plamieniami do szpitala a lekarz powiedział ze poprostu spóźnil mi sie okres i ciazy nie bylo. Zasugerował ciążę urojona .Oburzylam sie bo 3 testy byly pozytywne ... poszlam do innego szpitala i po 3 dniach podejrzeń o ciąże pozamaciczna (straszyli mnie operacja usuniecia jajnika) skończyło sie kolejny raz na zabiegu czyszczenia. ..

Z M postanowilismy ze zanim bedziemy kolejny raz sie starać to najpierw zrobię wszystkie badania, histeroskopie i odczekamy dłuższy czas. .. po zabiegu w kochalismy sie tylko raz bo chcieliśmy zeby macica sie zregenerowala i ten raz dal zycie mojemu obecnemu szkrabowi ;* badań zdążyć nie zrobilam i moze dlatego tak sie boje .

Taka jest moja historia. ..

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pokoju dziecięcego i robienie go na "dziecięco" no cóż u Nas stoją meble "dorosłe" więc chociaż tą fototapetą mogę nadać mu charakteru dzieciowego pozatym taką tapete można ściagnąć a sciane przemalować zważywszy ze nie uwazam zeby moje dziecko wytrzymało z niemalowaniem ścian do "dorosłego" wieku więc pewnie i tak trzeba będzie po 2-3 latach sciany doprowadzić do pożądku :D

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Pierwszy raz w 10tyg dostalam plamien , zadzwonilam do lekarza to powiedział mi tylko ze mam leżeć. .. po 2 dniach o planówn dołączyła krew wiec pojechalam do szpitala i tam stwierdzili ze od 8 tc dziecko sie nie rozwija. .. ale najgorsze bylo to ze w 9tc byłam na wizycie i wszystko bylo "super" a tak naprawde dziecko juz wtedy nie żylo... po zabiegi 2 mc tylko lezalam w łóżku bo nie mogłam sie pozbierac ... gdyby nie święta BożegoNarldzenia to pewnie dłużej. ...

drugi raz byl w kwietniu tego roku w 8 tyg ale bylo mi duzo łatwiej bo nie zdazylam pójść na wizytę i nie widziałam maluszka. Poszlam z plamieniami do szpitala a lekarz powiedział ze poprostu spóźnil mi sie okres i ciazy nie bylo. Zasugerował ciążę urojona .Oburzylam sie bo 3 testy byly pozytywne ... poszlam do innego szpitala i po 3 dniach podejrzeń o ciąże pozamaciczna (straszyli mnie operacja usuniecia jajnika) skończyło sie kolejny raz na zabiegu czyszczenia. ..

Z M postanowilismy ze zanim bedziemy kolejny raz sie starać to najpierw zrobię wszystkie badania, histeroskopie i odczekamy dłuższy czas. .. po zabiegu w kochalismy sie tylko raz bo chcieliśmy zeby macica sie zregenerowala i ten raz dal zycie mojemu obecnemu szkrabowi ;* badań zdążyć nie zrobilam i moze dlatego tak sie boje .

Madziulek a dostałaś o gina jakiś progesteron jakieś leki?

strasznie mi przykro że musiałaś przez to przechodzić ale trzeba być dobrej myśli że teraz będzie dobrze :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Fedra śliczne misiaczki i super pomysł na ścianę dla maluszka

U mnie przed chwilą przeszła burza i nieźle lało teraz słońce świeci, jesień idzie ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa, zapomniałam mam 31 lat no pod koniec tego roku 32. Z moich mężem jesteśmy 12 lat i 2 po ślubie:-). Zawsze chcieliśmy pierwszego chłopca, żeby mógł się opiekować młodszą siostrzyczką:-)
    No los zadecydował za Nas inaczej i jak to któraś z Was fajnie napisała nasze dzieciątko zmieniło termin porodu bo miało być już z nami w lipcu 2014 no ale się nie udało, serduszko przestało bić i 13 grudnia 2013 miałam łyżeczkowanie. Na szczęście nie musieliśmy się długo starać zarówno wtedy jak i teraz bo zaskoczyło za pierwszym razem.
    I pewnie dlatego teraz jest mi totalnie obojętne któż to będzie. Każdego dnia marzę żeby po prostu było zdrowe i żywe i na tym świecie w Lutym 2015.
    Dlatego mam podobnie jak Madziutek 23 ja nawet boję się spojrzeć na jakieś ubranka jak gdzieś jestem w sklepie:-) Choć uwielbiam jak tak wybieracie te wszystkie ubranka i wózki i nam tu pokazujecie bo to naprawdę napawa optymizmem, cieszy oko i tak jakoś bardziej się wtedy wierzy:-) No i ile się można od Was dowiedzieć:-):-)

Fedra, justta, Gosiak, madziutek 23, Penelope, juska19, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara też jestem po stracie ale trzeba myśleć pozytywnie, to ważne, w końcu musi być dobrze ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara współczuje ze musiałaś przez to przechodzić ale fajnie ze podchodzisz do tego w ten sposób ze poprostu dzidzia zmieniła termin przyjścia na swiat :D

tak jak pisałam Madziutek wierze ze teraz Nasze dzieciatka z Nami zostaną i już niebawem będą wisiec Nam przy cycach patrzac się nam w oczy z tym swoim dzieciecym uśmiechem :D

justta, madziutek 23 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Vel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:

hej, dopisz sie do nas jak mozesz :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

madziutek rozumiem Twoje obawy ale mysle, ze najgorzze juz za Toba, najwiecej ciaz z tego co zauwazylam roni sie wlasnie okolo 8tc, skoro do tej pory nie mialas zadnych krwawien ani zlych objawow, w dodatku widzialas zdrowego wiercacego sie malucha na USG, wg wikipedii po 13tc szansa na poronienie wynosi 1-2% wiec jestes juz bezpieczna, a skoro tylko raz zdazylo Wam sie kochac bez zadnych staranek to potraktuj to jako ZNAK :) teraz juz nic sie nie moze zepsuc i to nie są już pocieszanki, a poprostu fakty :)

no luz Fedra ja rozumiem Twoja logike :D ale u mnie to tak nie wiem czy cos bedzie malowane wlasnie.. i dlatego chyba zdecyduje sie na cos nautralnego, nie wiem jeszcze, poczekam az dowiem sie plec, mam pokoj ktory do tej pory byl moim ale jest pomalowany na ciemna oberżyne, jest strasznie ciemny a w dodatku meble są czarne wiec nie nadaje sie dla dziecka, pokoj duzy jest jasny i na poczatek tu chce wstawic kolyske, ale pozniej dziecko bedzie w tym ciemno fioletowym wiec chcac nie chcac trzeba go przemalowac na cos jasnego

madziutek 23 lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • MS Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek straciłam ciążę również w kwietniu w 10tc,kilka dni wcześniej oglądając pięknie bijące serduszko na usg i słuchając zapewnień mojej poprzedniej dr że mimo plamień wszystko pięknie się rozwija. Nie miałam na szczęście zabiegu, ale mimo to dostałam zalecenie odczekania min 3miesięcy a zaszłam w pierwszym cyklu w obecną ciążę. Też zwlekałam z pierwszą wizytą i z badaniami najdłużej jak się dało, nikomu starałam się nie mówić cały pierwszy trymestr, nie poszłam na l4 przed 12tc mimo że pracuję w warunkach szkodliwych i wszystkie dziewczyny są wysyłane u mnie od razu po stwierdzeniu ciąży. Niedawno wyluzowałam, odłożyłam na boki wszystkie obawy i uczę się cieszyć tym pięknym stanem bo jak nie teraz to kiedy? Musimy być jedynie dobrej myśli i nie dopuszczać do tworzenia żadnych czarnych scenariuszy-w lutym rodzimy szczęśliwie piękniutkie zdrowe Maluszki;D

Ps. Dokonałam właśnie pierwszego zakupu meblowego dla Maleństwa w super okazyjnej cenie-kołyska na pierwsze tygodnie żebym mogło spać z nami w sypialni a nie w dużym łóżeczku w swoim pokoiku:)

Fedra lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dziewczyny, czy te z Was, które urządzają osobne pokoje będą miały już tam od razu łóżeczko? I maluszek będzie spał w osobnym?
    Bo ja mam osobny pokój dla dziecka (jeszcze nie urządzony), ale przez pierwsze miesiące na pewno będę chciała wstawić łóżeczko do naszej sypialni... nie znam się, nie mam doświadczenia, tak intuicyjnie sobie wymyśliłam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, Paczkę wysyłałam do Polski dwa tygodnie temu, za 16 funtów 32 kilogramy. Taniej niż bagaż kupić. Z drzwi do drzwi! Poza tym dzięki za namiary, w ogóle nie patrzyłam na takie paczki na Ebayu, a teraz pewnie jak już się dowiem co i jak to pewnie jakąś na sprawdzenie kupię. Bardzo ładne niektóre.

Zamówiłam dziś detektor tętna z wyświetlanym tętnem, od tygodnia objawy ustały jak już pisałam, nic teraz nie czuję. Wiem że właśnie taki bywa II trymestr ale jakiś niepokój jednak jest. Do wtorku ma dojść.
    angelcia wrote:
    mam to samo.. siedzę jak kwoka i przeglądam tylko te aukcje sklepy internetowe. Nie ukrywając to zaglądam głównie na ubranka dla dziewczynek, chyba wychodzi na jaw czego bardzo pragnę ;p

Ja mam rodzinę w UK i bez problemu mogą mi cokolwiek wyslać, zamówić itp. Paczka, która waży 25kg kosztuje 17f.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps, też mam dziś gołąbki, Pudliszki mi zrobiły ;)

Gosiak, Fedra, kasia_1988, Januszkowa lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:

U mnie ciaza od samego poczatku rozwijała sie niedobrze w 6tyg był tylko malutki pecherzyk ginekolog powiedział ze to przez moje 35dniowe cykle ,nastepna wizyta była w 8tyg byl juz malutki zarodek nastepna wizyta w 9 tyg zarodek sie powiekszyl ,ale seruszka brak lekarz dał nam tydzien jak sie nie pojawi ide na zabieg... Wyszłam z gabinetu z płaczem wiedziałam ze to koniec 2 dni pozniej chwycił mnie straszny ból brzucha ze wstac nie mogłam i zaczełam krwawic pojechałam na Ip noo i ciaza obumarła ,potem czyszczenie i płacz...

1,5 msc po moja babcia trafiła na OIOM bylismy rozpaczeni i w tym msc kochalismy sie 2 razy i jak widac z efektem..,.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz coraz bardziej w to wierzę ;* częściowo dzieki temu forum również bo przestalam wchodzić na strony o poronieniach i zaczelam czytać was i wasz optymizm ;)

Lara witaj ;*

Gosiak, Penelope, justta, juska19, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ