Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySue wrote:Ja gdyby nie mieszkała w Polsce i miałabym córkę to nazwałabym ja Audrey. Uwielbiam Audrey Hepburn, widziałam wszystkie filmy z nią, a śniadanie u tiffany'ego oglądam za kazdym razem, jak mam zły dzien:)
W sypialni na ścianie mamy plakat audrey na tle pięknych, fioletowych kwiatów
Ale... Mieszkam w Pl, bedzie syn, wiec bedzie Tomasz, po dziadku
My mamy zamiar dać dziecku jakies imię staropolskie - żeby podtrzymywać tradycję. Nie mówie tutaj o zdzisławach itp ;] ale np. Aniela, Antoni itp.Fedra lubi tę wiadomość
-
U nas imiona dawno wybrane. Myślałam, że będziemy mieli problem z drugimi imionami. Okazało się jednak, że jeżeli chłopak to będzie Nathan Andrzej ( bo i mój tata i tata mojego T to Andrzeje ), a jak dziewczynka to Pola Maria ) bo moja mama ma tak na imię , a mama T tak ma na drugie) I problem rozwiązany
A i brzmi całkiem fajnie
Fedra lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualny
Gosiak nie mam, ale ja nie śpie pod kołdą tylko właśnie tak się nią opatulam od zawsze i mam coś w ten deseń. Chyba trzeba przetrwać takie dni, gdzie źle się śpi.. W końcu, każdemu może się zdarzyć.
Lara jak już pisałam, nam kobietom jest ciężko dogodzić. Ja wczoraj wpadłam w lekkiego stracha, bo wracając z lotniska w podbrzuszu tak mnie nieziemsko ciągnęło! Coś w rodzaju uczucia, że dzieciak chce wykopać mi podbrzusze nóżkami... Ale po całej tej sytuacji awaryjnej doszłam do wniosku, że było to całkiem przyjemne
Ja też o dziwo mam dużo energii i dobry humor;p -
Witam się w rozpoczynającym się 18 tyg ciąży czyli rozpoczynającym się 5-tym miesiącu!!!
Vel Wszystkiego co najlepsze!!! życzę Ci upragnionego synka!
Franek sto lat!!!
Ja na razie ubieram się w moje ciuchy, z górą nie ma problemu, ale spodni już nie dopinam;) na dniach planuję w końcu jakieś ciążowe zakupić.
Mi brzuch większy ujawnił się właściwie dopiero w tym tygodniu, wcześniej wyglądał jakbym zjadła większe śniadanie;)
Ruchów maleństwa jeszcze nie czuję. Jakieś 2 tyg temu czułam bąbelki w brzuchu, ale od tamtej pory cisza...więc czekam. Liczę na to, że niedługo się pojawią
Rozmawiałyście o pokojach dla maluszków.My mamy pokój przez ścianę i pierwotna wersja była taka, że od początku maluch śpi u siebie. W naszej sypialni nawet nie ma gdzie łóżeczka postawić, ewentualnie kołyskę byśmy zmieścili.
Ja mam siostrę mieszkającą w Anglii na razie na stałe, synowi dała imię Benjamin, żeby tam i w Pl nie było problemów;)
Gazów nie mam, a jak są to nie uciążliwe, ale za to odbija mi się solidnie;p mąż już się wkurza na mnie że je wymuszam;)
A oto mój dzisiejszy poranny brzunio:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:09
kasia_1988, Katiś, juska19, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katiś, to wszystko dla Ciebie?
Ja jem pol bulki na sniadanie, bo cala to dla mnie za duzo
Nie to żebym tak sie bala ze przytyje, ale jak zjem wiecej to sie zle czuje.
Ja juz nie moge z moim kregoslupem, wczoraj bol mi wieczorem promieniowal na prawa noge, az ja ciagalam za soba. Nie moglam spac, w kazdej pozycji mnie bolalo tak ze myslalam ze bede sciany gryzcW koncu wstalam, wzielam No-spe, czytalam ksiazke zeby myslec o czyms innym i po polnocy zasnelam...
Na szczescie od dzisiaj mam urlop, jestem juz spakowana, a wieczorem na lotnisko, w koncu po ponad mcu zobacze sie z mężemJeszcze tylko chate ogarne i bede gotowa do wyjazdu.
Jak wróce z urlopu to wybiore sie do rehabilitanta, niech mi pokaże jakies cwiczenia i moze troche pomasuje. A w pracy powiem że albo z koncem wrzesnia mi zmniejsza czas pracy do 4h, bo i tak powinni juz kogos szukac na zastepstwo albo ide na chorobowe, bo juz nie wyrobie... -
Atakasobiejedna - tak to dla mnie no i dla dzidzi
Ostatnio pochłaniam wszystko co napotkam na swojej drodze. wczoraj trochę było mi niedobrze po wypiciu kakaa, zjedzeniu kapusty kiszonej i zupy ogórkowej
Ale wiesz u mnie to dobrze, że jem, bo w końcu muszę wyjść z wagi 47 kg
Gosiak lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualny