Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia na L4 ciązowym dostaje 100% tego co na umowie, a na macierzyńskim dostajesz 80% tego co na umowie masz
a jeśli chodzi o zatrudnianie sie w ciązy to jest teraz plaga..też znam dziewczyne co po znajomosci sie zatrudniła, juz widać było brzuch..pochodziła 1 mc i poszła na L4....z jednej strony oki-rozumiem takich ludzi-kazdy grosz sie przyda...z drugiej nie do konca to uczciwe choć....czy nasze Państwo jest uczciwe wobec nas....Nie! no i sprawa jest jasna!
Dziewczynki ja mam na 12:15 wizyte, trzymajcie kciuki zeby Mały pokazał swoje klejnoty i zeby matka sie upewniła ze to Onhihihi
Penelope, Gosiak, Fedra, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Rudasek, życzę spokojnej wizyty i żeby się matka upewniła
A ja myślę co tu na śniadanie zjeść... Ja dalej bez apetytu....Rudasek wrote:Dziewczynki ja mam na 12:15 wizyte, trzymajcie kciuki zeby Mały pokazał swoje klejnoty i zeby matka sie upewniła ze to Onhihihi
-
Kciukasy zaciśnięte jak zwykle.
Mnie dziś nic się nie chce. Muszę się zmusić, żeby włosy umyć bo do ludzi mam iść ( w sensie na Pocztę).
Mnie dziś lewy jajnik pika.
Co do wizyt to ja już się doczekać nie mogę swojej. U gina mam 9.09 a połówkowe 25.09 tuptam już nóżkamiPola
Hania -
AsiaSzw wrote:Gosiak także trzymam kciuki za wizytę. A do kogo chodzisz??
Ja mam możliwość mieć też abonament Medicover (dzięki firmie mojego M.) i tam jest dużo fajniej, bo z miesiąca na miesiąc są uwalniane terminy.
Zapisałam się teraz na 19.09 - przed wylotem chcę sprawdzić czy wszystko jest ok. -
nick nieaktualny3mamy kciuki - daj znac czy pojawił się pisiorek ;]
Rany....ale dostanę grosze.....
Miałam teraz w sierpniu otwierzyc działanośc bo szykowało mi się spore zlecenie projektowe - ale jak to w życiu bywa wszytsko sie przesuwa. Nie wiem czy warto otwierac działaność. Przy projektowaniu będzie mi dość cięzko z dzieckiem. Poza tym przez 2 lata sa preferencyjne warunki złodziejkich opłat wiec i tak nic z tego nie dostanę..... sama nie wiem co robić.....
a z kolei moja pensja w firmie w której przcuję to porażka. Wszytscy w firmie jestesmy na minimalnych + prowizje. Ale jakos od roku nikt prowizji oficjalnej nie widział. Czyli na macierzyńskim dostanę 80% minimalnej....
DRAMAT!!!!!! -
Topola wrote:Hihi, Gosiak. Ale wywinęło numer dzieciątko
Na dzisiaj już ci się udało zarejestrować? Super. Daj znać koniecznie.
Babka mówiła też, że to usg, które ma jest nastawione bardziej na słuchanie serduszka i że bardzo przeprasza za sprzęt, ale nie jest w stanie nam powiedzieć. Ja tak czułam, że się u niej nie dowiemy. No nic, o 14:00 jadęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:31
Topola lubi tę wiadomość
-
no wlasnie wydaje mi sie ze wprowadzasz mnie w blad- bo jak sie wyrejestrowalam na 31 dni to trace prawo do tamtych skladek i naliczane sa tylko te po 31 dniach - tak mi powiedzialy ksiegowe.
i jesli pojde na platne zwolnienie w grudniu to poiwnni mi naliczyc macierzynski jesczze na straych zasadach po oplaceniu 3 skaldek.
-
Słoneczna własnie nie. Zmieniły sie przepisy. I tak jak powiedzialy ci ksiegowe bylo wczesniej. Nie chce ci mieszac, ale zanim tak zrobisz to upewnij sie abys nie żałowała i tyle. Ja niestety ta informacja dostalam w czerwcu kubel zimnej wody bo tez uwazam ze 2500 a 6000 to spora roznica. Jednak nie zalapie sie na to.
Gosiak nie znam tego nazwiska niestety. Ale ważne, że jest dobrym fachowcem!!! Jak masz możliwość to super sprawa z tym abonamentem w Medicover. Tez bym chciała, ale oboje jestesmy na DG więc sie nie opyla -
nick nieaktualny
-
Gosiak masz juz na tyle stara ciaze, ze chyba poznasz plec tymbardziej że to Invicta:)
aczkolwiek jak mowisz, ja do Doeringa rowniez sie wybiore na poczatku wrzesnia jak mi nic nie powiedza bo zwariuje!!
Co do striptizerow to mnie tez to w ogole nie kreci, nie naleze do mamuskowatych ale rozbierajacy sie facet mnie nie jara, wydaje sie byc wrecz zenujacy, pozatym ta stuczne opalenizna i żel.. ble!! a mój facet jest dwa razy bardziej od nich umięśniony więc nie ma co patrzecwolalabym poogladac jak babeczki wywijaja na rurze
super sprawa!
Teraz mi sie wydaje, że coraz cześciej czuje te drgnięcia
AsiaSzw wrote:Dzień dobry
Widzę aktywne od rana
Gosiak także trzymam kciuki za wizytę. A do kogo chodzisz??
Vel jeszcze dodam odnośnie pracy. Oczywiście możesz się zatrudnić będąc w ciąży, ale chodzi o to L4. Od razu będzie kontrola z zusu. Niestety ZUS teraz bardzo ukrócił kombinacje alpejskie związane z L4 oraz macierzyńskim i wszystko jest brane pod ogromną lupę. I pytanie czy warto narażać się na taki stres jak odwiedziny w zusie co chwila, a i jeszcze pracodawca może mieć problemy. Gdybyś zatrudniła się i pracowała do powiedzmy 8 miesiąca to jest szansa, że nikt tego nie będzie weryfikował, ale w innym przypadku raczej marne szanse na spokój. Mówię ci zadzwoń na infolinie, tam możesz anonimowo porozmawiać i Pani ci wszystko wytłumaczy. Wiem bo sama wisiałam na początku ciąży dzień w dzień, ale ja akurat mam działalność i też niestety drżę o spokój!
Dziewczyny jak się wstawia fotki tutaj?
Asia napewno masz racje ale gdzie ja znajde normalna praca na umowe o prace? bez szans, jak pisalam wczesniej moja mama zna dziewczyne, ktora jest kontrolerem w ZUSie i sie przygotowala co musimy zrobic, pozatym rozmawiala z prawnikiem do ktorego przychodza takie babeczki czesto, ze im kazali oddawac macierzynskie i byla w Gdyni jest takie cos jak ZUS BEZ TAJEMNIC i tam byla na poradzie, wiec wydaje mi sie że jestesmy dobrze przygotowane na kazda ewentualnosc
a co do zdjęc to wrzucasz na iv.pl a pozniej tu na stronke
-
Gosiak wrote:No to tak - dzieciak miał podkurczone nóżki i jeszcze pępowinę między nogami. Ale już się tak nastawiliśmy na poznanie płci, że właśnie zarejestrowałam się do Doeringa - idę na 14:20
GOSIAK DZISIAJ???
ale super ! daj znac co i jak i ile zaplacilas !
ja chyba tez odrazu pojde