X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja gdyby nie mieszkała w Polsce i miałabym córkę to nazwałabym ja Audrey. Uwielbiam Audrey Hepburn, widziałam wszystkie filmy z nią, a śniadanie u tiffany'ego oglądam za kazdym razem, jak mam zły dzien:)
    W sypialni na ścianie mamy plakat audrey na tle pięknych, fioletowych kwiatów :)

Ale... Mieszkam w Pl, bedzie syn, wiec bedzie Tomasz, po dziadku :)

My mamy zamiar dać dziecku jakies imię staropolskie - żeby podtrzymywać tradycję. Nie mówie tutaj o zdzisławach itp ;] ale np. Aniela, Antoni itp. :D

Fedra lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imiona dawno wybrane. Myślałam, że będziemy mieli problem z drugimi imionami. Okazało się jednak, że jeżeli chłopak to będzie Nathan Andrzej ( bo i mój tata i tata mojego T to Andrzeje ), a jak dziewczynka to Pola Maria ) bo moja mama ma tak na imię , a mama T tak ma na drugie) I problem rozwiązany :) A i brzmi całkiem fajnie

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiak nie mam, ale ja nie śpie pod kołdą tylko właśnie tak się nią opatulam od zawsze i mam coś w ten deseń. Chyba trzeba przetrwać takie dni, gdzie źle się śpi.. W końcu, każdemu może się zdarzyć.

Lara jak już pisałam, nam kobietom jest ciężko dogodzić. Ja wczoraj wpadłam w lekkiego stracha, bo wracając z lotniska w podbrzuszu tak mnie nieziemsko ciągnęło! Coś w rodzaju uczucia, że dzieciak chce wykopać mi podbrzusze nóżkami... Ale po całej tej sytuacji awaryjnej doszłam do wniosku, że było to całkiem przyjemne :D

Ja też o dziwo mam dużo energii i dobry humor;p

• Topola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry. My już od prawie trzech godzin w pracy.

Zazdroszcze Wam dobrych humorow. U mnie jakoś kiepsko. Dobrze że piątek.

• Topola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! No i oczywiście WSZYSTKIEGO CO NAJ, NAJLEPSZE dla tych "tortowych" dziś :)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj ,chyba dzis wszystkie mamy dobre humory :) Ja dlatego ze mam wolnee;) Jeszcze wyleguje sie w wyrku :)

Vel stoo lat ;]]]
    i Dla Franusia rónież wszystkiego naj :)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu kolejne kalorie tortowe ;) wszystkiego najlepszego solenizantom ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    I znowu kolejne kalorie tortowe ;) wszystkiego najlepszego solenizantom ;))
    Fajne te torty, bo nie idą nam w boczki! :)
    Ja będę częstować 22 stycznia - będziemy już z ogromnymi brzuchami :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel sto lat.

Kochane trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, bo mam ginekologa na 17 i jak zwykle strach mnie obleciał.

Januszkowa lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rozpoczynającym się 18 tyg ciąży czyli rozpoczynającym się 5-tym miesiącu!!! :)

Vel Wszystkiego co najlepsze!!! życzę Ci upragnionego synka!:)

Franek sto lat!!! :)

Ja na razie ubieram się w moje ciuchy, z górą nie ma problemu, ale spodni już nie dopinam;) na dniach planuję w końcu jakieś ciążowe zakupić.

Mi brzuch większy ujawnił się właściwie dopiero w tym tygodniu, wcześniej wyglądał jakbym zjadła większe śniadanie;)

Ruchów maleństwa jeszcze nie czuję. Jakieś 2 tyg temu czułam bąbelki w brzuchu, ale od tamtej pory cisza...więc czekam. Liczę na to, że niedługo się pojawią:)

Rozmawiałyście o pokojach dla maluszków.My mamy pokój przez ścianę i pierwotna wersja była taka, że od początku maluch śpi u siebie. W naszej sypialni nawet nie ma gdzie łóżeczka postawić, ewentualnie kołyskę byśmy zmieścili.

Ja mam siostrę mieszkającą w Anglii na razie na stałe, synowi dała imię Benjamin, żeby tam i w Pl nie było problemów;)

Gazów nie mam, a jak są to nie uciążliwe, ale za to odbija mi się solidnie;p mąż już się wkurza na mnie że je wymuszam;)

A oto mój dzisiejszy poranny brzunio:)

dc132379e0436b18med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:09

kasia_1988, Katiś, juska19, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto mój zestaw śniadaniowy. Za grapefruita dam się pokroić :D

951db6a879523cf4med.jpg

gusiaa, Gosiak, kasia_1988, Bietka, Sewerynka, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Vel sto lat.

Kochane trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, bo mam ginekologa na 17 i jak zwykle strach mnie obleciał.

To sie ciesz ;)) ja musze czekać jeszcze dwa tygodnie na wizytę ...;( a czas tak wolno płynie.. . ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Oto mój zestaw śniadaniowy. Za grapefruita dam się pokroić :D

951db6a879523cf4med.jpg

Ja na samym początku jak nic jeść niemoglam to arbuzy były moją miłością ;D
    Smacznegoooo:*

Katiś lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Vel sto lat.

Będziemy trzymać! :)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia bez obaw, wszystko będzie dobrze ;*

Bietka, jak ja już Ci zazdroszczę tego 5 miesiąca! Tak w ogóle, śliczny brzusio.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki zaciśnięte :)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, to wszystko dla Ciebie? :) Ja jem pol bulki na sniadanie, bo cala to dla mnie za duzo ;) Nie to żebym tak sie bala ze przytyje, ale jak zjem wiecej to sie zle czuje.

Ja juz nie moge z moim kregoslupem, wczoraj bol mi wieczorem promieniowal na prawa noge, az ja ciagalam za soba. Nie moglam spac, w kazdej pozycji mnie bolalo tak ze myslalam ze bede sciany gryzc :/ W koncu wstalam, wzielam No-spe, czytalam ksiazke zeby myslec o czyms innym i po polnocy zasnelam...

Na szczescie od dzisiaj mam urlop, jestem juz spakowana, a wieczorem na lotnisko, w koncu po ponad mcu zobacze sie z mężem :) Jeszcze tylko chate ogarne i bede gotowa do wyjazdu.

Jak wróce z urlopu to wybiore sie do rehabilitanta, niech mi pokaże jakies cwiczenia i moze troche pomasuje. A w pracy powiem że albo z koncem wrzesnia mi zmniejsza czas pracy do 4h, bo i tak powinni juz kogos szukac na zastepstwo albo ide na chorobowe, bo juz nie wyrobie...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam mocno kciuki!!!

kasia_1988, Sue lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - tak to dla mnie no i dla dzidzi :D Ostatnio pochłaniam wszystko co napotkam na swojej drodze. wczoraj trochę było mi niedobrze po wypiciu kakaa, zjedzeniu kapusty kiszonej i zupy ogórkowej ;) Ale wiesz u mnie to dobrze, że jem, bo w końcu muszę wyjść z wagi 47 kg :P

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś mogę Ci oddać jakieś moje 7-8 kg jeśli bardzo chcesz;p

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ