X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie skończyłam zawijać krokiety, jeszcze je tylko usmażyć :) Barszcz się gotuje :)
    Dziękuję tej co mi takiego smaka zrobiła (przepraszam nie pamiętam kto to był)
    Ogólnie mam zaniki pamięci. Chyba racją jest, że mózg w ciąży się kurczy, bo z moją pamięcią jest strasznie.

Dobrze, że to stan przejściowy.

p.s. na TLC zaraz zaczyna się porodówka :D uwielbiam na to patrzeć

Fedra, olcia87, Januszkowa lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    No wlasnie nasze panstwo nie jest uczciwe, ja zostalam bez pracy w 9tc bo wymyslili jakis durny przepis ze dopiero musza ze mna przedluzyc umowe w 12tc

i skad ja mam wziac pieniadze na utrzymanie dziecka skoro uczciwie nie moge pojsc do pracy chociaz bardzo bym chciala bo nikt mnie na umowe o prace nie zatrudni a macierzynski mi sie nie nalezy ?

to jest chory kraj, gdybym mogla inaczej to zrobilabym to i pracowala nawet do konca ciazy

z tego co sie oriętuje gdybyś przyniosła do pracy zaświadczenie od gina ze jesteś w ciazy nawet gdy nie był skończony 12 tydz to jesteś chroniona ale jeśli Twój przełożony nie miał takiego papierka to on ma tyłek kryty bo nic nie wiedział...
    gdzieś o tym na forum była dyskusja...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaczynamy 17 tydzien . :)

Ja zaczelam sie rozgladac powoli za szkola ale.jeszcze ciagle nie jestem przekonana na 100% czy isc czy nie. Jest to moja pierwsza ciaza i jestem zielona we wszystkim ale chyba wolalabym liczyc na swoja matczyna intuicje albo na pomoc przyjaciolek co i jak.

Zycze powodzenja wam dziewczyny ktore macie wizyty dzisiaj. Duzo zdrowka i poznania plci :)

Ja wczoraj bylam w Zarze i na promocjach zakupilam pare ciuszkow . Uwielbiam ten sklep ale kupuje raczej tylko na promocjach.

Karmic piersia publicznie to na razie tez sobie niewyobrazam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:13

Fedra lubi tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam właśnie Tiki Taka, Kasztanka, dwa Merci nugatowe.. hmm chyba jeszcze zjem jakieś ciastka, boze skad ja mam taka ochote na słodycze..

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A MI SIE DZIS KREM SKONCZY CZEKOLADOWY- NAWET DO PRACY BIORE go i smaruje bulki:)

dzis kupie nutelle- mam nadzieje ze w BIedronie jest bo sie wybieram po pracy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam zachcianke na fast foody. Na obiad musialam zrobic frytasy bo tak mi sie chcialo ze szok :O A neszcze bym zjadla jakas zapiekanke albo cheesa...

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie troche boje frytasow i takich rzeczy bo zjadlam ostatnio i zwracalam, tak samo krokieta- moze jeszcze nie moge smazonego bo zoladek podrazniony.

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    z tego co sie oriętuje gdybyś przyniosła do pracy zaświadczenie od gina ze jesteś w ciazy nawet gdy nie był skończony 12 tydz to jesteś chroniona ale jeśli Twój przełożony nie miał takiego papierka to on ma tyłek kryty bo nic nie wiedział...

jesteście pewne? Wydaje mi się, że pracodawca nie musi wiedzieć o ciąży żeby pracownica była chroniona - gdzieś czytałam o tym w necie. Kwestia tego kiedy zaświadczenie zostało pokazane pracodawcy nie ma znaczenia - wazne jest to od kiedy gin stwierdził ciażę i od kiedy jestes pod opieką/.

Vel - zorientuj się dobrze bo może jeszcze nie wszystko stracone

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio zjadłam w Maku cheesa i zwrocilam... Kiedys jadlam kebaba i tez... Nie sluza mi takie gotowe fast foody ani surówki, koperek i pietruszka.. TRAGEDIA!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem na co mam ochotę. Coś bym zjadła ale nie wiem co....... coś dobrego :D

• Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

A gdzie Ty to wyczytalas? bo ja bardzo chetnie z tego skorzystam, ale wszedzie, poprostu wszedzie jest ze w przypadku umowy na czas okreslony czyli tak jak ja mialam, nalezy ja przedluzyc do dnia porodu jesli termin jej wygasniecia przypada na ukonczony 12tc a u mnie byl 9 z kawalkiem

i ja poszlam na chorobowe po ustaniu zatrudnienia i od dwoch miechow zus mi placi zasilek

i teraz mam zamiar z tego zrezygnowac i sie zatrudnic bo innej opcji nie widze

bo tak jak mowie po dwoch miesiacach pobierania zasilku z zusu nagle sie obudzic i isc z papierkiem do pracodawcy, a jak on bedzie chcial to sprawdzic czy nie oszukuje i jakiegos swojego lekarza wezma, zbadaja jaki mam tydzien ciazy i jaki mialam na dzien 30czerwca czyli date wygasniecia umowy

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A MI SIE DZIS KREM SKONCZY CZEKOLADOWY- NAWET DO PRACY BIORE go i smaruje bulki:)

dzis kupie nutelle- mam nadzieje ze w BIedronie jest bo sie wybieram po pracy:)

Jest w biedrze i to chyba najtaniej ze wszystkich sklepow :P

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka to najlepszy sklep :)

Vel lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja się zbieram, trzymajcie kciuki za mnie i za płeć. Mam nadzieję, że nie rzygnę Doeringowi w gabinecie :P

słoneczna 85, angelcia, Sue, Januszkowa, olcia87, truskawkax25, Fedra, madziutek 23 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wyslalam Meza po Lasagne do Biedronki..
    Wgl, przyszly mi butelki Tommeego z allegro, wszystkie sa zafoliowane, w pudełku i w ogóle z zapasowymi smokami.

Zamowilam tez kombinezonik - doszedł również. Zdjecie poniżej:
    http://www.iv.pl/images/86257151456041386380_thumb.jpg
    I tak się wlasnie lenie z moim pieseczkiem:
    http://www.iv.pl/images/20278680079866247441_thumb.jpg

Sue, Januszkowa, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kombinezonik na wyjsce ze szpitala?:)

widze Angelcia ze Ty juz wszystko z grubsza masz!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dobra, ja się zbieram, trzymajcie kciuki za mnie i za płeć. Mam nadzieję, że nie rzygnę Doeringowi w gabinecie :P

Daj znac dokladnie co i jak :)

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna czy mam wszystko? Na pewno nie, ubran nie kupuje (oprócz tego właśnie kombinezonu i czapeczki) bo będę miała od znajomej po Córce.

Ogolnie chciałam kombinezonik bez nóżek, ale nie chciało mi się szukać tego z dziurką do pasa samochodowego (tzn tego od fotelika). Pewnie zanim zaczniemy wychodzić pełną parą na dwór będzie marzec więc będzie już miejmy nadzieje cieplej, choć... nie wiem czemu wydaje mi się, że Córa będzie styczniówką.. Ale w glebi duszy sobie mowie, ze jak będzie styczniowka tak samo jak chłopczykiem to musze do końca ciąży dac sobie spokoj z intuicja;]

słoneczna 85, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z umowami na czas okreslony jest chyba faktycznie tak, że chronią matke od 12tc ;/

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anggelcia ostatnio pisałaś, że kupiłaś dużo ciuszków.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ