X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dzień dobry dobrnęłam ale lubie tak przyjść i mieć co nadrabiać :)

Cieszę się razem z Wami kiedy poznajecie płeć ehhh to takie wzruszajace <3

Vel czy Ty wpisujesz płeć do tabelki? Bo chciałabym zobaczyć jak się rozkłada Nam płeć :) oczywiście chodzi mi o tą główna tabelke :)

A ja w końcu zaczęłam w miare normalnie jeść i owoce i warzywa i nabiał i w ogóle nadal mam tylko 1kg do przodu od poczatku ciąży choć mój mąż powiedział ze ciało bardzo mi się zmieniło że brzuchek już taki ciązowy i nie jest rozlany tylko już taki stożek do przodu :)

co do ruchów to mój maż wieczorem często przykłada ucho do brzucha i czasem coś słyszy a jak jest cisza to twierdzi ze dzidzia śpi i mówi jej dobranoc wzruszajace to jest :)

ja już też nie mogę się doczekać wizyty i chyba przez 30 lat niecieszyłam się tak na 1 września niezły paradoks ;)

wpisuje ale pewniaki, jak ktos pisze ze na 80% to nie pisze

Fedra lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia ja polecam Canona firme a jaki model dokladnie to bys musiala pogrzebac w internecie, zastanowic sie jakie opcje napewno chcialabys miec w aparacie i popatrzec opinie w zakresie cenowym ktory Cie interesuje :)

a Cat pisala ze miala nikona ale przerzucila sie na canona i że dla niej jest o wiele lepszy

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem czy brać czy nie.. Kobieta zmienna jest, musze się skonsultować z moim D chyba..

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEJ ku dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ... ;) ja jako jedna z ostatnich z nas Lutowek pewnie dowiem sie o płci ... poczuje ruchy itd.. . ;( ale za to w Lutym jak wszystkie juz bedziecie miec njeprzespane noce to ja bede sobie spac ;))) heh tak na serio to naprawde wam zazdroszcze bardzo.. . ;) nie lubie byc ostatnia ;P

Fedra, Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    wpisuje ale pewniaki, jak ktos pisze ze na 80% to nie pisze

a jak wygląda statystyka na tą chwile?

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek żebyś się nie zdziwiła przypadkiem;p Maluch może być niecierpliwy i wyjść równo z Naszymi;) Z resztą.. nie ważne kiedy, ważne żeby był na to gotowy. Wszystko z czasem

Fedra, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    JEJ ku dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ... ;) ja jako jedna z ostatnich z nas Lutowek pewnie dowiem sie o płci ... poczuje ruchy itd.. . ;( ale za to w Lutym jak wszystkie juz bedziecie miec njeprzespane noce to ja bede sobie spac ;))) heh tak na serio to naprawde wam zazdroszcze bardzo.. . ;) nie lubie byc ostatnia ;P

weź to pod innym kątem przynajmniej na podstawie wcześniejszych lutówek będziesz wiedziała co naprawde przydaje się w szpitalu, jak to wygląda itp jak my się będziemy męczyć na porodówkach lub będziemy mieć nieprzespane noce Ty jeszcze będziesz sie cieszyć wewnętrznymi kopniakami :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pokoiku malucha umarłam jak zobaczyłam taką fototapete pokazałam mojemu meżowi też mu sie podoba a ze mamy dość sporą ściane która nie bedzie zagospodarowana chyba taka fototapeta znajdzie sie w pokoiku :D

http://allegro.pl/hit-fototapeta-dla-dzieci-na-wymiar-klej-gratis-i4494558402.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:49

angelcia, Penelope lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a co do pokoiku malucha umarłam jak zobaczyłam taką fototapete pokazałam mojemu meżowi też mu sie podoba a ze mamy dość sporą ściane która nie bedzie zagospodarowana chyba taka fototapeta znajdzie sie w pokoiku :D

http://allegro.pl/hit-fototapeta-dla-dzieci-na-wymiar-klej-gratis-i4494558402.html

Bardzo ładna, przynajmniej nada jakiegoś charakteru reszcie

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na allegro znalazłam fajną aukcje ciuszków dla dziewczynki własnie obejrzałam te ubranka wyglądaja bardzo zacnie :) podaje linka jakby ktoś chciał obejrzeć :)

http://allegro.pl/zestaw-ubran-35-szt-corka-0-6-zima-kombinezon-zara-i4530345738.html

EDIT:

i jeszcze jedna aukcja też śliczne ubranka :)

http://allegro.pl/dz-0-6-m-cy-58sztuk-kurtka-i-kombinezon-adams-i4527593518.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:49

angelcia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    weź to pod innym kątem przynajmniej na podstawie wcześniejszych lutówek będziesz wiedziała co naprawde przydaje się w szpitalu, jak to wygląda itp jak my się będziemy męczyć na porodówkach lub będziemy mieć nieprzespane noce Ty jeszcze będziesz sie cieszyć wewnętrznymi kopniakami :)

Ze tez ciąża musi tak długo trwac i trzeba tyle czekać na nasze skarby ;* no ale za to mnie nastraszycie jak bedziecie pisac o porodzie ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dziewczyny na allegro znalazłam fajną aukcje ciuszków dla dziewczynki własnie obejrzałam te ubranka wyglądaja bardzo zacnie :) podaje linka jakby ktoś chciał obejrzeć :)

http://allegro.pl/zestaw-ubran-35-szt-corka-0-6-zima-kombinezon-zara-i4530345738.html

bardzo ładne, wejdź sobie na ebay.co.uk jak będziesz miała chwilkę i wpisz 'large bundle' tam są dopiero śliczne paczki za około 30f (na nasze to niecałe 160zł).

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Ze tez ciąża musi tak długo trwac i trzeba tyle czekać na nasze skarby ;* no ale za to mnie nastraszycie jak bedziecie pisac o porodzie ;))

Ha ha ha mnie osobiście czas zaczął szybciej lecieć i ja osobiście obiecuje nie straszyć porodem ;)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Vel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a jak wygląda statystyka na tą chwile?

no juz dzisiaj chyba dwa razy liste puszczalam i obok jest plec

Sewerynka syn
    Sue syn

to mam wpisane

nie wpisanej mam Suri corka, anni_e syn, cat corka, reszta to juz są calkowite domysly jak np Katis corka, Gosiak syn bo to juz są niewiadome :P cZekam az kazdej lekarz powie, ze jest pewien :)

Fedra lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    bardzo ładne, wejdź sobie na ebay.co.uk jak będziesz miała chwilkę i wpisz 'large bundle' tam są dopiero śliczne paczki za około 30f (na nasze to niecałe 160zł).

ja to się zastanawiam czy czasem nie wykożystać przyjaciółki która jest w Angli by popatrzyła na jakieś ciuszki :)
    choc na razie nic nie kupuje bo mam dostać od szwagierki a w sumie nie wiem co Ona ma a ja nie znam płci i jestem w zawieszeniu ehhh

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    no juz dzisiaj chyba dwa razy liste puszczalam i obok jest plec

Sewerynka syn
    Sue syn

to mam wpisane

nie wpisanej mam Suri corka, anni_e syn, cat corka, reszta to juz są calkowite domysly jak np Katis corka, Gosiak syn bo to juz są niewiadome :P cZekam az kazdej lekarz powie, ze jest pewien :)

no widzisz ja dzisiaj mam zacmienie i jakoś listy nie widziałam :P

ale za to widze ze jak na razie przewaga chłopców jest ciekawe jaki będzie bilans na końcu :D

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ja to się zastanawiam czy czasem nie wykożystać przyjaciółki która jest w Angli by popatrzyła na jakieś ciuszki :)
    choc na razie nic nie kupuje bo mam dostać od szwagierki a w sumie nie wiem co Ona ma a ja nie znam płci i jestem w zawieszeniu ehhh

mam to samo.. siedzę jak kwoka i przeglądam tylko te aukcje sklepy internetowe. Nie ukrywając to zaglądam głównie na ubranka dla dziewczynek, chyba wychodzi na jaw czego bardzo pragnę ;p

Ja mam rodzinę w UK i bez problemu mogą mi cokolwiek wyslać, zamówić itp. Paczka, która waży 25kg kosztuje 17f.

Fedra lubi tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no widzisz ja dzisiaj mam zacmienie i jakoś listy nie widziałam :P

ale za to widze ze jak na razie przewaga chłopców jest ciekawe jaki będzie bilans na końcu :D

gdzie nie wejde na forum lutówek to jest przewaga chlopcow :)

ale to moze dlatego, ze na podstawie tak wczesnej ciazy najlatwiej chlopca wykryc wiec narazie tylko tacy sie ujawniaja :) a dziewczynki to wtedy jak lekarz mowi "jeszcze za wczesnie" :P

co do ścian to widzialam na styczniowkach cos takiego

cianajpg_esarrxa.jpg

ladne :) tylko uciete, tu jak cos link http://s6.ifotos.pl/img/cianajpg_esarrxa.jpg

Ogolnie pomyslalam sobie, ze bez sensu jest malowac typowo pokoj pod maluszka bo jak podrosnie to nie bedzie chcial juz w misie miec pokoju no a np nie wiem czy bede przemalowywac pokoj

dlatego myslalam o czyms neutralnym co pasuje do malego dziecka i dodatki, ktorych pozniej mozna sie pozbyt a pokoj nadaje sie dalej i dla nastolatka czyli sciana jednolita :)

przy dziewczynce to jeszcze jeszcze pokoj moze byc i dla 12 latki jak dla 3latki ale chlopcy... :D koledzy beda sie smiali :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:07

Fedra lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała synka strasznie :) a przeczucie mówi mi ze tam w srodku siedzi "Ona " :) ale w sumie niewazne co byle bylo zdrowe...

Chodz nie powiem licze na małego Gabrysia :)

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    mam to samo.. siedzę jak kwoka i przeglądam tylko te aukcje sklepy internetowe. Nie ukrywając to zaglądam głównie na ubranka dla dziewczynek, chyba wychodzi na jaw czego bardzo pragnę ;p

Ja mam rodzinę w UK i bez problemu mogą mi cokolwiek wyslać, zamówić itp. Paczka, która waży 25kg kosztuje 17f.

Szczerze mowiac to ja nie spojrzalam jeszcze na żadna stronke z ciuchami, nie oglądalam wózków i innych rzeczy dla maluszka ... w sklepach raczej omijam stoiska dla niemowlakow ... troche to smutne bo chyba moja psychika mi na to nie pozwala bo wciąż boje sie rozczarowania. ..

Z jednej strony wiem ze najgorsze zagrożenie minęło ale z drugiej ....

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ