Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fedra wrote:Dzień dobry dobrnęłam ale lubie tak przyjść i mieć co nadrabiać
Cieszę się razem z Wami kiedy poznajecie płeć ehhh to takie wzruszajace
Vel czy Ty wpisujesz płeć do tabelki? Bo chciałabym zobaczyć jak się rozkłada Nam płećoczywiście chodzi mi o tą główna tabelke
A ja w końcu zaczęłam w miare normalnie jeść i owoce i warzywa i nabiał i w ogóle nadal mam tylko 1kg do przodu od poczatku ciąży choć mój mąż powiedział ze ciało bardzo mi się zmieniło że brzuchek już taki ciązowy i nie jest rozlany tylko już taki stożek do przodu
co do ruchów to mój maż wieczorem często przykłada ucho do brzucha i czasem coś słyszy a jak jest cisza to twierdzi ze dzidzia śpi i mówi jej dobranoc wzruszajace to jest
ja już też nie mogę się doczekać wizyty i chyba przez 30 lat niecieszyłam się tak na 1 września niezły paradoks
wpisuje ale pewniaki, jak ktos pisze ze na 80% to nie piszeFedra lubi tę wiadomość
-
angelcia ja polecam Canona firme a jaki model dokladnie to bys musiala pogrzebac w internecie, zastanowic sie jakie opcje napewno chcialabys miec w aparacie i popatrzec opinie w zakresie cenowym ktory Cie interesuje
a Cat pisala ze miala nikona ale przerzucila sie na canona i że dla niej jest o wiele lepszy -
nick nieaktualny
-
JEJ ku dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ...
ja jako jedna z ostatnich z nas Lutowek pewnie dowiem sie o płci ... poczuje ruchy itd.. . ;( ale za to w Lutym jak wszystkie juz bedziecie miec njeprzespane noce to ja bede sobie spac
)) heh tak na serio to naprawde wam zazdroszcze bardzo.. .
nie lubie byc ostatnia ;P
Fedra, Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madziutek 23 wrote:JEJ ku dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ...
ja jako jedna z ostatnich z nas Lutowek pewnie dowiem sie o płci ... poczuje ruchy itd.. . ;( ale za to w Lutym jak wszystkie juz bedziecie miec njeprzespane noce to ja bede sobie spac
)) heh tak na serio to naprawde wam zazdroszcze bardzo.. .
nie lubie byc ostatnia ;P
weź to pod innym kątem przynajmniej na podstawie wcześniejszych lutówek będziesz wiedziała co naprawde przydaje się w szpitalu, jak to wygląda itp jak my się będziemy męczyć na porodówkach lub będziemy mieć nieprzespane noce Ty jeszcze będziesz sie cieszyć wewnętrznymi kopniakamimadziutek 23 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
a co do pokoiku malucha umarłam jak zobaczyłam taką fototapete pokazałam mojemu meżowi też mu sie podoba a ze mamy dość sporą ściane która nie bedzie zagospodarowana chyba taka fototapeta znajdzie sie w pokoiku
http://allegro.pl/hit-fototapeta-dla-dzieci-na-wymiar-klej-gratis-i4494558402.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:49
angelcia, Penelope lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:a co do pokoiku malucha umarłam jak zobaczyłam taką fototapete pokazałam mojemu meżowi też mu sie podoba a ze mamy dość sporą ściane która nie bedzie zagospodarowana chyba taka fototapeta znajdzie sie w pokoiku
http://allegro.pl/hit-fototapeta-dla-dzieci-na-wymiar-klej-gratis-i4494558402.html
Bardzo ładna, przynajmniej nada jakiegoś charakteru reszcieFedra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na allegro znalazłam fajną aukcje ciuszków dla dziewczynki własnie obejrzałam te ubranka wyglądaja bardzo zacnie
podaje linka jakby ktoś chciał obejrzeć
http://allegro.pl/zestaw-ubran-35-szt-corka-0-6-zima-kombinezon-zara-i4530345738.html
EDIT:
i jeszcze jedna aukcja też śliczne ubranka
http://allegro.pl/dz-0-6-m-cy-58sztuk-kurtka-i-kombinezon-adams-i4527593518.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:49
angelcia lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:weź to pod innym kątem przynajmniej na podstawie wcześniejszych lutówek będziesz wiedziała co naprawde przydaje się w szpitalu, jak to wygląda itp jak my się będziemy męczyć na porodówkach lub będziemy mieć nieprzespane noce Ty jeszcze będziesz sie cieszyć wewnętrznymi kopniakami
Ze tez ciąża musi tak długo trwac i trzeba tyle czekać na nasze skarby ;* no ale za to mnie nastraszycie jak bedziecie pisac o porodzie)
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Dziewczyny na allegro znalazłam fajną aukcje ciuszków dla dziewczynki własnie obejrzałam te ubranka wyglądaja bardzo zacnie
podaje linka jakby ktoś chciał obejrzeć
http://allegro.pl/zestaw-ubran-35-szt-corka-0-6-zima-kombinezon-zara-i4530345738.html
bardzo ładne, wejdź sobie na ebay.co.uk jak będziesz miała chwilkę i wpisz 'large bundle' tam są dopiero śliczne paczki za około 30f (na nasze to niecałe 160zł).Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:Ze tez ciąża musi tak długo trwac i trzeba tyle czekać na nasze skarby ;* no ale za to mnie nastraszycie jak bedziecie pisac o porodzie
)
Ha ha ha mnie osobiście czas zaczął szybciej lecieć i ja osobiście obiecuje nie straszyć porodemmadziutek 23 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:a jak wygląda statystyka na tą chwile?
no juz dzisiaj chyba dwa razy liste puszczalam i obok jest plec
Sewerynka syn
Sue syn
to mam wpisane
nie wpisanej mam Suri corka, anni_e syn, cat corka, reszta to juz są calkowite domysly jak np Katis corka, Gosiak syn bo to juz są niewiadomecZekam az kazdej lekarz powie, ze jest pewien
Fedra lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:bardzo ładne, wejdź sobie na ebay.co.uk jak będziesz miała chwilkę i wpisz 'large bundle' tam są dopiero śliczne paczki za około 30f (na nasze to niecałe 160zł).
ja to się zastanawiam czy czasem nie wykożystać przyjaciółki która jest w Angli by popatrzyła na jakieś ciuszki
choc na razie nic nie kupuje bo mam dostać od szwagierki a w sumie nie wiem co Ona ma a ja nie znam płci i jestem w zawieszeniu ehhh17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Vel wrote:no juz dzisiaj chyba dwa razy liste puszczalam i obok jest plec
Sewerynka syn
Sue syn
to mam wpisane
nie wpisanej mam Suri corka, anni_e syn, cat corka, reszta to juz są calkowite domysly jak np Katis corka, Gosiak syn bo to juz są niewiadomecZekam az kazdej lekarz powie, ze jest pewien
no widzisz ja dzisiaj mam zacmienie i jakoś listy nie widziałam
ale za to widze ze jak na razie przewaga chłopców jest ciekawe jaki będzie bilans na końcu17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:ja to się zastanawiam czy czasem nie wykożystać przyjaciółki która jest w Angli by popatrzyła na jakieś ciuszki
choc na razie nic nie kupuje bo mam dostać od szwagierki a w sumie nie wiem co Ona ma a ja nie znam płci i jestem w zawieszeniu ehhh
mam to samo.. siedzę jak kwoka i przeglądam tylko te aukcje sklepy internetowe. Nie ukrywając to zaglądam głównie na ubranka dla dziewczynek, chyba wychodzi na jaw czego bardzo pragnę ;p
Ja mam rodzinę w UK i bez problemu mogą mi cokolwiek wyslać, zamówić itp. Paczka, która waży 25kg kosztuje 17f.Fedra lubi tę wiadomość
-
Fedra wrote:no widzisz ja dzisiaj mam zacmienie i jakoś listy nie widziałam
ale za to widze ze jak na razie przewaga chłopców jest ciekawe jaki będzie bilans na końcu
gdzie nie wejde na forum lutówek to jest przewaga chlopcow
ale to moze dlatego, ze na podstawie tak wczesnej ciazy najlatwiej chlopca wykryc wiec narazie tylko tacy sie ujawniajaa dziewczynki to wtedy jak lekarz mowi "jeszcze za wczesnie"
co do ścian to widzialam na styczniowkach cos takiego
ladnetylko uciete, tu jak cos link http://s6.ifotos.pl/img/cianajpg_esarrxa.jpg
Ogolnie pomyslalam sobie, ze bez sensu jest malowac typowo pokoj pod maluszka bo jak podrosnie to nie bedzie chcial juz w misie miec pokoju no a np nie wiem czy bede przemalowywac pokoj
dlatego myslalam o czyms neutralnym co pasuje do malego dziecka i dodatki, ktorych pozniej mozna sie pozbyt a pokoj nadaje sie dalej i dla nastolatka czyli sciana jednolita
przy dziewczynce to jeszcze jeszcze pokoj moze byc i dla 12 latki jak dla 3latki ale chlopcy...koledzy beda sie smiali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:07
Fedra lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:mam to samo.. siedzę jak kwoka i przeglądam tylko te aukcje sklepy internetowe. Nie ukrywając to zaglądam głównie na ubranka dla dziewczynek, chyba wychodzi na jaw czego bardzo pragnę ;p
Ja mam rodzinę w UK i bez problemu mogą mi cokolwiek wyslać, zamówić itp. Paczka, która waży 25kg kosztuje 17f.
Szczerze mowiac to ja nie spojrzalam jeszcze na żadna stronke z ciuchami, nie oglądalam wózków i innych rzeczy dla maluszka ... w sklepach raczej omijam stoiska dla niemowlakow ... troche to smutne bo chyba moja psychika mi na to nie pozwala bo wciąż boje sie rozczarowania. ..
Z jednej strony wiem ze najgorsze zagrożenie minęło ale z drugiej ....