X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja gdyby nie mieszkała w Polsce i miałabym córkę to nazwałabym ja Audrey. Uwielbiam Audrey Hepburn, widziałam wszystkie filmy z nią, a śniadanie u tiffany'ego oglądam za kazdym razem, jak mam zły dzien:)
    W sypialni na ścianie mamy plakat audrey na tle pięknych, fioletowych kwiatów :)

Ale... Mieszkam w Pl, bedzie syn, wiec bedzie Tomasz, po dziadku :)

My mamy zamiar dać dziecku jakies imię staropolskie - żeby podtrzymywać tradycję. Nie mówie tutaj o zdzisławach itp ;] ale np. Aniela, Antoni itp. :D

Fedra lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imiona dawno wybrane. Myślałam, że będziemy mieli problem z drugimi imionami. Okazało się jednak, że jeżeli chłopak to będzie Nathan Andrzej ( bo i mój tata i tata mojego T to Andrzeje ), a jak dziewczynka to Pola Maria ) bo moja mama ma tak na imię , a mama T tak ma na drugie) I problem rozwiązany :) A i brzmi całkiem fajnie

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiak nie mam, ale ja nie śpie pod kołdą tylko właśnie tak się nią opatulam od zawsze i mam coś w ten deseń. Chyba trzeba przetrwać takie dni, gdzie źle się śpi.. W końcu, każdemu może się zdarzyć.

Lara jak już pisałam, nam kobietom jest ciężko dogodzić. Ja wczoraj wpadłam w lekkiego stracha, bo wracając z lotniska w podbrzuszu tak mnie nieziemsko ciągnęło! Coś w rodzaju uczucia, że dzieciak chce wykopać mi podbrzusze nóżkami... Ale po całej tej sytuacji awaryjnej doszłam do wniosku, że było to całkiem przyjemne :D

Ja też o dziwo mam dużo energii i dobry humor;p

• Topola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry. My już od prawie trzech godzin w pracy.

Zazdroszcze Wam dobrych humorow. U mnie jakoś kiepsko. Dobrze że piątek.

• Topola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! No i oczywiście WSZYSTKIEGO CO NAJ, NAJLEPSZE dla tych "tortowych" dziś :)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj ,chyba dzis wszystkie mamy dobre humory :) Ja dlatego ze mam wolnee;) Jeszcze wyleguje sie w wyrku :)

Vel stoo lat ;]]]
    i Dla Franusia rónież wszystkiego naj :)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu kolejne kalorie tortowe ;) wszystkiego najlepszego solenizantom ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    I znowu kolejne kalorie tortowe ;) wszystkiego najlepszego solenizantom ;))
    Fajne te torty, bo nie idą nam w boczki! :)
    Ja będę częstować 22 stycznia - będziemy już z ogromnymi brzuchami :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel sto lat.

Kochane trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, bo mam ginekologa na 17 i jak zwykle strach mnie obleciał.

Januszkowa lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rozpoczynającym się 18 tyg ciąży czyli rozpoczynającym się 5-tym miesiącu!!! :)

Vel Wszystkiego co najlepsze!!! życzę Ci upragnionego synka!:)

Franek sto lat!!! :)

Ja na razie ubieram się w moje ciuchy, z górą nie ma problemu, ale spodni już nie dopinam;) na dniach planuję w końcu jakieś ciążowe zakupić.

Mi brzuch większy ujawnił się właściwie dopiero w tym tygodniu, wcześniej wyglądał jakbym zjadła większe śniadanie;)

Ruchów maleństwa jeszcze nie czuję. Jakieś 2 tyg temu czułam bąbelki w brzuchu, ale od tamtej pory cisza...więc czekam. Liczę na to, że niedługo się pojawią:)

Rozmawiałyście o pokojach dla maluszków.My mamy pokój przez ścianę i pierwotna wersja była taka, że od początku maluch śpi u siebie. W naszej sypialni nawet nie ma gdzie łóżeczka postawić, ewentualnie kołyskę byśmy zmieścili.

Ja mam siostrę mieszkającą w Anglii na razie na stałe, synowi dała imię Benjamin, żeby tam i w Pl nie było problemów;)

Gazów nie mam, a jak są to nie uciążliwe, ale za to odbija mi się solidnie;p mąż już się wkurza na mnie że je wymuszam;)

A oto mój dzisiejszy poranny brzunio:)

dc132379e0436b18med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:09

kasia_1988, Katiś, juska19, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto mój zestaw śniadaniowy. Za grapefruita dam się pokroić :D

951db6a879523cf4med.jpg

gusiaa, Gosiak, kasia_1988, Bietka, Sewerynka, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Vel sto lat.

Kochane trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, bo mam ginekologa na 17 i jak zwykle strach mnie obleciał.

To sie ciesz ;)) ja musze czekać jeszcze dwa tygodnie na wizytę ...;( a czas tak wolno płynie.. . ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Oto mój zestaw śniadaniowy. Za grapefruita dam się pokroić :D

951db6a879523cf4med.jpg

Ja na samym początku jak nic jeść niemoglam to arbuzy były moją miłością ;D
    Smacznegoooo:*

Katiś lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Vel sto lat.

Będziemy trzymać! :)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia bez obaw, wszystko będzie dobrze ;*

Bietka, jak ja już Ci zazdroszczę tego 5 miesiąca! Tak w ogóle, śliczny brzusio.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki zaciśnięte :)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, to wszystko dla Ciebie? :) Ja jem pol bulki na sniadanie, bo cala to dla mnie za duzo ;) Nie to żebym tak sie bala ze przytyje, ale jak zjem wiecej to sie zle czuje.

Ja juz nie moge z moim kregoslupem, wczoraj bol mi wieczorem promieniowal na prawa noge, az ja ciagalam za soba. Nie moglam spac, w kazdej pozycji mnie bolalo tak ze myslalam ze bede sciany gryzc :/ W koncu wstalam, wzielam No-spe, czytalam ksiazke zeby myslec o czyms innym i po polnocy zasnelam...

Na szczescie od dzisiaj mam urlop, jestem juz spakowana, a wieczorem na lotnisko, w koncu po ponad mcu zobacze sie z mężem :) Jeszcze tylko chate ogarne i bede gotowa do wyjazdu.

Jak wróce z urlopu to wybiore sie do rehabilitanta, niech mi pokaże jakies cwiczenia i moze troche pomasuje. A w pracy powiem że albo z koncem wrzesnia mi zmniejsza czas pracy do 4h, bo i tak powinni juz kogos szukac na zastepstwo albo ide na chorobowe, bo juz nie wyrobie...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam mocno kciuki!!!

kasia_1988, Sue lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - tak to dla mnie no i dla dzidzi :D Ostatnio pochłaniam wszystko co napotkam na swojej drodze. wczoraj trochę było mi niedobrze po wypiciu kakaa, zjedzeniu kapusty kiszonej i zupy ogórkowej ;) Ale wiesz u mnie to dobrze, że jem, bo w końcu muszę wyjść z wagi 47 kg :P

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś mogę Ci oddać jakieś moje 7-8 kg jeśli bardzo chcesz;p

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ