X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dzień dobry dobrnęłam ale lubie tak przyjść i mieć co nadrabiać :)

Cieszę się razem z Wami kiedy poznajecie płeć ehhh to takie wzruszajace <3

Vel czy Ty wpisujesz płeć do tabelki? Bo chciałabym zobaczyć jak się rozkłada Nam płeć :) oczywiście chodzi mi o tą główna tabelke :)

A ja w końcu zaczęłam w miare normalnie jeść i owoce i warzywa i nabiał i w ogóle nadal mam tylko 1kg do przodu od poczatku ciąży choć mój mąż powiedział ze ciało bardzo mi się zmieniło że brzuchek już taki ciązowy i nie jest rozlany tylko już taki stożek do przodu :)

co do ruchów to mój maż wieczorem często przykłada ucho do brzucha i czasem coś słyszy a jak jest cisza to twierdzi ze dzidzia śpi i mówi jej dobranoc wzruszajace to jest :)

ja już też nie mogę się doczekać wizyty i chyba przez 30 lat niecieszyłam się tak na 1 września niezły paradoks ;)

wpisuje ale pewniaki, jak ktos pisze ze na 80% to nie pisze

Fedra lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia ja polecam Canona firme a jaki model dokladnie to bys musiala pogrzebac w internecie, zastanowic sie jakie opcje napewno chcialabys miec w aparacie i popatrzec opinie w zakresie cenowym ktory Cie interesuje :)

a Cat pisala ze miala nikona ale przerzucila sie na canona i że dla niej jest o wiele lepszy

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem czy brać czy nie.. Kobieta zmienna jest, musze się skonsultować z moim D chyba..

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEJ ku dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ... ;) ja jako jedna z ostatnich z nas Lutowek pewnie dowiem sie o płci ... poczuje ruchy itd.. . ;( ale za to w Lutym jak wszystkie juz bedziecie miec njeprzespane noce to ja bede sobie spac ;))) heh tak na serio to naprawde wam zazdroszcze bardzo.. . ;) nie lubie byc ostatnia ;P

Fedra, Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    wpisuje ale pewniaki, jak ktos pisze ze na 80% to nie pisze

a jak wygląda statystyka na tą chwile?

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek żebyś się nie zdziwiła przypadkiem;p Maluch może być niecierpliwy i wyjść równo z Naszymi;) Z resztą.. nie ważne kiedy, ważne żeby był na to gotowy. Wszystko z czasem

Fedra, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    JEJ ku dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ... ;) ja jako jedna z ostatnich z nas Lutowek pewnie dowiem sie o płci ... poczuje ruchy itd.. . ;( ale za to w Lutym jak wszystkie juz bedziecie miec njeprzespane noce to ja bede sobie spac ;))) heh tak na serio to naprawde wam zazdroszcze bardzo.. . ;) nie lubie byc ostatnia ;P

weź to pod innym kątem przynajmniej na podstawie wcześniejszych lutówek będziesz wiedziała co naprawde przydaje się w szpitalu, jak to wygląda itp jak my się będziemy męczyć na porodówkach lub będziemy mieć nieprzespane noce Ty jeszcze będziesz sie cieszyć wewnętrznymi kopniakami :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pokoiku malucha umarłam jak zobaczyłam taką fototapete pokazałam mojemu meżowi też mu sie podoba a ze mamy dość sporą ściane która nie bedzie zagospodarowana chyba taka fototapeta znajdzie sie w pokoiku :D

http://allegro.pl/hit-fototapeta-dla-dzieci-na-wymiar-klej-gratis-i4494558402.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:49

angelcia, Penelope lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a co do pokoiku malucha umarłam jak zobaczyłam taką fototapete pokazałam mojemu meżowi też mu sie podoba a ze mamy dość sporą ściane która nie bedzie zagospodarowana chyba taka fototapeta znajdzie sie w pokoiku :D

http://allegro.pl/hit-fototapeta-dla-dzieci-na-wymiar-klej-gratis-i4494558402.html

Bardzo ładna, przynajmniej nada jakiegoś charakteru reszcie

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na allegro znalazłam fajną aukcje ciuszków dla dziewczynki własnie obejrzałam te ubranka wyglądaja bardzo zacnie :) podaje linka jakby ktoś chciał obejrzeć :)

http://allegro.pl/zestaw-ubran-35-szt-corka-0-6-zima-kombinezon-zara-i4530345738.html

EDIT:

i jeszcze jedna aukcja też śliczne ubranka :)

http://allegro.pl/dz-0-6-m-cy-58sztuk-kurtka-i-kombinezon-adams-i4527593518.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:49

angelcia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    weź to pod innym kątem przynajmniej na podstawie wcześniejszych lutówek będziesz wiedziała co naprawde przydaje się w szpitalu, jak to wygląda itp jak my się będziemy męczyć na porodówkach lub będziemy mieć nieprzespane noce Ty jeszcze będziesz sie cieszyć wewnętrznymi kopniakami :)

Ze tez ciąża musi tak długo trwac i trzeba tyle czekać na nasze skarby ;* no ale za to mnie nastraszycie jak bedziecie pisac o porodzie ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dziewczyny na allegro znalazłam fajną aukcje ciuszków dla dziewczynki własnie obejrzałam te ubranka wyglądaja bardzo zacnie :) podaje linka jakby ktoś chciał obejrzeć :)

http://allegro.pl/zestaw-ubran-35-szt-corka-0-6-zima-kombinezon-zara-i4530345738.html

bardzo ładne, wejdź sobie na ebay.co.uk jak będziesz miała chwilkę i wpisz 'large bundle' tam są dopiero śliczne paczki za około 30f (na nasze to niecałe 160zł).

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Ze tez ciąża musi tak długo trwac i trzeba tyle czekać na nasze skarby ;* no ale za to mnie nastraszycie jak bedziecie pisac o porodzie ;))

Ha ha ha mnie osobiście czas zaczął szybciej lecieć i ja osobiście obiecuje nie straszyć porodem ;)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Vel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a jak wygląda statystyka na tą chwile?

no juz dzisiaj chyba dwa razy liste puszczalam i obok jest plec

Sewerynka syn
    Sue syn

to mam wpisane

nie wpisanej mam Suri corka, anni_e syn, cat corka, reszta to juz są calkowite domysly jak np Katis corka, Gosiak syn bo to juz są niewiadome :P cZekam az kazdej lekarz powie, ze jest pewien :)

Fedra lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    bardzo ładne, wejdź sobie na ebay.co.uk jak będziesz miała chwilkę i wpisz 'large bundle' tam są dopiero śliczne paczki za około 30f (na nasze to niecałe 160zł).

ja to się zastanawiam czy czasem nie wykożystać przyjaciółki która jest w Angli by popatrzyła na jakieś ciuszki :)
    choc na razie nic nie kupuje bo mam dostać od szwagierki a w sumie nie wiem co Ona ma a ja nie znam płci i jestem w zawieszeniu ehhh

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    no juz dzisiaj chyba dwa razy liste puszczalam i obok jest plec

Sewerynka syn
    Sue syn

to mam wpisane

nie wpisanej mam Suri corka, anni_e syn, cat corka, reszta to juz są calkowite domysly jak np Katis corka, Gosiak syn bo to juz są niewiadome :P cZekam az kazdej lekarz powie, ze jest pewien :)

no widzisz ja dzisiaj mam zacmienie i jakoś listy nie widziałam :P

ale za to widze ze jak na razie przewaga chłopców jest ciekawe jaki będzie bilans na końcu :D

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ja to się zastanawiam czy czasem nie wykożystać przyjaciółki która jest w Angli by popatrzyła na jakieś ciuszki :)
    choc na razie nic nie kupuje bo mam dostać od szwagierki a w sumie nie wiem co Ona ma a ja nie znam płci i jestem w zawieszeniu ehhh

mam to samo.. siedzę jak kwoka i przeglądam tylko te aukcje sklepy internetowe. Nie ukrywając to zaglądam głównie na ubranka dla dziewczynek, chyba wychodzi na jaw czego bardzo pragnę ;p

Ja mam rodzinę w UK i bez problemu mogą mi cokolwiek wyslać, zamówić itp. Paczka, która waży 25kg kosztuje 17f.

Fedra lubi tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no widzisz ja dzisiaj mam zacmienie i jakoś listy nie widziałam :P

ale za to widze ze jak na razie przewaga chłopców jest ciekawe jaki będzie bilans na końcu :D

gdzie nie wejde na forum lutówek to jest przewaga chlopcow :)

ale to moze dlatego, ze na podstawie tak wczesnej ciazy najlatwiej chlopca wykryc wiec narazie tylko tacy sie ujawniaja :) a dziewczynki to wtedy jak lekarz mowi "jeszcze za wczesnie" :P

co do ścian to widzialam na styczniowkach cos takiego

cianajpg_esarrxa.jpg

ladne :) tylko uciete, tu jak cos link http://s6.ifotos.pl/img/cianajpg_esarrxa.jpg

Ogolnie pomyslalam sobie, ze bez sensu jest malowac typowo pokoj pod maluszka bo jak podrosnie to nie bedzie chcial juz w misie miec pokoju no a np nie wiem czy bede przemalowywac pokoj

dlatego myslalam o czyms neutralnym co pasuje do malego dziecka i dodatki, ktorych pozniej mozna sie pozbyt a pokoj nadaje sie dalej i dla nastolatka czyli sciana jednolita :)

przy dziewczynce to jeszcze jeszcze pokoj moze byc i dla 12 latki jak dla 3latki ale chlopcy... :D koledzy beda sie smiali :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:07

Fedra lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała synka strasznie :) a przeczucie mówi mi ze tam w srodku siedzi "Ona " :) ale w sumie niewazne co byle bylo zdrowe...

Chodz nie powiem licze na małego Gabrysia :)

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    mam to samo.. siedzę jak kwoka i przeglądam tylko te aukcje sklepy internetowe. Nie ukrywając to zaglądam głównie na ubranka dla dziewczynek, chyba wychodzi na jaw czego bardzo pragnę ;p

Ja mam rodzinę w UK i bez problemu mogą mi cokolwiek wyslać, zamówić itp. Paczka, która waży 25kg kosztuje 17f.

Szczerze mowiac to ja nie spojrzalam jeszcze na żadna stronke z ciuchami, nie oglądalam wózków i innych rzeczy dla maluszka ... w sklepach raczej omijam stoiska dla niemowlakow ... troche to smutne bo chyba moja psychika mi na to nie pozwala bo wciąż boje sie rozczarowania. ..

Z jednej strony wiem ze najgorsze zagrożenie minęło ale z drugiej ....

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ