X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Angelcia ja uwazam ze lepiej isc na skzole rodzenia i nauczyc sie jak oddychac itd w trakcie porodu ( przeciez tam sie nei rozbierasz) niz przy porodzie dluzej sie meczyc!

pomysl o tym:)

tez tak uważam, poza tym mam zamiar chodzic z mężem i liczę na to że to własnie on będzie ogarniał wszytsko podczas porodu ;]

• Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/witamina-d3-5-000-iu-365-mini-kaps-zel-wys-0zl-i4475185477.html

Ja kupilam tą, u tego Pana, dostalam w gratisie dlugopis, przelew zrobilam poznym wieczorem, a przesylke mialam nastepnego dnia popoludniu, myslalam, ze jego konto to walek bo jak podzielilam cene witaminy przez liczbe kapsulek to wyszla mi najtansza cena na allegro i w ogole! juz myslalam, ze mnie oszuka a tu taka mila niespodzianka! tymbardziej ze witamina D 5000jednostek jest dosc droga, duzo drozsza niz taka 1000jednostek

aha no i to jest ta co tutaj ją zalecaja

"3: Kupując witaminę D kupuj jej właściwy rodzaj

Na rynku istnieją dwa rodzaje witaminy D – naturalna i syntetyczna.

Naturalna to D3 (cholekalcyferol), która jest tą samą witaminą D, która powstaje podczas ekspozycji na słońce.
    Syntetyczna witamina D2 czasami pod nazwą ergokalcyferol"

sklad tej witaminy co ja mam to wlasnie cholecaiciferol :)

takze polecam :)

ja sobie dzielilam wszystkie ceny przez liczbe kapsulek i takim sposobem mam roczny zapas odpowiedniej dawki za cene namiastki tego z apteki :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mam dzisiaj jakąś jazdę, że to jednak będzie dziewczynka, nie wiem dlaczego, ale nie mogę się od tego opędzić...

Penelope, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasem fajna ta chusta z allegro, ale ja widziałam inną, coś takiego:
    http://www.iv.pl/images/89473883772062503322.jpg

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, może nie pamiętam z wcześniejszych wpisów, ale masz jakieś ciche nadzieje co do płci?
    Gosiak wrote:
    Wiecie co, mam dzisiaj jakąś jazdę, że to jednak będzie dziewczynka, nie wiem dlaczego, ale nie mogę się od tego opędzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:17

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Gosiak, może nie pamiętam z wcześniejszych wpisów, ale masz jakieś ciche nadzieje co do płci?
    Bardzo chciałabym chłopca. I na prenetalnych babka powiedziała, że za wcześnie, ale sugeruje chłopca.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja mam to samo... tak bardzo chce chlopca, ze na zlosc jestem pewna, ze bedzie dziewczynka :P ale nie dopuszczam tej mysli do siebie :P

a jeszcze dziewczyny mnie doluja bo mam jedna z najstarszych ciąż i te moje "rowiesniczki" juz wiedza dawno ze to chlopak, wiec jak u mnie ciagle cos idzie nie tak bo "za wczesnie" to sie obawiam, ze nic TAM nie wyroslo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:20

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, może to tak z niedowierzania myślisz że pewnie nie będzie tak jak byś chciała. Ale jakieś nadzieje masz na chłopca :) ja bym chciała córkę a też ciągle mam przeczucie że będzie chłopak. Ja muszę czekać do 9 września, super że już dziś się dowiesz, zazdroszczę :) czekam więc na wieści i życzę syna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:21

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Gosiak, może to tak z niedowierzania myślisz że pewnie nie będzie tak jak byś chciała. Ale jakieś nadzieje masz na chłopca :) ja bym chciała córkę a też ciągle mam przeczucie że będzie chłopak. Ja muszę czekać do 9 września, super że już dziś się dowiesz, zazdroszczę :) czekam więc na wieści i życzę syna :)
    Dzięki, Penelope! Na pewno jak tylko wyjdę, dam Wam znać.

Penelope, LadyDi, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja bardzo się nastawiłam, że będę miała chłopca - a chciałam dziewczynkę. Czułam, że będzie Wituś. Jeszcze przed wizytą zakładałam się z moim D o to, że będzie chłopak. A tu jednak dziewczynka.. I już, dziwnie tak..

Gosiak lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Tak wysokie stawki to znaczy jak wysokie ?

ponad 3000zl to jest moim zdaniem wysoko

a 1600zl macierzynskiego to nie jest duzo, w koncu za cos trzeba zyc w dzisiejszych czasach.. ja z zusu juz teraz dostaje wyzszy zasilek chorobowy po ustaniu zatrudnienia

no i cos trzeba zrobic zeby miec to macierzynskie, nie widze innego rozwiazania

Vel uwierz mi ze panie z zusu dokładnie sobie sprawdzą jakie są stawki za tego typu prace...
    rozmawiałam na ten temat z kolegą z zusu on jest strasznym służbistą i od razu mi wszystko wyłuszczył że takie kombinacje jak podpisywanie umów o prace w trakcie ciąży a potem L4 są kontrolowane i jeśli tylko się coś komuś nie spodoba to dowidzenia musisz oddać kase...
    kiedyś miałam sytuacje ze zatrudniałam dziewczyne na umowe zlecenie przyszła i mi powiedziała ze jest w ciaży i czy coś z tym da się zrobić przemianowałam jej umowe na umowe o prace na czas nieokreślony po ustawowym czasie wziełam L4 nie dlatego ze chciała kombinować poprostu trafiła do szpitala ciąże przeleżała do porodu a ja miałam kontrol i pytania a dlaczego dałam jej umowe o prace jak wszyscy są na zleceniu i takie tam troche zachodu z tym było ale ostatecznie przeszło to że w umowie miała wyższe stanowisko niż poprzednie bo była moim zastępcą a przy podpisywaniu umowy u gina nie widniała jako osoba cieżarna...
    to tyle odemnie dlatego uważam że każdy robi jak uważa ale wiem ze teraz kontrole są jeszcze gorsze niz były pare lat temu...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rzygam jak kot do tego... buuuu :( Już 4 razy byłam w kibelku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, nie łam się.. mnie dzisiaj też nie jest za dobrze, chyba mamy jakies przesilenie.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja raczej nie będę szla do szkoły rodzenia, mnie krępuje robienie takich rzeczy przy ludziach. Tak samo gdybym karmiła piersią nie chciałabym żeby cała rodzina patrzyła na mnie w tym momencie.. Nie wiem, taki ze mnie dzikus/wstydniś, jak kto woli.

Uwierz mi Kochana ze jak urodzisz i będziesz karmić piersią to wstyd Ci przejdzie ;) wiele moich koleżanek własnie tak mówiły ze One się wstydzą ze jak tak publicznie można karmic dziecko wszytsko się zmienia kiedy jesteś w sklepie czy na spacerze dziecko chce jesć a Ty bez skrępowania wyciągasz cyca i karmisz ;) ale wiadomo nie wszystkim się to zmienia ale myślenie jest juz troche inne :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Vel uwierz mi ze panie z zusu dokładnie sobie sprawdzą jakie są stawki za tego typu prace...
    rozmawiałam na ten temat z kolegą z zusu on jest strasznym służbistą i od razu mi wszystko wyłuszczył że takie kombinacje jak podpisywanie umów o prace w trakcie ciąży a potem L4 są kontrolowane i jeśli tylko się coś komuś nie spodoba to dowidzenia musisz oddać kase...
    kiedyś miałam sytuacje ze zatrudniałam dziewczyne na umowe zlecenie przyszła i mi powiedziała ze jest w ciaży i czy coś z tym da się zrobić przemianowałam jej umowe na umowe o prace na czas nieokreślony po ustawowym czasie wziełam L4 nie dlatego ze chciała kombinować poprostu trafiła do szpitala ciąże przeleżała do porodu a ja miałam kontrol i pytania a dlaczego dałam jej umowe o prace jak wszyscy są na zleceniu i takie tam troche zachodu z tym było ale ostatecznie przeszło to że w umowie miała wyższe stanowisko niż poprzednie bo była moim zastępcą a przy podpisywaniu umowy u gina nie widniała jako osoba cieżarna...
    to tyle odemnie dlatego uważam że każdy robi jak uważa ale wiem ze teraz kontrole są jeszcze gorsze niz były pare lat temu...

Pewnie masz racje, ale ja nie moge odpuscic macierzynskiego bo nie wyrobie finansowo ze wszystkim. Na moj plus idzie fakt, ze starowinka jest juz dawno na emeryturze, ma ponad 80tke, moze potrzebowac zatrudnic kogos bo juz niedowidzi, a pozatym nie korzysta z komputera, a jest to niezbedne w tej konkretnie pracy. Ja nie mam innego wyjscia niz zaryzykowac, trzeba bedzie poprostu sie przygotowac dokladnie na kontrole.

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra pewnie tak bedzie, ale poki co sie wstydze. Bron boze nie mam rowniez nic przeciwko temu zeby ktos karmil przy mnie dzieciaka, bo to dla mnie naturalne.

Fedra, olcia87 lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, nie będę ostatnia, zdecydowałam że idę do miasta z zamiarem kupienia pierwszej rzeczy dla dziecka, coś unisex :) do potem i dobrego popołudnia leżącym, pracującym i wizytującym :)

Fedra, Januszkowa, AsiaSzw lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczyny ktora robiła :
    - hbs antygen
    -przeciwciała anty HCV
    - toksoplazmoze IgG
    -różyczke IgG
    - Hiv ag/ab Combo
    - UDRL

bo nie wiem czy to na głodnego czy mozna coś podjeść:):)

ja robiłam i nie na głodnego czyli zjadłam śniadanko podobno dobrze jest do morfologi podejść na czczo ale do tego nie trzeba :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a ja dzis bez wymiotow- ale w dalszym ciagu ratuje sie cola w takich sytuacjach.

jak strasznie zwracalam w neidziele to zrobilam kasze manna na wodzie.
    to troche Ci powlecze zoladek- zrob sobie- mozesz odrobine posolic lub polsodzic jak wolisz

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wyślij koniecznie nam zdjecie zdobyczy

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ