X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na L4 ciązowym dostaje 100% tego co na umowie, a na macierzyńskim dostajesz 80% tego co na umowie masz :)

a jeśli chodzi o zatrudnianie sie w ciązy to jest teraz plaga..też znam dziewczyne co po znajomosci sie zatrudniła, juz widać było brzuch..pochodziła 1 mc i poszła na L4....z jednej strony oki-rozumiem takich ludzi-kazdy grosz sie przyda...z drugiej nie do konca to uczciwe choć....czy nasze Państwo jest uczciwe wobec nas....Nie! no i sprawa jest jasna! :)

Dziewczynki ja mam na 12:15 wizyte, trzymajcie kciuki zeby Mały pokazał swoje klejnoty i zeby matka sie upewniła ze to On :) hihihi :)

Penelope, Gosiak, Fedra, kasia_1988 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, życzę spokojnej wizyty i żeby się matka upewniła :)
    A ja myślę co tu na śniadanie zjeść... Ja dalej bez apetytu....
    Rudasek wrote:
    Dziewczynki ja mam na 12:15 wizyte, trzymajcie kciuki zeby Mały pokazał swoje klejnoty i zeby matka sie upewniła ze to On :) hihihi :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukasy zaciśnięte jak zwykle.
    Mnie dziś nic się nie chce. Muszę się zmusić, żeby włosy umyć bo do ludzi mam iść ( w sensie na Pocztę).

Mnie dziś lewy jajnik pika.
    Co do wizyt to ja już się doczekać nie mogę swojej. U gina mam 9.09 a połówkowe 25.09 tuptam już nóżkami :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna Ty nie masz o co się bać skoro tyle masz już działalność. Miałam na myśli te osoby które mają może mies-2 mies działalność i zawieszają Ale też kto nie ryzykuje ten nie ma

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wprowadziłam cię w błąd poprostu teraz oblicza sie macierzynski z 12 miesiecy a nie z 3 ostatnich jak bylo do tej pory. Tak bedzie w twoim przypadku. Ja mam dzialalnosc krócej po prostu

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak także trzymam kciuki za wizytę. A do kogo chodzisz??
    Do dr Papińskiej - Stachowiak. Ona jest rozchwytywana. W Luxmedzie w tej chwili wolne terminy do niej są na koniec stycznia.
    Ja mam możliwość mieć też abonament Medicover (dzięki firmie mojego M.) i tam jest dużo fajniej, bo z miesiąca na miesiąc są uwalniane terminy.
    Zapisałam się teraz na 19.09 - przed wylotem chcę sprawdzić czy wszystko jest ok.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mamy kciuki - daj znac czy pojawił się pisiorek ;]

Rany....ale dostanę grosze.....
    Miałam teraz w sierpniu otwierzyc działanośc bo szykowało mi się spore zlecenie projektowe - ale jak to w życiu bywa wszytsko sie przesuwa. Nie wiem czy warto otwierac działaność. Przy projektowaniu będzie mi dość cięzko z dzieckiem. Poza tym przez 2 lata sa preferencyjne warunki złodziejkich opłat wiec i tak nic z tego nie dostanę..... sama nie wiem co robić.....
    a z kolei moja pensja w firmie w której przcuję to porażka. Wszytscy w firmie jestesmy na minimalnych + prowizje. Ale jakos od roku nikt prowizji oficjalnej nie widział. Czyli na macierzyńskim dostanę 80% minimalnej....
    DRAMAT!!!!!!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Hihi, Gosiak. Ale wywinęło numer dzieciątko :)
    Na dzisiaj już ci się udało zarejestrować? Super. Daj znać koniecznie.
    Tak, też się zdziwiłam, że na dziś są wolne terminy. Więc idę za ciosem :)
    Babka mówiła też, że to usg, które ma jest nastawione bardziej na słuchanie serduszka i że bardzo przeprasza za sprzęt, ale nie jest w stanie nam powiedzieć. Ja tak czułam, że się u niej nie dowiemy. No nic, o 14:00 jadę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:31

Topola lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie wydaje mi sie ze wprowadzasz mnie w blad- bo jak sie wyrejestrowalam na 31 dni to trace prawo do tamtych skladek i naliczane sa tylko te po 31 dniach - tak mi powiedzialy ksiegowe.

i jesli pojde na platne zwolnienie w grudniu to poiwnni mi naliczyc macierzynski jesczze na straych zasadach po oplaceniu 3 skaldek.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz ile by nie dali- niech m i dadza chociaz 1000 zl miesiecznie- na zwoilnieniu i tak wyjme co wloze- lepsze to niz 294 zl

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna własnie nie. Zmieniły sie przepisy. I tak jak powiedzialy ci ksiegowe bylo wczesniej. Nie chce ci mieszac, ale zanim tak zrobisz to upewnij sie abys nie żałowała i tyle. Ja niestety ta informacja dostalam w czerwcu kubel zimnej wody bo tez uwazam ze 2500 a 6000 to spora roznica. Jednak nie zalapie sie na to.

Gosiak nie znam tego nazwiska niestety. Ale ważne, że jest dobrym fachowcem!!! Jak masz możliwość to super sprawa z tym abonamentem w Medicover. Tez bym chciała, ale oboje jestesmy na DG więc sie nie opyla :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze moja ginka mi powiedziała, żebym zaczęła brać duże ilości D3, bo słońce się skończyło i żeby albo wybrać preparat witaminowy z 1500 jednostek d3 albo brać ladeevit dalej, ale osobno przyjmować wit. d3

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimo wszystko za zwolnieniu wyjme co wloze- a nawet jak nalicza jak mowisz 2500 tys na reke to nei 294 zl
    wiec warto podniesc skaldki i tak

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Gosiak ja bede po a TY wejdziesz :)
    ale jestem ciekawa :)

no i musze sie na połowkowe zapisać :) moze sie załapie bo u tego takie kolejki ze ho ho :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna masz racje.

Gosiak ja tez jem D3 :)

Miłego dnia, udanych owocnych wizyt :) ja spadam do pracy!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktora robiła :
    - hbs antygen
    -przeciwciała anty HCV
    - toksoplazmoze IgG
    -różyczke IgG
    - Hiv ag/ab Combo
    - UDRL

bo nie wiem czy to na głodnego czy mozna coś podjeść:):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowaliśmy, że idę na usg 4d z płytką i zdjęciami, filmik będzie prezentem dla dziadków, na pewno umrą ze szczęścia :D

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek ja nic nie jem przed żadnym badaniem krwi - z tych w/w miałam hbs antygen, antyHCV, toxo, i HIV

• Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak masz juz na tyle stara ciaze, ze chyba poznasz plec tymbardziej że to Invicta:)

aczkolwiek jak mowisz, ja do Doeringa rowniez sie wybiore na poczatku wrzesnia jak mi nic nie powiedza bo zwariuje!! :)

Co do striptizerow to mnie tez to w ogole nie kreci, nie naleze do mamuskowatych ale rozbierajacy sie facet mnie nie jara, wydaje sie byc wrecz zenujacy, pozatym ta stuczne opalenizna i żel.. ble!! a mój facet jest dwa razy bardziej od nich umięśniony więc nie ma co patrzec :D wolalabym poogladac jak babeczki wywijaja na rurze <3 super sprawa!

Teraz mi sie wydaje, że coraz cześciej czuje te drgnięcia :)
    AsiaSzw wrote:
    Dzień dobry :)
    Widzę aktywne od rana :-)
    Gosiak także trzymam kciuki za wizytę. A do kogo chodzisz??

Vel jeszcze dodam odnośnie pracy. Oczywiście możesz się zatrudnić będąc w ciąży, ale chodzi o to L4. Od razu będzie kontrola z zusu. Niestety ZUS teraz bardzo ukrócił kombinacje alpejskie związane z L4 oraz macierzyńskim i wszystko jest brane pod ogromną lupę. I pytanie czy warto narażać się na taki stres jak odwiedziny w zusie co chwila, a i jeszcze pracodawca może mieć problemy. Gdybyś zatrudniła się i pracowała do powiedzmy 8 miesiąca to jest szansa, że nikt tego nie będzie weryfikował, ale w innym przypadku raczej marne szanse na spokój. Mówię ci zadzwoń na infolinie, tam możesz anonimowo porozmawiać i Pani ci wszystko wytłumaczy. Wiem bo sama wisiałam na początku ciąży dzień w dzień, ale ja akurat mam działalność i też niestety drżę o spokój!

Dziewczyny jak się wstawia fotki tutaj?

Asia napewno masz racje ale gdzie ja znajde normalna praca na umowe o prace? bez szans, jak pisalam wczesniej moja mama zna dziewczyne, ktora jest kontrolerem w ZUSie i sie przygotowala co musimy zrobic, pozatym rozmawiala z prawnikiem do ktorego przychodza takie babeczki czesto, ze im kazali oddawac macierzynskie i byla w Gdyni jest takie cos jak ZUS BEZ TAJEMNIC i tam byla na poradzie, wiec wydaje mi sie że jestesmy dobrze przygotowane na kazda ewentualnosc

a co do zdjęc to wrzucasz na iv.pl a pozniej tu na stronke link do zdjecia

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No to tak - dzieciak miał podkurczone nóżki i jeszcze pępowinę między nogami. Ale już się tak nastawiliśmy na poznanie płci, że właśnie zarejestrowałam się do Doeringa - idę na 14:20

GOSIAK DZISIAJ??? :O

ale super ! daj znac co i jak i ile zaplacilas !

ja chyba tez odrazu pojde :D

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ