X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś z taką wagą to jesteś jak najbardziej rozgrzeszona ;) Ja poki co waże 67 kg, w zasadzie nic nie przytyłam, ale musze sie pilnować zeby sie nie zamienic w wielorybka hehe :) Nawet czasem sobie mysle ze przed ciaza potrafilam wiecej zjesc, a teraz jak zjem wiecej to pozniej cierpie na niestrawnosc heh.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, żeby tak to działało :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to samo, zawsze mogłam jeść przysłowiowego śledzia i zapijać mlekiem i nic mi nie było. Teraz czasem nawet skórka do pomidora jest powodem złego samopoczucia

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel - najlepszosci z okazji urodzin! Spełnienia marzeń i zdrowego chłopaczka w brzuszku :*

Mistrzyni, urodzinowy całus dla Franka! Niech rośnie zdrowo i szczęśliwie :)
    Buziaki dla starszego brata!

Ja tez dzis czuje sie lepiej:) zjadłam śniadanie, obejrze do końca pytanie na śniadanie i ide na spacerek :)

Cudownego dnia Kochane! :*

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak ja zazdroszcze tym co są w domu :( Mi źle w pracy :( Ale to raczej przez hormonowe humory niż złe samopoczucie.

Ostatnio mnie te humory męczą, raz jestem zdołowana, raz smutna, raz wkurzona, to znowu narzekan na wszystko. Mówię Wam, nie da się ze mną wytrzymać.
    Ma któraś tak?

• Bietka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam tak do około 12 tyg, wszystko mnie drażniło, detal potrafił doprowadzić do płaczu. Teraz jest ok:)

c7hyim7.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś u nas ma być Anielka albo Witold.

Fedra lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witold to piękne imię. Nasz synuś (jeżeli będzie chłopcem) będzie miał tak na pewno na imię.

Córcia będzie Polą, aczkolwiek rozmyślam czy nie Apolonią. Nie wiem co będzie rozsądniejsze.. Biorąc pod uwagę, że mamy już długie nazwisko chyba oszczędzimy jej tak długiego imienia.

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z moim chłopczykiem z ciociami :):*

Vel wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużego silnego chłopczyka :):*

LadyMK ja myślę,że skłonność do wymiotów w przeszłości nie ma nic wspólnego z wymiotami w ciąży :) To inna fizjilogia :) Ani razu nie wymiotowałam, ani mdłości wielkich ani nic. A od dzieciaka wołano na mnie " RZYGOWINKA :D" . Wiecznie z miską musiałam siedzieć i zostało mi to do teraz. W ciąży na razie cisza :P Nie mówiąc o wymiotach po alko, praktycznie zawsze i to wręcz torsje z żółcią po 24 h.. :P
    LadyMK jeśli mogę zaproponować to widziałabym na cywilny ślub zarówno biel jak i np. Morelowy, łososiowy, brzoskwinkowy taki delikatny. Cath miała piękną sukienkę odcinaną na sesji ślubnej na zmianę z białą, może Ci później wstawi, taki właśnie kolor jest śliczny :)

LadyMK wrote:
    Gosiak to u mnie to samo :D
    zawsze delikatnie mi w przełyku coś "jechało" i takie było moje bekanie, a od początku ciąży...bekanie to dobry znak i nie potrafię tego powstrzymać. Wiem, że jeśli mi się odbiło to znaczy, że nie będę wymiotować, choć z drugiej strony, jeśli za bardzo mi się odbija to będę wymiotować. Szukanie na to złotego środka nie ma sensu :P
    To samo mam z gazami... Mój się buntuje, że mu pryknęłam...a ja na to, że to nie ja, to dziecko :P :D
    No i... mam odwiecznego kaca od początku ciąży. Ciekawe kiedy się skończy...

A ktoś pisał o wymiotach, że nigdy nie miał skłonności do wymiotów i teraz nie wymiotuje. Ciekawi mnie to, bo ja dosyć często wymiotowałam, dodatkowo mam chorobę lokomocyjną ... i może to ma wpływ? Po prostu takie mam tendencje?

Ps też czekam na ruchy, usg połówkowego nie mam jeszcze wyznaczonego, ale pewnie gdzieś końcówka września...już chciałabym wiedzieć co tam u dzidzi słychać. Teraz też myślę nad sukienką do cywilnego (27.09), nie wiem czy odcinaną pod biustem, czy całą luźną. W końcu to już będzie połowa piątego miesiąca. I jaki kolor powinien być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:04

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Sewerynka to się cieszę, bo już myślałam, że jeśli kiedyś będę w drugiej ciąży to będę ją tak samo przechodziła. Jest szansa, że nie :P

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynko no właśnie myślałam głównie coś o jasnych kolorach, tylko trochę się martwię, bo ja jestem jasną blondynką i jestem trochę blada. Obawiam się, że mogę się wtopić w kolor... Który z tych odcieni byłby najlepszy?

3523x2t.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią , że każda ciąża jest inna :) Mam nadzieję, że się przekonamy bo na jednym poprzestać nie chcę, musi być też dziewuszka<3

Mistrzyni dla Franka ode mnie i chłopczyka sto lat sto lat, moc buziaczków :***
    Po dzieciach widać jak ten czas leci prawda :>? Tak prędko rosn.

Co do gazów o mamo mam non stop.. :D Wzdęcia też czy jem tłusto czy normalnie, nie ma różnicy . Zauważyłam , że po chipsach tych takich zwykłych boli mnie żołądek , więc przerzuciłam się na chrupki jak już mi się zachce tak bardzo bardzo. Mniejsze zło choć i tak syfiaste żarcie :(

Od poniedziałków nie czuję żadnych motylków w brzuszku, trochę się zaczynam niepokoić, albo poprzednie ruchy to nie było jeszcze to :P Hmm...

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Sewerynko no właśnie myślałam głównie coś o jasnych kolorach, tylko trochę się martwię, bo ja jestem jasną blondynką i jestem trochę blada. Obawiam się, że mogę się wtopić w kolor... Który z tych odcieni byłby najlepszy?
    Kochana ja mam cywilny 6wrzesnia ale z sukienka sie wstrzymalam do samego konca i jak widać bardzo dobrze bo moj brzusio wyskoczyl w tym tyg..
    Dlatego od poniedzialku bede poszukiwac sukieni.. Tez chce cos w jasnym koloze myslamam o beżu ,bardzo jasnym różu cos ala pudrowy badz łososiowy..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witold, Witek fajnie. Aniela- tak miała na imię moja ciocia.

Podczas wyborów imienia, brałam również pod uwagę, fakt, że moja dziecko kiedyś będzie babcią i tak dziwnie mi brzmi babcia Dżesika ;p nie obrażając tego imienia :)
    Babcia Pola jest do przeżycia, według mnie :)

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady uważam , że blondynkom jest dobrze w takiej morelce, brzoskwince :) Byłabyś jak rusałeczka :) Popatrz na zdjęcia w necie ile lasek nosi taki kolor i dobrze im tak:-) To po prostu twarzowy kolor :)
    Mi się taka podobała , chciałam podobną uszyć :-)

6021bc33dec4f598med.jpg

przedszkolanka:), LadyMK lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za życzenia :) :*

Mistrzyni ale fajnie że Twoj synek tego samego dnia sie urodzil :) a o ktorej godzinie? :) ja o 2:45 nad ranem :)

A co do poduszki C to ja ją zamówilam i mi jako jedynej ona nie podchodzi.. jak wy z nia spicie? :) bo mi jest z nia niewygodnie i pomyslalam ze od biedy bedzie sluzyla zeby sie malenstwo nie sturlalo z kanapy jako takie zabezpieczenie :)
    LadyMK wrote:

A ktoś pisał o wymiotach, że nigdy nie miał skłonności do wymiotów i teraz nie wymiotuje. Ciekawi mnie to, bo ja dosyć często wymiotowałam, dodatkowo mam chorobę lokomocyjną ... i może to ma wpływ? Po prostu takie mam tendencje?

O tych wymiotach pisala Lara

ale ja np mialam chorobe lokomocyjna jako dziecko, przeszla mi jak juz bylam nastolatka i wymiotuje np srednio raz na dwa lata moze, ja nawet po alkoholu nie wymiotuje, przyznaje zdarzalo mi sie czesto upic do nieprzytomnosci i nigdy nie konczylo sie wymiotowaniem, zawsze jedynie urwanym filmem, ale podobno jak sie przestaje wymiotowac po alko to znak ze sie powinno zaczac martwic czy sie nie ma z tym problemu :P takze ja wymiotuje rzadko, zwykle jak sie struje np w 2012 roku nawdychalam sie w pracy bardzo, bardzo silnej chemii (odkamieniacza) gdzie kazdy do tego zakladal maske i rekawiczki, a ja oczywiscie nie no i potem rzygalam cala noc jak kot... ale nawet jak byla u nas w hotelu epidemia grypy zoladkowej i chorowali ludzie i goscie to mnie nawet to nie wzielo jako jedynej chyba. takze reasumujac bardzo, bardzo rzadko wymiotuje, raz na kilka lat i musze sie naprawde porzadkie struc co mi sie nie zdarza praktycznie w ogole i przez cala ciaze tez ani razu nie wymiotowalam, moze cos w tym jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:54

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Vel i Franek
    U nas dzis slonecznie ale za to wiatrzysko jest:/ ale moj humorek dzis dopisuje zamierzam wysprzatac dom wziac dzieci na plac zabaw wiec czeka mnie dlugi dzien :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

A co do poduszki C to ja ją zamówilam i mi jako jedynej ona nie podchodzi.. jak wy z nia spicie? :) bo mi jest z nia niewygodnie i pomyslalam ze od biedy bedzie sluzyla zeby sie malenstwo nie sturlalo z kanapy jako takie zabezpieczenie :)
    Ja na niej śpię tak:
    http://www.wyprawki.pl/1/mot/koj1.jpg
    Odwrotnej wersji jeszcze nie próbowałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadłam gołąbka (dzisiaj znowu gołąbki;/) i jakoś tak mi się źle zrobiło...

• Vel Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja na niej śpię tak:
    http://www.wyprawki.pl/1/mot/koj1.jpg
    Odwrotnej wersji jeszcze nie próbowałam.

spróbuje :) dzieki ale chyba tez juz probowalam :D ale chyba ta wersja jest lepsza od odwrotnej bo lepiej dziala na kregoslup :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ